Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A jó, a rossz és a csúf
- AMC, 17:40
A függetlenség napja
- Mozi+, 18:00
Dunkirk
- HBO, 18:10
Szerelem első lépésre
- Film4, 18:10
Miért éppen Minnesota?
- Mozi Klub, 19:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Szólánc-angol szavakkal
szólánc tudósokkal
Reviczky Gábor - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A vörös ügynök aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - A szégyentelen - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7
188. Cthulhu6 (2017-02-23 18:41.07) aaaaa - (válasz Independence 187. hozzászólására)
"...a punciról-puncira vándorlás nihilje..."

- Hát ezen kacagtam egy jót.


187. Independence (2017-02-23 18:37.10) aaaaa
Ez így gyér! Kár érte, mert a téma izgalmas, a megvalósítás mikéntje – fényképezés, hangulat,tempó, színészi játék – baromira rendben, csak bizony, kellett volna egy életképesebb forgatókönyv.

Szenvelgés, lírai zenével aláfestett önmarcangolás, tétován bágyadt szembenézés az élet tartalmatlan ürességével..., a punciról-puncira vándorlás nihilje, a prostikkal való kapcsolat, sőt, ha más nincs, férfi is jöhet..., tankönyvi körbeírása a „betegségnek”, de ezzel nem „vagyunk beljebb”, várnánk valami izgalmas többletet, ám helyette zsibbadt unalom, s rendezői gyávaság – hisz az utolsó negyed órát leszámítva, még csak a szexualitás nyílt, kendőzetlen ábrázolása sem pukkasztja a polgárokat- , én inkább szunyókáltam, mintsem pukkadoztam volna, lehet, mert az átlagnál némiképp merészebb spektrumú a témára való rálátásom, s nem mellesleg, igyekszem nem ítélkező mód hozzáállni az emberi gyengeségekhez.

Igaz, van néhány pazarul fényképezett szexjelenet – tegyük hozzá, elég mesterkélt s pornó filmes szemszögből forgatva, Kovi elégedetten csettintett volna láttukra -, van öncélú, minden értelmes magyarázatot nélkülöző péniszlengetés..., de most tényleg ennyi elég lenne, ennél szókimondóbb filmeken edzett ingerküszöbünk átugrásához? Láttunk mi már filmen ábrázolva, a fia farkát kiverő anyát..., akkor meg ez mozi, mitől is lenne meghökkentően szembesítő, egyfajta a többségi társadalom által deviáns viselkedési formával szemben?

Fassbender férfiasságának mérete, valóban tekintélyt parancsoló, de ezen látvány élvezetének ínyenc mivoltát, meghagynám a hölgyeknek, ellenben be lehetett volna ezt a jelenetet úgy is illeszteni a moziba, hogy funkciója legyen...
A szexfüggőség bemutatása, még a Pink által fémjelzett Thanks for Sharing- ben is kidolgozottabb s mélyebb tartalmú!
A sztori – már, ha ilyen fellelhető egyáltalán – lebeg a levegőben, a motivációk háttere, s a szexfüggőség ,az egyén egzisztenciális létére való súlyos következményekkel járó kihatása, finoman szólva is el van mismásolva...- a munkahelyi számítógép „szemete” elég gyengécske kísérlet arra, hogy ezen szenvedélybetegség az élet minden terén való teljes eluralkodásának valós veszélyeit, életszerűen bemutassa.

Persze értem én, hogy a mozi a lélektani síkkal operál, de minden összefügg mindennel, sok apró momentumot bele lehetett volna szőni történetbe, mely tovább árnyalja s realisztikusabbá tehette volna az összképet.

A főszereplő vérfertöző viszonya testvérével, némiképp a képzeletünkre lett bízva..., igaz, ez még nem volna akkora probléma, nem kell mindent aprólékosan kiszálazni, de mégis, ez is jelzi, hogy minden olyan óvatoskodó, gyenge, kevés, alulrajzolt, ki merem jelenteni: unalmas!
Az egyetlen számomra meggyőző jelenet, a néger lánnyal való kudarc..., nos igen, ebből kellett volna több..., tökéletes bemutatása volt annak, milyen az, mikor csak kefélni/dugni vagy képes..., szeretkezni nem.Mohón hajszolsz valamit, aminek a tényleges csodáját, felismerni nem tudod, s ha mégis rád talál, megélni sem vagy képes. Ördögi kör ez, melyből ugyanúgy nehéz kilépni, mint bármely más szenvedélybetegségből – legyen az alkohol, játék, kábítószer függőség. Fassbender a felismerésig már eljutott, de tovább lépni, pokoljárás..., ám többé válhat attól, ha végig járja a keservekkel kikövezett utat!

A mozi befejezetlen, s döntse el mindenki maga, van e kiút számára?



186. Béte-Noire (2015-09-25 01:26.55) aaaaa
Na, végre megnéztem a filmet. Eddig úgy éreztem, hogy nélküle is tudok élni, de mostanában valahogy többször is belebotlottam a neten abba, hogy hű, milyen jó a filmben a M. Fassbender teste – értsd pénisze -, hogy elhatároztam, megnézem – a filmet. ;))
Meg kell állapítanom, MF megérdemelten lett körberajongva – minden tekintetben. :)) Bár igazán ehetne egy kicsit többet.
Szóval MF tényleg nagyon jól játszott, de a film egyáltalán nem volt nagy hatással rám. Nem hiszem, hogy szegényebbek maradtunk volna – pl. súlyos társadalmi jelenségek megismerésével -, ha ez a film nem készül el. Ahhoz túl kevés volt, hogy a szexfüggőséget mélyebben is bemutassa, mint romboló szenvedélybetegséget. Sem az okokat nem boncolgatta, sem kiutat nem kínált fel, és a következmények bemutatásával is jócskán adós maradt - vagyis az egész probléma megértéséhez nem sok támpontot adott. Ugyanakkor ahhoz is kevés volt, hogy egy történet vagy bármilyen jellemfejlődés kirajzolódjon belőle. Két elveszett ember elveszett napjai a jövő kilátástalanságával.
Azon kívül, hogy lássa MF-t meztelenül, nem tudom, Steve McQueen pontosan mit akart ezzel a filmmel. Nekem ez a film csak a felszínt karcolta - pedig a téma fontos lenne. Főleg a mai nyugati társadalmakat látva.
Fassbender alakítása egy sokkal ütősebb, mélyebb filmet érdemelt volna. Például bemehetett volna néha egy-egy patikába kiváltani a gyógyszereket, amiket nemi betegségre írtak föl neki. Mert ezzel az életformával gyakran szokták látogatni a bőr- és nemibeteg gondozókat. (Milyen kihagyott lehetőségek egy film számára!) Vagy a kokainfogyasztás és a fizetős és egyéb pornóoldalak is szoktak különféle gondokkal járni. A prostituáltak használata is csak érintve volt. A munkahelyen sem 10 év után jönnek rá, hogy tele van a dolgozó gépe pornóoldalakról letöltött vírussal, ami tönkrevágta az egész rendszert. Egyébként a rejtett életvitelt fenntartó emberek, ha már droghoz nyúlnak az ezzel járó sok stressz miatt, akkor nem csak néha tolják a kokót, hanem rendesen együtt élnek vele - a többi drogról nem is beszélve. A film egy rózsaszín lányregény volt ahhoz képest, aminek lennie kellett volna. És ebből a szemszögből nézve a temérdek pornót idéző szex jelenetet teljesen feleslegesnek érzem.
Szerintem Fassbender ezúttal túl olcsón adta magát. Ő mindent odaadott, de a film messze nem érte meg ezt a nagylelkűséget. Kár.


185. Entersp (2015-06-07 15:50.03) aaaaa - (válasz My name is.. 184. hozzászólására)
Szombat délután volt. Klassz film, de választhattam volna valami mást.
Frank Drebin az aduász - már, ha éppen nem lő le öt tehetséges színészt a Julius Cézár szabadtéri előadásán.:))


184. My name is.. (2015-06-07 09:56.51)   - (válasz Entersp 183. hozzászólására)
Frank Drebin pisált a Csupasz piszolyban,pl.. :)

Amúgy meg min akadtál fent ezen a filmen?


183. Entersp (2015-06-07 08:20.14) aaaaa
Ejha! Ez beborította a hétvégémet. Egyelőre azt sem tudom, hány csillag, írni meg nincs is kedvem róla.
Mindenesetre, gyerekkorom nagy kérdése merült el: miért nem pisálnak a filmekben?
Kemény darab a lepedő alatti szerelem száműzésével.


182. Krisz papa (2015-02-23 15:48.47) aaaaa
S. M. és M. F. nagyon egymásra éreztek, legalábbis ezt bizonyítják az eddigi munkásságaik, amelyeket együtt alkottak. Ez a film is jóval túlmutat azon a témán, amit boncolgat, és még napokig agyalok rajta.
Ennyire előítéletmentesen, letisztultan, átérezhetően, sallangmentesen, és tabumentesen nem is láttam még bemutatni, egy szexuálisan aberrált férfiról szóló törtènetet. Kényes téma, és nehéz a maga valóságában így megfilmesíteni. Hihetetlen, hogy a társadalmi korlátok, elvárások, milyen hatással vannak emberek életére. Annyira meg akarunk felelni a külvilágnak, hogy elfelejtünk önmagunk lenni, félünk devianciánkat megmutatni, saját magunkat rombolva ezzel. Frusztráció, depresszió, szorongás mindez azért, mert az általánostól eltérő nemi szükségletei vannak. Az elfogadás szabadíthatja fel a belénknevelt görcsöket. Természetesen számomra is csak addig elfogadott, amig nem sértünk más embereket, de a legtöbb esetben erről szó sincs. Inkább csak egyházi, és különböző hatalmi érdekek kiszolgálásának eszközéről beszélünk, ami megnyomorít embereket.
Visszatérve a filmre, (spoiler) a szexmánia minden létező rombolása megmutatkozik. A család esetén a húgnak, akit egyértelműen iszonyatosan kíván, az eltaszítása, a munkahely esetén a pornóoldalak a gépen, illetve a magánéletben pedig az, hogy képtelen a normàl, megszokott szexuális kapcsolatra. A hideg képek jó alapot adnak, a karakterfejlődés fokozatos, és a történet csúcspontjáig tart, minden a helyén van. Nincs igazán lezázás, kicsit olyan, mintha bemutattak volna egy ember életéből pár hetet, és a végén minden folytatódik tovább.


181. Emylio (2014-12-28 14:36.38) aaaaa
Nagyon lassú, néha unalmas volt. Kicsit sem vagyok prűd, de az efféle csöcs és pöcshalmokkal televágott drámák, nem igazán érintenek meg.


180. Enzsu17 (2014-02-02 00:53.29) aaaaa
Michael Fassbender hatalmasat alakít ebben a filmben! Imádtam!!!


179. Mozsika (2014-01-20 21:58.42) aaaaa
Teljesen életszagú!

Steve McQueen második mozija az emberi kapcsolatok mélyére néz. Szerelem, szex, kapcsolatok hiánya és sorsok alakulása. Mindez egy 30-as agglegény életén keresztül. Habár élet? Milyen élet? Milyen élet az, amikor túl a harmadik x-en valaki egyedül él , munka és otthon között ingadozik és néha-néha beiktat egy szexet? Elismerem valami, de nyilván nem sokan vágyakoznak ilyesmiről. Maga a szexfüggőség Brandon esetében árulkodhat valamiről. Valamit nem kapott meg , valami nincs rendben vele. Amikor pedig randira kerül sor elárulja: minek a kapcsolat? úgyis szarság az egész... és ez a világnézet hathatott ki igazán a magánéletére is. Láthattuk nővel, nőkkel, fehérrel, brazillal, de láthattuk férfival is. Nem semmi amiben ő mozgott. A változást pedig húga hozta, de nem is kicsit. Vajon ez a Brandon milyen ember lehet belülről?
Filmes szemmel nézve most sincs probléma. A rendezésben nem látok hibát, a szövegkönyv ég a szósztól, a képek pikánsak, mint a chili paprika. És McQueen ismét olyan témát feszeget, ami manapság nem valami gyakori.
Ez a mozi jó húzás volt. És egyre kíváncsibb vagyok az új filmjére a rendezőnek.


178. Cthulhu6 (2014-01-02 11:49.53) aaaaa
A film túl lassú, és ha jobban belegondolunk, semmiről sem szól... de 5 csillag, mert nagyon érett, mert a színészek nagyon jól alakítanak, és mert a befejezés sok tekintetben elgondolkodtató. Ez egy értékes film, nem úgy, ahogyan egy jó akciófilm vagy egy vígjáték, de akkor is az.


177. RVIN73 (2013-04-04 13:36.40) aaaaa
Yoooooooo film!!!!!


176. Colby86 (2013-01-25 14:28.16) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 124. hozzászólására)
de hülye vagy:))


175. Colby86 (2013-01-25 14:17.59) aaaaa - (válasz Pro360 137. hozzászólására)
No meg egy minimális értelmi szint sem árt...nem is értem hogyan jön ide az Amerikai pite, teljesen más kategória. Kissé eltévedtél öreg!:)


174. Bdt (2013-01-06 18:29.32)   - (válasz Az utolso szamuráj 124. hozzászólására)
Hát Szamukám, eskü nem olvastam a véleményed, csak most.:)


173. Az utolso szamuráj (2013-01-03 16:38.21) aaaaa - (válasz BenceFaterYoO 172. hozzászólására)
bence!
én így írok 6-7 éve.
mi a ráknak olvasol vissza?hm??amellett,ott titkok nincsenek kiírva,ez nem krimi.
az intel...az más,öregem.ne karcolgasd,neked oda más vésője kell!!


172. BenceFaterYoO (2013-01-03 16:29.35) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 124. hozzászólására)
Azért ha szét SPOILEREZED a mondanivalódat, tehetnél valami figyelemfelkeltést az elejére a szövegednek, mint bárki más, aki egy kicsit is tiszteli a többieket, alapintelligencia!


171. Bdt (2012-12-31 13:02.31)  
Azért jó, hogy van egy Ellisünk,aki annak idején megírta a fantasztikus Amerikai Pszichót, mert ez a film ,mind képi, mind mondanivalójában, többször emlékeztetett magára a filmre és nem a könyvre, csak ez letisztultabb volt. Nem volt annnnyira brutális, de lényegében sokszor lehet párhuzamot venni a két film közt. Az, hogy előttem elsétál, h már rögtön egy kuki 4x, pont mikor eszem, hagyjuk. Igazából nekem ez a film sokat nem nyújtott, mert és igen azért MERT a vége olyan volt, amilyen. Bár, ha jobban belegondolok, tök mindegy mi lett volna a vége, ua. Sok vizet nem mozgatott meg bennem, pedig rengeteg jót olvastam róla. Közben, pedig rossznak sem mondanám, így nem osztályozom, mert nem tudom mennyi csillagot adjak rá.


170. Miszter88 2 (2012-12-29 22:42.56)   - (válasz Miss bambi 169. hozzászólására)
Lehet , hogy egyszer megnézem
ha már nem tudok mit választani estére
bár azt kétlem , mert van elég filmem a polcon , meg alatta is :)


169. Miss bambi (2012-12-29 16:57.52)   - (válasz Miszter88 2 168. hozzászólására)
Ok,azért ha meggondolnád magad,ajánlom ezt a filmet,nem rossz ez.:)


168. Miszter88 2 (2012-12-29 15:34.00)   - (válasz Miss bambi 165. hozzászólására)
Igazad van
amúgy kb 3 szor regeltem újra
de többször nem fogok
Ahogy titeket is , engem is idegesít sok hülye
de már nem állok le vitatkozni velük , mert nem bírom magam türtőztetni
Bambi ezt te tudod a legjobban :) Hál istennek mára már rendeztük a dolgokat :) ugye ?
Mégegyszer mondom nem zavar maga az írásod , örülök , hogy vannak ilyenek


167. Az utolso szamuráj (2012-12-29 15:20.17) aaaaa - (válasz Miszter88 2 164. hozzászólására)
de,te biztos mást csináltál.

amúgy,rólam úgyis tudják,ilyen film,ilyet fog írni:))ezért érdekes ennek a kinek...valami ettejnek a hozzászólásai,érdemben vélemény nulla,sehol,semmihez,fóruméletről is nyente,de azért...leolvas nem keveset hátra:)
ugyan.


166. Az utolso szamuráj (2012-12-29 15:16.49) aaaaa - (válasz Miszter88 2 164. hozzászólására)
én írtam ennél durvábbat,jóval.mintahogy irodalmit is.
nem hinném,hogy amit ide,egy FELNŐTT!! filmhez írtam volna,azon egy felnőtt!! megbotránkozhatna.nekem,hogy őszinte legyek,itt pont a képmutatásból van elegem.egy szexfüggő filmhez ezek a kifejezések-szerintem-hozzátartoznak,nem gyerektémáról írunk,beszélgetünk...akkor meg??


165. Miss bambi (2012-12-29 15:09.39)   - (válasz Miszter88 2 164. hozzászólására)
Szamcsi nem anyázott,te meg igen,nagy különbség.
Egyébként is filmes véleményértmég nem tiltottak ki úgy hiszem senkit,ha annak volt értelme,mondanivalója.
Ti viszont lassan csúcsot állítotok az újraregelésből.


164. Miszter88 2 (2012-12-29 15:00.25)  
Engem nem botránkoztatott meg az írásod , félreértés ne essék .
Tetszik , hogy nem köntörfalazol
de itt azért van moderátor (elvileg)
és nem minden esetben látom , hogy igazságos döntéseket hozna .
Mert ha én 2 éve egy másik nicknévvel azt írtam az Avatar topicba , hogy leszarom ....
Nos ki lettem tiltva
Ha Én anno emiatt tiltólistára kerültem , akkor Téged emiatt az írás miatt ki kéne ,hogy végezzenek (elvileg)
Nem személyeskedni akartam , és mégegyszer mondom , tetszik , hogy nyíltan leírtad a dolgokat .


163. Az utolso szamuráj (2012-12-29 14:49.53) aaaaa - (válasz Miszter88 2 162. hozzászólására)
talán mert annak,amit leírnak,van értelme.ez gyerekfilm?nem.nyílt?igen.
akkor minek kerülgetni a dolgokat??túl azon,nem hinném,botrányos dolgok lennének leírva.

ezen kicsit gondolkodj.


162. Miszter88 2 (2012-12-29 14:46.15)   - (válasz Az utolso szamuráj 124. hozzászólására)
Nem láttam a filmet , nem is érdekel
de ez a hozzászólásod nem semmi
Miért van az , hogy csak bizonyos egyéneket cenzúráznak itt is , míg mások azt írnak és olyan hangnemben amilyenben és ahogyan csak akarnak .
Szóval ez érdekes dolog .
De őszintén szólva nem is nagyon érdekel már :)
heheh


161. Miss bambi (2012-12-29 14:35.53)   - (válasz Ettej 159. hozzászólására)
Ahelyett,hogy itt bólogatsz és helyeselsz mint a farbacsapott tehén,inkább írnád le a SAJÁT véleményed a filmről!
Na de választékosan kérlek,nehogy legyen benne:punci,farok,ondó,ánusz meg ilyenek,mert még el találok pirulni,kedves Aludtej.


parfumeshop.hu banner

160. Az utolso szamuráj (2012-12-29 10:36.14) aaaaa - (válasz Ettej 159. hozzászólására)
észt úgyse tudnál.


159. Ettej (2012-12-29 02:10.53) aaaaa - (válasz Jabba-movie 154. hozzászólására)
Osztom a véleményed.


1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó fórumok

VéleményekCthulhu6, 2017-02-23 18:41188 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk