Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Boldogító igen, vagy nem
- Filmbox, 07:30
9 és fél randi
- Moziverzum, 07:40
Brad helyzete
- Filmbox Premium, 08:10
Hárman a slamasztikában
- Film Café, 08:20
Az a szerelmes vidéki élet
- Film4, 08:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
George Clooney (63)
Christian Clavier (72)
Mare Winningham (65)
Gregg Henry (72)
Lynn Whitfield (71)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Roger nyúl a pácban - Vélemények
Egy diáktüzér naplója - Vélemények
Womb - Méh - Vélemények
Karakterlánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Holnapután aaaaa
Tim Roth aaaaa

 

Lorma hozzászólásai

Ugrás Lorma adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7

Gabriel Garko - Vélemények

2015-07-11 03:40.19
Chi è nato il 12 luglio?

"I buoni li trovo noiosi e non li farò mai. Sono i cattivi ad accendere la fantasia del pubblico. La gente s’affeziona ai personaggi giusti, anche se sono perfidi."

Buon compleanno;)

A domani....


2014-07-12 07:08.28
E Dio creò l’uomo...;)

Oggi per qualcuno è un giorno speciale.
Hai 40 anni, ma non sembri un anno + vecchio......anzi!!!!

Buon compleanno e complimenti alla mamma:))

Ancora tvb....


A jogász - Vélemények

2014-07-02 22:47.46
:)))))

Fő a szabadgondolkodás:)
Az fontos!!!

Aztán meg, hogy ki hogy figurázza ki azt, akinek egy filmről eltér a véleménye (bárki után szabadon), az simán mellékes lehet...

Csak ne keverje bele Karinthyt:)


2014-07-02 22:16.15
Igazad van:)

"Fulladjon meg (Ady Endre helyett)mindenki, akinek tetszett a film,
Lehetőleg máma még"

K.F. után szabadon


2014-03-18 21:35.27
Persze, nézd csak meg, nem akkora kihívás, elhiheted:)

Nekem például tetszett, pedig egy olyan világban játszódik, amelynek a létezéséről sem vennék legszívesebben tudomást. Taszító, félelmetes, undorító...

Mindez érdekfeszítő, profi tálalásban, pazar, egyáltalán nem közhelyes párbeszédekkel, némi filozófikus vonulattal. És nagyon jó színészi játékkal.

Szerintem nem csak a hülye sznoboknak és értelmiségi pózban tetszelgőknek nyerheti el a tetszését, ahogy itt lentebb valaki írta:))


A könyvtolvaj - Vélemények

2014-03-05 21:11.25
Számomra tipikusan az a film, amelynek késleltetett hatása van.

Kedvelhető karakterek, nagyszerű színészi játék, érdekes, izgalmas történetvezetés, gondoltam a film nézése közben, de nem éreztem kimagaslóan eredetinek.
Így voltam ezzel ma reggel...

Aztán a nap folyamán, jövés-menés, munka, ilyen-olyan ténykedések közben azt vettem észre, hogy szinte folyamatosan ez a film jár az eszemben:)
Valóban a hatása alá kerül az ember.

Egyetlen problémám, hogy szinkronizálva néztem, és Liesel magyar hangja nagyon nem volt telitalálat:(


István, a király - Vélemények

2013-08-22 21:44.15
Egyetértek, ami a rendezést illeti. Szerintem lenyűgöző volt a színpadkép, az egész előadásnak volt dinamikája, nem vallott szégyent Alföldi, amiért egy olyan darabhoz nyúlt, amit szinte mindenki kívülről fúj.
Nekem inkább az énekhangokkal volt bajom. Sajnos Feke Pált többször hallottam hamisnak, Stohl Andrással nem volt bajom, de az eredeti előadókat (Vikidál, Varga Miklós, Sebestyén Márta) nem lehet felülmúlni. Nem is ez volt a cél.
Én kedvelem a darabot, úgy gondolom, közöm van hozzá, és véleményem szerint nem ártott leporolni, pezsgőbbé tenni…és, hát a zárókép: az nálam mindent vitt.
Kíváncsi vagyok milyen lesz élőben látnom jövő hétvégén az Arénában:)


Gabriel Garko - Vélemények

2013-07-12 05:46.33
Viso d’angelo!
Purtroppo il tempo passa anche per te tesoro, ma tu sei veramente come il buon vino: più invecchi, più migliori;)
Ti auguro ogni bene, probabilmente adesso solo da qui:(
Felice compleannooooo!!


Hugh Laurie - Vélemények

2013-06-08 19:22.09
Akinek tetszett Hugh Laurie első albuma, érdemes beszereznie a második, Didn’t It Rain címmel megjelent új CD-jét is. Csemege a javából:-)


Tajtékos napok - Vélemények

2013-05-23 22:07.48
Hiába, Boris Vian regényét nagyon nehéz megfilmesíteni. Ennek ellenére Gondry filmjében véleményem szerint vannak nagyon jól sikerült megoldások és extravagáns, ötletes képi világ, amely visszaadja némiképp a regény hangulatát, de a sajátos humort, a szófacsarásokat lehetetlennek tűnik filmre adaptálni.
Kamaszkorom nagy könyvélménye volt a Tajtékos napok, és még nem találkoztam olyannal, akire ne hasonlóképpen hatott volna ez a regény. Alapvetően jobban tetszett a film, mint amire számítottam, élveztem egészen a végéig, csak hát „Csak az a vég! - csak azt tudnám feledni!”
A regényben éppen az ütött akkorát, hogy órákig nem tértem magamhoz (az utolsó egeres jelenetre gondolok), itt meg most összecsapták nekem.:)) Azt gondolom, kár érte, mert a rendező a regényhez méltó filmet készített, és a színészek is kiváló munkát végeztek.


Váltsd valóra! (sorozat) - Zene/nék

2012-07-23 22:39.58
Ha nem tévedek a film eredeti címe: Non smettere di sognare. Én olaszul néztem, és a főcímdal címe: C'é una stella su di te. Lidia Schillaci énekli, persze a főcím alatt nem egyedül, hanem a többi versenyzővel.


Doktor House (sorozat) - Vélemények

2012-05-21 21:40.54
Tény, hogy totálisan elvesztettem érdeklődésemet a sorozat iránt, de nekem nem tetszenek az utóbbi részek. Nem tudom, mitől látod úgy, hogy erősek a forgatókönyvek. Engem irritál Wilson betegsége, nem tud semmiféle érzelmet kiváltani belőlem az ingerültségen kívül. Biztos unalmas, hogy örökké az első 3 évaddal jövök elő, de ott a színészi játék számomra sokkal meggyőzőbb volt. Persze HL, RSL bármit eljátszik alapból, így az utolsó évadban is nyilván hozzák azt a színvonalat, amit elvárnak tőlük.

Most a Half -Wit zárójelenete jutott eszembe, mikor House battyog hazafelé és észreveszi Cameronékat a bárban. Az az arckifejezés nagyon megmaradt bennem (persze egy csomó mással együtt), annyi mindent leolvashatott róla az ember: a tétovaságot és a félszegséget, a vágyat, hogy bemenjen, a makacsságot, a magányosságot, a büszkeséget...Nem volt szükség könnyekre, értettük a lényeget. Most meg Wilson bőg, House szemei könnyben úsznak, egyáltalán, miért kellett Wilsont rákossá tenni?

Kár, hogy éppen ezzel a sorozattal kellett végigjárni azt az utat, hogyan lehet egy okos, intelligens, racionális szériát könny-és nyáltengerré változtatni és giccs-halmazzá tenni.
Akárhogy is, én nemigen fogom megérteni, miért tudták az első három évadban tartani a mértéket, soha át nem lépni a giccs határát, és miért kellett változtatni ezen a vonulaton, rajongói kívánalmak/elvárások ide vagy oda.


Szereti ön Brahmsot? - Vélemények

2012-03-25 13:49.55
Jót mosolyogtam a hozzászólásodon, mert találónak gondolom. Én a kedvenc Ingrid Bergman filmjeim között egyszer a 3. helyre tettem. Csupán nosztalgiából, mert valamikor nagyon gyerekként láttam először, és kilenc- tízévesen roppant izgisnek tartottam, ha egy „vénasszony” egy fiatal fiúval keveredik szerelmi (v)iszonyba.:) Azóta felnőttem…

Egyébiránt Sagan szinte teljes életművét végigolvastam (a ’90-es évek végén sorra adták ki nálunk a regényeit), ha jól rémlik, a Tükörkép-nél adtam fel. Alapjáraton nem tartottam annyira szörnyűnek az írásait, mint ahogyan Te írod, de akkor telítődtem vele. Néhány felkerült azon könyvek listájára, amit érettebb fejjel újra akartam/akarok olvasni csupán a tisztánlátás okaként, hogy el tudjam dönteni: szeretem-e avagy sem. (Brahmsot igen!!!!)
Erre még nem került sor.


Álmok otthona - Vélemények

2012-02-26 19:50.16
Alig hiszem, hogy Jim Sheridan olyan filmek után, mint amilyenek "A bal lábam", "Az apám nevében", "A bunyós" voltak, képes egy ilyen misztikus katyvaszhoz a nevét adni és megrendezni.


Doktor House (sorozat) - Dr. House legjobb beszólásai

2012-02-13 18:23.54
Nézd újra: 2. évad 2. rész (Autopsy)

Kötelező rész;)


Doktor House (sorozat) - Kérdések

2011-11-26 19:24.36
A 2. évad 1. rész: Beletörődés


Doktor House (sorozat) - Vélemények

2011-11-07 21:24.49
OFF

Válaszoltam Atlas ügyben Neked most innen. Célt ért?

Ha nem, tippeljünk, mit szúrok el:)


2011-11-07 06:30.07
Félreérthető voltam: nekem nem azzal van bajom, hogy egy ilyen tettért lecsukják, hanem azzal, hogy egy ilyen tettet az írók szerint House egyáltalán elkövet. Ahogy előttem Rena-X is írta, AZ a House, akit David Shore 2004-ben kitalált, egyszerűen nem tesz ilyet senki, és főleg nem Cuddy miatt.
Az a House büszke és szabad, nagyformátumú karakter, aki "lop, csal, hazudik" a betegéért, no és a rejtvényéért, de korántsem szánnivaló figura. Nem tagadom, rám az első három évad House-a nagy hatással volt, filmes karakter nem is volt még ekkora hatással rám. Ráadásul én az itthoni bemutató után csak jóval később fedeztem fel a sorozatot, 2007 márciustól májusig néztem meg az első három évadot, töményen adagolva magamnak a részeket, és alig vártam, hogy szeptemberben folytassák Amerikában a 4. évaddal. Így sokkal szembetűnőbb volt a színvonal változása (finom voltam). Én úgy láttam, hogy ott kezdték House-t átlagossá tenni és a szofisztikált humort egyre inkább felváltani az olcsóbb (időnként szinte alpári)humorral. A bugyilopós résznél ideges is lettem, azt hiszem:)

Nem írom most le évadról évadra a fenntartásaimat, de tény, hogy nagyon megleptek, amikor olyan közhelyekkel kezdtek el operálni, mint az az általános közfelfogás, hogy a zsenit az őrülttől egy paraszthajszál választja csak el. Én ezt sem hiszem el, és alig akarom elhinni azt is, hogy House-t diliházba küldték, mert ezzel végleg tönkrevágták a karaktert.

Neked pl. tetszett az a mód, ahogyan Cuddyval összehozták? Nekem a Cuddy-szerelemről mindig az a párbeszéd jut eszembe, ami az 1. évad 3. részében hangzik el Wilson és House között, mikor kirobog a klinikai rendelésről egy vita után elég feldúltan előbb Cuddy, aztán House is:

"Wilson: What’s with you and her?

House: Don’t.

Wilson: Do you have a thing for her? The only people who can get to you –

House: No! There is not a thin line between love and hate. There is, in fact, a Great Wall of China with armed sentries posted every 20 feet between love and hate. "

Szóval az én alapvető problémám, hogy az eredeti House-t szeretem, és nem tetszik, hogy már régóta csak szánnom kéne.
A többiekről most nem írok, de Foremant nem kedvelem, és nem is tartom annyira logikusnak, hogy ő legyen a főnök.

De azért igen, nézem továbbra is:)

Bocs, hogy hosszú voltam:)


2011-11-06 20:42.43
Válaszoltam. Megkaptad?

Most kaptam egy hírlevelet az egyik forgalmazótól, ahonnan dvd-ket szoktam rendelni, hogy még ebben a hónapban nálunk is megjelenik a House 7. évada. Milyen gyorsak:) Ráadásul szinte kiárusítási áron adják eleve.

A 8. évadban szerintem nem csak a börtön szánalmas, hanem ez az egész Foreman-főnökség, most a 4. részben meg ez a pénzmizéria is.
Nem mondom, hogy nincsenek élvezhető megnyilvánulások vagy jelenetek - időnként valamennyire még tetszik is -, de valahogy tényleg rányomja az egészre a bélyegét a korábbi évadok melléfogásai, amiket nem tudok teljesen figyelmen kívül hagyni.
Pedig a 7. évadot azzal a tudattal néztem végig, hogy egy másik sorozatot nézek, amiben HL szerepel:(

Ez van, nagy kár érte! :)


2011-11-01 19:28.51
OFF OFF

Ladybyronnak!!!

Ma délelőtt megnéztem az Atlasz filmet, hétvégén kedvenc forrásomra felkerült. Ha még nem láttad, és más lelőhelyet sem találtál, írj e-mailt, szívesen megírom, hol találtam rá. (A lelkiismeretem nem hagyna nyugodni, ha nem szólnék, hisz megígértem:)
Sajnos nem online-nézős.


Társas játék (sorozat) - Vélemények

2011-10-24 19:28.27
Én egyáltalán nem vagyok sorozatfüggő (konkrétan egyetlenegyet nézek és régóta már azt sem a tv-ben), de a Társas játék első két részén nagyon jól szórakoztam. Nem mondom, hogy nincs tele klisékkel, ám ez valahogy most abszolút nem zavart. A színészek nagyon jók, a karaktereket is jól eltalálták (Básti Julin percekig röhögtem:"...a svédek hülyék"), szívesen néztem volna tovább. Remélem nem csak egy 30 perces új epizódot láthatunk hetente:(

Éééés: Gálffi László is vállalt benne szerepet, akit bármikor, bármiben, bármeddig elnéznék, mert számomra ő mindig fantasztikusan jó, legyen az színház, versmondás, film...bármi.:)

Várom a folytatást:)


Doktor House (sorozat) - Vélemények

2011-10-12 20:33.51
Nem tudom, hol tart a TV2, de a 7. évad utolsó részében lesz a házrombolós jelenet. Ennek következményeként a 8. évadot úgy indítják, hogy House a börtönben van. Elvégre le még nem csukták 7 évadon keresztül, épp itt volt az ideje:((

Invictus: Foreman vette át Cuddy helyét.


2011-08-30 19:52.04
Ezt most találtam. Filozófia után pszichológia. Kíváncsi vagyok, vajon hány évadról értekeznek.

[link]


2011-07-24 19:45.05
[link]

Nem tudom, mire gondolsz, de itt keresgélhetsz az eddigi House epizódok zenéi között.


2011-07-13 06:13.15
Hola!

"Engem az is meglep, hogy van még ember 80+ IQ-val, aki nézi."

Na tessék! Róma, Lisszabon, három hét Andalúzia majd újra Roma után visszajövök, vérzik a szívem azért, amit otthagytam (jobban, mint House-nak azokon a szíves plakátokon) és most még azt is meg kell Tőled tudnom, hogy feltehetőleg 80 alatti az IQ-m:(( Hát, gyönyörű:))

Meg is foglak mondani az Anyukámnak! ;)

Mellesleg engem a 8. évadból már csak az érdekel, hogy vajon House tényleg megöli-e 13-at, ha már egyszer megígérte neki. Ha ezt meglépnék az írók, az lenne ám az igazi katarzis:)


2011-05-25 22:00.55
Ja! Felfoghatjuk úgy is, hogy HL kiadta mérgét a sorozat utóbbi évadai miatt.:)

Mellesleg egy trópusi sziget (vagy Acapulco??) nem rosszabb hely, mint a diliház.


2011-05-18 23:57.50
Egy olyan kísérleti szerrel kezdte kezelni magát, amelyet eddig csak patkányokon próbáltak ki, és elvileg izmot növeszt. Kiderült azonban, hogy a patkányok rákban elpusztultak. CT vizsgálatot csinál magán, talál a combjában rákos elváltozást, és otthon a fürdőszobában kezdi el műteni magát.
Elég sokkoló volt, de beleillik az utóbbi évadzárók sorába.:(


2011-05-18 23:19.43
Szerintem HL van annyira úriember, hogy nem hagyja ott a sorozatot a leszálló ágban. Végül is egyéni karrierje szempontjából sokat köszönhet House figurájának, noha természetesen az ő színészi teljesítménye miatt válhatott ennyire népszerűvé a sorozat.

Én személy szerint nem hiszem, hogy lesz még valaha olyan sorozat-karakter, amely ekkora hatással lesz rám, mint az első 3 évados House, és örülök, hogy nem hagytam ki.:)

Viszont annak is örülök, hogy az utolsó évadra készülnek, mert sajnos én nem tudom nem nézni. (Tudod, a hangok azt suttogják, néznem kell:))

Tegnap este néztem meg a 7x22-őt. Mindegy, hogy mi volt a keret sztori, de teljesen szükségtelenül olyan brutálisan mutatták be, ahogyan House szanaszét trancsírozza a lábát, hogy komolyan mondom, torkomban dobogott a szívem, pedig nem vagyok egy nebáncsvirág.
Gőzöm nincs, ez mire volt jó.


2011-05-17 19:44.03
Atlas OFF

Ha találok elérhető forrást, szólok. Már ráállítottam két embert az ügyre, miután az én próbálkozásaim kudarcot vallottak.

Valószínűleg meg kell várnunk, míg kiadják DVD-n.
A B terv az lehet, hogy nagy duzzogva útra kelünk, átkelünk az Óperenciás tengeren, ott aztán beülünk a megfelelő moziba és jól megnézzük.:))

Egyébként az amerikai bemutató után olvastam egy csomó hozzászólást, és szinte mindenki azt írta, telt házzal játszották mindenhol, mivel csak bizonyos mozikban adják. Volt, aki arról panaszkodott, hogy 300 mérföldet kéne utaznia egy texasi városból ahhoz, hogy megnézhesse.
Olvastad?


2011-05-17 14:49.19
:)) Én mindig azt hittem, hogy nem szeretem a blues műfajt, de kb. másfél hónapja, amióta birtoklom HL CD-jét még ki se vettem a lejátszóból. Reggel, este, út közben most ez a kedvenc. Nagyon tetszik!

Offos kérdésem van Hozzád: az Atlas filmet láttad már valahol?
Én lassan az őrülés határán vagyok miatta:))


1 2 3 4 5 6 7

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk