Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Brazilok
- Film+, 08:00
A szerelem megmentője
- Film4, 08:35
Gépállat SC
- Moziverzum, 08:50
A fáraó bosszúja
- Film Mánia, 09:05
Túlélni egy sorozatgyilkost: Kara Robinson története
- HBO, 09:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Emily és a bűn világa - Vélemények
A hülye - Vélemények
Egyedülálló nő megosztaná - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bűnvadászok aaaaa
Rachel Blanchard aaaaa

 

Fórum - 1923 (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Independence (2024-04-17 18:48.08) aaaaa
Taylor Sheridan! Tényleg? Ugyanaz ez ember "jegyzi" ezt a kissé - nagyon - vérgőzösre sikerült, szadista jelenetek tömkelegével telepakolt ámokfutást, mint, aki a minden kritikai próbát kiálló Wind Rivert? Az a mozi, szinte tökéletes! Nos, ilyen az, mikor egy alkotó a Yellowstone sikerén – s legfőképp üzleti sikerén - felbuzdulva, szabad kezet kap. Vigyázni kell ezzel, mert, ha befigyel a "nagy siker", elkezdünk, nem a nyeregben ülni, hanem átesünk, a ló túloldalára! Ha már cowboyok! A Yellowstone sincs híján hibáknak - sőt, hemzsegnek benne a sztereotip, önismétlő, alapvető logika által meg nem magyarázható cselekményszálak -, de a neo-western zsáner minden eleme a helyén! Csodás fényképezés, gyönyörű - számunkra némiképp idegen, tán kissé rideg, s mégis varázsosan izgalmas földrajzi közeg - pompásan eltalált, izgalmas, színes karakterek : John Dutton, Beth Dutton, Rip Wheeler..., a teljesség nélkül!, s az "őket" megformáló színészek, parádéznak. Costner férfias aurája, élettel teli, bitang erős. Rip pedig maga a szívvel kombinált vad, őserő. Annyira férfi, amennyire farokkal született ember csak lehet! Beth annyira izgalmas nő, hogy ezért érdemes puncival születni, a lábunk között!!! Van mozgalmassággal teli szkript, ebből kifolyólag történet, ami azért nem árt..., ha van! A sorozat kontextusába jól beilleszkedő szerelmi szálak, s bizony, időnként "feloldás", fejlődés, katarzis, akár..., mert a betonkemény sztori megköveteli, hogy a néző időről- időre, fellélegezhessen. Ennyi kegyetlen realizmus láttán, néha ki kell fújni magunkból, a mérgező levegőt. Az eredeti sorozat, ezt hozza!
Az 1923, nagyjából, e néhány csekélységet, valahogy kifelejtette önmagából. Elakadt Sheridan tolla, s csak csöpögött a tinta a papírra, s csak csöpögött, s csöpögött... Elmélázunk a papír fölött! S elmélázott Sheridan is! Talán, néha bele is aludt, az írásba..., esetleg benyalt néhány pohár, jóféle itókát. Nem kárhoztatom érte, velem is előfordul!
A történet... - na, történet az nincs, csak az önismétlő darálás: Yellowstone, Yellowstone, Yellowstone! Soha nem fogom megérteni, miért is akar egy család, a semmi közepén álló kőházban élni, ahol hat percenként meg akarják gyilkolni őket, sokféle, s különböző, kegyetlen módokon, és persze azok a nyamvadt s állandóan "éhező" marhák, a marhák, s a marhák, hogy dögölne már meg az összes "tőggyel született", egy idő után, tényleg ezt kívánom! Három különböző, egymással még lazán is alig kapcsolódó szálból, áll, a " sztori" - mely, ismétlem nincs, nincs sztori, ne várjuk! - s ezen szálak még a végtelenben sem óhajtanak találkozni. A színészek - leszámítva Helen Mirrent, aki végtelen alázattal, s elképesztő minőségű színjátszással cipeli a hátán a sorozatot - beleértve Fordot is - hiába szeretem! - vagy áttetszően egydimenziósak, vagy annyira "túljátsszák" a gonoszt, hogy az már-már irritáló, vagy nagyon középszerű.
Ford, fáradt s öreg - oké, ez a szerepe - , de annyira rutinból nyomja, hogy én szégyellem magam helyette, ugyanis, sajnos tényleg fáradt, s öreg - igaz, epizódonként, egy "gurigáért", én is bármikor..., gondolni kell az unokák jövőjére is - ,jóképű vadászunk, annyira színész, mint seprűnyél, a sarokban! A szöszi leányka ki vele van, a raklap pénzből készült afrikai jelenetekben, random tolja a verbális faszságait, s csak beszél, s beszél, s beszél..., én őt lőném le, az oroszlánok helyett, de nagyon gyorsan. A hátam borsódzik tőle, pedig, csinos, s vonzó..., csak hát az a fránya "forgatókönyv", ugye? Az "indián" vonal - mely a Yellowstone-ban, eléggé elnagyolt -, csupáncsak hét halottat termel! :) Válogatott módszerekkel, gyilkos közönnyel, elborzasztó kegyetlenséggel. Ok! Én is irtózom a szervezett, s "történelmi" egyházak kártékony működésétől, de azért ezen közegben sem volt mindenki "elmebeteg"! Ez, így bemutatva, manipulatív! Őrült, elmebeteg pap, őrült apácák, perverz apáca, kínzás, másodpercenként, úgy szőve a történetbe, hogy ahhoz semmi köze. Most, akkor mi van? Szexuális abúzus - indián vonalon is - s volt James Bond is...! Amúgy Daltont bírom..., rendben a hatalom élvezete a szexualitásban is erősen jelen van. De! Mikor a két szerencsétlen ribanc - kit tudja miért? mi kényszeríti erre őket? -, már századszor veri egymás gömbölyű seggét, nadrágszíjjal, véresre, előbb-utóbb, elkap az undor. Nem kell a nézőt hülyének nézni. Értjük, mind az indián lány történetét - ki roppant ellenszenves egyébként, de kár, ezért - s értjük, hogy a szexuális leuralás, nem szexuális, hanem hatalmi kérdés. S azért..., néha, gyakran, lövöldözünk, öldökölünk, akasztunk, belezünk, haldoklunk..., s folyik a vér..., történet..., na, az továbbra sincs. S ha véletlenül, egy nő, szerelmes szex okán, teherbe esik! Ne izgulj, nincs min, ez is kiszámítható, fájdalomban, s vérben fürödve, elvetél! S Mirren kiáll a szélfútta pusztába, felmond egy felesleges monologót - ez nem az Ő hibája - s összehúzott szemmel nézi a tájat..., a dráma, benne azért él, mert zseni, de nem értjük, miért is akar itt élni?!
Sheridan, belefullasztotta a drámát, a felesleges, öncélú szadizmusba, s a tocsogó, patakokban folyó vérbe!
Forgatókönyv, csókolom! Az nem kéne? Ami, s még egyébiránt probléma, hogy folytatás nélkül e széria, abszolút nem áll meg a saját lábán..., egyetlen szál sincs levarrva! Bekért folytatás nélkül, ezt most, hogy? Lesz folytatás... - legalább is úgy halottam -, de nélkülem! Ez tuti!
A 2 csillag, nyilván túlzottan szigorú! De nagyszerű alkotóval szemben, könnyebben szigorú az ember! Tessék hozni, az elvárt színvonalat!


5. Aya55 (2024-02-28 00:50.26) aaaaa
Dutton család -ról készített összes filmsorozat az utóbbi idő a legjobbjai Az 1883 Isabel May hangjával csodálatos,az 1923, csodálatos zenéje szívbe markoló
a színészek játéka Mirren,Ford,Sklenár&Michelle Randolph nagyon összeillő páros kalandos találkozásuk imádom őket, alig várom a folytatást Yellowstone összes része Kevinnel, szintén nagyon várom!



4. Bertó!!! (2023-08-30 16:43.29)  
Meg is válaszolom.
Sokkal gyengébb, mint az elődje. Az évad végére, szinte átcsap vicc kategóriába. Az 1883 kerek egész volt a 10 részével és sokkal fókuszáltabb, ott egy szálon haladt a sztori.
Itt 3 különálló síkon fut, ami a végére sem találkozik. Az egyikben van egy irritáló okoskodó szőke picsa, aki konstans pofázik és alázza (a vadász) Spencer Duttont.

Ford karaktere néha, határozottan állít valamit, majd 1 résszel később homlokegyenest mást csinál. Nem támadunk, mégiscsak támadunk, csak azért mert. A jobboldali ideológiáról, már nem is beszélek. A városiasodás rossz, a politika hazudik, a fejlődésből/gépiesedésből nem kérünk, viszont a ranchból és a marhákból igen és nem mondunk le róluk.

Nem értem miért kellett részeken keresztül azt nézni egy montanai western sorozatban, hogy az egyik Dutton Afrikában vadászosdit játszik, ami egyébként baromi érdekes, csak konstans kidobott az "eredeti" élményből.

Helen Mirren simán beférne a top legkeményebb kompetens női karakterek közé.

(Összességében sajnos csalódás)


3. Bertó!!! (2023-04-15 11:22.51)  
Az 1883-hoz képest ez, hogy sikerült?


2. RichieRich (2023-04-08 12:22.54) aaaaa - (válasz Alba61 1. hozzászólására)
In February 2023, the series was renewed for a second season of eight episodes.


1. Alba61 (2023-03-28 11:58.28)  
Nagyon tetszett az 1.évad, de a cselekmény alakulása szerint bőven érdemes lenne folytatni a sorozatot.Még sehol sem olvastam arról,hogy tervezik-e az újabb évadot és ha igen, akkor mikor várható?



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIndependence, 2024-04-17 18:486 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk