Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Dunkirk
- Film+, 23:20
Apró kis hazugságok
- Mozi Klub, 23:20
Amerikai mesterlövész
- Viasat3, 23:25
A következő három nap
- Film4, 23:50
A barlang
- AMC, 00:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
A méhész (2024) - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Versek!
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Maga a pokol aaaaa
Austin Butler aaaaa

 

Törölt felhasználó hozzászólásai

Ugrás Törölt felhasználó adatlapjára

1 2 3 4

Rontó Ralph - Vélemények

2015-03-22 15:06.12
Meglepően jó film, a maga eredetisége miatt is, illetve a tálalás miatt. Szépen összerakott animáció, sok munkát fektettek olyan apróságokba, amik visszaadják a játékok arculatát. Az énkeresés és önmegvalósítás természetesen nem új téma a Disneytől, de a kreatív megoldásai miatt a legjobb, amivel a stúdió az utóbbi időkben előállt.

"Salmon. That's obviously salmon."


Anyád lehetnék - Vélemények

2011-06-18 17:38.06
Habár az összes színészt, akit felsorakoztat, kedvelem, ez a film mégiscsak erősen a középmezőnybe szorult. Kicsit úgy érzem, a film önmagát rúgta seggbe azzal, hogy minden második poénja Hollywood agyonplasztikázott fiatalságot kergető szereplőit becsmérli, és közben mind Pfeiffer, mind Paul Rudd is 10 évvel idősebbek, mint a karaktereik.


500 nap nyár - Vélemények

2011-06-18 12:19.30
A címmel kapcsolatban teljesen igazad van, ez csak az angol eredetiben érthető. Magyarul teljesen félrevezeti a nézőt. De magam nem tudnék jobbat kitalálni, igaz, nem engem fizetnek érte.


Botrányos pomponlányok - Vélemények

2011-06-18 12:06.21
Szerintem erősen túl van dramatizálva az egész történet. Nem is értem, miért kellett a médiát bevonni az egészbe. Hihetetlen, hogy felnőtt emberek képtelen kiállni az igazukért, és ilyenek akarnak tanítani és példát mutatni a fiataloknak.
Miután pedig a jelenség népszerűségre tett szert a sajtóban, az öt (négy) lányt egyszerűen ki kellett volna csapatni az iskolából, csak némi papírmunkát igényelt volna, de még ezt sem tették meg. Az igazgatónő pedig tetemes összeggel egyszerűen nyugdíjba vonult. Ki kellett volna rúgni, mert nyilvánvalóan nem végezte jól a munkáját.
És persze, mind a média, mind a filmkészítők próbálták borzasztóan rossz fényben feltüntetni a reklámok során a szereplőket, de legalább öt percet rászántak arra, hogy minden karakternek bemutassák a borzalmakat átélt lelkivilágát. Ami az igazgatónő esetén kimerül annyiban, hogy a pici lánya nem szereti brühühü, a lánya esetén meg jaj a mami nem jött el még sose a pompomlány-edzéseire.


A szerelemről és más démonokról - Vélemények

2011-06-03 23:29.11
Ööö... nem Spanyolországban játszódott?


A Karib-tenger kalózai - Ismeretlen vizeken - Vélemények

2011-05-20 16:33.41
Habár a legtöbb kritika, amit volt szerencsém olvasni, azt ecsetelte, hogy egy jól sikerült rendezőváltás után a film megközelítette az első rész szintjét. Ezzel én nem értek egyet. A második és harmadik részhez sajnos nem tudom viszonyítani, mert azok olyan mélyen elsüllyedtek a filmtörténeti süllyesztőben, hogy nem is igazán tudok visszaemlékezni a cselekményekre. Az első színvonalát viszont határozottan nem üti meg.
A már megszokott karakterek jók, mint mindig - Jack Sparrow kicsit talán kevésbé ontja a poénokat, de azért fürge és leleményes, és nem erkölcsös, mint mindig. Barbossa kapitány és Gibbs továbbra is jól alakítanak, az újonnan feltűnt szereplők pedig kiszámíthatóak és sokszor idegesítőek. Ez főleg a két új női szereplőt illeti, Angelicát és Szirénát, akiknek sehogysem sikerült egy összeszedett szerepet megírni, mert mindketten a tipikusan gyenge és érzékeny női klisét jelenítik meg.
A poénok nem ütnek akkorát, idézni sem tudok mit, de azért vannak, a magyar szinkront nem igazán sikerült szájra illeszteni, és a két nyálcsorgató szerelmi szál közepette a néző pedig csak húzni tudja a száját.


Bajos csajok 2. - Kérdések

2011-04-24 20:09.32
Ahhoz képest, mennyire elsőrangú a maga kategóriájában az első rész, ez valami borzalmas. Úgy látszik a rendezők arra számítottak, hogy meglovagolják szépen az előző rész hírnevét, és nem adnak hozzá semmit. Inkább levontak belőle; gyenge színészi játék, nem túl kreatív karakterek, az újdonság talán csak abban van, hogy a főszereplő már rögtön az elején összejön a kiszemelt pasival, és még szőke is.


Nyugalom - Vélemények

2011-04-20 21:37.59
Először is, szeretném leszögezni, hogy Alföldi minden szándéka ellenére, ez a film nem áll meg önmagában. A könyvet mindenképp ajánlott (és nem mellesleg illene) elolvasni előtte, és akkor nem születnének olyan vélemények, mint "ez a film másfél órát vesz el az ember életéből, és nem ad cserébe semmit".
Mivel a könyvet némely apró hibája ellenére én ötösre értékelném, eléggé magasra tettem a lécet a film nézésekor, és megmondhatom, hogy az elvárásaimnak sajnos nem sikerült megfelelnie. Megértem, hogy a koncepcióban némi változás szükséges volt, hogy beleférjen egy másfél órás időintervallumba, mindamellett nagyon kiüresedettnek éreztem így főként a Judit-eseményszálat. Azt sem egészen értem, hogy miért volt arra szükség, hogy teljesen megváltoztassák a családi pozíciókat: a könyv alapján ugyanis Andor és Judit ikrek voltak, míg a filmben szembetűnő volt a nagy korkülönbség közöttük. Emiatt korábbra tolódott az anya-fia közötti bizarr intim jelenet is, ami a regény alapján Andor húszéves korában történt meg. És valljuk be, egészen más, hogy az ember hét- vagy húszéves korában kezdi kinyalni az anyját.
Viszont, hogy dicsérő szavakat is mondjak, nagyon elégedett voltam a háttérzenével (Paganini hegedűjátéka, ami szép párhuzam Judit művészetével és végzetével), a Kleopátra-jelenet a Párisi-udvarban szépen volt összevágva, és tetszett a filmzáró elázott lakás ötlete is.


Ki vagy, doki? (sorozat) - Kik a kedvenc ellenségeid a Doctor Who-ban?

2011-04-02 21:58.27
Weeping angel.


Variációk szexre - Vélemények

2011-03-27 10:25.05
Azthiszem a film fő vonzerejét főként a címe adja - én is azért figyeltem fel rá. A történet sajnos nem túl kreatív tényleg, valóban túl életképszerű. Az öt részre való felosztás ötlete viszont tetszett.


Fekete hattyú (2010) - Vélemények

2011-03-26 08:12.59
Megmondom őszintén, Natalie Portman Oscar-díjas szereplését én nem értékeltem annyira, de azt a kemény munkát nagyonis, ami a forgatást megelőzte.
A film önmagában nagyon hatásos és jól kidolgozott volt. Nagyon hűen ábrázolta a pszichológiai betegség fokozatos elhatalmasodását a karakterben. Legfőképp a vágó és az operatőr munkája volt az, ami nagyszerűen éreztette mindazt a rendezetlenséget, ami a szereplő lelkében dúl.


Szex és New York 2. - Vélemények

2011-03-05 17:57.00
Én személyesen nem értem, miért ítéli el mindenki ezt a filmet ennyire. Nem értem különösebben a népszerűségét az Arany Málna-díjakban sem.
Nem tartom sem korszakalkotónak, sem különösebben erős filmnek sem, de nem is vártam többet tőle, mégis csak egy sorozatból továbbgondolt film folytatása, főszerepben négy már idősödő, és néha igen kínos színésznővel, de a maga kategóriájában szerintem megfér.


Díva (2010) - Vélemények

2011-02-27 19:52.38
Kicsit több burlesque-t vártam énis bele, kéremszépen. De Christinát elhízottnak minősíteni, te uramisten, most ez valami vicc?


Szívrablók (2010) - Vélemények

2011-01-26 23:11.45
Nagy reményekkel láttam neki a filmnek. Nagyon ütős előzetes, francia rendezés... És aztán meg nagy csalódás. Nem mondanám, hogy elvett két órát az életemből, de nagyonis csak egy nézhető kategóriára futja belőle. A téma alapvetően szerintem nem rossz, sokkal jobbat lehetett volna kierőszakolni belőle, ha nem érik be annyival, hogy a színészek majd úgyahogy úgyis elviszik a hátukon a filmet. Ami mellesleg szerintem nem sikerült.


A boldogság nyomában - Vélemények

2011-01-25 09:30.32
Nagyon pozitívan csalódtam. Nem vártam sokat, gondoltam olyan szájbarágós küzdve-küzdjél lesz, de nagyon kellemes hangulatú film kerekedett ki belőle.


12 - A romlás napjai - Vélemények

2011-01-24 19:32.27
A könyvhöz képest szerintem egy nagy nulla, habár szerettem a narrátort (angolul néztem) és a fehér háttérbe folyó visszaemlékezésket.


A pletykafészek (sorozat) - Vélemények

2011-01-06 21:54.38
*muszáj.


Levelek Júliának - Vélemények

2011-01-03 00:30.57
Kis délutáni mozi, semmi különös, romantikus film kategóriában egyáltalán nem is rossz. A kiinduló ötlet, hogy a szereplő a végére partnert váltson eredeti, habár nem különösebben meglepő, mert a vőlegény viselkedéséből előre kivehető volt, hogy kettőjüket nem egymásnak teremtették a filmiparban megszokott kapcsolatok kliséi szerint.


A pletykafészek (sorozat) - Vélemények

2011-01-03 00:25.59
Az lenne időpazarlás, ha nézném, de nem teszem. Állítottam én ilyet? Soha. De láttam pár részt. Ha viszont negatív kritikát írok (és a vélemény rovatban nem elvárás, hogy pozitív legyen) az nem nagyobb időpazarlás, mintha két (vagy több) fiktív karakter aktuális kapcsolatáról vagy összeillőségéről beszélnék, vagy arról, hogy a főszereplőnek milyen haj áll jól, vagy hogy a soron következő részig tövig rágom a körmömet.


Happy End (2003) - Vélemények

2011-01-03 00:15.26
talán nem a történet a lényeg. de még csak eszedbe se jutnának hasonló karakterek.


A pletykafészek (sorozat) - Vélemények

2010-12-19 12:51.38
Őszintén nem értem, hogy képesek ezt a sorozatot némelyek figyelemmel követni. Az égvilágon semmi értelme nincsen.


500 nap nyár - Vélemények

2010-11-12 18:43.20
Hú, ez aztán egy velős és sokatmondó kritika.


Tökfej - Vélemények

2010-11-07 09:45.42
Rossz szájízt hagyott bennem ez a film. Azt hiszem, sokat akart mondani, de nem a megfelelő kontextusban. Habár a hasonlóan komolyabb témájú filmeket jobbra szoktam értékelni, ez csak 2 csillagot kap, mert a maga kategóriájában nagyon gyenge.


Észvesztő (1999) - Vélemények

2010-10-18 19:40.36
Nem egy átlagos film, jó színészi játék, érdekes téma, de valahogy mégsem elég. Egészen mást vártam, talán kicsit magasra tettem a lécet, ez lehetett a baj, mindenesetre a szájbarágós életbölcsességekkel megspékelt befejező monológ nekem nagyon nem jött be.


Shrek a vége, fuss el véle - Vélemények

2010-07-08 18:24.21
Most jöttem haza a moziból, hát nem vagyok elragadtatva tőle. Persze, vannak kisebb-apróbb poénok, és a karakterek is hozzák magukat (mint eddig is), de emellett nem mutat fel semmi újat.


Julie & Julia - Két nő, egy recept - Vélemények

2010-07-07 21:27.55
Nem mondhatom, hogy csalódást okozott a film, mert őszintén nem vártam sokat tőle. Meryl Streep iránt tisztelem, Amy Adams pedig meglepett a szép alakitásával. De a szerethető karakterek mellett más pozitivumot nem tudok felhozni a film mellett. A történet nem valami ötletes [természetesen, valóságon alapul, az pedig nem mindig olyan érdekes, nodehakkoris], sőt néha kifejezetten fárasztónak éltem meg, nincs sok mondanivalója se, nincs benne fordulat, semmi, ami izgalmassá tehetné akár egy picit is.
Szerintem.


HA/VER - Vélemények

2010-06-23 22:51.18
Egyáltalán nem érdekelt a film, de a barátom kedvéért kénytelen voltam engedni. Hátjó.
És aztán nagyon tetszett. A zene tényleg remek, és Hit Girl karaktere is zseniális. [Fiatal gyilkolászó lányokkal nem lehet mellé fogni, lásd GoGO a Kill Billben.]
Amúgy általában semmi problémán nincs a magyar szinkronnal, de ezt érdemesebb megnézni feliratosan.


Egy lányról (2009) - Vélemények

2010-04-10 23:13.48
Kicsit magamra ismertem a lányban. És ez megijeszett.


500 nap nyár - Vélemények

2010-04-09 20:59.43
Egy cikk keltette fel az érdeklődésemet a film iránt - 10/10-re osztályozták, és fényezték, ahogy tudták. Itt pedig silány 3.93 átlaggal rendelkezik.
Érdekes.


Juno - Vélemények

2010-04-08 23:09.30
Zseniálisan van megválogatva a zenéje. Illik odafigyelni rá. :]


1 2 3 4

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk