Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Utánam a boldogság
- Filmbox, 15:40
Bűntudat nélkül
- Mozi+, 15:50
A bűn árfolyama
- HBO, 16:10
M.A.S.H.
- Film Mánia, 16:20
Hat hét
- Cinemax, 16:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
szólánc tudósokkal
Elfogy a levegő - Vélemények
Mire gondolsz most?
2022-es választás
Verseny a győzelemért - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Imádlak utálni aaaaa
Mike Henry aaaaa

 

Fórum - A könyvtolvaj - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
85. Nyomozo1 (2021-08-14 19:29.17) aaaaa
Most néztem meg !! Nagyon szép és nagyon szomorú film !! Ajánlom mindenkinek !!Emberség az embertelenségben !!


84. Tigrisharcos (2018-11-25 01:06.21)  
Igazán jó háborús dráma.Van benne öröm,bánat,szomorú jelenet,és halál.
Örülök,hogy még mindig vannak ilyen jó filmek.(és a továbbiakban is legyenek,persze).

Ajánlom mindenkinek!Érdemes megnézni!



83. Tomka90 (2017-07-31 18:22.11) aaaaa
Mind történet, mind elbeszélés, mind színészi játék, mind cselekményvezetés, mind zenei aláfestés és mind tartalmas és lényegre törő mondanivaló szempontjából is lehengerlő alkotás.
Kötelező mindenkinek!!!


82. Natalie Wood (2016-04-16 15:43.46)   - (válasz I.christian 81. hozzászólására)
Miért kell állandóan tökig passzolni a könyvhöz?
Fura, hogy kicsit sem lehet elvonatkoztatni, mert pl van, hogy a film sikerül jobban a könyvhöz képest.


81. I.christian (2016-04-16 02:11.48) aaaaa
Húha úgy, hogy elolvastam a könyvet (ami egyébként nagyon jó) és utána egyből megnéztem a filmet el kell, hogy mondjam minden sebből vérzik az egész. A kapcsolatok gyengék, a párbeszédek szintúgy. Körülbelül a könyv fele (de lehet még több) kimaradt a filmből vagy meg lett változtatva, rengeteg kulcsfontosságú jelenetet beleértve. A címe A könyvtolvaj, aminek a könyvben van értelme, de a filmben körülbelül semmi. Sajnos az egyetlen értékelhető dolog a soundtrack. Bárcsak ne csinálták volna meg ezt a "ide mindenki beilleszthet pár Puzsér idézetet" filmet.


80. Mr83 (2016-03-08 21:41.16) aaaaa
Nagyon szép, léleképítő film, gyönyörű operatőri munkával, nagyszerű színészi játékokkal és remek zenével. A maga csenedességében, egyszerűségében mutatja be a film, hogy mit is jelent embernek lenni. "Mert az ember annyit ér, amennyit a szava."


79. Tolnaij (2014-10-16 08:51.37) aaaaa
Itt a hozzászólók picit túlértékelik ezt a filmet, valószínűleg a film megnézése utáni első, erősebb hatás miatt. Egy napot várva, végiggondolva mindent, erősödik az a kérdés az emberben, hogy mi újat hoz ez a film. Nem sokat. Legfeljebb az szép benne (de ez sem új), hogy németek, amerikaiak és angolok együtt csinálták. Azért mindezek ellenére vagy mindezekkel együtt Magyarországon bizonyos köröknek kötelezővé tenném ezt a filmet is a Shindler listájával és a Mephistóval együtt...


78. Sötétszív (2014-10-02 13:05.33) aaaaa
Ez jobban megérdemelte voilna az Oscar díjat, mint a túlértékelt 12 év rabszolgaság. Pedig ez a film sem mondd el túl sok újat a zsidóüldözésről, a nácikról, vagy a II. világháborúról. Egy kislány története ez, aki az olvasásba menekül a világ brutalitása elől. Persze ezt most nagyon leegyszerűsitettem, de a lényeg ez. Geoffrey Rush és Emily Watson remekül játszik, de a film nem működne Sophie Nélisse játéka nélkül, aki nagyszerű választás volt Liesel szerepére. S ehhez párosul még John Williams visszafogott muzsikája. Mit is lehetne erről még mondani? Semmit. Ezt egyszerűen látni kell.


77. Krisz papa (2014-09-23 00:30.26) aaaaa
Mintha a szemed beszélni tudna!
Elképesztő alkotás, egyszerűen magával ragadó, és nagyon megható történet. Olyan érzésem volt a film nézése közben, mint a régi Disney filmekben, amikor egy szobában van a főhősünk, és hirtelen körbefonja egy másik világ, egy teljesen más dimenzióba kerül. Ez egy furcsa érzés volt, mert minden porcikám írtózik attól, hogy egy diktatúrában, éhezve, félve minden szó, cselekedet következményétől, kiszolgáltatottan, rettegve attól, hogy ki keres és miért, életemet, családom életét féltve éljek, de ebben a szélsőséges, szörnyű helyzetben jönnek az igazi csodák, mert minden hétköznapi dolog olyan különlegessé válik, hiszen egy éhező, a gyenge levest is jóízűen eszi, és elmondhatja, hogy ilyen jót még nem evett (hányt ki), az érzelmi kötődések is sokkal szorosabbak, hiszen együtt könnyebb, ha megoszthatod valakivel az ágyad, a mindennapi problémákat, és a szellem is éhezik, és kíván mindent, ami fellelhető, és elrepíti őt egy más világba. Ez a hihetetlen atmoszféra az, amit viszont érezni akartam. Amikor minden betűnek, szónak jelentősége van, amikor kijön az, hogy ki a bátor, ki az, aki mindent képes megtenni a barátjáért. Hiába álságos egy ilyen helyzet, de emellett nagyon letisztult is.
Láttunk már ehhez hasonló filmet, sőt, olyat is, ami engem jobban megfogott, de akkor ez miért olyan különleges? Mert egy kislány szemén keresztül van bemutatva nekünk mindez, nagyon hatásosan. Minden tökéletesen korhű, a képi megjelenítés tökéletes, gyönyörűen dolgozott az operatőr, a zene is hatásos, ez adja hozzá a színészi játék mellett az érzelmi töltetet.
Volt egy-két zavaró pont, például Németországban miért angolul írnak, és könyörgöm, aki teheti feliratosan nézze meg, mert a kislány magyarhangja szörnyű, de ezeken kívül csodálatos alkotás.


76. Vigil (2014-09-21 22:57.51) aaaaa - (válasz Vigil 75. hozzászólására)
5 csillag természetesen, már korrigáltam.


75. Vigil (2014-09-21 22:55.32) aaaaa
Szívszorítóan gyönyörű történet, nagyszerű tálalásban. Kár lett volna kihagyni.


74. Törölt felhasználó (2014-09-19 21:04.05) aaaaa - (válasz Oliwaw 73. hozzászólására)
[link]

:):)


73. Oliwaw (2014-09-19 20:02.32)   - (válasz Törölt felhasználó 72. hozzászólására)
Gondolkodom, tehát vagyok, ja ez nem az. Ömlengeni ,vagy nem ömlengeni, ez itt a kérdés.


72. Törölt felhasználó (2014-09-19 12:23.44) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 71. hozzászólására)
Legtöbbször csak magamban nyugtázom a véleményeidet (na jó, van olyan "kihagyhatatlan", amihez muszáj hozzányiffentenem valamit:)), de mivel ez az írás ilyen muszáj-kényszert váltott ki belőlem, mert szép és emberien "Szamurájos", ezért minden további szófosás helyett:
[link]
(természetesen velem együtt mondja:))


71. Az utolso szamuráj (2014-09-15 07:49.14) aaaaa
Emberi.Fájóan emberi,szép és mértéktartó.

Néha nem kell az izgalom:robotok,alienek,szuperhősök,brucewillisek.Néha nem kell a túl magvas gondolat,az élet értelme keresése egy könnycseppben,drogosok pokla vagy a rabszolgaság visszaidézése esetleg történelmi nagyság előtt való hódolás.Néha,egyszerűen jó azt érezni,emberek vagyunk,és maradt bennünk a rút világ ellenére is annyi,hogy egy kedves történetnek is tudjunk örülni,felismerve értékeit.
A Könyvtolvaj ilyen:bájos mese egy Markus Zusak nevű író 2005-ös könyvéből,ami igen sok irodalmi díjat besöpört.Pedig nem mond ki semmi újat a zsidó üldöztetésről...Holocaustról...Hitlerről...a nácikról...Németországról.Nem mond ki semmi újat a második világégésről,nincsenek leszakadt végtagok,hős amerikaiak,éhező oroszok.Akkor mégis mitől lehet ez a film jó??
A csendes humanizmustól:és hogy egy gyerek szemén próbálják a történteket bemutatni.Érezzük ugyan a lassan bekúszó történelmi rémet,ami könyveket éget vagy olyan kisemberekre is lesújt,akiknek orra pár centivel hosszabb és zsidóknak hívják őket:mert,a tévedések elkerülése végett,nem minden zsidó volt gazdag,akiket azért kellett kivégezni,mert kellett a pénz a háborúra,hanem egy ideológia mentén történt a dolog.Látunk egy kislányt,aki nevelőszülőkhöz kerül ,megtanul írni-olvasni és rájön,az emberiség legfontosabb technikai találmánya a könyvnyomtatás volt:mert általa más emberek gondolataiba,cselekedeteibe,történeteibe áshatjuk bele magunk.A könyv,a könyvek értékek,mind-mind egy-egy világ,persze van,ami nem a Tiéd:King azt mondta legjobb szépirodalmi művében,az Atlantisz gyermekében,adj az írónak 20 oldalt,ha nem leltek egymásra,tedd félre művét,és talán igaza is van.Látjuk Liesel mostohaszüleit,akik nem zsidók,nem árják,nem mellüket verő németek:egyszerűen "csak" átlagos emberek akik a nem "átlagos" időkben mégis gerinccel,emberként tudtak viselkedni.A Hubermann házaspár talán a film legcsillogóbb része:Geoffrey Rush kedves,féltő apafigurája és az elsőre gorombának és számítónak tűnő,de belül a világ legnagyobb szívét hordozó Emily Watson karaktere nem hogy jól van megírva,de ezek a csodálatos színészek tűpontosan alakítják a szerepüket,és azt is könnyedén elhisszük nekik az odafigyelő rendezés segítségével,több éve házasok,hisz a zsörtölődés is belefér mindennapjaikba.Meglátjuk azt,a kis dolgok is lehetnek nagyok,mert itt nem a "nagyok" számítanak:itt emberek harcolnak,bújtatnak azért valakit,mert szavukat adták valamikor-és mert nem értik,körülöttük a gyűlölet hogy lett az úr.
Nem fontos film a Könyvtolvaj hát,nem Schindler-ről beszél vagy egy olvasni nem tudó nőről,aki aktívan részt vett emberek elpusztításában:nem,ez csak tényleg egy mese néhány személyről,kisfiúról,kislányról és szülőkről akik nem tettek mást,mint amit természetük megkövetelt,mégis zűrzavaros időkben ez volt a legtöbb.A Halál hát,ki elmeséli a történelemkönyve sose helyet kapó-amúgy is kitalált-történetüket,cinikus mód nem nézi ezeket az értékeket saját bevallása szerint:kapott ő már gyilkost,szadistát,örültet,tömegmészárost is és mindegyiket ugyanúgy fogadta,számára mindegy volt-majdnem mindig.Ám mi,emberek,a nézők,mi azért még ebben a mocskos,pénzmániás,talmi értékeket felbüfögő ,idiótán rohanó világban is ott belül,fejünkben-szívünkben tudjuk,mi az,mi érték,mi fontos,mi nemes még ha nem is hivalkodón.
Talán ettől vagyunk többek mindig is a Nagy Kaszásnál,és büszkék lehetünk önmagunkra,ha miattunk azon kezd el gondolkodni,milyen lehet...élni.
Úgy élni,ahogy kell.


70. Juszuf2 (2014-08-01 17:34.00)   - (válasz Zsu0629 68. hozzászólására)
Hát jó kis asszociáció! :)


69. Zsu0629 (2014-07-31 20:44.52) aaaaa
Nem kell félreérteni a filmet is figyeltem.


68. Zsu0629 (2014-07-31 20:38.59) aaaaa
Szép film.Nagyon tetszett.Egész film alatt azon gondolkodtam kire hasonlít a főszereplő, Sophie Nélisse. A végén csak rájöttem Barátok közt Hanna, csak fiatalabb kiadásban.


67. Ancksunamun85 (2014-07-21 21:57.57) aaaaa
Egyre többször jut eszembe ez a film, egyre többet gondolkodok rajta...ez jó jel,lehet hogy alul értékeltem!


66. Chris Co (2014-07-11 21:40.10) aaaaa - (válasz Juszuf2 65. hozzászólására)
Szó szerint!:)


65. Juszuf2 (2014-07-11 21:39.05)   - (válasz Chris Co 64. hozzászólására)
Nem a téma volt unalmas(nekem),hanem az előadásmódja.
A narráció viszont haláli volt. :)


64. Chris Co (2014-07-11 21:36.32) aaaaa - (válasz Juszuf2 63. hozzászólására)
Nem is baj, hogy nem durrant akkorát.:) Drezda bombázása sem durrantott nagyot, viszont vannak szerintem, akik számára a film (vagy inkább a könyv) nem merül feledésbe, mint ahogyan ez a film és annak története sem. Lehet, hogy unalmasnak tűnik sokaknak a téma, de ez szerintem egy olyan szelete a tortának, amit még nem habzsoltak be vagy százszor.


63. Juszuf2 (2014-07-11 21:07.44)  
Nem durrant ez se akkorát mint amit vártak,és szinte már feledésbe merült.
Ez is csak 1 film a sok közül.


62. Siddharta (2014-06-01 18:40.58) aaaaa
nagyon jó kis film...nem attól jó egy film hogy mennyire pörgős vagy fordulatos...ez egy egyszerű story, ami lassan folyik, mégis így volt jó..persze kisebb hibák voltak benne de nem olyanok amiken nem tudna túllépni közben az ember


61. Dittike928 (2014-05-30 22:44.25) aaaaa
Gyönyörű, elgondolkodtató film. Tényleg rossz a kislány szinkronja, de ez a probléma megoldható. (Eredeti hang, vagy aki nem tud angol, esetleg német nyelven, az feliratozva is nézheti.)
Halál, mint narrátor szemszögéből hallgatni a világ eseményeit... nem semmi. Kár, ha az érzelmi intelligencia hiánya megfoszt valakit a film élvezetétől.


60. Chris Co (2014-05-17 15:31.34) aaaaa - (válasz Chris Co 59. hozzászólására)
jav.: szemben azzal, ahol...


59. Chris Co (2014-05-17 15:30.07) aaaaa - (válasz Frászocska 57. hozzászólására)
...annak, aki nem képes egy kicsit sem belegondolni abba, mennyire más volt az a közeg, mint amiben a fórumozó interneten keresztül egyetlen jelzővel minősít egy olyan kort ábrázoló filmet, ahol a saját véleményét az életét veszélyeztető következmények nélkül leírhatja.


58. Chris Co (2014-05-17 15:18.02) aaaaa - (válasz R. Henrik 54. hozzászólására)
Ez nem egy tradicionálisan háborús értelemben számon tartott film. Ezért sem hasonlítanám mondjuk a Sztálingrádhoz, ahol a cselekmény és a történet konkrétan a frontra kalauzol bennünket ellenben ezzel a történettel, mert van neki és az, hogy számodra semmitmondó, meglep, hiszen ez akár lehetne kiegészítése is a Sztálingrádnak, csak itt a civilek, a lakosság mindennapjait mutatja be a mű, míg a másik filmben a hadszínteret látjuk. Talán ennyiben mégis hasonlíthatjuk minden idők egyik legjobb háborús alkotásához.



57. Frászocska (2014-05-17 14:44.13)  
Ez egy kimondottan rossz film...


56. Chim (2014-05-15 00:18.40) aaaaa - (válasz Misafeco 55. hozzászólására)
Liesel szinkronhangja tényleg nagyon rosszul sikerült, de csak végig néztem magyarul a filmet :)


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyomozo1, 2021-08-14 19:2985 hsz
magyar vonatkozásJáspis, 2017-03-27 15:495 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk