Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Facér mamik klubja
- Paramount Network, 12:00
Nők földje
- Cinemax2, 12:15
A Spiderwick krónikák
- Viasat Film, 12:15
A beavatott
- Film+, 12:40
Sárkányszív
- Film Café, 12:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás
Mire gondolsz most?
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Psycho aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Bmano hozzászólásai

Ugrás Bmano adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Polgárháború - Vélemények

2024-04-21 22:28.09
Nos, én nem ajánlom a filmet. Több szempontból gyenge a film, ennek ellenére azért próbálok pozitív lenni. Szóval, mégegyszer, ha lehet ne nézd meg. Kivéve ha érdekel a sajtó, a háborús újságírás lélektana. Nagyjából a film 2/3-a kb arról szól. Legalábbis a történetben inkább ez az erősebb szál. Úgy gondolom volt pár jó kamera állás, vagy pár jól megkoreografált kép a filmben, mondanám művészies kameraállás. Talán volt egy két jó ötlet a filmben. Maga a film nagyrésze egy útról szól. A végén van csak egy kis harc, az utolsó méterek az elnökig kb.
Én nem adtam volna ezt a címet a filmnek.
Háborús újságírók esteleg vagy valami hasonló. Az közelebb állna a filmhez, mint a polgarhaború. A logikai bukfencek a filmben számomra le viszik a film renoméját.
Nem hiszem hogy szinte könnyen végig lehet autózni ilyenkor 1400 km-t ebben a helyzetben, vagy mennyit nem tudom már pontosan, vagy a végén sem hiszem hogy csak úgy az utolsó métereket így a katonákkal együtt meg lehetne tenni.
Nos tényleg nem tudjuk meg miért is tört ki az államok csatája, vagy a Nyugati Államok(WF) - kontra maradék Egyesült Államok (Elnök) között vagy mi. De talán a film lényege nem is ez.
Szóval ha érdekel a háborús újságírás lélektana. Meg ha elég neked az, hogy maga a képi világ, és a megjelenítés is elgondolkodtató számodra, komoly sztori nélkül. Akkor bátran ajánlható.
Ha ettől többet vársz, kurvára ne nézd meg.
Még hétfő estére se ajánlom.


Szunnyadó vérebek - Vélemények

2024-04-20 22:26.13
Mostanában nem néztem hasonló, vagy egyáltalán a kategóriájában sem ilyen filmet. Tehát ilyen nyomozós, bűnügyi, thillert. Különben Russell Crowe-tól sem semmit, szóval irány a mozi. Hátha.
Egészen egyszerűen csak annyit lehetne szűkszavúan mondani a filmről hogy szimplán csak jó és kész. Nekem tetszett.
Az állam nem esett le a filmtől, mégis minden elvárás nélkül talán nem csalódik az ember a végén. Egy jó kis 4 csillag a film.
Innentől kezdve nem kötnék bele.
Jó szórakozást hozzá, köszönet az alkotóknak.


Szellemirtók - A borzongás birodalma - Vélemények

2024-04-12 22:35.02
Negyven éve írtjuk a szellemeket! Én is azon szerencsések közé tartozom akik a nyolcvanas évektől szurkol nekik. Talán ezért is gondolom azt újfent, hogy erre elmegyek moziba. Múltkor egyedül ültem a nézőtéren, most ha nem is sokan, de páran voltunk. Na szóval, mivel bizonyos érzelmeket tarsítok a filmhez, így kicsit talán más szemmel ültem le elé. Mégis nehéz mit mondani. Elfogult lennék igazából, de mégse tudom azt mondani hogy minden tekintetben jó lett. Nem sikerült akkora monumentalitást bele tenni igazából, vagy nem annyira jött le, mint az előző résznél, az első két részhez képest meg pláne. Így el kell tekintenem ezektől és talán külön nézve jobban el tudom fogadni az egyszerűségét a filmnek.
Szóval jó lett ez, csak talán mégis mást várt az ember. Számomra picit snassz lett a film vége, semmi különös, vagyis katarzis nem volt. Habár jó volt a csapatot újra látni. Hatalmas dolgot ne várjon senki.
Elvárások nélkül nézve, vagyis azok nélkül le ülni elé, jó lehet.
Spoiler:
A stablistaban elkötnek egy kamiont, a végén. Amúgy ilyen lehetne az elején meg a végén, mint a pixar rajzfilmeknél a mignonok. Csak legyen is értelme mert ennek sok nem volt. Habár vicces akart lenni.


Artúr, a király - Vélemények

2024-03-27 22:49.02
Azt gondolom sokan egy nagyon mozgalmas, vagy részletesebb filmet vártunk. Ennek ellenére egy teljesen szög egyszerű filmet kapunk, magasztos mondanivalóval. Engem maga a film érdekelt, egyrészt a túrázás az egyik hobbim, persze a kutyákat is szeretem.
Szóval nem volt nehéz a film történetének elérnie nálam hogy ezt akár moziban nézzem meg. A táj gyönyörű. A cselekmény engem lekötött, érdekelt is. Ha sarkon akarom leírni az egészet, a film kb annyi hogy. Szedjük össze a csapatot, aztán csapassuk a hobbink, irány a verseny. Kapunk a végére egy kis érzelmet, ami meg érintheti az embert. Volt olyan férfi társam a moziban előttem kb 45-50 körüli, hogy a szemeit törölgette mielőtt a lámpákat felkapcsolták. Szóval a film akár meg is érinthet, szívhez szóló is lehet.
De mégegyszer írom, szög egyszerű a film, semmi bonyolultság. De szerintem működik.
Ez ennyit tud, és szerintem jó.
Néha a célunk, vagyunk, színte mindent felülírhat a szív, a lelkiismeret, hívószava.
Vagy a büszkeségünk omlik össze egy kis állat ragaszkodása, hűsége miatt.
Nagy dolgot nem kell talán várni a filmtől, de mégis működött.
Köszönet az alkotóknak!


Godzilla x Kong: Az Új Birodalom - Vélemények

2024-03-27 22:27.06
Nekem nagyon tetszett. Végig odaszegezett. A filmben lévő karakterek többsége teljesen rendben volt. A történet, elejétől végéig szépen építkezett felfelé. A forgatókönyvírók odatették magukat. Számomra folyamatosan dobtak be a sztoriba valami érdekeset. Ami még színesebbé tette az összképet. A film hibáit egyáltalán nem kerestem, mert nem érdekelt, számomra szórakoztató volt. A látvány ha volt ahol gyengébb is volt, az se érdekelt mert az összképe a filmnek elvitte a hátán azokat is. Látványos, érdekes, izgalmas, ha a film egészét nézem, és az ha valamennyire jó, akkor már általában figyelmen kívül hagyom szinte minden hibáját. Nem tud érdekelni, összeségében ez teljesen rendben volt. Én azt mondom, ezt tényleg érdemes moziban nézni. Ez egy igazi mozis, szórakoztató, "kikapcsolós" film.
Igazán a szereplők közül senki sincs középpontban, valahol egy csapatban van mindenki. Kis részben akár szólhat is erről.
Mindenki hozzá teszi a magáét.
Jó kis mozis élmény volt.
Köszönjük. Köszönet az alkotóknak!


Dűne: Második rész - Vélemények

2024-03-19 17:54.47
Az első rész után, ami nagyjából lekötött engem. Kíváncsian vártam a második részt. Hát ennél is rá kellett hangolódni rendesen, hogy elkapja az embert.
Másfél liter üdítő, nagyon sok popcorn, 3 csoki, dobozos kávé. Azért fel kellett készülni rá rendesen. Szerencsére végig tudtam figyelni, és le is kötött. Azért nem estem hanyatt tőle. De szerintem egy ilyen filmhez kell egy szimpátia, vagy valami rajongás. Ellenben max középszerű egy film. Hans Zimmer tud ennél jobbat is, habár nem volt rossz a zene. A múltkor jobb volt. Én a filmet csak fun-oknak ajánlom.


Most vagy soha! (2024) - Vélemények

2024-03-18 23:12.11
Hát még is megnéztem moziban. Most vagy soha. Kicsit vártam azért hogy elüljön a hatalmas érdeklődés. Így ma hétfőn, szerencsém volt, egyedül megnézhettem, vagyis rajtam kívül senki sem volt. Szerencsémre le vetítették nekem. Hogy miért jó hogy egyedül néztem, hát legalább más nem látta hogy el mentem rá moziba. Kivéve a srácokat a pult mögött.
Na szóval:
Ha elvonatkoztat az ember attól ki és miből, hogyan készítették a filmet, akkor talán annyira nem is gáz a film.
Azért volt már a "gárda" repertoárjában olyan film amit a mai napig nem láttam, és nem is szeretném megnézni.
Erre azért kíváncsi voltam.
Szintén szomorú hogy az osztályzatok java 1 és 5 csillag. Amelyek ugy gondolom egyik véglet sem fedi a valóságot. Szerintem ez a film messze nem tökéletes és egyáltalán nem a rakás sza..al egyenlő. Nekem a 2 és a 4es osztályzat a releváns inkább. Ha nagyon kritikus az ember és nem csak rendszer utálat miatt osztályoz azért ez a film nem 1 csillag, de nem is 5. Szóval a legutóbbi hasonló háttérrel készült filmtől jobb, sőt talán ha az összeset egy asztalon vizsgálom, még úgy is hogy az egyik ilyet nem láttam, szerintem ez sikerült a legjobban. Ha külön nézem, önállóan, akkor azért voltak értékelhető elemei, a filmnek. De semmiképp nem tökéletes, de nem is mondanám jónak sem annyira.
Kár érte hogy egy sima rendszer utálat és/vagy rendszer szopkodas miatt így elcsesznek emberek egy film értékelését. Habár megértek mindenkit. Én nem szeretném hogy az érzelmeim vezessenek ilyenkor. Szóval nekem úgy lett közepes a film, hogy én kicsit mást vártam. Sőt az sem érdekel most sem mennyi milliárdot vertek el rá, tőlem még rakhattak volna hozzá, csak a film jó legyen. Pont leszarom ki miért, mennyiért készíti.
Na jó elég. Tisztelet Petőfinek.



Az utolsó igaz harcos - Vélemények

2024-02-16 22:47.21
Tényleg egy szuper kis indiános film.
Kissé már talán megkopott, de még ma is élvezhető film. Szép tájakon, elviselhető történettel, nagyvonalakban teljesen rendben van.


Emma és a fekete jaguár - Vélemények

2024-02-08 18:01.13
Nos amiért ez a film érdekelt, hogy a rendező előző filmje tetszett. A farkas és az oroszlán. Ennek a filmnek már az eleje levett a lábamról. Próbál hatni az érzelmekre, nem is annyira nyálas módon. Talán még az idegesítő biosz tanárnő karaktert is el lehet viselni. Engem nem zavart volna ha nem kerül bele. Elejétől kezdve amikor a film a természetben jár, az valami pazar. Megint csak azt tudom mondani, nekem már ezért megérte látni a filmet. Érdekes hogy általában a filmekben van egy főszereplő és mellette egy kis gyerek a "kolonc" vagyis a mellékszereplő. Hát itt egy felnőtt a "kolonc". Összeségében jó lett ez a film is.
Egyáltalán nem lett gagyi ez sem.
Jó kis családi film. Mindenkinek ajánlható.
Habár én inkább azt mondanám, lányok, csajok, hölgyek, irány a mozi.
Kicsit teátrális lett a vége, de teljesen rendben volt.
Köszönet az alkotóknak!


Ludovico Einaudi - Vélemények

2024-02-03 22:28.04
2023 novemberében sikerült eljutnom egy koncertjére. Óriási élmény és öröm volt számomra hogy ott lehettem és hallhattam a Maestro-t. Szuper élmény volt hogy a sötétben egyszer sem vette elő senki a telefonját, annyira oda szegezett mindenkit.
Minden pillanata élmény volt.
Remélem lesz még ilyen koncerthez szerencsém.


A csodák útján - Vélemények

2024-02-02 18:51.44
Talán hölgyeknek készült ez inkább. Próbál mély dolgokat átadni. Lassan haladunk a filmben, apránként egyre többet tudunk meg a szereplőkről. Női rivalizálás, női pletyka, rosszindulat, persze van benne jó is. Kicsi összetartás ami hölgyeknél nem kis dolog. Pici humor, akár szarkasztikus, akár nyers is az. Egyszerű kis film, fogalmam sincs miért akartam ezt látni. Talán a 2-3 főbb szereplő miatt. Talán az életünkben mindannyiunknak akad olyan dolog, amihez hogy megváltozzon, csodára várunk.
Van amihez nekünk kell tenni, van amihez közösen kell hozzá fogni. Van amihez Istentől várjuk a kis pluszt hogy megváltozzon. Mindenki hordoz, cipel valami terhet a filmben. Mondjuk az 5 üveg whisky kádba öntése azért közel jár a főbenjáró bűnhöz. Ilyet tenni. Ezért le
kellene járni az El camino-t. Isten bocsássa meg neki. Egyébként tetszett hogy több, azaz 4 generációt jelenítenek meg a főbb szereplők. Habár néha ez nem is élesen rajzolódik ki. Vannak benne jó kis lélek tisztulások, közeledések. Valahogy ahogy haza érnek, mindenkiben megszületik valami csoda. Ami talán a szeretetben rejlik, mondjuk az 1Korintus,13ban leirtak szerint. Egyszerű kis filmecske.


Argylle: A szuperkém - Vélemények

2024-01-31 23:06.28
Spoileres írás:
Azert talán nincs sűrűn kémes film. Hogy szinte kötelező megnézni. Nos érdekes volt ez a "PIP"-es film. Kép a képben, film a filmben. Talán kétszer - háromszor lehetett rajta nevetni. Ez valahogy nem akart átjönni. A film második felében a "két" film, a kettősség egybe ér. De még így is kicsit semmilyen érzésem volt. Felnőtteknek szóló mese, de ez nem jött át. Nekem annyira nem tetszett, nem is szórakoztatott. Ez most nem is tudom, de lehet a női egyenjogúság oltárán készített kémes film akart lenni. Azért ritka hogy egy filmnél vártam már a végét. Ennek sikerült elérni. A vége felé a fegyver szobából való menekülés, az valami hihetetlen hogy ezt végig kellett nézni. Olyan mennybéli, balettozós, giccses, lövöldözés volt hogy az arcom elfojt közben, nem hittem el hogy ezt látnom kellett. Olajban korcsolyázás, a film művészet csúcsa. Hát ez annyira szar hogy már jó. Jackie Chan macska, azt hittem már tovább nem kell szenvedni, tévedtem.
Senkit nem szeretnék a filmről lebeszélni.
De azért gondold át, biztos hogy erre akarod a drága időd fecsérelni.
Ritkán mondom ezt de ez nekem nem tetszett. Pozitív vagyok általában, de most nehéz. Nem is erőltetem. 2*



A méhész (2024) - Vélemények

2024-01-19 08:35.41
JS-nél sosem lehet tudni hogy a film amivel kijön az a van ennél is lejjebb, vagy agyradírnak jó, esetleg tisztességes iparosmunka, vagy a na ez jó volt kategória lesz. Esetleg mind együtt.
Nekem ez a többi akciofilmhez, vagy leszámolós, bosszúállós akcióhoz viszonyítva is jó. JS átlag filmjeihez képest is teljesen rendben volt. Max két helyszínen történteknél volt olyan érzésem hogy picit többet is gondolkodhattak volna a kidolgozásán. Mondjuk ellehet tekinteni sok dologtól talán ezért is szeretjük ezeket a filmeket. Tetszett a történet, jól haladt előre és felfelé.
Nekem a végével sem volt bajom, talán így jöhet A Méhész 2. Összeségében jó volt. Nekem erős 4es. Hozta amit kell.




Lassie - Állati mentőakció - Vélemények

2024-01-18 17:27.47
Hát mit is alkottak a németek. Ugye talán gyerekkorunk egyik közepesen kedvenc történetének újabb epizódja. Szép helyen, szép időben játszódik a film. Legalábbis a filmnek jót tesz mind a kettő. Ebben a filmben még minden, idillien német. Vagyis a jelenlegi állapotoktól függetlenül. A szuperhős filmek után itt a szuperhős kutya. Tud főzni, titkosügynök, nyomozó.
Néhány jelenetnél látni szőlőt, az érést tekintve július - szeptember környékén forgathatták a filmet.
Nos a film, családi és gyerekeknek való.
Úgy gondolom amit kell, azt hozza a film.
Néhol egy egy jelenet kissé színpadias, ami szokatlan mostanában egy filmnél.
Azt mondanám hogy a filmet azoknak ajánlanám akiknek eredetileg készíthették, családoknak, gyerekeknek.
Talán ilyen szemmel nézve, osztályozva egy sima 4* a film.



Hátralévő életem első napja - Vélemények

2024-01-17 01:31.28
Szeretem az olasz filmeket. Kíváncsian ültem be rá, és igazából nem is okozott csalódást. Van egy alap, melankolikus hangulata, ami kitart végig. Nagyon kevés és minimális humorral játszódik a film. Azért vígjátéknak nem nevezném. Szerintem ötletes a film, jó a témája. A szereplők, a karakterek, és amit általuk boncolgat a film nekem bejött. Fáradtan nem érdemes belekezdeni, nekem sikerült, de még így is jó volt. Én ajánlom, talán szól a küzdeni akarásról, persze az életről, kudarcokrol.
Pozitívan viselhető a film.
Fenntartással, de ajánlható film, mindenképpen.


Harold Fry valószínűtlen utazása - Vélemények

2024-01-08 22:38.39
Talán azért akartam elsősorban megnézni ezt a filmet mert korábban láttam a The Straight story-t, az igaz történet című filmet. Kicsit talán hasonló ehhez bizonyos szempontból. Számomra akadt benne pár érdekes vagyis jó jelenet. Az elején például az egyik telefonhívás alkalmával a férj és feleség között, a női gondolkodás útvesztőibe kapunk be pillantást. Két mondat erejéig. Maga a film, mások véleménye szerint, vontatott és unalmas.
Legalábbis hallani lehetett ilyet.
Inkább azt mondanám hogy nyitottnak kell lenni hozzá, és lehet nem mindenkinek szól a film. Azért valahol egy nemes film, és hát azért oda kell figyelni és több dologról is szól. Képes megérinteni az ember szívét a film. Persze a maga módján.
Mondjuk ezt a Forest Gump-os beütést hanyagolni lehetett volna, de ez van. Valahogy elviselte az ember. (Amúgy a főszereplő egy két jelenetben hasonlított a mi Juhász Árpádunkra.) Szóval a végére mindent megértünk vagy legalábbis tisztább lesz a kép mi miért történik/történt.
A fiával kapcsolatban, a feleségével, a volt kolléganőjével és a főszereplővel kapcsolatban. Nekem tetszett a film, de kb senkinek nem ajánlom. Vagyis igazából nagyon helyén kell kezelni.
Picit a nehéz filmek közé sorolnám.
Nem biztos hogy mindenkinek készült.
Nem mondanám hogy réteg film, pedig a puzzle darabok valahogy csak össze állnak a végére, de másképp nem tudnám leírni, nehéz film kicsit, ennyi.



Aquaman és az elveszett királyság - Vélemények

2024-01-01 19:09.20
Nehéz mit mondani erről a filmről.
Talán az eddigi szavazatok átlaga kifejező lehet. Egy jó erős hármas. A két osztályzat a 3* és a 4* között talán a próbált ez szórakoztatni, és többé kevésbé működött is. Ez miatt lett nálam 4* habár volt olyan érzésem is film közben hogy bizonyos nézőpontból nagyon gagyi. De ha nem kritikusan nézi az ember, ami néha jól jön, akkor simán viselhető a film.
Egyszerűen nagyon furcsa érzés volt végig, ez a jó is meg nem is hangulat.
De most a negatív érzések miatt nem akartam lepontozni. Mivel ha egyszerűen közelítjük meg a filmet akkor akad benne értékelhető.
Valószínűleg nem nézem meg ezt sem újra.



Ferrari - Vélemények

2023-12-26 22:55.08
Nekem a kevésbé akciódús film ellenére is azt kell mondjam hogy jó, tetszett és lekötött végig.
Érdekelt is a történet.
Családi és emberi dráma a film egy szempontból. Másrészt persze egy ikonikus vállalat, Olaszország ékkövéről van szó, ahogy a filmben is elhangzik.
Lehet lesz aki mást várt majd, többet arról hogy fejlődött a Ferrari évről évre.
Technikai dolgokról többet.
De itt inkább az emberek kaptak hangsúlyt, sorsok, életek.
Ha majd lehet osztályozni talán egy 5*-ot kap majd. Annyira szerintem simán jó.
Annak ellenére hogy talán lehet mást vártunk, ennek ellenére jó lett ez.



Wonka - Vélemények

2023-12-26 18:30.50
Simán jó egynek.
Habár aki nem szereti a kissé, művészies musical-es, dalokkal átszőtt családi filmeket az inkább hanyagolja.
De szerintem ajánlható.
A díszlet, a kosztüm, a történet, a karakterek is majdnem mind, simán jók.
Elviselhető.
Szóval az a fontos a csokit kivel osztod meg.



Semmelweis (2023) - Vélemények

2023-12-25 20:48.57
Kicsit vártam, pár hetet amíg már kevesebben lesznek moziban.
Habár gondoltam rá hogy nem nézem meg a negatív kritikák miatt.
Na szóval.
Ez a MAGYAR film talán az utóbbi idők egyik gyöngyszeme.
Sőt, örülnék ha lenne valami jó kis lobbi mögötte, mert ez a film úgy gondolom több jelölést érdemelne, különböző filmes díjakra. Apróbb hibái ellenére, amik felett el lehet siklani, nálam szinte 100%-os.
Ez nekem teljesen rendben volt.
Lehet nem Hollywoodi produkció, de nem is baj. Korhű valahol, társadalmi szerepek, erkölcsök, azokhoz való hozzáállás, szerintem mind-mind jól volt megjelenítve.
A negatív kritikával illetők, nem tudom mit néztek. De ez jó.
Magyar szemmel nézve, úgy hogy ezt magyarok készítették sima 9,5/10 a film.
Igazából akár 10-est is megér.
Egyszerűen nem volt olyan érzésem hogy ez azért kicsit gagyi, amilyen a magyar filmek kicsit, olykor nagyon.
Szuper élmény volt
Köszönet az alkotóknak.
Jár a taps.


Kívánság - Vélemények

2023-12-25 16:20.31
Talán annyit még meg lehet jegyezni hogy a dalok amik tényleg nem rosszak, és szólnak a történetben, oda valóak. Mégis nem olyanok amiket később azért énekelni is fogunk vagy önálló életre fognak kelni, szóval egyik se egy sláger.
Maga a film, szín használata végig, vagyis a tónusa, az olyan matt, vagy leginkább sötét tónusú még a világos színek is.
Nem élénk, nem annyira világos.
Az első észrevétel azt olvastam máshol, és tényleg így van. A másik az inkább nekem tűnt fel.


2023-12-25 16:12.21
Spoileres hatású írás :

Az elején már elhangzik a Soros terv egyik pontja, egy hely ahova bárki bárhonnan jöhet. (irónia) Aztán az első dalban hallhatjuk a film lényegét, vagyis hogy miről fog szólni.
Aztán az első ahol több ember áll egymás mellett, azok különböző színűek. Hasonló színűek csak árnyalatban térnek el igazából. A főhősnő is közép barna, se fehér, se fekete. A király nem szabványos királyként viselkedik, kicsit olyan amilyen főnököt mindenki szeretne. Kedves, megértő, nem bosszúálló, atyai, stb. A kémia laborban is több érdekes mondat hangzik el az emberek kívánságáról, és arról miért mennek oda az emberek. Ahogy a be vándorlók most mennek egy jobb élet, vagy könnyebb élet reményében. A királyról úgy vélekednek, olyan, akinek köszönhetnek mindent az életben.
Azért nem akarom ezt ennyire bele láttatni a filmbe, de azért a Disney is szereti formálni a saját, vagy a jelenlegi világ látás felé az embereket.
Maga a király, vagy a gonosz karaktere is egyben, érdekes és mostani világba helyezhető. A vége persze happy and, és álomszerű. Nem vígjáték de vannak benne vicces jelenetek, vagy megmosolyogtatóak.
Én ajánlom, mert mégis jó a történet, jó dolgokról próbál szólni.
Erős 3as.


Kacsalábon - Vélemények

2023-12-24 12:52.47
Úgy voltam vele adok neki egy esélyt.
Ritkán nézek már rajzfilmet, talán kevés is mostanában ami jó.

Emberek, szerintem ez jó.
Lehet nem egy jégkorszak, nem egy shrek stb.
De itt szinte minden ült.
Az eleje rendesen kerek, meg ahogy a bevezetés után indul a kalandok sora.
Nem mondanám klisésnek.
De gyerekeknek, felnőtteknek simán nézhető.
Életközépi válságban szenvedő felnőtteknek.
Biztos hogy lehetett volna ez jobb is.
De ez így teljesen rendben volt még így is.
Nem adtam rá 5x csillagot, de erős négyes szerintem.
Köszönjük. Hatalmas pacsi.


A győztes gól - Vélemények

2023-12-22 23:09.25
Lehet valakinek egy nagy baromság a film.
De nem egy tucat film, és valahol egyedi. Na nem nagyon, de egy kicsit.
Ja hát a poénok azok még ha bugyuták is olykor, mégis vagy mosolyogni valók, de lehet nevetni is jó párszor. Szerethető a film, a szereplők által megformált karakterek, meg a történet is.
Van szíve, lelke a filmnek. Igaz olyan "Hollywood-iasan", de nézhető.
Minden gagyisága ellenére, egy ajánlható film, szerintem nézhető is.
A nagyítót meg érdemes eltenni, nem kell ehhez a filmhez, nem az oscárra készült.



Kocsmatúra - Vélemények

2023-12-01 23:15.01
"be vagy oltva sárgaláz ellen, mert most be hatolsz a dzsungelbe"

Na, az agyat érdemes kikapcsolni, úgy hátha szórakoztatóbb lesz.
Talán piásan, társaságban szórakoztatóbb.
Amúgy észrevétlenül feszeget érdekes dolgokat, témákat.



Napóleon (2023) - Vélemények

2023-11-28 20:27.07
Pff. Na jó. Ha úgy nézzük a filmet, mint átlagos "megtörtént esetek" filmeket amik kicsit ki vannak színezve, hogy valamivel megtöltsék az itt 2 és fél órát, akkor nem is rossz film.
Csak az a baj hogy ez Napóleon, és nem Napóleon boulevard, és nem János bácsi a csatában. Így már azért gáz. A történelem ezen időszakában élt jeles szereplői ettől többet érdemeltek volna. Próbáltam leküzdeni minden érzést ami a történelem szeretete miatt érez az ember, minden száj húzogatást mellőzni a film alatt.
Itt ki kell kapcsolni, és vagy elhiszi az ember hogy ez nem a valóságot akarta bemutatni, egyszerűen csak pénzt akartak csinálni.
Nem azért hogy meg veregessék a vállukat.



Magasmentés - Vélemények

2023-11-28 20:11.16
Nehéz mit mondani a film után.
A témában, vagyis a téma szerint ebben több volt mint amit itt láthattunk. (habár egyedül ültem végig a filmet)
Nem mondanám hogy rossz volt. Az se hogy jó. Olvastam róla kritikát, hát volt ami stimmelt, volt ami lehet nem is ebben a filmben volt amit a kritikusok láttak.
Nem szeretném lehúzni a filmet.
De ez többet ígért. Volt olyan jelenet amit kihagytam volna. De a legtöbb, vagy az összes jelenet ami egymás után jött, mind-mind jobb is lehetett volna. Egyébként talán érdemes egyszer megnézni.
De valószínűleg lesz hiányérzete sokaknak.
Ez a 3csillag is inkább, 2,99.



Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája - Vélemények

2023-11-21 23:33.25
A moziban négyen kezdtünk, aztán a végét egyedül néztem már. Engem lekötött. Nem vagyok fan-ja a történetnek. Nézhető szerintem, de 3*cs.-nál nem adta rá többet.
A jellem fejlődések jók benne, le és fel egyaránt. A kosztüm szürreális és olyan amilyet igazán megkíván a film.
Eszembe jutott hogy Hollywood és Amerika, a filmeket köztudottan az emberek manipulálására, irányítására is használja. Ezzel a filmmel és történetettel ugyan mit akarnak a pénz bevételen kívül elérni. Végülis mindegy. Amúgy az eddigi osztályzatokon látni hogy a film eléggé megosztó. Hát hogy a történet fan-jai, vagy a szimplán csak nézők azok akiknek tetszik, eddig ez nem derült ki. A film ajánlható, én úgy gondolom, habár mégegyszer tuti nem nézem meg.



Marvelek - Vélemények

2023-11-15 11:10.35
Nehéz mit mondani a film után kipihenve.
5en voltunk a filmen 3:2 a hölgyek javára.
Megint csak azt tudom mondani hogy a csajok mindenen tudnak nevetni akár a semmin is. Azt hittem korábban ezzel csak minket "tisztelnek" meg olykor.
Szóval a filmet nem szeretném lehúzni, pedig épphogy elment, a 3cs-vel csak felpontoztam. Azzal menteném hogy egyszerűen nem mindenkinek készítették a filmet. Egy rétegnek. Mondjuk fantasyt szerető hölgyeknek. A szín világ, a megjelenés, karakterek számomra erre utalnak. Szóval ezért nem bántom a filmet.
De tény voltak benne fura dolgok, olyan érzésem volt néha hogy, csak jól hangzó mondatok hangzanak el, lehet az tudományos maszlag, vagy érzelgős mondat. Semmi élethűség. Nem tudták velem elhitetni, vagy nem tudtam magam bele élni a történetbe. Nem vitt magával.
A multikulti színész össze válogatás se jött be. Pedig jó akart az lenni.


Spoiler: A kedvencem amikor az űrhajóba úgy menekitik a sok embert, hogy macskák falják fel őket, ők kicsik és jobban elférnek.
"Aztakibeb@sz*ttleQrtszivarvégitneki" mekkora ötlet.

Na mindegy. Ez is egy hétfő estére megteszi film, egyéb napot ne rontsunk el vele.


A három testőr: D'Artagnan - Vélemények

2023-10-26 20:10.08
Szerintem szuper egy film. Még akkor is ha egy újra leporolt történet.
Én várom a folytatást. Szerintem érdemes rá elmenni moziba. Ad annyit a film.
Köszönet az alkotóknak.


"Óvakodj a szerelemtől, rosszabb mint a puska"


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk