Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Gyilkosságba hajszolva
- Film Mánia, 02:10
A lelkedbe látok
- HBO3, 02:20
321
- M2, 02:35
Ürömapám
- Filmbox Premium, 02:35
Lepattintva
- TV2, 02:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
George Clooney (63)
Christian Clavier (72)
Mare Winningham (65)
Gregg Henry (72)
Lynn Whitfield (71)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Womb - Méh - Vélemények
Karakterlánc
Sakáltanya - A legjobb jelenet
2022-es választás
Bőrnyakúak 3. - Ostrom - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Együtt élhetnénk aaaaa
Kate Winslet aaaaa

 

Elle hozzászólásai

Ugrás Elle adatlapjára

1 2 3

Brooklyn - Vélemények

2016-02-14 12:07.45
Jó kis film ez, de olyan nagyon semmi extra, ami miatt Oscart érne.

Az emigrálás okozta problémák csak mérsékelten érezhetők át, hiszen Eilis fehér, nem lóg ki a sorból, ráadásul a két ország egy nyelvet beszél, ami nagyon nem mindegy! Sokkal-sokkal nehezebb egy magyarnak, akinek nem az angol az anyanyelve, vagy még nehezebb egy feketének, arabnak, akin az első pillantásra látszik, hogy nem helybéli. Persze Írország nem Amerika, nem a haza, értjük, de a központi migrációs trauma nem üt akkorát pont ezek miatt.

Enyhe spoiler:

Nekem az fura volt, amikor Eilis közölte az anyjával, hogy házas, az megkérdezte, hogy jó ember-e és ennyi. Hát nem tudom, elég érdekes szülő az olyan, aki nem szidja le a gyerekét egy ilyen titok miatt, hogy nem szólt a fiúról egyáltalán, el sem hívta, stb. Anyukát annyira nem érdekelte az új veje, hogy egyáltalán a nevét megkérdezze.Úgy gondolom, hogy 1950-ben is kellett, hogy ez érdekelje a szülőket, nem csak 2016-ban.


Döglött akták (sorozat) - Vélemények

2013-01-28 23:45.54
Alapvetően nem rossz sorozat ez, szoktam nézni, de néha értetlenkedek.
A legjobban az idegesít, hogy egy 40-50 évvel ezelőtti gyilkosságnál (vagy akár csak 5 évvel ezelőttinél) hogy a fenébe emlékezhet egy ember ilyen pontosan? Mindenki emlékszik mindenre, beszédfoszlányokra, ki mit csinál, hol volt, arra, hogy XY halott lánya 20 évvel ezelőtt kimondta a Tina nevet. Ráadásul egy fél percet sem gondolkodik rajta soha senki.
Arra nem emlékszem, hogy ki mit mondott fél évvel ezelőtt, nem arra, hogy mi volt 5 éve. Sőt, megkockáztatom, hogy egy múlt heti beszélgetést vagy eseményt sem tudok teljesen, 100%-ig visszaadni, de szerintem senki sem.


A szégyentelen - Vélemények

2012-10-11 20:38.50
é=e


2012-10-11 20:35.41
Rendkívül alulértékelt film ez. Lassan a top 10 ezerben sem lesz benne. Nem könnyű film, elfogadható, ha valakinek nem tetszik, de akkor is szégyen ez a helyezés.
10-és skálán nálam 8 pont, 5-ös skálán pedig felfelé görbítettem. :)


Téli vendég - Vélemények

2011-08-18 21:31.22
Szeretem ezt a filmet. Különös, furcsa hangulata van, ami nagyon megfogott. Talán bután hangzik, de a filmben "nem történik semmi, és mégis minden történik". Aki szereti a mély érzésű filmeket, azoknak bátran ajánlom.


Filmek zseniális alakításokkal

2011-08-14 11:53.31
ezekhoz=ezekhez


2011-08-14 11:52.31
Anita!
Érdekelnek a spanyol filmek is, mindenevő vagyok.

Csernakakos!
A Thébáról van szó. Köszi az ötleteket, ez a Dogville felcsigázott, elolvastam a leírását, mindenképpen meg fogom nézni. :) Legutoljára a Cukorfalatot láttam, ami kétszemélyes, Ellen Page nagyon ügyes benne.

Az órák az én listámból is kimaradt :) Na, az az a film, amit én imádok, de az ismerőseim utálják. :S Az egyik legjobban „összerakott” film, amit valaha láttam, már ha szabad ilyet mondanom. Legalább 3 női Oscart kellett volna adni neki, mert mindhárom hölgy remekül játszott benne.

Eszembe jutott egy jó magyar, a Szerelem c. film, Törőcsik Mari és Darvas Lili fantasztikusak benne!

Annyira szomorú, hogy hiába próbálok jó mai magyar filmet és szereplőt mondani, de NEM TUDOK. :(
Nagyon elkeserítő a magyar helyzet. Tudom én, hogy nincs pénz meg minden, de esküszöm, a sufniban is lehet jó színészi teljesítményű filmet forgatni, csak épp nincs rá igény. (?) Az utóbbi években nyomatják ezerrel az amcsi mintára elkészített gagyi, kukába való romantikus vígjátékokat, meg remake-elik a régi filmeket, ezekhoz meg urambocsá’ nem szükséges valami eget rengető tehetség meg alakítás. Egyszerűen nem értem, miért van erre igény, a 10 milliomodik szeretlek-de-elszakadok-tőled-aztán-végül-minden-happy-end lesz filmek már a könyökömön jönnek ki, de szerintem mások is így vannak vele, legyen amcsi, angol, német vagy épp magyar. Így is kígyóznak a sorok a castingokon, hogy bekerülhessenek egy filmbe, mert ritka lehetőség Magyarországon. Lehetséges, hogy vannak ma itthon jó filmek is jó színészgárdával, akiket a kutya sem ismer, de el sem jutnak a nézőkhöz, mert a Mucsaröcsöge úti művész moziban játsszák vagy 3 napig. Ezekből az agysejteket pusztító Álom.net-féle (ami nem mellesleg az „előkelő” 4. legrosszabb film helyet foglalja el az ImdB több milliós adatbázisában) förtelmek költségvetéséből meg simán lehetne csinálni akár két filmdrámát is, romantikus drámát, vagy akár igazán JÓ vígjátékot, ha már nincs lóvé nagy költségvetésű akció, kaland, vagy „neadjisten” fantáziafilmre. (amit mellesleg szívesen megnéznék:D)

Na, de nagyon elkanyarodtam a témától.

Ha esetleg van valakinek tudomása jó magyar filmről és színészi játékról 2000-től mostanáig, annak nagyon várom a jelentkezését. :)


2011-08-13 19:01.28
Köszi! Hú, annyi filmet írtatok, hogy el fogom végezni a sulit, mire végzek velük. :DD


2011-08-13 18:57.52
Köszönöm! Penélope Cruztól még nem sok mindent láttam, a Vicky Cristina Barcelonában nekem nem tűnt ki nagyon, hiába az Oscar-díj meg minden. Remélem más alakításában jobban meggyőz. :)


2011-08-13 18:49.33
Abszolút nyitott vagyok mindenre. :) A Dogville-t nem láttam, az Egy botrány részleteit viszont igen. Eszméletlen jó volt.
Már felvettek a színiiskolába, szeptemberben kezdek. :)


2011-08-13 18:33.34
Vbacs! Örülök!:)
Blackpoet! Igazad van, a Philadelphiában is nagyon jó volt Hanks!:) Nicholsonnak ezt a filmjét még nem láttam, de felírom a listára. Köszi.


2011-08-13 18:17.20
Húha, jól megszaporodtak a kommentek. Mindenkinek köszönöm az ajánlást. :)

Kérdésedre válaszolva, Csernakokas:
Leírtam, hogy mik azok az alakítások, amik annyira nem nyűgöztek le. Jók voltak, de számomra kissé messze voltak az Oscartól. Remélem nem sértek meg senkit. :)


A harcos: Melissa Leo és Christian Bale – A film maga nem tetszett, talán azért, mert pont előtte láttam a Dühöngő bikát. Sajnos fel sem tűnt benne, hogy kiemelkedően jól játszanának. Lehet, hogy meg kéne nézni még egyszer...

A szív bajnokai – Sandra Bullock – A film tetszett, Bullock jó volt, de azért nem volt ez Oscar-díjas szereplés.

Erin Brockovich – Julia Roberts – Bírom Juliát, mert természetesnek hat, illett a filmbe, jól is játszott, de nekem egy kicsit kevés egy Oscarhoz.

Milk – Sean Penn: A film nem tetszett. Nem tudom miért, pedig szeretem a drámákat és az életrajzi történeteket. Ennek ellenére tetszett Penn játéka, de sokkal jobban meggyőzött a Nevem: Samben.

A nyughatatlan - Reese Witherspoon: A film maga tök átlagos, és Reese játékától sem estem hanyatt, pedig bájos színésznőnek tartom.

A család kicsi kincse - Alan Arkin: Nagyon szeretem a filmet, de soknak érzem Arkin díját, főleg, hogy szerepelt vagy kemény 30 percet a filmben.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Viszont mivel a topicom a remek alakításokról szól, leírom azokat is, akik tetszettek. :)

Egy asszony illata - Al Pacino, A felolvasó - Kate Winslet, Forrest Gump - Tom Hanks, Fekete hattyú - Natalie Portman, Kramer kontra Kramer - Meryl Streep, Sophie választása - Meryl Streep, A király beszéde - Colin Firth, Esőember - Dustin Hoffman, A zongorista - Adrian Brody.


2011-08-13 13:13.18
Köszönöm szépen mindenkinek!:)
Kedves Csernakakos! Köszi a tanácsot! Meryl Streep a kedvencem, a Sophie választásában eszméletlen volt! Kate Winslet tényleg sokat fejlődött. Sajnos vannak az Oscar díjas alakítások között olyanok, akiktől nem dobtam hátast, még akkor sem, ha teljesen függetlenítem a filmet az alakítástól.
Vbacs!
Lehet, hogy hülye topic, de nekem fontos. :) Köszi az ajánlást.


2011-08-13 12:41.24
Sziasztok!
Színésznek tanulok, és szeretnék minél több zseniális alakítást látni, amiből sokat tanulhatok. Kérlek ajánljatok nekem! Stílus, nemzetiség, színész teljesen mindegy, csak nagyon jól játsszanak benne! KÖSZÖNÖM!:)


Förtelmes főnökök - Vélemények

2011-08-11 20:46.47
Az utóbbi idők gagyi vígjátékai és siralmas romantikus vígjátékai után végre valami jót láttam! Egy-két poén gázos volt, de az pl. nagyon jó volt, amikor nyílik az aktatáska... :D Kultfilm nem lesz, de el lehet rajta szórakozni, ajánlom!:)


Szerelem határai - Vélemények

2011-01-17 14:15.22
Valamiért nem tetszett igazán. Konkrétan nem tudnám megmondani miért, a színészek hozzák a kötelezőt, talán a lapos, kissé üres sztori - a rengeteg üresjárat, amit nem töltöttek ki normális tartalommal - miatt unatkoztam sokszor.


Harry Potter és a Halál Ereklyéi, 1. rész - Vélemények

2010-11-25 11:11.37
Miért kellett 10 évet várni, hogy igényes HP filmet lássunk?

Nem nagyon szeretem a filmadaptációkat, mert rengeteg részt kihagytak belőle, megváltoztattak. Bár egy-két dolog kimaradt, pl. Viktor Krum, az, hogy Sipor "megjavul", néhányat egy picit megrövidítettek és megváltoztattak, alapvetően hű maradt a könyvhöz. Végre visszaadták a könyvek humoros részeit, a hét Potteres rész kifejezetten vicces volt.

Bár a Halál ereklyéi nem tartozik a kedvenc könyveim közé, ha a második rész is ilyen jó lesz, biztos, hogy ez lesz a kedvenc filmem.

Szóval nem bántam meg, hogy elmentünk az éjféli vetítésre, bátran ajánlom a rajongóknak.


Adni jó - Vélemények

2010-09-28 10:38.49
Pozitívan csalódtam ebben a filmben.
Egyáltalán nem rossz film ez, az egymástól élesen különböző, remek karaktereket, a filmben keveredő utálkozást és sajnálkozást remekül mutatja be. A humora elég fanyar.
A filmkatalógus besorolása nem egészen helytálló, ugyanis a film műfaja dráma-vígjáték, de inkább dráma, némi keserű humorral.


I Love You Phillip Morris - Vélemények

2010-08-10 20:05.23
Ewan McGregor minden mozdulatából csak úgy süt a tehetség! Carrey is jó, végre megint komolyabb filmben láthatom, de McGregor nélkül nem tetszett volna ez a film.


Fogtündér (2010) - Vélemények

2010-08-06 22:42.30
Nem volt ez olyan rossz. Bár nem röhögtem halálra magam, egy-két jó poén azért volt. Lehetett volna viccesebb is.


Légió (2010) - Vélemények

2010-07-14 22:56.22
Néhány jelenet jól sikerült, jó néhány meg akkora marhaság, hogy szinte röhögnöm kellett.


Kung Fu Panda (2008) - Vélemények

2010-07-04 22:33.59
Szép animáció, jópofa főszereplő, de én ezt most egy kicsit kevésnek érzem, legalábbis a többi animációs filmhez képest. A mellékszereplők nem ragadták meg a fantáziámat, és egy-két mosolyon kívül semmit nem váltott ki belőlem. Talán egyszer megnézem feliratosan, úgy biztosan sokkal jobb, elnézve a stáblistát.


Alkonyat - Napfogyatkozás - Vélemények

2010-07-02 14:58.23
Ha valakinek még nincs meg, itt letöltheti a Napfogyatkozás soundtracket:
*****

* Automatikusan eltávolított tartalom.


Szerelmes lányok - Vélemények

2010-07-01 23:09.28
Ilyen egy igénytelen vágású, operatőri és rendezői munkát (elvileg profi filmnél) még nem láttam, teljesen elrontotta az egészet! Kevés vágás, emiatt sok üresjárat a képen, sokszor lelóg a szereplők fél arca vagy az egész feje(!). Valami borzalom.
Sokszor úgy éreztem, mintha az operatőr ott hagyta volna a kamerát, és felvétel közben elment volna kajálni.
Persze lehetett volna direkt is csinálni a kevés vágást, de ebben a filmben inkább vall igénytelenségre, mint művésziességre.
A szereplők teljesítménye átlagos, semmi kiemelkedő.
Két csillag - és még nagyon jóindulatú voltam.


Robert Pattinson - Robert Pattinson linkek:D

2010-07-01 13:37.21
És ha lejött, Total Commanderrel össze tudjátok illeszteni a fájlokat. Fájl menü - Fájlegyesítés


2010-07-01 13:35.01
Sziasztok!

Akit érdekel, innen letöltheti az Újholdat gyönyörű minőségben, Blurayből konvertálva.
Felváltva is tölthető a két tárról.


Storage

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****

Rapidshare

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****

* Automatikusan eltávolított tartalom.


A nővérem húga - Vélemények

2010-06-17 10:26.20
Rendkívül erős film, remek játékokkal. Sofia Vassilieva és Abigail Breslin kitett magáért, sokra viszik még. Abigailt öröm látni, bárkit is játszik.:)
Szerintem nem kell ide szinkron, mert sokszor előfordult már, hogy elszúrtak egy filmet a szinkronnal. Jó volt így, feliratosan.
Valaki leírná, hogy a könyv szerint mi a vége? Kíváncsivá tettetek.


Emlékezz rám - Vélemények

2010-06-13 21:36.19
Kellemesen csalódtam Robert Pattinsonban, talán most már hamarosan képes lesz kilépni Edward Cullen szerepéből. (Ami annyira nem hatott meg engem.)
SPOILER:
Azért én a végét másképp csináltam volna, el lehetett volna vágni ott, amikor Tyler néz ki az ablakon, a kamera meg távolodik, és látszanak az ikertornyok. (Úgyis mindenki tudja, miről van szó)


Shrek a vége, fuss el véle - Vélemények

2010-06-06 22:45.20
Ha érdekel valakit, innen le lehet tölteni a filmet. Kamerás, magyar felirattal.

*****
*****

* Automatikusan eltávolított tartalom.


A szív bajnokai - Vélemények

2010-06-02 10:53.16
Jó film. Nem az nagyon átütő fajta az igaz történet ellenére, legalábbis így érzem. Sandra jól játszott, de szerintem nem elég jól az Oscarhoz és a Golden Globe-hoz, a tavaly Oscart kapó Kate Winslet A felolvasóban nyújtott alakításában sokkal erősebb volt. Talán ezért is vártam többet ettől a filmtől. Aki túl sokat vár, az könnyen csalódhat, de aki egy kellemes, elgondolkodtató filmre vágyik, annak ideális.


1 2 3

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk