Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Nathalie második élete
- Filmbox Extra HD, 19:15
Angry Birds: A film
- HBO2, 19:30
Vadászat
- HBO, 20:00
Családi ügy
- Cinemax, 20:00
Csúcshatás
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Aquaman és az elveszett királyság - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Tim Curry - Vélemények
Kate Hudson - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szeplőtlen aaaaa
Kitty Riddell aaaaa

 

Fórum - Rablóhal - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. Gabroca (2020-09-18 22:33.56) aaaaa
Nézhetetlen


20. Michuu (2015-03-05 16:28.44) aaaaa
Jó volt ez a film.
Jól mutat be egy generációt, és annak a szabadságát, életérzéseit, stb.
Mickey Rourke itt is hatalmas, de sajnos nem sokszor tudta ezt bizonyítani, és egy elég erős karaktert sikerült eljátszania a filmben. De azért a többiekre sem lehet panasz.


parfumeshop.hu banner

19. Lacbenmon (2013-08-04 13:45.36) aaaaa
Érdemes csemegézni a szereplők között ha sok az ismerős arc az nem a véletlen műve : Laurence Fishburne is 22 évesen stb...


18. Lacbenmon (2013-08-04 13:35.59) aaaaa
Nem vagyok művészfilm rajongó de ez tetszett :D
Bár elfogult vagyok mert Matt a kedvencem...


17. Lacbenmon (2013-08-04 13:31.45) aaaaa - (válasz Döci85 9. hozzászólására)
De legalább jól írta volna le...( az ismertetőt)
Szerencsére mikor először láttam nem olvastam előtte semmi ismertetőt.
Tényleg művészfilm de a fogyasztható kategóriából.
A szereplőgárda pedig kárpótol a lassú történetért.Hasonló stílusban készített film Gus Van Sant :A gyógyszertári cowboy (Drugstore Cowboy)1989 itt is Matt Dillon a főszereplő.
Akinek ez tetszett annak tudom azt is ajánlani.
( ott se semmi a szereplőgárda)


16. CyborgEddie (2012-01-11 11:24.05) aaaaa
Egy klasszikus, igazi mestermű, kb tízszer megnéztem.


15. Kittentyű (2011-10-01 17:16.55) aaaaa
Fantasztikus film, nagyon jók voltak a színészek is.:)


14. StormshadoW (2011-04-14 19:06.00) aaaaa
Nagyon nem jött be. Ami tény, trógerkedős ,csibészelős utcai vagányság életérzés nagyon jól átjön a filmből, a szinészek is ehhez simulnak, ilyen téren nincs vele gond, a húzós késharc, útcai pusztakezes jelenetek ütnek keményen, a gruppenben baszunk forma is egy nem átlag valami, szóval a hangulatot tudják csinálni, de viszont mégis olyan jellegtelen az egész, nincs benne egy fő szál, ami keretbe fogná, séztesik az egész, csak elcsámpázgatnak jobbra, aztán bulivan, elcsámpáznak balra, aztán bunyó van, közben traccsparti, és a végén egy elhalálozás hallopás okán. Főleg ez a vége ami kurvagyenge megoldás. Alapjában véve nem volna ez rossz, ha volna benne valami erősebb bonyodalom, végig azzal telik az idő,hogy Dillon akar,csak nem jön össze, Rourke nem akar de mindent visz, aztán egy ostoba , szerintem ötlettelen szituációval meoldott vég. Többet is kihozhattak volna belőle. A fekete fehér képi megoldás egy 80 as években játszódó témához egész szokatlan, ilyen 50 es évekbeli közegben a megszokott, de ez egyedibbé teszi. Főleg a szines halakkal való babrálás. Ezt az effektust vehették át a Sin cityben is talán, ez tetszik filmekben. Sokkal jobb is lehetett volna.


13. CyborgEddie (2011-03-04 17:09.30) aaaaa
Most látom hogy már anno irtam ehez a filmhez(ide), azota megnéztem még kb kétszer aszthiszem. és a kedvenc filmemmmé nőtte ki magát.:)


12. Mangilla (2010-10-19 08:59.55) aaaaa
Remek film!
No, nem a témája miatt, mert az végeredményben nem túl szívderítő: csonka család, balhés kissráccal, még balhésabb nagy sráccal, alkesz faterral... az ilyen felállásokból nem vígjáték szokott kisülni... hát, itt sincs sok kacagnivaló, bár a végére kapunk egy kis feloldozást (ami ugyan így, ebben a formában szerintem legalábbis vitatható, de mindegy).
A hangulat nagyon ott van - a komor történet egyfelől a fekete-fehér képekkel még nyomasztóbb, másrészt viszont a szereplők lazasága, és az aláfestő zene (legalábbis többnyire) könnyedebbé teszi az alkotást.
A film nagy erényei: a kiváló rendezés, fényképezés, valamint a szereplőgárda (meg az zene...).
Az elvontsága az Apokalipszis most-ot idézi, a fényképzés meg a színpadi rendezésekkel mutat rokonságot (kedvenc jelenetem, amikor Rusty James bandájával bunyóra készülve átvág a metróállomáson, és minden neszre összerezzennek, és hirtelen jön egy szerelvény, és a semmiből előbukkannak az ellenséges gang tagjai - no, ezt a részt pl. én minden rendezőtanoncnak levetíteném!)
A szereplők egy része Coppola állandó társa: láthatjuk Lawrence Fishburne-t és Dennis Hoppert akik már az Apokalipszis most-ban is jól teljesítettek (és itt is kiválóak), valamint a rokonságából unokaöccsét és kislányát (Nicolas Cage és Sofia Coppola, akik kezdőségük ellenére jól alakítanak). A két főszereplő pedig szintén ismert színész: Matt Dillon, aki ifjú kora ellenére a legjobb alakítást nyújtja (és abban egyetértek Krisz papával, hogy a Crash-beli karaktere Rusty James figurájából „nőtt ki”), Mickey Rourke pedig itt még viszonylag jóképű fiatalember, akinek a sejtelmessége meglehetős őrültséget takar (szerintem).
Említésre méltó színfolt még az ifjú (de az előbb említett színésszel ellentétben már ekkor meglehetősen elgyörört arcberendezésű) Tom Waits Benny, a „kocsmáros” kicsiny szereplében:P
Még valamit szeretnék megjegyezni: szinkronnal néztem, de nem voltam vele maradéktalanul elégedett: Matt Dillon magyar hangja ugyan tökéletesen passzol, de a többieké kevésbé; ráadásul sajnos a magyar nyelvezet mai szlenget használ, nem 20 évvel ezelőttit, és ez néha eléggé rontja a hangulatot.
Összességében egy kiváló filmről van szó, amit szívesen ajánlok megnézésre – elsősorban az alkotók (rendező, színészek) rajongóinak, de azoknak is, akik nem riadnak meg egy kis teátrálisan előadott drámaiságtól.


11. CyborgEddie (2010-07-04 13:10.02) aaaaa
Nicolas cage miatt néztem meg, egész jól alakít, a többi szereplő is. :)


10. Lexi (2010-02-09 17:49.08) aaaaa
Be kell vallanom én többet vártam a filmtől,hármasnál jobbat nem adok rá


9. Döci85 (2010-02-08 22:53.39)  
Érdekes, művészfilm szerű alkotás a szabadságról, a fiútestvérek hierarchikus viszonyáról, a vágyakról. Benne: egy Izzy Stradlin-kalapos részeg apuka-Hopper-rel, egy Crash-ből ismert, örökifjú-Dillon-nal, szép mennyiségű csöcsfaktorral, egy irdatlan busafejű, méltán idegesítő Nicholas Cage-dzsel és egy sármos (volt és jövőbeni) pankrátor-Rourke-val. És fekete-fehér. Egyedi film az biztos, mondjuk az Űrodisszeia is az volt, azt sem érti senki:)
Aki pedig ide az oldalra az összefoglalót írta egy nagy pofont érdemel, mert amatőr, kisiskolás módon az egész tartalmát összefoglalta. Idióta.


8. Krisz papa (2010-02-07 00:08.19) aaaaa
Fantasztikus alkotás! Annyira ki voltam éhezve egy könnyedebben megemészthető, mégis átérezhető, és mélyebb jelentéssel bíró műre, mint medve a téli alvás után a napfényre! Úgy álltam neki, hogy nem is sejtettem, hogy ki a rendező, kik a szereplők, csak egyszerűen bevállaltam. Először csak hüledeztem, mikor láttam a sok fiatal őstehetséget, a fényképezést, és a kivitelezést, és elkezdtem komolyan venni. Kezdjük az elején! Coppola mindig is tudott szereplőket válogatni, és az unokaöccsén kívül mindenki osztályozható volt színészi tehetséget tekintve, hiszen a fiataloknak is volt filmes múltjuk, sőt páran az Apokalipszis most-nál is megtalálhatóak voltak. Nem szeretem leírni mégegyszer a neveket, de figyelemre méltő az actor/actress list. Matt Dillon, akinek az egyik legjobb alakítása volt, és talán ebből a szerepéből táplálkozott a Crash c.mozinál is. Ott is ugyanilyen problémákkal küzködő férfit játszik, maximum csak annyi, hogy ott idősebb és zsaru. A bizonytalanság, az útkeresés nehéz korszaka van jelen az ő életében, hiszen az ideálok kártyavárként dölnek le, az addig birtololt feltételezett tisztelet, megszűnik létezni, és a családi háttér finoman szólva zűrős, és nem építő jellegű szocializációt biztosít. Meg kell találnia saját magát, ami nem egyszerű feladat. Mickey Rourke már a pályája elején is megmutatta mekkora alakításokra képes. Itt elkezdte felépíteni a vagány, visszahuzodó, kissé szomorkás, de határozott, szerény nagymenő feelinget, amit láthattunk már az Ima egy haldoklóért-ban is. Itt úgy érzi, hogy ez a világ nem neki lett kitalálva, és nagyobb élettérre van szüksége. Felülemelkedik mindenkin, mint szellemi, mint fizikális téren, és talán épp ezért nem tudja megemészteni, hogy nem találja a helyét. Dennis Hopper itt már nagy rutinnal rendelkező színész, az ő mellékszerepe is profin fel van építve. Nicolas Cage épp annyit tett le az asztalra, amennyit szükséges volt, viszont így is irigylésre méltó, hogy ilyen színészekkel, és rendezővel dolgozhatott az első filmjében.
A fényképezés lendületes, egyedi, ahogy a kivitelezés is, nagyon hatásos, és a zene .... Tetszett, ahogy a színekkel, az árnyékokkal játszottak. A filmnek érdekes, kissé nyomasztó hangulata volt. Kicsit hasonlított az Apokalipszis most-ra, csak a háború megvívása hazai pályán történt.
Mindenképpen kiemelkedő alkotás, örülök, hogy végre 5*-os filmet láthattam.


7. Lasimoci (2010-02-01 10:29.37) aaaaa
Ez biza elég érdekes film volt, nagyon tetszett. A rendezői megoldások, a parádés szereposztás, az elkapott nihilista feeling teszik felejthetetlenné ezt a filmet.


6. DavidVilla (2009-06-02 17:26.51) aaaaa - (válasz Kutsi4848 5. hozzászólására)
Kösz:]


5. Kutsi4848 (2009-06-02 17:04.27)   - (válasz DavidVilla 1. hozzászólására)
Tökéletesen egyetértek veledI


4. Marci87 (2009-03-03 15:49.00) aaaaa
Nagy színészek, még nagyobb rendező egy KÖZEPES filmmel!!!
A film elején tartottam tőle h nemtudok azonosulni a régi bandák, régi kor feelingjével. Már-már kezdtem volna unni magam amikor feltűnik Mickey Rourke egy balhé közepén és elkezdett izgalmas lenni!De ez sajnos eddig tartott :( Innentől kezdve hogy a "nagy titok" kiderül, hogy elmondja a motoros fiú h az édesanyja otthon hagyta egyedül a kis Rusty James-t, elég lapos és semmit mondó...
Kben a zene olyan mint vmi elcseszett Hawaii dal hallható a film alatt (inkább képzeltem volna egy ütősebb szinfónikus zenét ehez a drámához).
Jah és én eredeti hanggal néztem a filmet amiben az volt az érdekes, hogy Mickey Rourke-nak eléggé vicces kisfiús hangja van benne :)
Eléggé lehúztam ezt a filmet, SAJNÁLOM de én vagyok a legcsalódottabb most, jobbat vártam. Coppola ezen "művészfilmje" nekem most lapos volt és semmit mondó, pedig sokat vártam tőle.


3. Gilloth (2009-02-14 20:36.33)  
Nálunk kapható már? :)
Én csak a Kívülállót láttam, de Hinton mind a 4 ilyen témájú regénye megvan.



2. Fémszívű (2008-10-12 23:50.04) aaaaa
Francis Ford Coppola eme filmje nem igazán ismert.Pedig egész jó kis film. A karakterek, a párbeszédek, és a forgatókönyv is remek. Örülök, hogy láthattam,csak ajánlani tudom mindenkinek, de különösen Coppola rajongóknak.


1. DavidVilla (2008-10-06 01:26.09) aaaaa
Jó film,jó rendezés.Az itt még fiatal Matt Dilon nagyon jól alakit,Mickey Rourkera általában illenek az ilyen szerepek,Nicolas Cage kellőképpen ellenszenves,Diane Lane pedig gyönyörű.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGabroca, 2020-09-18 22:3321 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk