Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-09
A halálkártya
A majmok bolygója - A birodalom
Macskák a múzeumban
Mind idegenek vagyunk
Vincentnek meg kell halnia

2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Ürömapám *Robert De Niro új filmje* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vérmesék
- RTL Három, 21:00
Emelt fővel
- Mozi+, 21:00
Pánik
- Magyar Mozi TV, 21:00
Vörös Sárkány
- Moziverzum, 21:00
Dzsungelhajsza
- Filmbox Premium, 21:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brian Tyler (52)
David Keith (70)
David Attenborough (98)
Melissa Gilbert (60)
Janet McTeer (63)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
1923 (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Fény az óceán felett - Vélemények
Érdekességek!
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmomban már láttalak aaaaa
Petr Klimes aaaaa

 

Tilona hozzászólásai

Ugrás Tilona adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Vikingek (sorozat) - Vélemények

2018-01-28 22:40.26
Nem véletlenül jó :), az irodalmi alapanyag sem gyenge. Bernard Cornwell regényei nagyon jók. Az adaptáció is jól sikerült, a színészek is rendben vannak, meg a film hangulata is nagyon jó. A folytatásban nem a forgatókönyvíróknak kell kiizzadni, valami nyögvenyelőset, mert ott a kész regény. :)


Trónok harca (sorozat) - Vélemények

2015-04-18 17:15.15
A legújabb hírek arról szólnak, hogy "szabad kezet" kaptak a sorozat alkotói, hisz a könyvsorozat hatodik része még beláthatatlan távolságban van :( Valami olyasmit is nyilatkoztak, hogy a sorozat egyfajta teszt lesz, és a nézői reakciók alapján változhat a történet a regényben, de ezt én nem hiszem. Martint eddig sem érdekelte a rajongók "bánata", szerintem eztán sem fogja :)
Attól tartok ez a megoldás egyiknek sem tesz túl jót, de előre ne ítélkezzünk.


A visszatérők (sorozat) - Vélemények

2015-02-26 22:53.33
Most néztem meg a 14. részt :)


Trónok harca (sorozat) - A könyv

2014-10-29 10:22.59
[link]

Jónak tűnik :)


Az éhezők viadala: A kiválasztott - 2. rész - Vélemények

2014-08-07 06:51.56
Oké, a HP-vel meggyőztél. Túl sok lett volna az utolsó rész történéseit egy filmbe zsúfolni, valószínűleg érthetetlen, elkapkodott munka született volna.

A Kiválasztott azért nem akkora falat, szálkásabb, egyszerűbb a történet. Természetesen akciójelenetekkel bármelyik filmből lehet sokkal hosszabbat készíteni, de megvan a veszélye annak, hogy a következmény a néző "elfásulása" lesz. Ha túl sok erőszakos jelenetet ábrázolnak, csak a helyszínek különböznek, akkor nem borzadunk el kellőképp attól, amitől el kellene. Eddig jól működött a hangulatkeltés. Volt nyers erőszak, visszafojtott, levegőben vibráló fenyegetés és kellő arányban. Nem kell mindent megmutatni, sokszor hatásosabb.

(Ui: Kedves fórumtársunk csak "ámokfutott" egyet, nem volt semmilyen "előéletünk". Neki így jó :)


2014-08-05 15:59.55
Természetesen olvastam a könyveket. A Harry Potter filmek a 3. rész után sajnos erőteljes minőségi romlást mutattak. Furcsának találom, hogy például a 6-ban, ami ugye "csak" 2,5 óra volt, nem aggódtak a készítők, hogy lényeges regényi elemek kimaradnak, hisz új jelenetek is jutottak bele, olyanok is amiknek a regényben nyoma sincs.Ugyanez érvényes a Hobbitra is. Kiegészítik mindenféle nyálas, meg semmitmondó látványelemekkel, csak hogy menjen az idő.

Egyébként a Harry Potternek az utolsó része tényleg jó lett, a 7. viszont nyögvenyelős, ezért gondolom, hogy kár volt. Mindegy a készítőknek bejött a taktika, mert a rajongók nehezen szakadnak el a kedvencektől :)

A kiválasztottnál ugyanez a helyzet, 2 filmre kevés az anyag. Én így érzem. A film és a könyvek sajátosságai egészen mások, míg egy könyv elbír hosszú "lelkizéseket", addig egy fiataloknak szóló filmet, csak felesleges akciókkal, látványorgiákkal lehet nyújtani. Következmény: pontosan a lényeg veszik el a sok fölös dolog között.


2014-07-18 21:21.21
Sem a Potternek, sem a Hobbitnak nem tett jót! Ezekben az esetekben is csak a pénz motiválta a döntést.


Trónok harca (sorozat) - Kérdések

2014-05-21 23:58.11
Sokan fanyalogtak, hogy túlságosan "selyemfiús" :) A könyvekben is piperkőc úgyhogy szerintem semmi gond nem volt vele és egyetértek veled abban, hogy különlegesebb volt Ed Skrein!


Trónok harca (sorozat) - Vélemények

2014-05-21 23:50.34
Egyszerű! Nehogy beérje a sorozat a könyveket :D


A Gyűrűk Ura - A két torony - Vélemények

2014-02-12 21:47.26
Kár, hogy megsértődtél, mert nem az volt a cél. Magad is elismerted, hogy nem szokásod, csak egyszeri eset volt, azóta korrigáltad. Nekem sem esett jól, hogy úgy gondolod nem vagyok szavahihető a csillagozásomat illetően és kétségbe vonod, hogy 250 filmet tényleg láttam :)

Biztosan vannak olyanok akik nem láttak minden filmet a filmlistájukról, annál is inkább, mert én is láttam olyat aki a magyarországi mozibemutató előtt már csillagozott. Az sem garancia, ha véleményt ír, mert sokszor az néhány odavetett szóból áll, vagy szajkózza az előtte leírtakat.

Erről a filmről pedig csak annyit, hogy a műfaj legnagyobb remeke. A történettől függetlenül, remek zene, csodálatos operatőri munka, fergeteges látvány- és jelmeztervezői teljesítmény jellemzi ezt az alkotást. A készítői szívüket, lelküket beleadták a munkába és ez meglátszik rajta. Aki nem szereti ezt a világot az ne nézze meg, mert szenvedni fog, ugyanis kegyetlen hosszú és hiába vannak óriási pozitívumai a filmnek ezek nem kárpótolják.


2014-02-11 17:58.22
Nem , nem írok minden alkalommal a csillagaimhoz, mert sok esetben mások már megtették. Leírták azokat a gondolatokat amelyek bennem is megfogalmazódtak, és csak azért hogy megismételjem őket minek írjak. Nem kell elhinned, hogy tényleg láttam őket, engem nem zavar, ha azt gondolod, hogy csillagozgatok ész nélkül.
Én nem vonom kétségbe, hogy te megnézed az értékelt filmeket, mert semmi okom rá, ezt te írtad, hogy néhány perc után dobtál neki 1 csillagot, csak erre reagáltam.
Én például nem vagyok oda a horror filmekért, mint műfajt nem igazán kedvelem, ezért ritkán nézek ilyet és ha véletlenül belenézek valamelyikbe,akkor nem értékelem, mert pár perc nem elegendő ahhoz, hogy a film minőségét megítéljem, ami ugye nem csak a story-ból áll :)


2014-02-10 23:53.45
Egyetértek, ennek a filmnek rajongói vannak. Semmi gond, ha neked nem tetszik, de az dúrva, hogy látsz belőle 2-3 percet és odavágsz 1 csillagot. Én azokat a filmeket, amelyeket osztályoztam, végig is néztem.


Az éhezők viadala - Futótűz - Vélemények

2014-01-02 08:36.51
A Star Wars-nál talán azért nem rágódtunk azon, hogy mi van a könyvekben, mert nem volt könyv ... :)


Amennyiben viszont van könyv, abban az esetben elkerülhetetlen az összehasonlítás. Az ember márcsak ilyen :) Igazad van, hogy más műfaj, de nemcsak akkor jó egy filmadaptáció, ha szolgai módon visszaadja az alapművet. A többség tudja ezt és nem is ezt várja el, nem ezt rójja fel, ha nem tetszik a film.

Erről a filmről csak annyit, hogy itt elég pontosan követik a könyvek cselekményét. Az eleje egy kicsit élettelen, fásult volt,(nem a történet miatt) az események az arénában viszont már rendesen beindultak. Ennek a beteg világnak a nyomasztó atmoszférája jól lejött a vászonról, a látvány is rendben volt, de nekem az első rész jobban tetszett :)


47 Ronin - Vélemények

2014-01-01 20:10.37
SPOILER
Az valóban nem derül ki, hogy miért támogatja a boszi Kira nagyurat, és bennem is felmerült közben, de végül lezártam azzal, hogy a gonosznak nem mindig van szüksége motivációra. Kira gyenge és befolyásolható volt, a gazdagság és hatalom utáni vágya sebezhetővé tette és a gonosz így mellé szegődhetett. Engem az zavart inkább, hogy sárkány alakját vette fel a végső összecsapáshoz, mert a keleti mitológiában a sárkány pozitív, szerencsét jelképező lény (bölcsesség, jólét)


2014-01-01 19:57.59
Amikor kijöttem a moziból, az volt az első mondatom, hogy mekkora filmet lehetett volna készíteni ebből a történetből, kár hogy nem sikerült. A második az volt, hogy annál viszont sokkal jobb volt, mint amit a kritikák alapján vártam :)
Az alkotók nagy tisztelettel nyúltak a témához, ez szerintem vitán felül áll. Működött a középkori Japán atmoszférája, képileg nagyon szép volt a film.A 3D valóban tök fölösleges volt, de én is 31-én láttam, úgyhogy nem volt választék :)
A fantasy elemektől nagyon féltettem a filmet, de mivel egy legenda feldolgozásáról van szó, ezért nem volt zavaró (szerencsére nem vitték túlzásba)A színészek is jól teljesítettek és a zene is nagyon tetszett. Ami miatt mégis maradt hiányérzetem, ami miatt nem lett az a bizonyos nagy film, szerintem az, hogy a műfaj és a történet nincsenek összhangban. Ezt a storyt kevesebb látványelemmel, szikárabb, egyszerűbb eszköztárral sokkal emlékezetesebbé lehetett volna tenni.Ennek ellenére tetszett a film, szerettem ezt a mozit.


Thor: Sötét világ - Vélemények

2013-12-10 20:32.01
Úgy tudom az 1. sikere után eleve trilógiában gondolkodtak, úgyhogy nem aggódom a 3. miatt :) Lokit biztosan nem hagyják ki, ekkora öngólt nem fognak lőni :)A két színész is nagyon jóban van, úgyhogy ha kell egymásért is lobbiznak,- de miért kellene? Mindkét karaktert szeretik a nézők, a közös jeleneteik jól működnek, úgyhogy ...


2013-11-30 21:27.33
Igen ezért írtam azt, hogy magam helyett dönthetek, helyetted nem :), azonban egyszerű többség dönt alapon, megy a visszajelzés az alkotóknak. Az első filmben és az Avangers-ben tetszett a nézőknek, ez meg majd eldől :)


2013-11-29 01:39.56
Az eredeti skandináv mitoszban is ez van. Loki rendszeresen palira veszi, Thor meg mindig bedől neki :)


2013-11-29 01:37.40
Oké Heimdall-lal meggyőztél :), de Odin és Thor esetében nem tetszett a változtatáa. A koncepciót értem, de akkor sem jött be, amit a vásznon láttam. Egyébként meg szerintem igenis a néző tiszte, hogy eldöntse kellett, vagy nem változtatni. Persze nem helyetted döntöm el én :) csak magam helyett.


2013-11-25 18:23.08
SPOILER-t tartalmaz

Heimdall az egyik legnagyobb hatalmú isten. Loki meg is kérdezi tőle, hogy nem félt-e soha Odin tőle. Nem az a feladós típus, képes volt jégtömbből is kiolvadni, hogy visszahozza Thort :)

Odin elsősorban király, aztán férj. Thortól legalábbis azt követelte, hogy tanuljon meg másokért felelősséget vállalni, mert ez teszi a királyt uralkodóvá, és ő eszerint élt eddig. Thortól elvárta, hogy lemondjon halandó szerelméről. Te lehet hogy letojtad volna hány embernek kell meghalni a bánatod miatt, de Odin karakterével mindez ellenkezik, kicsit "sárba rángatták" :(

Thor a villámok istene, igazi vezéregyéniség, harsány, nagyhangú, hirtelen haragú. Imád verekedni, lételeme. Az Avangers-ben is ilyen, szinte kikacsint a vászonról a legnagyobb balhé közepett :)Ebben a filmben szinte mindig süt róla a búbánat és nemcsak az anyja halála után. Az, hogy megváltozott a Földön nem hiszem, hogy az egyéniségének elvesztését jelenti. Az Amerika kapitány 1. része is azért nem volt igazán jó, mert olyan semmilyen lett a főhős, sajna Thor varázsát is megnyirbálták, pedig az 1. részben működött. Chris Hemsworth-t az Isten is Thornak teremtette :) ráadásul tehetséges is.


2013-11-24 19:57.59
Hát sajnos nem lett jobb, mint az első. Gondolkodtam a 3 és 4 csillag között, végül azért maradtam a 4 mellett, mert fantasy kedvelőként nem vagyok elkényeztetve :( A sok gagyi mellett ez egy fokkal jobb. Az első rész tetszett, friss, vicces dinamikus történet volt, a hibák ellenére szerettem. Thor, Loki, Odin, Heimdall mind-mind ott volt a vásznon, elhittem, hogy ők azok, mindegyik egyéniség volt. Most finoman szólva tucatárut kaptam.
SPOILER
Heimdall kocsmázik (sisak nélkül ÁÁÁÁÁ! ), Odin nem törődik az áldozatokkal ÓÓÓÓ! Thor meg "emós" lett. Igen, Loki az egyetlen akinek maradt a karaktere, a kedvenc részem a közös jeleneteik Thorral, ott végre Chris Hemsworth is játszik, ismét Thor. A szerelmi szál szörnyű, hiteltelen,(N. Portman nagyon halvány) a sztori nehezen követhető, kidolgozatlan. Jobban örültem volna a SW-ba illő röpködős jelenetek helyett egy kicsit több sötét tündének, kidolgozottabb Malekithnek. Ezt elszúrta a Marvel, kár érte :(


Csillagközi invázió - Vélemények

2013-11-07 21:00.16
Én úgy tudom, hogy Amerikában is a betiltott könyvek listáján volt.Nem csodálkoznék, mert kőkemény kritikát fogalmaz meg pl. a liberalizmusról. Nem egy laza kikapcsolódós könyv és a film valóban kiragadott részletekre épül, nem adja vissza a könyv hangulatát.


Sleepers - Pokoli lecke - Vélemények

2013-09-24 22:14.48
Kösz :) Már terveztem egyébként is. Kevés filmet láttam, ami lekörözi a regényt és itt igen erős a film is, tehát jót várhatok :)


2013-09-22 22:22.38
Mennyire hű a film a regényhez? Nyújt plusz információkat?


A hobbit - Egy váratlan utazás - Vélemények

2013-08-25 19:24.19
Gandalf szavai Frodónak, amikor a gyűrű történetét meséli: "Sokszor mondtam Bilbónak, hogy jobb, ha az ilyen gyűrűket nem használja az ember; de ő megsértődött, és hamar dühbe gurult. Mást nemigen tehettem.Ha elveszem tőle, abból még nagyobb baj lehet; különben se volt jogom hozzá. Így aztán csak figyeltem és vártam."
Persze akkor még nem volt benne biztos, hogy ez Szauron Nagy Gyűrűje. Végső esetben, ha rákényszerül valószínűleg tényleg erővel elveszi, de szerencsére nem fajultak odáig a dolgok :)

Újra kellene olvasnom, mert már régen volt a kezemben :)


2013-08-24 16:02.21
Gandalf nem vette volna el tőle. Pont az volt a lényeg, hogy Bilbó saját maga tegye meg, az ő döntésének kellett lenni. Természetesen befolyásolta a mágus, de erőszakkal nem kényszerítette volna. Gandalfot ez győzte meg róla, hogy a hobbitokra kevesebb hatása van a gyűrűnek, mint bárki másra. Ő például megérinteni sem akarta.
Bilbó keveset használta a gyűrűt amíg nála volt, akkor sem gonoszra, inkább szórakozott vele és ez mentette meg. Így is nyomot hagyott rajta a gyűrű és vágyakozott utána, de megmenekült a legrosszabbtól. Gandalf részéről ez egy teszt volt, hogy mennyire került a gonosz befolyása alá, és Bilbó átment a vizsgán :)


2013-08-24 12:54.40
Ja persze, és miután teljesen eluralkodott rajta a gyűrű, aztán elajándékozta Frodónak :)

Frodóval nem vitázom, a történet részben azt mutatta be, hogy ez miként történt. A végén teljesen uralma alá vonta, de azért a fortyogó katlanig elvitte :)


2013-08-22 16:58.55
Én is azt olvastam, hogy a 2. rész már nem lesz ilyen játékos, hanem jóval sötétebb hangulat várható.

A gyűrű NEM uralkodott el Bilbó fölött :) Pont ezért választotta Gandalf Frodót a Gyűrűhordozónak.


2013-08-18 20:46.25
Sajnos van benne igazság :(


Szulejmán (sorozat) - Vélemények

2013-08-16 18:25.53
Ebben igazad lehet, a történelmi események és személyiségek nem feketék és fehérek, minden csak nézőpont kérdése :) Gertrúd mindössze 28 éves volt, amikor meggyilkolták, és András állítólag nagyon szerette.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk