Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Túszdráma
- Film Mánia, 01:05
Amerikai pite
- AMC, 01:10
Levadászva
- Mozi+, 01:25
Ha ölni kell
- Cinemax2, 01:46
Richard Jewell balladája
- Film+, 02:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gran Turismo aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - Adjátok vissza a hegyeimet - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Panyolai (2011-04-28 22:35.41) aaaaa
"Ez a mai nemzedék kapott 50 évnyi agymosást. Néppé gyúrták a nemzetet. Az üzenetem az; hogy ébredjetek föl, magyarok! Váljatok újra nemzetté! Ahol nem az a fontos, hogy ki mennyi pénzt hoz az országba, hanem hogy ki mennyi jót, szépet és hasznosat tud cselekedni a magyar közösségért!" - Wass Albert

Gyönyörű dokumentumfilm, a végére engem is megszállt valami...érzések kavarogtam bennem; egyrészt büszke voltam, hogy magyar vagyok, másrészt értetlenséget (felháborodást, haragot..) éreztem, hogy egy ilyen írózsenit, aki ráadásul ennyit tett a magyarságért egész életében, ma ennyire nem ismernek itthon, még csak meg sem említik a tankönyvek sem! A csodálatos erdélyi hegyek csodálatos képeit mindig öröm és egyben fájdalom számomra nézni; az már nem a mienk ugye... Úgy vélem, e képekkel, valamint az irodalomtörténészek, és a jól kiválasztott idézetek segítségével nagyon jól sikerült bemutatni, átadni az író szülőföldje iránt érzett szeretetét, azt, hogy mekkora formátumú ember volt Wass Albert. Rékasi gondolom az egyszerű néző szemszögét volt hivatott megjeleníteni, s bár színész, úgy láttam, számára sem volt közömbös a téma... Kiváló idézetek Selmeczi Roland, Sinkovics Imre, Dörner György tolmácsolásában... Végül pedig az alattam olvasható gyönyörű sorok, majd magának Wass Albertnek nagyon megszívlelendő tanácsa...hmm... Ezt az alkotást minden magyarnak látnia/ismernie kell(ene)!


14. Shambala (2011-04-26 07:18.54)  
ELÕHANG

" Volt egyszer egy ember, aki az õ háza udvarán oszlopot épített az õ Istenének. De az oszlopot nem márványból faragta, nem kõbõl építette, hanem ezer, meg ezer apró csillámló homok-szemcsébõl, és a homok-szemcséket köddel kötötte össze.
És az emberek, akik arra járva látták, nevettek rajta és azt mondták: bolond.
De az oszlop csak épült, egyre épült, mert az ember hittel a szívében építette az õ Istenének.
És amikor az oszlop készen állott, az emberek még mindig nevettek és azt mondták: majd a legelsõ szél összedönti.
És jött az elsõ szél: és nem döntötte össze.
És jött a második szél: és az sem döntötte össze.
És akárhány szél jött, egyik sem döntötte össze, hanem mindegyik szépen kikerülte az oszlopot, amely hittel épült.
És az emberek, akik ezt látták, csodálkozva összesúgtak és azt mondták: varázsló. És egy napon berohantak az udvarára. és ledöntötték az õ oszlopát.
És az ember nem szitkozódott és nem sírt, hanem kiment megint az õ udvarára és hittel a szívében kezdett új oszlopot építeni az õ Istenének.
És az oszlopot most sem faragta márványból, sem nem építette kõbõl, hanem megint sok-sok apró homok-szemcsébõl és a homok-szemcséket köddel kötötte össze."

Szentgotthárd, 1926. november 14.


Sajnos nem láttam,-csak a végét- pedig készültem rá ,ha lehetőségem lesz megnézem. Ez megfogott, úgy látszik ezt hallanom kellett belőle. Mert ez nagyon szép, és minden benne van, ami a lényeg.



13. Filmman (2011-04-26 00:22.44) aaaaa
Ez gyönyörű volt! Nem vagyok érzelgős, de sírtam néhány ponton olyan gyönyörű volt!

Azzal kezdeném, hogy az a hat hazaáruló szőröstalpú román cigány a pokol legkegyetlenebb bugyraiban szenvedjen, akik erre azt jelölték, hogy szörnyű. A K**VA ANYÁTOKAT!!!!!

Már néhány helyen írtam, ide is leírom, erősen hungarista nézeteim vannak. Apai ágon, a dédapám Székely volt. Tavaly pünkösdkor jártam Erdélyben. Gyönyörű hely, bárcsak soha ne tették be volna oda a lábukat a kommunisták, románok és romák.

Wass Albert pedig nem csak a XX. század legnagyobb írója és költője, hanem a Magyar Nemzet és Szép-Erdélyország legnagyobb hazafija. És a film zárása, Wass Albert szájából, egyszerűen tökéletes. (Bocsássátok meg nekem, nem tudom, hogy hogy kell leírni a nevét, nem is érdekel) A nagy kommunizmus és csaucseszku idejében a románok olyasmiket rebesgethettek, hogy "Wass Albert szavaitól ments meg Urunk minket!" A víz szalad, a kő marad! De a kő marad! Barátaim, mi vagyunk eme kövek, mi akik nem hagyjuk elveszni Magyarországot. Az itteni életkörülmények egyre rosszabbra fordulása végett sok ember költözik ki külföldre, hogy megélhessen, és az igazi hazafi, bármily nagy is a vész itt marad, és nem adja fel a harcot, de ha arra is kényszerül, hogy elmenjen, minden erejét abba öli, hogy visszatérhessen egy jobb világba. A víz szalad, a kő marad! A kő marad! A folyami rák pedig olyan, mint a kő, de hiába megy el a vízzel, előbb vagy utóbb visszajön a kövek közé, mert ott tud elvegyülni. Ha pedig a dicső Turul madár nem kapja vissza a hegyeit, akkor megremeg a föld. A kövek rázkódnak, és továbbítják a rezgéseket. A rákok kidugják fejüket a kövek közül, és ollóikkal harcba indulnak. A köveknek lába kél, keze nő és addig mennek, amíg az idegen vizeket kiűzik az ő földjükről!

Lentebb olvastam egy olyan dolgot, amit nem régiben feltettem az irodalom tanáromnak. Mért nem Wass Albertről tanulunk? Mért nem Wass Albert könyve a kötelező olvasmány? Miért zsidókról és kommunistákról tanulunk? Miért a más nép kultúrájáról tanulunk? Miért nem az olyan emberekről, olyan hazafi Magyar emberekről, mint Wass Albert?
Két nappal később mosolygó fejjel jön oda hozzám, és azt mondja, hogy: "Hát azért nem tanulunk Wass Albertről, mert ő lényegében nem is Magyar." És közben fülig ér a szája. Ha Gyuszi barátom (aki olyan nemzeti érzelmű, mint én) nem fog és húz el bemostam volna a tanárnak, de arra viszont nem veszek mérget, hogy nem hallotta az ingerült "A jó édes k**va anyádat!" mormogásomat. Hogy mondhat ilyet egy épeszű ember? De bezzeg a büdös cigány aki lop, csal hazudik az persze Magyar? Ez is. Lopnak, csalnak hazudnak, és az olyan településeken, mint Gyöngyöspata tényleg szükség van az olyan szervezetekre, mint a Véderő Egyesület, vagy a Szebb Jövőért Polgárőrség. És mért ezeket az embereket büntetik meg? Mert nem akarják, hogy a bottal járó öregembert rablógyilkosság érje? És mi az, hogy nem öltözhetnek így meg úgy, mert az félelemkeltő. Épp ez a lényeg! ÉS ha egy kis utcában három szekrényajtós cigány késsel jön felém, az nem félelemkeltés? Ez itt a mi országunk, nem az övék! Azok a söpredékek csak mocskos bevándorlók Indiából. Kifosztanak minket, és miután mindenemet elveszik, még én legyek a hibás, hogy nem tudok adni nekik? Elmegyek Jászberénybe és ellopom az eredeti Lél vezér kürtjét. Ellopom és az első vonattal elmegyek a Hargitára. Felmegyek a csúcsra és megfújom, szóljon még egyszer utoljára egy Magyar vezér kürtje, tudassuk Csaba királyfival, hogy bajban van a nép!

Végszónak annyit, hogy Isten, álld meg a Magyart!
És tekintettel arra, hogy Székely testvéreket is üdvözölhetek ebben a körben, megkérlek titeket, hogy ha Szolnok felé utaztok valamiért, ugorjatok be hozzám, és
"Gyopárt a Hargitáról hozzatok!
A Székely hősök halhatatlanok!"

Kérlek titeket, vigyázzatok Erdélyre! "Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk!" és kérlek titeket, hogy ti se hagyjátok!


12. Czakó István (2011-04-26 00:18.37)  
Egyetértek, szenzációs film!
Végre hitelesen mutatja be az írózsenit!
Megérdemelte volna a Nobel-díjat! Sokkal inkább mint Imre Kertész.

Nagy igazságok hangzottak el arról, hogy a mai világban az emberek elhülyítése zajlik, s félnek az olyan emberektől, mint Wass Albert, mert ők lélekben szabadok, és nem irányíthatók!

Koltai megint nagyot alkotott!


11. Kimikem (2011-04-25 18:10.31) aaaaa
2011. április 25. hétfő, 21:00 - M1

Aki tudja nézze meg! :))


10. Döci85 (2010-06-09 01:17.43) aaaaa
Zseniális alkotás, egy zseniális író-költőről!
Wass Albert bizonyos műveit (lehetne válogatni bőséggel) kötelező olvasmánnyá kellene tenni a középiskolákban Magyarországon. Szégyen, hogy ez eddig hivatalosan fel sem merült...
Nem értem itthon akik magyarok azok miért szégyellik sokan, miért beszariaskodnak a saját nemzetükkel...soha nem értettem az ilyen nyámnyila, nyúlbéla alakokat, de engem főként ezek vesznek körül. Szomorú. Akkor a burkolt, ateizmusukról ne is beszéljünk. Ugyanaz a bagázs. Rengetegen vannak, komolyan, nem tudom hogy képződtek ezek az alakok, de bizonyosan köze van hozzá az orosz hadsereg sokéves ittlétének és a nagyszülők , majd a szülők nyili-nyali,szolgai behódolásának, átalakulásának, végül egy merő identitászavarának. Majd "felnevelve" a sok újkomcsi, sumákoló, gyökrereket,HAZÁT, CSALÁDOT nem nagyra tartó gyereket.
Hajj...
(egy 24 éves)


9. Füstli (2009-09-07 23:27.30) aaaaa
Olyan régen írt már valaki ide,gondoltam írok hogy kronológiailag és gondolatilag se szakadjon meg emlékezetünk a számomra szintén kedves filmmel kapcsolatban.Eljátszottam a gondolattal hogy a regény történetét megfilmesíteni nem lehetett volna?Persze így is egy örök kedvenc lesz sokunknak.


8. Hunhouse (2008-03-07 00:51.48)  
hat Szenzacios valoban nagyon gyonyoru ... attudom en is elni itt elek en is Erdelyben ... sokszor vegigfutott a hideg rajtam ,.. szuper ... talan mondhatni a magyar filmek legjobbjai kozott is a toppon ! :) Ajanlom mindenkinek


7. Nomaaad (2008-03-06 22:11.45) aaaaa
nekem a könny kicsordult a szememből, jómagam is Erdélyi székely vagyok. Nagyon jó film


6. Bdt (2008-02-14 14:58.09)   - (válasz Mtta 5. hozzászólására)
Gyere már msn picit, bocs az offért.:)


5. Mtta (2008-02-14 14:55.47) aaaaa - (válasz Mtta 4. hozzászólására)
Azt kihagytam, hogy nagy öröm volt a nemrég tragikus körülmények között elhunyt Selmeczi Rolandot látni, ahogy a címadó verset szavalja. Ez volt a film egyik legnagyobb pillanata. És volt belőle sok.


4. Mtta (2008-02-14 12:15.25) aaaaa
most nem kritika következik hanem valószíűleg egyik legszemélyesebb írásom. Mert azt fogom elmondani, hogy nekem mint embernek miért tetszett a film. A film egyetlen gyengeségének Rékasit és a reklámmal felérő Nike pólóját tartom. A film profi módon mutatja be Wass Albert életét aki a XX. század legnagyobb írója, költője. Bemutatja hányattatott életútját. Eléggé dokumentumfilm jellegű. A mozi több okból is közel áll hozzám, az egyik, hogy magam is Erdélyi székely-magyar gyökerekkel rendelkezem. A másik pedig az, hogy kifejezetten kedvelem Wass Albert munkásságát. Ezért kifejezetten tetszettek Erdély gyönyörű tája és az, ohy közvetlen, szubjektív módon mutatja be a költő életét. Sok olyan gondolatopt is tartalmaz a film ami teljesen igaz a mai valóságba, és tanulságos is. Szaporíthatnám itt a szót, de felesleges lenne, mert ezt a művet minden magyar embernek látnia kéne. Ennyit igazán megérdemel a nagy költő. Az utóbbi idők legjobb magyar filmjének tartom, és mondom ezt úgy, hogy jövő hónapban töltöm majd be a 16-ot. Remek film amit mindenkinek látnia kell.


3. Davwid (2008-01-15 21:46.15) aaaaa
Nagyon jó életrajzi film egy méltánytalanul elhagyagolt íróról. Nem sokat tudtam Wass Albertől a film előtt miután megnéztem azóta a XX. század egyik legnagyobb magyarjának tartom.
Útifilmnek se rossz. Erdély milyen gyönyörű.
Egyetlenegy negatívum: Rékasi. Mennyire gyenge színész, meg ahogy elnézett a kamera mellett. De tényleg miért kellett ez vagy miért pont Ő ?

Koltay mindig jó témákhoz nyúl.



2. Szimb@ (2008-01-05 14:44.53)  
én most kezdtem el tölteni


1. Kotonovaka (2007-12-27 20:44.29) aaaaa
Wass Albert életéről szól a film. Félig dokumentumfilm, félig fikció. Az érdeklődő nagyközönség képet kap ennek a jó írónak a kiszorításáról, mellőzéséről, becsapásáról, arcul veréseiről, démonairól. Csak az a baj, hogy az idősebb korosztály töltötte meg színültig az Uránia mozi dísztermét, azok, akik eddig is tudták, ki Wass Albert, és nem csak félfüllel hallottak valamit különböző szobrainak viszontagságos avatásáról, majd templomkertek hátsó zugaiba száműzéséről. Koltay Gábor nem mond ítéletet Wass Albertről, nem mentegeti, nem mosdatja, csak felmutatja: ime az ember, akit Wass Albertnek hívtak...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekPanyolai, 2011-04-28 22:3515 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Adjátok vissza a hegyeimet adatlap
Évszám: 2007
Rendezte: Koltay Gábor
Szereplők: Rékasi Károly

További információk

Szereplők fórumai
- Rékasi Károly - Vélemények
- Koltay Gábor - Vélemények

Colonum béltisztító por komplex

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk