Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A repülő tőrök klánja
- Film Mánia, 08:40
Királyi szívek otthona
- Izaura TV, 09:00
Ördögi alakulat
- DUNA TV, 09:25
Bíborszín
- HBO, 09:25
A fantasztikus négyes
- Mozi+, 09:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
50 éves az Omega együttes
Erőszakik - Vélemények
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A könnymester legendája aaaaa
Paolo Villagio aaaaa

 

Sisko920 hozzászólásai

Ugrás Sisko920 adatlapjára

1 2 3 4 5

Űrszekerek II. - Khan haragja - Vélemények

2014-07-29 22:04.33
Nem meglepő, mivel nem is félelmetesnek hanem karizmatikusnak és megszállottnak akarták mutatni. Egyébként szerintem mindkét színész túljátszotta a karakterét, de ebben a filmben legalább tényleg ő a főgonosz és nem valami noname admirális. Akármilyen látványos és akciódús is az új film, azt a "hideg futkos a hátamon" érzést és izgalmat, amit egyes jeleneteivel ez a film ki tudott váltani, az meg sem tudta közelíteni. Az Into Darkness-ben a kevesebb több lett volna.


Carnivale - A vándorcirkusz (sorozat) - Vélemények

2014-07-26 10:46.48
Először engem is zavart a dolog, de hamar rájöttem, hogy ez a sorozat egy fantasy. Lényegében egy kategóriába tartozik a Gyűrűk urával, csak ez nem Tolkien világából, hanem főképp a Bibliából meríti a fantasy világát. Így nézve viszont az egyik legjobb és messze a leghangulatosabb "mesét" kapja az ember. A sorozat egyetlen negatívuma számomra, hogy nem tudták befejezni.


A Zodiákus (2007) - Vélemények

2014-06-01 00:21.37
Elismerem, hogy ez egy profin elkészített film és a színészek is mind a helyükön voltak. A baj az, hogy az egészet teljesen fölöslegesnek érzem. Egyszerűen ez csak egy teljesen fölösleges és unalmas film, profin elkészítve.


Pompeji - Vélemények

2014-03-23 22:09.55
Biztos, hogy ugyan arról a filmről beszélünk?

Szerintem ez a film egyszerűen borzalmas volt. Még a végén, mikor a Vezúv végre kitör is rettenetesen gagyira sikeredett. Itt inkább hasonlított meteorzáporra vagy CGI tűzijátékra. A valóság ennél sokkal kegyetlenebb volt.


A Föld után - Vélemények

2014-01-12 11:00.13
A látványt még aláírom, de "a színészi alakítás is szenzációs!" rész, azért már kissé meredek, lévén egy színész sincs a filmben. Egyébként a sztori nem lett volna rossz, ha nem tették volna tele, elképesztő baromságokkal. A film inkább tűnt fantasy-nek, mint sci-fi-nek. A "nagy" csatajelenetek hiányán kívül sajnos sokkal nagyobb gondok vannak ezzel a produktummal.


A hobbit - Smaug pusztasága - Vélemények

2014-01-12 10:52.40
A goblinok = orkok. A Hobbitban még goblinoknak hívott lényeket, Tolkien már orkoknak hívta a Gyűrűk urában és a Szilmarilokban is. A filmben pedig szerintem azért néznek ki másképp, mert itt már mindegyik ork CGI, míg a Gyűrűk urában még statiszták játszották őket.


Star Trek: Voyager (sorozat) - Vélemények

2014-01-10 22:06.16
Torrent.


Babylon 5 (sorozat) - Vélemények

2014-01-10 22:05.13
Ha új sorozat nem is lesz, de a Warner Bros erősen gondolkozik rajta, hogy a Star Trek - The Next Generation példáját követve, felkonvertálják HD-re a Babylon 5-öt és kiadják Blue-ray-en. Az egyetlen akadály a hatalmas pénz, amibe a konvertálás kerül, de még idén kiderül lesz-e vagy sem B5 HD.


2010 - A kapcsolat éve - Vélemények

2013-12-02 14:34.01
A film a Jupiter mellett játszódik.


Elysium - Zárt világ - Vélemények

2013-12-02 13:57.33
Ennek a filmnek legalább van mondanivalója és minimális gondolkodásra késztet. Ezzel szemben az új Trek filmek és Prometheus csak szimplán logikátlan baromságok, amiket a látványos akciók és a hatásvadász jelenetek visznek a hátukon. Ez persze az Elysium-ra is igaz, de mint mondtam, legalább van mondanivalója. Nekem se tetszett a film, a District 9 sokkal jobb és értelmesebb volt, de azért a Star Trek 12-őt és a Prometheus-t igényesebbnek mondani, erős túlzás.


A Jedi visszatér - Vélemények

2013-11-11 09:38.34
Nálam a 2*-os filmek is bűn rossznak számítanak, de a Baljós Árnyak azért annyira nem volt gagyi, mint ez. Több, jó jelenet volt benne, bár a történet ott is értékelhetetlen. De mint mondtam, nálam az 1,2 pontos filmek is ugyanúgy, a nézhetetlen kategóriába esnek.


2013-11-09 16:17.29
Lehet, de attól ez még nem lesz jó film.


2013-11-04 13:00.21
A meglepően jól összerakott V. rész után, ez egy meglepően rosszul sikerült rész. Bár lehetett rá számítani, hisz Lucas visszatért és vele együtt a hülyeség is. A Star Wars univerzum zárófilmje, nemcsak szánalmas, de unalmas és röhejes is. Az első fél óra Jabba palotájában értékelhetetlen. De ami utána jön, az se jobb. Az ewok plüssmacik egészen döbbenetes élményt nyújtottak, ahogyan az egész Endor-on játszódó részi is. De amit Vader-el csináltak, az se semmi. Rossz nézni ahogy az előző rész kultikus főgonosza csúszik-mászik ez előtt a folyton röhögő, neurotikus őrült előtt. Még a végső csatát is sikerült elbaszniuk, mikor Vader minden magyarázat nélkül, a földre fekszik és hagyja, hogy Luke levágja a kezét. De a film vége, az ugráló plüssállatokkal és az őskori csontzenével, koronázta meg az élményt. Az előző rész is tele van hülyeségekkel, de annak megbocsátom, mert végül is az a film jó. De itt, a degeneráltság egy új fokát sikerült elérni. Bár lehet, hogy J.J. Abrams 7. része után, még ez a film is jónak fog tűnni.


A Jedi visszatér - Melyik a legjobb Star Wars rész a 6 közül?

2013-11-04 12:35.40
Egyértelműen a Birodalom visszavág. A többi szerintem egy rakás szar. Mondjuk nem véletlen. Az V. az egyetlen rész, amihez Lucas-nak a legkevesebb köze volt.


A célszemély (sorozat) - Vélemények

2013-11-04 12:27.46
Minimálisan. Az USA kormánya titokban épített egy gépet, ami nagyjából azt csinálja, amit az NSA, csak többet tud. A gépet nemcsak a terrortámadásokat, hanem az előre megfontolt bűncselekményeket is látja. A gépet építő milliárdos, épített bele egy kiskaput, amin keresztül megkapja az aktuális áldozat vagy elkövető TB számát és a badass társa igyekszik megakadályozni a gyilkosságot. Ez a sorozat gerince, de ahogy az 1. évad halad előre, egyre több átívelő szál kezdődik, így azért ennél többről szól a sorozat.


X-akták - Hinni akarok - Vélemények

2013-09-27 17:21.53
Kemény büntetés ez a film, minden X-akták rajongónak, de még azoknak is, akik nem látták a sorozatot. Csak mazochistáknak ajánlott.


Sötétségben - Star Trek - Vélemények

2013-05-24 23:25.44
Elképesztő, hogy mindenki, hogy beveszi manapság ezeket a hatásvadász filmeket. Egy halomnyi izgalmas akció, döbbenetes látvány, némi intelligens párbeszéd egy kis horrorral fűszerezve és mindenki összecsinálja magát, hogy ez mennyire jó film, miközben egy mélységek nélküli, logikátlan katyvasz. Ez egy teljesen átlagos film, amit ha nem lenne Star Trek, mindenki elfelejtene a következő 5 évben, amikor a látvány még látványosabb, az erőszak meg még erőszakosabb lesz és így tovább. Számomra itt ért véget a Star Trek. Bár az eredeti Trek is több sebből vérzik, elismerem, de azért az mégiscsak túlzás, hogyha a vásznon felbukkan egy idegen lény, akkor a nézőtéren kitör a nevetés. Azért ne felejtsük már el teljesen például a Deep Space Nine-t, csak mert fele ilyen pörgős és látványos sincs.


A célszemély (sorozat) - Vélemények

2013-05-21 11:17.11
A 2. évad első fele, rettenetes volt. Néhány rész még az átlagos szintet se érte el, de szerencsére kitartottam és végül, ezúttal nem bántam meg. A 2x10-től néhány kivétellel, ismét remek részeket láthattunk, a 2x16, 2x21-22 pedig különösen jó volt. Már rég izgultam évadzárón ennyire. Az 1. évados zárásra köröket ver. Ennek ellenére ez az évad erősen gyengébb volt az előzőnél, szóval ha a 3. évadban megint jönnek ezekkel a borzalmas töltelék részekkel én biztos kiszállok.


A hobbit - Egy váratlan utazás - Vélemények

2012-12-16 14:43.44
Én már a trailer-ekből és a trilógiává alakítás híréből tudtam, hogy ez nem lesz túl jó, de titkon reméltem, hogy talán mégis, elvégre Peter Jackson-ról van szó. Hát csalódtam is rendesen, A Hobbit ugyanis nem több egy szimpla akciófilmnél, fantasy környezetben, tele a Gyűrűk Urát kiparodizáló jelenettel. Ezen a téren a Fehér Tanács "ülése" különösen jól teljesít, ahol Galadriel úgy sétálgat fel alá, mint valami elmebeteg, Saruman meg látszik, hogy csak azért mond ellent Gandalf-nak, mert később, ő a gonosz. A másik a gyűrűlidérc, aki megtámadja Radagast-ot, amivel az a gond, hogy úgy látjuk magát a lidércet, ahogy Frodó látta, mikor felhúzta a Gyűrűt. Sajna azonban a Gyűrű nélkül láthatatlanok. Aztán ott van Gollam kék szeme, ami a GYŰ-ben még zöld volt és még lehetne folytatni.

A színészekbe és a látványba viszont nem lehet belekötni. Még szép, amennyi pénzt beleöltek. Én 48 FPS-ben láttam és egyáltalán nem volt rossz, se TV filmszerű, de túlzottan korszakalkotó sem. Egyszerűen kissé élethűbb lett az egész, ennyi. Ettől a film még nem lesz se jobb, se rosszabb. Kár, hogy Peter Jackson és a többiek, ezt nem így látták, mert így ez, csak egy sima tech-demó, amit, ha nem lenne GYŰ, 5-6 év múlva elfelejtenénk, mint minden tucatfilmet.


Csillagkapu Univerzum (sorozat) - Vélemények

2012-12-10 20:08.23
Ez a sorozat szerintem, soha semmilyen formában nem fog folytatódni, ahogy a Star Trek - Enterprise sem lett soha lezárva. Azt 4 évad után, a sztori közepén kaszálták el 2005-ben és azóta sem folytatták. Persze ott a Firefly példája, a Serenity mozi folytatással, de az SGU-t közel sem kedvelik annyian, hogy ehhez is megérje egy ilyen befejezés.


Star Trek (sorozat) - Vélemények

2012-10-26 00:01.41
Hát, ez a sorozat elég fosTOS. Sajnálom de ezt muszáj volt. Egyébként a gornos részért, meg is érdemli.


Csillagkapu Univerzum (sorozat) - Vélemények

2012-09-22 15:43.09
A Pilot szerintem egész jóra sikerült, ahhoz képest. Ugye egyetlen sorozatnál sincs benne a Pilot, a Top 10 epizód listában. A House MD.-ben sem a Pilotot a legnépszerűbb, sőt, elég cinkesre sikerült. Szóval ahhoz képest nem rossz. Sok lehetőség volt benne és egy átkozottul jó sorozat is lehetett volna belőle, ha az írók kreatívabbak és a SyFy nem vesz el tőlük, minden pénzt. Így viszont valóban csak egy újabb, félresikerült kísérlet. Ráadásul úgy tűnik, egy darabig az utolsó, mivel jelenleg alig van Sci-fi a TV-ben, űr Sci-Fi pedig egy sincs.


Terminátor 3. - A gépek lázadása - Vélemények

2012-09-22 15:18.38
A film egyetlen igazi érdeme, hogy még így is jobb, mint a 4. rész.


Csillagok háborúja - Aki utálja a Star Warsot

2012-07-09 14:42.01
Már nem azért, de általában az a legnépszerűbb, aminek nincs semmi értelme, egyszerűen csak szórakoztató és kikapcsol. Na a Star Wars pont ilyen, akárcsak a még ennél is rosszabb Transformers, Twilight vagy a Bud Spencer filmek. Ha a sci-finél maradunk, a Battlestar Galactica (2004) ennél sokkalta értelmesebb, még sincs hatalmas rajongótábora, mivel nem szórakoztat, hanem elgondolkodtat és a magyar ember attól nagyon menekül. A Star Wars annak tetszik, aki TV-től, nem vár mást, csak agyatlan szórakoztatást vagy esetleg még gyerek. Elismerem 14 évesen én is oda voltam, Darth Vader-ért és akkor még nem is ciki. De aki, 20 vagy főleg 30 évesen még mindig itt tart, hát az elég szomorú.


Babylon 5 (sorozat) - Vélemények

2012-07-09 14:18.07
Tudom, hogy a DS9, a B5 ötletének lemásolása, de még évekkel ezelőtt láttam, a WB első B5 promócióját és az erősen különbözött a DS9 alapfelállásától. Szerintem a kettő közti legnagyobb egyezés, hogy mindkét állomás egy féregjárat (ugrókapu), mellett van. Egyébként is, a két széria, egyfajta szimbiotikus kapcsolatban lehetett egymással, mivel hol itt-hol ott, bukkantak fel ismerős elemek.
Őszintén szólva, egyik sorozatért sem vagyok úgy oda. Igazából csak azért szeretem jobban a DS9-et, mert ez volt életem első sci-fije, több mint 10 éve ismerem, míg a B5-tel jóval később, a Viasat 3-on, vasárnap délelőtt találkoztam.
Ettől függetlenül,tisztában vagyok a DS9 hibáival, bár pont a monotonná váló fightolás nincs köztük, főleg, hogy a B5-ben, sokkal több és pörgősebb a harc.
A DS9 legnagyobb hibája szerintem a történet. Az 1-2. évadban, szinte nincs is. A 3-4. évadban, meg tiszta káosz az egész, főleg a klingon háború, ha lehet egyáltalán annak nevezni. A 5. évadban jók voltak az epizodikus sztorik, bár a domínium háború kitörésének nyújtása, már kezdett kínossá válni. A 6-7. évad az, ami nálam veri a B5-öt, minden téren, (megjegyzem a háború közepébe tett, ferengis részektől, a hányinger kerülget).
Szóval, mindkét sorozatnak megvannak a maga gyenge pontjai, ahol úgymond elvérzik. Sőt ha belegondolok, még egy igazán jó sci-fi sorozat sem készült, mivel a BSG-ben, meg Isten létezésének bizonygatása és a történet Ronald D. Mooor-os logikussága, verte ki a biztosítékot. A Stargate sorozatokat, meg inkább meg se említeném. Úgyhogy én még várok, minden idők legjobb sci-fijére, ami sajna biztosan nem mostanában lesz.


A rejtély (sorozat) - Vélemények

2012-06-21 19:28.56
Egyenlőre úgy néz ki, a 3. évad, 2013 elején kerülhet műsorra, de valószínűbb, hogy végül úgy döntenek, átteszik, az RTL 2-re. A 4. évadot meg se vették, így az passz.


Babylon 5 (sorozat) - Vélemények

2012-05-30 16:49.58
Nekem is az egyik kedvenc sci-fi sorozatom, csak a Deep Space Nine és a Battlestar Galactica előzi meg. De a nagyon ronda CGI-on kívül azért még sok más baj is van a sorozattal. Például pont a történetben, 2 és fél évadon keresztül építik az árnyháborút, ami erre alig 10 részig tart, jól láthatóan az alacsony költségvetés miatt. Az utána következő Föld visszafoglalás pedig, túlságosan lekorlátozta a B5 univerzumot az emberekre, akik mint az Univerzum legfontosabb faja tündökölnek már megint. Az utolsó évadnak pedig, semmi értelmét nem láttam, mintha csak az egykori dicsőség, halvány árnyéka lett volna. A konkurens DS9 épp fordítva, az elején volt ritka szar, de a 3-7. évad sokkal profibb munka volt, mint ez. Jobbak voltak a színészek, jutott pénz az effektekre és a díszletekre is és a történet sem volt ilyen banális, bár beismerem, olyan dinamikus és jól felépített sem, mint a B5-é. A kettő közt, az a fő különbség, hogy a B5 kezdetben reálisabb, később hihetetlenebb, ugyanakkor végig emberközpontúbb világban játszódik, míg a DS9 kissé valóban utópisztikusabb, de a jobb színészek, hihetőbben adják el a karaktereiket, akik így valószerűbbé teszik, az Univerzumot és az emberiség sincs úgy, a reflektorfénybe tolva, amit egy egész galaxisra kiterjedő történetben, azért elvárok.


Doktor House (sorozat) - Vélemények

2012-05-23 20:17.29
8 év után végre vége a House-nak. Anno már a 3. évad sem volt az igazi és attól kezdve pár kiemelkedő résztől eltekintve, folyamatosan zuhant a sorozat minősége, egész az utsó részig, ami borzalmas volt. Egyrészt, önmagukat másolva, House hallucinál és így sikerült minden szereplőt, élőt és holtat visszahozni, kb. 5 percre. Megható. Másrészt a rész rettenetesen unalmas volt, közben többször azon kaptam magam, hogy a holnapi tennivalókon gondolkozom, ami szép teljesítmény, egy sorozat finálétól! A színészek is kiábrándítóak voltak, Wilson csak bambult, House meg vágta a szokásos depressziós képet, a visszatérők meg örültek a potyapénznek. A slusszpoén pedig, hogy képesek voltak felemlegetni, az előző rész, WC-s blamázsát, mivel Forman szerint legalább 2 év járna érte. Érdekes, nem tudom ki emlékszik, House a 2. évadban, már tönkretette egyszer, az MRI gépet, (úgy látszik nincs jobb dolga), de akkor senki se akarta lecsukni érte.
6 éve, mikor még ez volt a kedvenc sorozatom, már féltem, hogy csak ne nyújtsák el és tegyék tönkre az egészet, erre pont ez lett, az elnyújtott sorozatok mintapéldája. Igaz ez nem von le az 1-2. évad értékéből, de nem hiszem, hogy segítené a sorozat hosszú távú fennmaradását.


A célszemély (sorozat) - Vélemények

2012-05-22 18:56.19
Az 1. évad megnézése után, kijelenthetem, hogy ez az idei év eddigi, legjobb krimije.
A sorozat felállása rendkívül egyszerű, egy milliárdos zseni, létrehozott egy gépet, ami képes előre jelezni, az összes előre megfontolt gyilkosságot. A kormány csak a terrorizmus elleni harcban használja, az átlagemberek nyugodtan gyilkolászhatják egymást. Ez nem tetszett Harold Finch-nek (Michael Emerson), a gép építőjének, így egy volt CIA-s "terminátort", John Reese-t (Jim Caviezel)maga mellé véve, úgy dönt megakadályozza a gyilkosságokat. Mivel a gép a gyilkos vagy áldozat TB számát adja ki, hőseink minden rész elején kapnak egy számot, igyekeznek kideríteni, hogy az illető gyilkos vagy áldozat, majd terminátorunk egyszemélyes hadseregként, megmenti akit kell. Az alapfelállás tehát egyszerű, amit rengeteg átívelő szál tarkít. Kormány-összeesküvés, maffiasztori, korrupt zsaruk és a főszereplők múltja, amit a rengeteg flashbackből rakhatunk össze. Ami a sorozat igazi ereje, az a noir hangulat és a színészek. A részek pörgősek, tele látványos akcióval, de mikor kell, lassítanak a tempón, hogy kibontsanak egy-egy személyes drámát. A két főszereplőn kívül, sok állandó karakter is van, közülük Joss Carter nyomozó (Taraji P. Henson), aki a sorozat elején John után nyomoz, de közben falaz is neki és Lionel Fusco (Kavin Chapman), aki korrupt zsaruként lép színre, de John beépített embereként, a rendőrségen, kénytelen jó útra térni, a legfontosabb. Emellett a sorozat hihető is, tehát Jack Bauerrel ellentétben, John sokszor pofára esik, de mikor egyszemélyes hadseregként nyomul, azt is elhisszük neki. Ahogy az USA kormány és a CIA, főgonosznak való beállítása is hihető volt, el tudom képzelni, hogy a sorozat nem áll túl messze a valóságtól. Mindent összevetve, egy-két gyengébb részen kívül, a sorozat hozza a magas színvonalat, így csak ajánlani tudom, de szigorúan csak angolul!


Doktor House (sorozat) - Vélemények

2012-05-18 22:25.57
Én anno a 6. évad közepén hagytam abba, de gondoltam az utolsó pár részt megnézem és hát. Nem bántam meg, hogy annak idején abbahagytam. A 8x20-21 irtó gyenge és sablonos volt. Most komolyan, az utolsó részek arról szólnak, hogy Wilson, az onkológus és persze House legjobb barátja, rákos. Akár egy szappanopera. Ráadásul Olivia Wilde visszatérése is teljesen súlytalan és érdektelen lett, a rész végére el is felejtettem, hogy egyáltalán szerepelt. De ami a csúcs, House nem lehet együtt Wilsonnal, utolsó hónapjaiban, mert lehúzott a WC-n egy papírköteget, ami dugulást okozott és beomlott az MRI, és 6 hónapra visszazárják a börtönbe. EZ MI??? Ez történik akkor, ha egy sorozatot, már nem az írók, hanem a pénz irányít.


1 2 3 4 5

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk