Kvízjáték online és ingyenes
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Tiszta ügy
- Film4, 20:00
Ad Astra - Út a csillagokba
- Cinemax2, 20:30
Égszakadás
- Mozi+, 21:00
Pofa be!
- Film Mánia, 21:00
Copshop
- Moziverzum, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Gérard Depardieu - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Rock zene
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kung Fu Panda aaaaa
Denis Villeneuve aaaaa

 

Döci85 hozzászólásai

Ugrás Döci85 adatlapjára

1 2

Super 8 - Vélemények

2011-12-18 19:17.44
Számomra egy érdekes film,

érdekes mert ha úgy nézem ahogy annak idején leültem a 28 nappal később című filmet megnézni az meglepett, sőt magasra tette a mércét, na ha így nézem akkor egy gagyi, amit Spielberg kifizetett,kipengetett, odatette a szívességbankot és a manit (vagyis a vágás, a képminőség zseniális, a színészi játék ügyes).

Ha viszont úgy nézem, ahogy a szomorú szamuráj írta, akkor tényleg egy nosztalgiafilm egy kis Stephen King nyúlással (gyerekek-gyerekek), ill. halloween és holtak hajnala poszterrel.

Összegezve tehát, ez egy:

A. a horrorfilmek és szifikultúra iránt érzelmileg érzékenyebb, még ma is önfeledten szifi DVD-t néző, 50 feletti korosztály számára készül rétegfilm.

B. egy sok pénzből összerakott, jó operatőröket és színészeket összeválogató tucat scifi, nulla történettel.

"Metallica (91): SAD BUT TRUEEEEEE!!!!!!!!"


Hogyan lopjunk felhőkarcolót - Vélemények

2011-11-12 10:40.46
Addig is, egész jó kritikákat találtam (yess), íme az egyik:

[link]


2011-11-12 10:36.51
Az ember feljön ide, hogy valami kritikát olvasson a filmről és erre...gyerekek...mint 10.-11. (12.)osztályban, amikor már nagynak hisszük magunkat annyira hogy tapasztalt véleményt formálónak tűnjünk, de csak szarral dobáljuk egymást!:

Lényeg: még nem láttam, valószínűleg moziban megnézzük, Stiller ritkán nyúl mellé. Murphy-t jó újra látni, mostanában eltűnt mint R. Williams. Örülök hogy az újgenerációs vígjátékszínészek segítik a nagy öregeket, és érdekes hogy a régiek(Williams, Carrey, Murphy, B. Murray) így eltűntek, soha nem értettem, hogyan csökken le egyszercsak a befolyásuk, ill. az érdeklődés irántuk, hiszen még nem 86 évesek, hogy ne tudnának budira kimenni nehézségek nélkül?!

A bemutató alapján ígéretesnek tűnik. A magyar címe elég elvont lett (mint egy 70-80-as évek határmezsgyéjén készült cím).

A jó vígjáték mindig elkél! (reméljük nem lesz vacak:)


Lopott idő - Vélemények

2011-11-01 12:01.38
perverz...


A dolog (2011) - Vélemények

2011-11-01 11:22.43
Kiskakukk hozzászólásával szinte teljesen egyetértek. BOILER Tényleg méltó előzmény, tudta adni azt a hangulatot (a baró 80-as évek baró eleje). A lény is jó volt, mert kiszámíthatatlan, gyors, őrült!! Bár énnekem is a maszkokhoz áll közelebb az ízlésvilágom, és tudom hogy rákkeltő de a CiGI jó volt. Mondjuk mi a moziban az összeolvadós részeknél szakadtunk, amikor odabújt hozzá, jóhogynem szájon csókolták egymást...!:))

Az tény hogy a végén az űrhajóban való rohangászás nem kellett volna, az az Űrgammák c. magyar filmsorozatra hajazott (ez a Xenia lááz,Xenia lááz), jóhogynem már a Dexter meg a Sinister is felbukkantak! Szóval ejjh, az hiba volt.

BOILER 2: A szép és amiért dicséretes az egész, hogy én azt hittem, ez egy REMAKE lesz!! El is voltam kámpicsorodva. A végén elszontyolodtam, olyanokat mondtam hogy mi lett veled Kurt Russel (kaszkadőr Mike) hová lettek az édes 80-asok?! Amikor még nem volt mobiltelefon meg internet, az emberek sokkal introvertáltabbak lehettek, jobban tudtak összehangolódni a természettel és egymással (pl. én sem írnék most ide, vagy a filmben az okos-telefonról gyorsan képet küldtek volna a szörnyről Norvégiába, esetleg az elején a csávó nem kérdi meg a csajt hogy hozzon neki újságot mert már 3 hete nem tudja hogy a Cavaliers mit játszik az NBA-banek, értitek,.. ezek az apró dolgok) szóval hova lettek??

STÁBLISTA

Már álltunk föl...

...és akkor...

Lars (nem Ulrich), kutya, puska, helikopter...huhh rendesen seggre ültem. Mindent megváltoztatott!!!!!!

Matthijs von Heidelbergen junior vagy kicsoda, nem tudom hogy 82'-ben épp mivel játszottál gyerekszobád falai között, amikor Kurt Russel puskával lapult az Antarktiszon, de mázlid van, nagy szerencséd van hogy öregapádnak szólítottad!!


Lopott idő - Vélemények

2011-10-29 14:49.24
Jó kis film! Végre adtak a Gattaca hangulathoz egy kis löketet, régen volt már az a 96'...még mobil sem volt akkor, még Iphone SEM!


Az árvaház - Vélemények

2011-03-29 20:52.51
Gyengus film. Aki tini és nem látott még horrort annak jó, de aki látott már jó-párat ( és köztük gimnazista éveiben kismillió B-C kat.-ot is) az tudja jól, hogy mire megy ki a játék.

Enzselik fórumozó írta, hogy vannak érzelgős dolgok, apró kis szeretlek-nemszeretlek pogácsák a filmben, mely picit az egészet valahogy megfűszerezi. Okké.

De unalmas. Szóval a ki-becsukódó nyikorgó ajtók, meg egy mini-bőrpofa nem annyira vészes. Jah,hohó, és mintegy igazi lerágott csontként az egyébként egyáltalán oda nem illő világítótorony. Tisztelt Rendező Úr, Del Sanczez Gomez, vagy ki az, akinek nyalizunk: Kérem szépen ezúton is, ne alázza meg ilyen hasztalanul, puhapöcsűen minden idők egyik legkedveltebb horror-kellékét a világítótornyot! Köszönöm! Egyébként megrendezem!:)

Kisiskolások/gimnazisták/picit nagyobbak: ha jó horrort akartok látni nézzétek meg a Ragyogást(1979), A Rosemary Gyermekét(1968), az Omen-eket, vagy pl. az újak közül a 28 nappal később című filmet. De a Texasi Láncfűrészes sorozat is ütős, és az egyik legfajább újhorror a Magasfeszültség c. alternatív körökben nagy népszerűségnek örvendő film (amit sokan thrillerként csúfolnak). Ha thrillert akartok nézzétek meg Michael Jacksont, vagy a Taxisofőrt, a Memento-t, vagy pl. a Véresen Egyszerű, ill. a Fargo c. filmeket.

De van még persze sok jó mozi amit nem írtam, most csak szemezgettem spontán. Egyébként át kéne írni a nick-nevemet Matuska Szilveszterre, persze attól függően, mekkora vitát sikerül itt kirobbantanom.
Puszi!:)


Kísértetjárás Connecticutban - Vélemények

2011-02-23 12:49.12
Hunarin írásával egyetértek. Még annyit tennék hozzá, hogy ez a film annak a korosztálynak készült, aki nem látott még horrort. Végül is a rajzfilmek is azoknak készülnek:)


Filmkereső

2011-02-01 22:33.21
Mangilla, profi vagy, köszi!


2011-02-01 22:18.37
Hahó keresek több filmet, az egyik:

Kb. 3 éve láttam az uccsó 25 percet azt hiszem a Hálózat TV-n éccaka(tudom ez önmagában beteg dolog)
Sztori: egy házban valami tanyafélén, vagy vikkendházban:) együtt van egy házaspár és egy férfi. A két férfi cimborál egymással, a nő meglátja a vendéget és elkezdi bizonygatni a férjének, hogy ez a férfi őt régen elrabolta, megkötözte és fogva tartotta. a férje persze nem hiszi el, aztán valahogy kiborul a bili és verekedés-veszekedés-dulakodás lesz, majd a végén a gonosz meghal a szakadékban.
80-as 90-es évek derekán készülhetett a film és nem gagyi, csavaros volt meg izgalmas csak nem emlékszem rá, inkább a rémisztő érzésre!


Viharsziget - Vélemények

2010-08-01 11:49.08
Sokan azt írják, hogy rossz a film, mert nem talált sem bonc- sem műtőasztalt a világítótorony közepén (ami minden 5. horrorfilmben kötelező elem) és nem verte meg a professzort, majd lökte le a rendőrfőnököt, míg a másik doki (az öreg, aki kapott egy injekciót) motorcsónakkal nem menekült a szigetről és hagyta maga mögött a börtön megbabonázott személyzetét, melyre a varázsszert a torony felső emeletén keverték ki a kopasszal. Persze Leó utána fut, elkapja, de aztán a csónak elsüllyed és Leó egy deszkába kapaszkodva hánykolódik, majd megfagy.
Épp az a lényeg emberek, hogy ha egy olyan Shutter Island-ot akartok látni, amit fennt említettem, vagy ahogy ti leírjátok, akkor kapcsoljátok be este 8 és 9 közt az RTl Klubot és a 90-es 80-as évek derekáról annyi ilyen filmet néztek amennyit szeretnétek.
Rövidebben, nem tucatthrillert csináltak, jómagam sok hasonló hangulatú filmet láttam (és ez azt jelenti, hogy rengeteg ilyen van) melyben őrüét, nyúlt arcú néni, világítótorony és gyerekgyilkos anyuka, meg titokzatos igazgató szerepel, ja és persze ELMEGYÓGYINTÉZET, de ez a film tudott merően újat mutatni, meglepni, orromnál fogva vezetni, ezért halhatatlan alkotás. Az meg hogy a náci borzalmakról szó volt benne külön kis dícséret.
Röviden: klisé elemekből Scorsese és a könyvíró csinált egy remek mozit. Köszönet nekik!


A bárányok harapnak - Vélemények

2010-07-24 21:32.51
Amikor 2-3 éve ezt a filmet láttam, minden idők legszarabb mozijának gondoltam. Gondolom most is. Mivel az osztályzataim közt szerepel - egy hatalmas 1-est adtam rá - úgy véltem, bekukkantok ide, látta-e azóta valaki? Sajnos szomorú megdöbbenéssel tapasztalom, hogy az elmúlt idő alatt több tucat bajtársam vergődte végig (különben is : tiszteletem nekik) ezt a vacakot, ami azon kívül hogy Border collie-t szerepeltet mással nem igen büszkélkedhet.
Szomorú hogy azt a sok pénzt, amit egy ilyen film felemészt, nem a szegény embereknek adták inkább.
Phöe!


Vadászat a Vörös Októberre! - Vélemények

2010-07-07 10:51.35
A könyvet olvastam, a filmet nem láttam. Mondjuk ezt nyilván megcsinálták jól, mert a könyv is úgy volt felépítve, mintha az ember egy orosz-amerikai összeborulós filmet nézne. Szóval lehet hogy megnézem.
De például a 22-es csapdáját akkor sem nézném meg filmen, ha muszáj lenne. Abból a könyvből nem lehet egy könnyen jó filmet forgatni, ha meg lehetne akkor minden idők legvicesebb háborús filmjéről többet halottunk volna:)


Adjátok vissza a hegyeimet - Vélemények

2010-06-09 01:17.43
Zseniális alkotás, egy zseniális író-költőről!
Wass Albert bizonyos műveit (lehetne válogatni bőséggel) kötelező olvasmánnyá kellene tenni a középiskolákban Magyarországon. Szégyen, hogy ez eddig hivatalosan fel sem merült...
Nem értem itthon akik magyarok azok miért szégyellik sokan, miért beszariaskodnak a saját nemzetükkel...soha nem értettem az ilyen nyámnyila, nyúlbéla alakokat, de engem főként ezek vesznek körül. Szomorú. Akkor a burkolt, ateizmusukról ne is beszéljünk. Ugyanaz a bagázs. Rengetegen vannak, komolyan, nem tudom hogy képződtek ezek az alakok, de bizonyosan köze van hozzá az orosz hadsereg sokéves ittlétének és a nagyszülők , majd a szülők nyili-nyali,szolgai behódolásának, átalakulásának, végül egy merő identitászavarának. Majd "felnevelve" a sok újkomcsi, sumákoló, gyökrereket,HAZÁT, CSALÁDOT nem nagyra tartó gyereket.
Hajj...
(egy 24 éves)


Koltai Lajos - Vélemények

2010-06-06 01:04.26
A Wass Albert életéről szóló filmet is ő rendezte, Rékasi Károly főszereplésével.
Nagy alkotás, méltó a nemzeti nagy írónknak.
Ezúton is felhívom a filmkatalógus.hu szerkesztőinek figyelmét, hogy a film még nem került fel a listára.


Rosemary gyermeke - Vélemények

2010-04-30 22:36.26
lalalala-lala-lalalalala.......lalalalalalalalalalala....lalalaalalaaa aaalalaaaaaaaalalalalalalalalaaaaaaaaaalalalaaaaaaaaalalaaaaaaaaalalaa aaaaaaaaalalaaaaaaalalaaaaaaaaa.


[Rec] 2 - Vélemények

2010-04-30 22:35.11
Nézzétek meg a Rosemary gyermeke című filmet, attól aztán majd magatok alá csináltok.


Ed Wood - Vélemények

2010-02-10 00:01.25
Zseniális alkotás! A legjobb rész,amikor Lugosinak a polippal kell bírkózni, illetve amikor csörög a telefon és mindig Lugosi hívja váratlanul.
Deppnek a Félelem és Reszketés, az Arizoniai Álmodozók, az Álmosvölgy és a Karib-tenger első két része mellett ez a legjobb szerepe.
Azért a magyar Lugosi jól megkapta benne. Wood: "Mit szeretnél, mit csináljak?" Lugosi: "Gulyást":)


Rablóhal - Vélemények

2010-02-08 22:53.39
Érdekes, művészfilm szerű alkotás a szabadságról, a fiútestvérek hierarchikus viszonyáról, a vágyakról. Benne: egy Izzy Stradlin-kalapos részeg apuka-Hopper-rel, egy Crash-ből ismert, örökifjú-Dillon-nal, szép mennyiségű csöcsfaktorral, egy irdatlan busafejű, méltán idegesítő Nicholas Cage-dzsel és egy sármos (volt és jövőbeni) pankrátor-Rourke-val. És fekete-fehér. Egyedi film az biztos, mondjuk az Űrodisszeia is az volt, azt sem érti senki:)
Aki pedig ide az oldalra az összefoglalót írta egy nagy pofont érdemel, mert amatőr, kisiskolás módon az egész tartalmát összefoglalta. Idióta.


Acéllövedék - Vélemények

2009-12-08 17:46.15
Én csak azt látom hogy Stormshadow, meg Csapesz látták a filmet és azóta jobbról-balról dugják a témát. Egyszerűen szerte-szét dugják a filmet és a hozzá kapcsolódó fórumot, mintha nem lenne komolyabb dolguk...Mint a nyulak, a szépen kifejlődött,ivarérett nyulak, azok ennyire szaporák!


Mechanikus narancs - Kérdések

2009-12-06 23:45.19
Ti meg mi a fenéről beszéltek itt?


Reszkessetek, betörők! 4. - Vélemények

2009-12-06 22:56.50
Hatalmas szégyen hogy valakik erre merészelik szórni azt a sok pénzt!!
Fujj!!!!!!!
Aki ezt kitalálta az egy nagyon-nagyon olcsó ribanc és azok is akik megvalósították!
Egy ilyenre nemet kell mondani!!!!! Minek???!!! Pénz szórás,drága játék hülye gyerekeknek.


Dühöngő bika - Vélemények

2009-12-06 16:31.25
Zseniális film, hogy fekete-fehér az adja meg neki a szükséges pluszt...mindenhez.
De Niro, nem különben Moriarty és Pesci is nagyon hihetően játszik, kiváló karaktereket formálnak meg nekünk nézőknek.
Scorsese és a stáb szép, ötletes, a történet szempontjából hitelesnek tűnő munkát tett le az asztalra. Bár jómagam az Oscar-díjtól nem esem hanyatt, művészi és maradandó alkotás (természetes dolog,hogy van filmdíjazás, kell is ilyen, mint ahogy minden szakmában, de az emberi döntések túlontúl szubjektívek ahhoz, hogy abszolút értékeket határozzanak meg és ez főleg például a filmszakmában nagyon igaz.)
Szép film!


Leon, a profi - Vélemények

2009-11-14 11:47.05
Nos a helyzet, hogy jó film, jómagam most láttam először. De nem vagyok hanyatt esve tőle. Ami sokat dob rajta, az az hogy 94-es. Azóta megértünk már jó pár lövöldözést(lásd pl. Mátrix), jó pár verekedést és véres érzelmeket(lásd Harcosok klubja) és volt szerelmi dráma is szép számmal (lásd pl. Titanic:)).
Szánt szándékkal viszonylag már régi filmeket írtam,melyek extrapopulárisak voltak akkor is,ma is. Nagy közönségek ismerik, hatalmas érzelmeket mozgattak meg bennünk és mégis a mai napig zseniálisak. A Leon nem ilyen. Ma már nem. Régen sem volt persze pont ilyen(annyira népszerű semmiképp)de akkor még különc film volt. Ma már a történet gagyi. Ez a sok lövöldözés,meg a végén nagy robbanás gagyi és a gonosz ijedten felnéz, "hogy a fenébe", gagyi.
Gary Oldman király volt, de lehetett volna több is, Natalie Portman elbűvölő, Rübinek pedig jobban álnak a lovagos paródiák. Az érzelmek azért szépek voltak, de örültem hogy nem mentünk át gyerekpornóba, azért akkor Rübinek sem lenne így szétnyalva a valaga manapság.
Egyébként Besson és Natalie is biztos megnézték előtte a Taxisofőr c. filmet, ugyanis Jodie Foster ezt már egyszer eljátszotta.
A kimenekülés a végén...azt pedig Dr. Lecter már szintén eljátszotta.
Egyébként is a legjobb 94-es film Az oroszlánkirály:)


Torrente, a törvény két balkeze - Vélemények

2009-08-23 14:41.22
Ezt úgy hívják ma már: Torrente-jelenség.


A bárányok harapnak - Vélemények

2009-08-23 10:33.44
Ez a film tragédia. Azt a rengeteg pénzt mennyi minden másra költhették volna?!!
Olvastam itt, hogy valaki a Temetőkapu c. filmet emlegette. Namost az utóbbi is legalább akkora rakás szar, amekkorát a film során a szörny odapakol a temetőkapuba(komolyan így van).


Misery, a disznó - Vélemények

2009-08-01 09:26.49
Na ennek aztán van értelme:))


Tortúra (1990) - Vélemények

2009-08-01 09:24.09
Király a film, a könyv még királyabb. Egyébként meg lehet venni DVD-n! A Saturnban vásároltam meg 1100 Ft-ért. A Fargo-val van öszevonva,összesen tehát 2200 Ft,s szerintem ez így még megéri.


David Carradine - Vélemények

2009-06-13 14:03.15
Jómagam nem néztem a kung-fu c. filmet, de ismertem. Jómagam jobban szerettem (bár az később lehetett) a Herkulest pl., vagy a Hegylakót. Bill-t a Kill Billből ismertem igazán. Király karakter volt. Hogy perverz volt ahhoz nem fér kétség főleg azok után nem ami történt, ill.:
- a 4.feleség váló okiratában szerepel: potenciálisan életveszélyes szexuális szokásai vannak Billnek, ezért elválnak útjaik.
- egy szexboltos faszi nyilatkozta hogy Bill barátunk rendszeres vevő volt( kötelek,bilincsek,játékok) és most is volt rendelése
- a 3. felesége nyilatkozta: csodálja hogy nem halt bele előbb a csínytevéseibe

Szóval mókás ami történt, gondolom ő sem ezt akarta, hogy a világ erről zengjen (hisezn ha itten mi Magyarországon eről beszélünk, akkor valószínüleg Afrikán és Antarktiszon kívül mindenhol), dehát basszus 72 évesen már nem olyan az ember érrendszere mint huszonévesen és ez most sajnos megmutatkozott.
Szerettem Bill-t,sajnálom.


Fábry Sándor - Kérdések

2009-05-24 11:38.01
Kérdés: Miért nincs a Cadillac Drive az adatbázisban?? Road Movie emberek! Alapmű.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk