Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Végképp eltörölni
- Viasat3, 21:00
Elysium - Zárt világ
- Film+, 21:00
Robotzsaru
- Viasat Film, 21:00
Rambo - Első vér II.
- Moziverzum, 21:00
Csak szexre kellesz
- SuperTV2, 22:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fallout (sorozat) - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Született július 4.-én - Vélemények
Becky bosszúja - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Fallout aaaaa
Peter Falk aaaaa

 

Betegesh hozzászólásai

Ugrás Betegesh adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Rakd helyes sorrendbe!

2009-06-14 14:35.03
hmmm, álomkór van? : ))
aludj csak, én álmodom.. úgy tippelem : )


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2009-06-11 21:18.17
akko mi ez, anime v film v mi ez, vmit mondjál. innen nehéz megállapítani azt is, h rajtad kívül látta-e másvalaki is.


Batman - A Sötét Lovag - Ki lessz a 3.rész főgonosza???

2009-06-11 21:02.05
váó, s ki hinné, h ez 1etlen mondat? : )
mondanivalójában komolyatalabb a batman visszatér, mint a kezdődik v a dark kight.. nos attól függ. pingvin karakterének ábrázolásában a visszatér nagyon is komoly és nyomasztó, batman szempontjából valóban kevésbé az.
sztem nem arról van szó, h nem ér el ilyen-olyan szinet.. más korszak gyermeke a visszatér, ahogyan azok is, akiknek a (nanáhogy) begins és a DK után nem üti a szintet. há persze, 1 csokis jégkrémnél mi a jobb? 2 csokis jégkrém. burtonnek nem voltak moralizáló szándékai, az tény, de ezt hátrányaként felróni badarság.. hiányzik a csokiból az eper. persze, végy csokis-epres jégkrémet, és ízleni fog : ) ugyanez a helyzet sztem ezzel is. ms kérdés, h nekem tök megfelelő a visszatér, ahogy a DK-tól meg elájultam. más hangulati megközelítések.. se nem jobb, se nem rosszabb 1ik a másiknál sztem. és nolan után mi lesz? mi van, ha 20 év múlva mindenki berosál az új batman-frencsájztól és az új rendezőtől, és legyint a nolan-félékre? ahogy ezt ma csomóan ugye teszik burton filmjeivel.. más csomóan viszont meg (főleg akikre gyerekként erősen hatottak a burton-filmek) még mindig azokat fogják oridzsinálnak tekinteni. akik ma nolanét szeretik jobban, valszeg később is így lesznek vele, de nem szabad elfelejteni, mindig jöhet 1 más, ami mások szerint jobb, közben meg csak "más"


Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?

2009-06-11 20:49.32
ghost in the shell?


Batman - A Sötét Lovag - Ki a kedvenc gonosztevőd a Batman Univerzumból?

2009-06-11 20:41.53
bocs, ez cariminek a 126-ra.


2009-06-11 20:41.33
"Ha a régi 4 filmet is belevesszük az értékelésbe akkor is csak is Joker lehet."

topik címe: ki a kedvenc gonosztevőd, nem az, h ki lehet mindenki kedvenc gonosza egyértelműen.. minden szubjektív, de mind1.

"kidolgozatlan,abszolút irreális,hiteltelen karakterek,ugyanez elmondható a pingvinről,"

pingvin miért hiteltelen? téged ledobnak egy csatornába, megpróbálsz élni, csinálod a balhékat, aztán jön a batman és minden levesedbe beleköp. akkor pingvinnek ne lenne oka kinyírni őt? irreális figura persze, de (már írtam itt korábban) egy denevérjelmezes bűnüldöző az nem irreális? hát az. pingvin ráadásul torzszülött, nem minden történet szerint, de alapjaiban az.

"macskanőről szintén elmondható hogy egy kidolgozatlan karakter,neki sem teljesen világosak a motivációi és az is túl sablonos hogy szinte minden képregénybe beleerőltetik valahogy,"

macskanő olyan, mint egy macska. hízeleg, ha kell neki valami, batman tetszik neki, mellette érzi nőnek magát, amúgy csak szimpla túlélő. neki szintén a kiszámíthatatlanság az erőssége, mint jokernek. ha úgy tetszik, ő (és nem harley quinn) a női joker éppen ezért. mert mint joker, neki sem érdeke, h batman meghaljon, ugyanakkor a balhékban benne van, hiszen más élete már nincs, mint macskanőként élni. (ebből a szempontból joker sem teljesen érthető, hiszen megölni sem akarja batmant, de azért bosszantja, h létezik, persze ez érthető, fel akarja nyitni batman szemét - de macskanő meg azt akarja, h batman legyen vele. hát ennyi.) és sztem nem erőltetik bele "minden képregénybe" amúgy. olyannal még nem találkoztam, h ne lenne fontos szerepe, ha épp benne van egy történetben.

"A Tommy Lee féle kétarc egy örjöngő,ripacs,elég nehezen hihető hogy egy olyan ember aki addig államügyészként dolgozott,neki áll bankokat meg ékszerüzleteket rabolni,meg ártatlanokat gyilkolni azért mert megégett a fél arca,mint ahogy az is teljesen érthetetlen hogy Batmant okolja mindenért."

most akkor a batman foreverben ripacs a tommy lee-féle kétarc, v a kétarc figurája eleve ripacs..? nem világos, és kevered a sztorikat (csak ha már az 1ik filmet ennyire nagyra becsülöd, akkor tán ezt nem kéne)
tommy lee arcát sósavval öntik le - ahogy az eredetileg is történik -, nolannél ég csak meg.
az oké, ha szerinted tommy lee alakítása ripacskodás volt (sztem nem, de mind1, schumacher egész világa eleve túlzó és szélsőséges volt, tommy lee csak ebbe próbált illeszkedni - kicsit divat lett a dark knight raojngóinak rásütni a ripacs jelzőt), szóval oké, h szted ripacs, de legalább ne keverd a 2 filmet és a képregényt.
DK: ha neked életed szerelmének elvesztése nem elég motiváció batman megölésére, akkor ott gáz van.. az pedig a DK-ban 1értelműen batman hibája szerinte, hisz ő nem tudta megmenteni, ugye nem volt ideje stb.
batman forever: harvey dent ügyvéd (!) arcát moroni (a maffiózó) önti le 1 tárgyalás alatt sósavval. moronit batman kapta el, dent pedig nem tudta védeni, túl sok volt a bizonyíték ellene. a sav miatt dent bal agyféltekéje súlyos, a személyiségére kiható károsodást szenvedett. ezért lett erőszakos (nem azért, mert így döntött, hanem fizikailag lett ténylegesen agresszív). batman záratta az arkhamba is, amitől még inkább batman felé irányult a haragja.
kétarc amúgy befolyásolható, éppen ettől kétarc. érdekember. ráadásul skizó. és ritka az a történet, ahol 1edül van, tehát v nigmával, v a pingvinnel, v a jokerrel, de vkivel összeáll. mindjárt több az indok batman ellen. nem minden párosításnál ő a gyengébb karakter, ha mondjuk pingvin van vele, akkor kétarc az erősebb.
képregények: dent államügyész arcát savval öntik le, szintén egy tárgyaláson. korábbi megválasztását részben batmannek köszönheti, hiszen lelkesen pucolta az utcákat a fertőtől, míg ő kampányolt a bűnözés ellen. tökegyértelmű, ha (szakmailag is) tönkremész, elutasítod a korábbi életedet, és ellenkezőképp fogsz cselekedni, éppen azért, mert a becsület és tisztesség, amiket korábban követtél, nem jövedelmeztek, nagyjából azoknak köszönheted, h tönkrementél. ezt a DK télleg igyekezett hitelesen visszaadni: csak úgy tudod feldolgozni azt, h tönkrementél és nem számolnak veled, ha más életet élsz. batmannek pedig el kell kapnia, tökmind1, ki volt harvey azelőtt - és tessék, az új gonosz megszületett. gaztevőként még lehet új élete, de a korábbiba kapaszkodni teljesen értelmetlen, és ezt harvey is tudja jól.


Doctor Parnassus és a képzelet birodalma - Vélemények

2009-06-11 19:40.44
hát, 1 hét alatt nem dőlt el,

ők osztályozták, ők a spam-értékelők, LOL:
[link]


Versek!

2009-06-11 14:53.21
: )

A 286762-es csillag hosszadalmas kínszenvedése a Tejútrendszerben, míg át nem lényegül egy porszemmé kihunyása előtt

*---->.


Batman - A Sötét Lovag - Melyik a kedvenc Batman filmed?

2009-06-11 10:15.07
(mármint a 4. batmanben)


2009-06-11 10:14.32
akkor már 3, lévén svarci a 4-ben benne van


2009-06-11 09:49.11
akkor elárulom, eddig még nolan sem ragadta meg azt a "tartalmi vázat", illetve azokat az összetevőket, amelyek "bruce wayne életét sötétebbé tették". a kezdődikben persze láthatjuk a gyerekkorát, de az igazi bruce wayne sokkalta elborultabb időnként, mint azt eddig nolan kibontotta.


Batman - A Sötét Lovag - Vélemények

2009-06-11 09:44.15
mi az, h "úgy tudom"? ránézel a filmjeire időrendben, és ez tök világosan megállapítható, nincs itt semmi "úgy tudom"


Doctor Parnassus és a képzelet birodalma - Vélemények

2009-06-11 09:42.46
hmm... ha tod, h nincs forgalmazója, akkor mért kérded, h mikor fogják adni? há addig semmikor, amíg nincs forgalmazója neki


Eastern Promises - Gyilkos ígéretek - Vélemények

2009-06-11 09:40.07
: ) én elsőre fintorogtam, de már kifejezetten érdekel, 1 folytatásnyi bőven van a sztoriban


Batman - A Sötét Lovag - Ki lessz a 3.rész főgonosza???

2009-06-11 09:29.54
nem az első burton-batman miatt jelentek meg itthon si képregények, ha erre gondolsz. előbb 1xerűen (épp a szoc. állam miatt) nem jelenhettek meg, asszem pont a lendvai tett ezért elég sokat, mert szerinte "amerikai fertő" volt az összes. korábban is próbálták behozni, és készült is pl. egészen korán a pókemberből is fordítás, ki is nyomták, aztán bezúzták az összeset.
az európai képregényekkel más a helyzet, de azok többnyire (felnőtt szemszögből) inkább eladhatók gyerekeknek. 90-ben szevasz kommunizmus, jött az első pókember. ennyi. nem a batman-film miatt jelentek meg hirtelen.

carimi: mellesleg megint erős túlzásnak tartom a batman visszatértet bugyutának nevezni. nem csak a hangulat miatt erős. az tény, h nolan is 1 irány, de burtoné is 1 irány, csak másik. mi az, h 1 batman-filmnek az az 1etlen érvényes iránya, amit nolan indított a kezdődikkel. ha megnézel 1 képregényt: ahány rajzoló, annyi stílus és "irány", többnyire sötét, de elég változatos hangulatai vannak.


2009-06-09 14:32.46
de télleg, különben kacagnom kell ekkora hülyeségen: elvitatni 1 filmtől az érdemeit, mert a "forgatás során módosítgatták az elképzeléseket", megáll az eszem.. de mintha ez az 1 film lenne ilyen. 10-ből 9-nél "módosítgatják az elképzeléseket"


2009-06-09 14:29.35
viszont a kísérleti film nem azt jelenti, h "módosítgatják az elképzeléseket a forgatás során". a kísérleti film elsősorban a formával játszik, és a közlés jellegével. ráadásul a forgatókönyv a legtöbb film esetében támaszték, csak azt ne hidd, h a sötét lovag alatt nem improvizáltak és nem módosítottak előzetes ötleteket - egyszerűen alkalmazkodi kell a forgatás lehetőségeihez. helyszínekhez, színészekhez, történethez stb. sötét lovagot szted takkra leforgatták, ahogy megírták? marhára nem.


Batman - A Sötét Lovag - Ki volt eddig a legjobb nő a Batman filmekben?

2009-06-09 13:35.16
főleg, ha a filmet 1 férfi nézi: meglátja pfeiffert, és egész biztosan a józaneszével fogja eldönteni (plusz elmélyül macskanő karakterében, és azonnal értelmezni próbálja selina klye-t), h mennyire, istenem de mennyire ő illik pont egy batman-filmbe! háháhááá!


2009-06-09 13:28.15
jajj, bocsánat, temérszetesen szIgorúan, csak úgy nevettem már gépelés közbe h így jött.. haláliak vagytok : )


2009-06-09 13:27.23
jaa, mer szerepeket szogorúan csak józanésszel lehet értékelni, érzésből nem, LOL!


Asszociáció

2009-06-09 13:18.10
tömegverekedés


Batman - A Sötét Lovag - Ki lessz a 3.rész főgonosza???

2009-06-09 12:47.51
télleg, az már kicsit vicces, h csak mert megszületett a sötét lovag, visszamenőleg mindenki jól lehúzza a többit.. nevetséges.


2009-06-09 12:44.49
jesszus.. maximum télleg csak rosszak, schumacher a burtoni világot próbálta folytatni, nem sikerült jól, ennyi, de schumachert kísérletinek nevezni megintcsak ostoba túlzás


Dolgok, amik nagyon idegesítenek

2009-06-09 12:01.03
télleg, csak a 2t kevertem


2009-06-09 12:00.24
akkor ott, nem új udvar.


2009-06-09 11:40.04
sehol. nincs feliratos ha jól tudom. az új udvarban szokják ugye eredeti nyelvben, de ott is felirat nélkül.


Pókember 3. - Ki lesz a Pókember 4. gonosza?

2009-06-08 21:06.24
persze, elég a tökdobálókból, de lámpás jackkel együtt azért oltanának


2009-06-08 21:05.22
bocs, összetévesztettelek az előző hozzászólóval


2009-06-08 21:03.29
jóvan, a rajzfilmen edződött látóidegeidet fárasztaná, attól még marha fontos pókember szempontjából. az, h nem tudod kik a felsorolt ellenségek, attól még baromi erős ellenfelek lennének filmen is. mint a baljós légió (nem brigád): rínó, vízember (!), bogár, bumeráng és ámokfutó. így má azért kiemelkedne rendesen.
de mondok jobbat: homokember vs. vízember úgy, h homi már pókember oldalán állna. lenne szép sártenger.

örülök, h utánanéztél amúgy, mi a vízember eredeti neve, elrontottam, ja (hydroman DC-figura). de tegnap még a folyadékember volt, nem? ehh.


Közellenségek - Vélemények

2009-06-08 20:43.39
tipikusan nem az a szerep, amiért dobálják az oscart. úh. ha vmiért, akkor pont ezért nem fogja megkapni, hidd el
(ahogy raoul dukért, donnie brascoért és george jungért se kapta meg.. még jelölést sem. pont dillingerért aztán naná)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk