Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A jó, a rossz és a csúf
- AMC, 17:40
A függetlenség napja
- Mozi+, 18:00
Dunkirk
- HBO, 18:10
Szerelem első lépésre
- Film4, 18:10
Mátrix
- RTL Három, 18:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Szólánc-angol szavakkal
szólánc tudósokkal
Reviczky Gábor - Vélemények
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A gyerekek jól vannak 2. aaaaa
Laura Dern aaaaa

 

Fórum - Egy lányról (2009) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
75. Ouaga (2022-04-25 19:08.10)   - (válasz Johnny kapitány 69. hozzászólására)
170 cm magas.


74. Imre 007 (2014-11-06 11:37.28) aaaaa
Nagyon megkapó film. Elgondolkodtam, ha lány lennék az én szüleim biztos nem engedtek volna el vele, vagy hogy ott hagyjam az iskolát. Nem tudom, hogy sikerült Jennynek ez. Lehetséges SPOILER!



73. Törölt felhasználó (2013-11-01 18:18.42) aaaaa
Sokat gondolkodtam azon, hogy mit lehetne írni erről a filmről. Azonkívül, hogy nagyon angol és nagyon Nick Hornby, akinek valami fantasztikus csápja van arra, hogy úgy írja le a dolgokat, amitől az ember a homlokára csap: "jé és tényleg, ezt én is tudom, én is átéltem, csak éppen nem tudtam volna így megfogalmazni". Csupa élet közeli, "földhözragadt" téma, semmi égben járó csinnadratta, meg hasonló elvont hülyeség.

Itt is ez van. Adott egy majdnem tizenhét éves lány, aki minden visszafogottsága ellenére is érett és szókimondó, csak éppen, mert még tizenhét sincs, elhiszi, hogy minden arany, ami fénylik.
És el sem lehet ítélni ezért. Mert volt egy oldal, amit élete első tizenhat évében látott, aztán hirtelen megmutatkozott előtte egy olyan álomszerű valóság, amitől rögtön átértékelésre szorultak az addigi elvárások, szokások és beidegződések.
Persze, az ember tizenhét körül még nem tudja, hogy az életben mindenért benyújtják a számlát, és nem árt, ha néha új értelmezést nyer a tisztesség és a tisztelet fogalma.
De tizenhét körül még sok minden megengedhető, mert az életet nem az iskolában tanítják ( onnan legfeljebb a kezdőlökést adhatják meg), ahogyan az érettséget sem egy papírdarab hivatott bizonyítani, még akkor sem, ha éppen egyetemi felvételt ér...

Lehetne itt most kilométerszámra bölcselkedni, de teljesen fölösleges, hiszen mindenkinek van szeme, vannak tapasztalatai amik alapján el tudja dönteni, hogy mennyit ér egy ilyen film. Szerintem nagyon sokat, mert emberi, mert hétköznapi és mert nyálasság nélkül beszéli egy felnőtté válás néhány hónapját. Nem szól egyébről és másról, egyszerűen csak egy lányról.

Aki már volt tizenhét, annak azért, aki most tizenhét, annak azért ajánlom. Aki viszont még nincs tizenhét, az még várjon egy kicsit a megtekintéssel. Ráér, mert ami késik, sosem siet, mégis megeshet.:)


72. RVIN73 (2013-08-08 11:53.10) aaaaa
Ennek a filmnek nem az volt a lényege,hogy ..verik vagy sem.Hanem , hogy mi a legfontosabb egy 16 éves lánynak.Szerintem Happy End a vége. 5 csillag !


71. Zsu0629 (2013-04-11 17:28.22) aaaaa
tetszett.nagyon tanulságos.csodálkoztam hogy a szülőket is sikerült beetetni, az én szüleim nem engedtek volna el vele.


70. Csabaga (2013-01-29 17:48.24)  
Hát igen.Anglia a 60-as években.Tanuljunk lányok,de csak addig,míg találunk egy gazdag,nagyvilági embert,aki feleségül vesz minket...
Mindez a továbbtanulást erőltető apukának is megfelel,a lányához illő kicsit suta,de helyes udvarló már nem!
Elgondolkodtató korabeli kórkép...


69. Johnny kapitány (2013-01-28 17:40.56) aaaaa
Érkedes, hogy Carey Mulligan 23 évesen egy 15 éves lányt formált meg ebben a filmben, és milyen hitelesen. Egyébként is kistermetű, és fiatalabbnak néz ki a koránál, tényleg olyan kislányos. Lehet, hogy így nem volt annyira nehéz dolga, mint másnak lett volna. Egyébként a film is említést érdemel, ha jól emlékszem Oscarra is jelölték.


68. Csabaga (2013-01-28 17:06.17)  
Kezembe akadt a könyv.Hát olyan 10-20 oldalt filmesítettek meg belőle...

A történet folytatódik,érdemes elolvasni,hogyan is...


67. F2d (2013-01-28 12:36.45) aaaaa - (válasz Kmacko 64. hozzászólására)
Valószínű, hogy egy darabig még életben tartotta volna a kapcsolatot, ha nem is évekig, de addig míg kényelmetlenné nem válik számára. És mikor jön egy másik "szerelem"->lehetőség, vagy már nem eladhatók tovább az olcsó, de meggyőző trükkök, angolosan távozott volna, mint ahogy a filmben is tette.

Egy kedves férfitársa, de nem sorstársa.:)))


66. Eufrozina85 (2012-10-14 22:50.38) aaaaa
Nekem ez a film roppant középszerű volt. Bár a történet, a hangulat magával ragadott, és a színészek is jók voltak, hiányzott belőle valami, ami az átlag fölé emelte volna. Nem ájultam el tőle. Nem tudom. Langyos.


65. Whyteangel (2012-08-21 19:46.08) aaaaa - (válasz Kmacko 64. hozzászólására)
Ha lelövöd a csavart a hozzászólásodban, akkor írd ki, hogy SPOILER. Így, akik nem látták, tudják, hogy csak saját felelősségre olvashatják el, mert megírod a film végét is.


64. Kmacko (2012-08-19 00:36.48) aaaaa
Nagyon tetszett a film. Viszont nagyon érdekelne mi történt volna, ha Jennyt eljegyezve nem derült volna ki Davidről, hogy nős? A benzinkutas-kesztyűtartós jelenetre gondolok. Tovább játszotta volna évekig, hogy független és jegyben jár Jennyvel? A fickó észjárását nem tudom teljesen követni, egy kedves férfitársa felvilágosíthatna:)


63. Whyteangel (2012-08-14 13:46.46) aaaaa
A tartalom első elolvasása után nem gondoltam volna, hogy ez ennyire jó lesz.
Végig a képernyő elé láncolt a történet, a színészek játéka.
Azt hiszem ez az első olyan film, ami igazán vissza tudta adni, hogy a 16-17 éves körüli lányok mit is éreznek, élnek át. Olyan, mintha a gyermekkor és a felnőtt élet között lennének, mert egyik kategóriába sem tartoznak. Cigiznek, hogy nagyobbnak tűnjenek, de amint beesteledik és "arra" kerülne sor, máris megijednek. Nagyon naivak, bármibe belemennek, ami kicsit is izgalmas, érdekes, vagy egyszerűen más, mint a megszokott. Aztán az első csalódás annyira padlóra küldi az embert, hogy úgy gondolja, sosem fog magához térni...
Az egyik kedvenc részem az volt, amikor a lány büszkén elhagyta az iskolát, hiszen ő el volt jegyezve, azt hitte övé a világ. Aztán kiderült ez-az a férfiról, és utána visszaandalgott az iskolába, teljesen összetörve, minden emberiségét hátrahagyva. Nem könnyű bocsánatot kérni, belátni a tévedéseket, de neki nem sok választása volt, ha el akarta érni az álmait.
A színészi játékok közül engem Peter Sarsgaard lenyűgözött. Annyira kedvesen nézett Jennyre, hogy bevallom, én is bármit elhittem volna neki a lány helyében. Amikor a nézőt a gyanakodás irányába kellett terelgetni, azt is megoldotta, kicsit sunyi, kicsit titokzatos volt, de megtartotta azt a férfias oldalát is, ami annyi mindenre ráveszi a fiatal lányokat.
Carey Mulligan is szépen teljesített, én nem láttam őt annyira jónak, mint Petert, de meg voltam elégedve a játékával. Néha talán kicsit zavaróvá vált, hogy a szeme szomorú volt, miközben mosolygott. (Film elejétől jellemző volt rá, amikor különösebb problémákról még nem volt szó.)
A film lezárása szép volt, nem csapták össze, hagytak helyet a fantáziának.
A Párizsban felvett jelenetek jól sikerültek, én magam is jártam ott, sajnos a filmekben megjelenő hangulatot vártam és csalódtam, de ennek ellenére szeretem látni a nevezetességeket és külön öröm, ha találnak valamilyen szép francia dalt, ami még inkább előidézi a francia feelinget.


62. Orion.anna (2012-07-28 22:57.53) aaaaa
"A buta kislányokat rászedheti a lovagnak álcázott csaló. De titeket is?" Engem ez ütött szíven a legjobban. A film magába szippantott. De végig ott motoszkált bennem, hogy komolyan senki nem szól semmit? A barát, aki tudja, hogy nős? A szülők, akik látják, hogy sokkal idősebb? Vagy csak én vagyok "öreg" és prűd? Apám - és bátyám is - kitekerte volna a nyakamat, ha 16 évesen haza állítok egy 32 éves férfival. Pedig nem régen voltam 16! Még most is mogorva lenne ha egy 16 évvel idősebbel jönnék haza. De ez a 2 mondat... engem becsapott, de ti csak hagytátok? Nálam ezért 5*.


61. Wynona (2012-04-21 17:24.40) aaaaa
SPOILER-veszély,csak akkor olvasd el,ha már láttad a filmet,ha nem fogadsz szót nekem, a te bajod, én szóltam!

Hát ez bizony...tetszett, talán azért is mert a főszereplő lány helyébe könnyen beleélhette magát az ember,szólhatott volna akár rólam is,ami leginkább a film erénye számomra a jól felépített történet, és Carey Mulligan lenyűgöző alakítása és természetes bájos kisugárzása.
Tetszett, hogy a főszereplő szerepébe nem egy tipikus, szinte már tökéletes szépségű csajt raktak, hanem inkább egy bájos,minden sallangtól mentes,természetes lányt, valahol ettől is volt olyan életszerű ez a film.
És talán a sztori hordoz magában egy-két komolyságot,arany igazságot, mégsem éreztem egy kőkemény drámának, inkább olyan szórakoztatóan mutatta be ennek a lánynak a csetlés-botlásait,és bizony,mint ahogy az angol címe is mutatja -az Education- a lecke, mivel az élet egy jó nagy leckét lökött oda hozzá.
Hiszen létezik tökéletes jellemű ember,aki sohasem hibázhat? naná,hogy nem..az ember akarva -akaratlanul is az elkövetett hibáiból tanul a legjobban...
Hiszen itt volt ez a tizenhat éves lány,aki műveltebb,talán picivel érettebb is volt kortársainál,és itt volt David,egy jóval idősebb fickó,aki talán többet látott benne,mint egy csinos kis fruska,tetszett neki, hogy Jenny képben volt néhány dolgot illetően, viszont naiv is volt , de hát ez szerintem nem volt olyan meglepő, már csak az életkorából kiindulva is,nem hibáztatom,miért tenném?
A helyében én sem tudtam volna ellenállni,hogy elcipelnek ilyen-olyan szuper,flancos estélyekre,éttermekbe,divatos ruhákat,ékszereket kapok ajándékba, jól hangzik bevallom. De hát mint a filmben is kiderült, még ha David talán komolyabban vette Jenny-t,mint az előtte lévő jó néhány lányt, biztos egy idő után lelépett volna tőle,mint ahogy a többivel is tette.
Ami fura volt számomra,hogy a lány szülei ennyire megvezethetőek voltak, merthogy Jenny bedőlt Davidnek, az egy dolog..na dehogy a szülők is,hiszen akármilyen megnyerő stílusa,dumája volt a fickónak, belegondolva a saját Apám például ezek ellenére sem dőlt volna be neki, már eleve az szúrta volna a szemét,hogy 16 évesen egy nálam jóval idősebb férfival randizgatok,hozzáteszem JOGOSAN!
No persze a vége felé, a lány is rájön nem minden habos torta,megtudja hogy David nős, ráadásul előtte is voltak már lányok,sőt valaki még teherbe is esett...persze aztán Jenny-t mégis fölveszik a rég áhított Oxfordi egyetemre,és végén talán egy picivel több tapasztalattal folytatja tovább az életét, van még mit tanulnia bőven az élet minden terén, de tanult is egy-két dologból.

Ajánlom mindenkinek, szerintem egy értékes mozi,és bár minden színész jó volt benne,engem Carey Mulligan játéka fogott meg a legjobban!


60. Cantri (2011-11-16 22:18.17) aaaaa
Mind felnövünk, de egyáltalán nem mindegy hogyan és milyen körülmények között. A tinédzser kor életünk legmeghatározóbb időszaka, ekkor dől el, hogy kik leszünk, s ekkor vagyunk a legkönnyebben befolyásolhatóak, becsaphatóak.
Bár a magyar címmel sincs semmi probléma, de azt hiszem, az angol ezúttal sokkal inkább kifejezi, milyen filmre is lehet számítani. Az élet ugyebár leckék sorozata, de van, amikor egy mindent megváltoztat. Manapság egyre korábban akarnak felnőni a gyerekek, ez főleg a gyengébbik nemre igaz. Sokszor megdöbbenve látom, hogy 12-13 éves kislányok (mert nagyon is kislányok!) hogyan öltözködnek, hogyan viselkednek és hogyan sminkelik magukat. Ők azt hiszik már felnőttek, személyiségük kész van, már érettek mindenre, az életre, sőt még talán a szexualitásra is. Pedig ez nagyon nem így van… Jenny „már” 16 éves, mégis igen naiv alkat, ezért könnyen rá is szedik. De, ezért annyira nem hibáztatható, mint mondja is, ő csupán egy buta kislány, a szüleitől viszont elvárható lett volna, hogy ne csábuljanak el olyan könnyen. Bizony a szülőknek nagy felelősségük van, bár a gyermekek nem nagyon szeretik, de amíg csak lehet irányítani, igazgatni kell őket, persze csak szépen, módjával, akár úgy hogy ne is vegyék észre.
Nagyon érdekes megfigyelni, hogy Jenny milyen rövid idő alatt mennyit változik, szinte teljes jellemátalakulások megy keresztül. A film eleji lány még a könyvekért, a zenéért rajongott, majd villámcsapásként érkezett az életébe David, aki fenekestül felborítja a lány addigi életét. Jenny teljesen megrészegül a nagyvilági élettől, képes az álmait is eldobni a pillanatért. A végén viszont jött egy nagy lecke, lecke az élettől, mely újra felébresztette az álomvilágból, melybe burkolódzott a „nagy szerelem idején”.
A színészi alakítások előtt le a kalappal. Természetesen Carey Mulligan kívánkozik az élre, teljesítménye valóban megsüvegelendő, és a jelölések és győzelmek (ugye a britek) is teljesen megérdemeltek. Szerepéből egyszer sem zökken ki, ráadásul a jellemfejlődés során is végig követni tudja a karakterét. Mellette a kisebb szerepekben is kiváló színészek tündökölnek, közülük a még mindig lenyűgözően mutató Emma Thompson volt számomra a legkiemelkedőbb, annak ellenére is, hogy alig látható a vásznon. Mégis hihetetlen kissugárzása van, minden képkocka élvezet, melyen látható, és a legmélyrehatóbb szavakat is ő mondja ki („Te nem vagy nő”), érdemes rá odafigyelni.
Összességében emlékezetes film, mely kiváló példát jelenthet a fiatal lányoknak. Habár örök igazság, mindenki a maga hibájából képes igazán tanulni.


59. Zsozsizseni (2011-10-06 21:51.26) aaaaa
Hát ez egy remek film volt. Olvastam tavaly nyáron könyvben, és nem nagyon tudtam elképzelni, hogy a könyvbeli fejezet annyira filmre való, én akkor inkább mást választottam volna. Tévedtem. Ez az a film, amit mindenképp meg kellett csinálni. Nagyon szeretem a könyvet, az összes fejezetet külön-külön, mégis most már úgy érzem, tényleg jó választás volt. És Carey Mulligan az egyik legtehetségesebb színésznővé avanzsált nálam :)


58. Imladris (2011-08-15 19:50.54)  
Ez egy gyönyörű film. Nagyszerű szereposztás, valóságos élethelyzetek. Szerelem, remény, öröm, bánat, csalódás, megbánás, könyörgés... A jelölésekből válhattak volna díjak is. Ez a film méltó lenne rájuk.


57. HMáté33 (2011-05-26 10:21.03) aaaaa
Ördögi kísértés...
Hát igen, az életben akarva-akaratlanul olyan pillanatokba futunk, amikor fontos döntéseket kell hoznunk, esetleg el kell döntenünk, hogy megvalósítjuk-e álmainkat, és ha igen, milyen áron? Lone Scherfig személyében kitűnő rendező kezébe került ez az emlékiratokon alapuló film, és bizony azt mondom megéri végigülni ezt az elképesztően hosszú másfél órát, hogy ha a bizonyos csatornán már éppen vége a legújabb valóság show-nak, mert (csendben mondom) esetleg olyan dolgokat is láthatunk, amik legalább köszönő viszonyban vannak a való világgal...
A magyar cím elsőre megint csak hülyeségnek tűnik, főleg tudva, hogy Nick Hornby egy korábbi forgatókönyvének a címe Egy fiúról (About A Boy) volt, (vajon honnan jött az ötlet???) így ez már majdnem akkora ökörség, mint a Különben dühbe jövünk, valamint az És megint dühbe jövünk című két film rokonítása. Második nekifutásra már csak szimplán erőltetettnek tűnik, meg persze fele olyan ötletesnek sem, mint az eredet cím. De lássuk be, tényleg egy lányról szól a film. Egy lányról, aki eszének köszönhetően szinte mindent elérhetett. Egy lányról, akinek voltak elképzelései az életéről. Egy lányról, aki úgy tűnt, a könnyebb utat választja. Még ha a bohém élet lengett is sokszor a szemei előtt, tudtuk, hogy nem egy erkölcstelen személy. Ezért is volt izgalmas látni, ahogy átszakítja saját gátjait. Kiállt amellett, hogy 16 évesen még nem akarja elveszíteni szüzességét, a térkép ellopása után már csak vonakodott, de visszajött, a szüleinek pedig simán beadta, hogy C.S. Lewis írta alá a könyvét. Nem érdekelte, milyen áron élvezi a kis társaság az életet, mert úgy érezte, az ő álmai is itt valósulhatnak meg. Még hogy ha a vak is látta, hogy egyáltalán nem közéjük való. És ha mélyen magunkba nézünk, talán be merjük vallani, lehet hogy mi sem rohantunk volna el az első gyanús eset után? Sehol nincs könnyű élete az értelmiégnek, és Jenny szépen be is olvas egy-két tanárának, köztük kedvencének, akit szavai szíven is találnak rendesen /"sajnálom, hogy halottnak hiszel"/. Az igazgatónőnek is megmondja a magáét mielőtt otthagyja az iskolát, eddigi életét, és elképzeléseit a jövőről. Szülei hozzáállása volt meglepő, akik kezdetben idealistának, korlátoltnak tűnhettek, a könnyebb élet reményében kihátráltak eddig támogatott álláspontjuk mögül. Mintha nem is ugyanazt az apát látnánk, mikor elhangzik a szájából: "Attól függ, ki a vőlegény." Hát igen, David-nek volt meggyőző ereje a pénztárcáján kívül is, könnyen elhitette az emberekkel, hogy nekik van igazuk, de ebben a helyzetben a legjobb, ha nem állnak ki emellett. A magyarázkodást viszont már nem vállalta be, ahoz gyenge volt, és nem adott neki bátorságot az alkohol sem. Miért is ment volna be, nem az a fajta volt, aki feladja elegáns, felsőbbrendű státuszát egy olyan hajó miatt, ami már úgyis elment. Jön majd a következő, egy újabb fiatal lány, akit elszédíthetnek majd az elegáns éttermek, ruhák, helyek, Helen nagynéni, meg társai...
A szerepeket kitűnően osztották le, hiteles alakításokat láthatunk, a csodás névsor persze előre garancia volt. A legjobb mégis Carey Mulligan, aki brillírozik Jenny szerepében, kitűnően hozza a karakter minden jellemvonását, mozdulatát. Ha valamelyik kateóriában illett volna díjra váltani a jelölést, szerintem ez az.
Nagyszerű film álmokról, bűnökről, emberi gyengeségeinkről, és arról, hogy soha sem késő. Illetve, majdnem soha. Ha már éppen unod az IQ-banda agonizálását a villában, vagy az "édenkertben", esetleg a celebek majomkodásait a TV-ben, vagy hajlandónak érzed magad látni Párizst másképp, mint amikor egy rakat GI Joe épp megakadályozni próbálja, hogy a terroristák szétolvasszák a sugárágyúikkal, és nem félsz látni egy őszinte történetet, akkor tudom ajánlani az Egy lányról-t.
9/10


56. Adálka (2011-05-18 14:25.05) aaaaa
Megnéztem. Sajnos... igazából nem történt benne semmi. Nagyon unalmas volt.


55. Juditka71 (2011-04-22 04:40.55)  
Összességében jó volt, de már a vége felé kissé unatkoztam. 1X- 2X nézhető.


54. Timi90210 (2011-01-16 12:52.32) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=vj6raJB9IaQ <3


53. Beca6 (2011-01-02 13:23.44)  
Nem volt nagy film...többet vártam tőle a sok jó kommentár után.Sally Hawkins nem sokat volt benne,pedig egész előre sorolták a szereplőknél (de lehet,hogy csak a neve miatt).


52. Csernakakos (2010-12-29 20:41.42) aaaaa
Erről valahogyan nem tudok nagy beleéléssel nyilatkozni. Elmondhatom, hogy az isteni színészgárda óriási pillanatokat adott, olyan nevek, mint Emma Thompson, Olivia Williams vagy Sally Hawkins mindig garancia, de egészen meglepő Rosamund Pike is. Alfred Molina persze mindenkit lejátszik, még Carey Mulligant is.
Most, hogy a pazar, fénylő stáblistát úgy nagyjából felsoroltam, nem tudok érdemben nyilatkozni. A film érája magával ragadó, nem esett nehezemre belecsöppennem ebbe a kitűnően megteremtett légkörbe. De mégis, valami nagy áttörés hiányzik, és úgy látszik, a legtöbben azok közül, akiknek itt adok a véleményére, szintén nem tudtak megajánlani öt csillagot, mert valami még mindig eszeveszetten kéne...
Ilyen a hibátlan, de nem tökéletes film.


51. Barbara N.B (2010-12-07 20:44.29) aaaaa - (válasz LeaA 49. hozzászólására)
A lány, mikor a lépcsőn beolvasott a szüleinek, direkt kiemelte, hogy ő még csak egy fiatal naiv lány, ezért ő még hibázhat. Egyáltalán nem okolta őket, csupán magyarázatot várt.
Vaskalapos és egyben megbocsátó apuka= pont ezért volt életszerű, ugyanis az ember úgy általában nem csak fehér vagy nem csak fekete.
A pasas (David) tökéletes mintapéldánya a gyáva, szerencsétlen, hazug alakoknak. Amikor a banánt akarta feldugni a csajnak, abból látszott mennyire béna pöcs. Engem is összehozott már a sors egy-két ilyen szánalommal. Sarsgaard hibátlanul visszaadta ezt a típust (pl. az állandó somolygásával...annyira jellemző)


50. Laslow (2010-11-07 21:59.33) aaaaa
Jó érzékkel elkészített és könnyen befogadható film, amely végig leköti a néző figyelmét. Érdemes megnézni.


49. LeaA (2010-09-29 11:22.27) aaaaa
Tetszett a film, főleg a hangulata fogott meg. A végén viszont egyáltalán nem értettem egyet azzal ahogy a leányzó a szülőkkel viselkedett..Mintha a szülők kényszerítették volna ,hogy a pasihoz menjen..Ezek után nekem nem lenne pofám (már bocsánat)őket okolni vagy egy szót is szólni..Sőt,ahhoz képest milyen vaskalaposnak tűnt az apuka az elején, olyan könnyedén megbocsátottak mindent..persze bár az életben is ilyen könnyen menne.Számomra ez kissé furcsa volt..Mindent összevetve persze jó volt.


48. Sötétszív (2010-09-11 00:19.55) aaaaa
Zseniális film! Carey Mulligan nagyszerű volt a naiv lány szerepében, mint ahogy Peter Sarsgaard is fantasztikus volt, de amit Alfred Molina levágott az sem volt semmi. Lone Scherlig filmje egy igazi csoda a mai filmvilágban:az egyszerűségével varázsol el minket. Kár lenne, ha ez a film elveszne a süllyesztőben, mert igazán értékes alkotás! Maximális pontszám!



47. Nicky89 (2010-09-10 16:13.07) aaaaa
egy szóval fantasztikus,
ez a stori bárkivel előszordulhat döbenet hogy mennyire valószerűen mutat be mindent a film, persze az adot korban, de ez nagyon megállja a helyét napjainkban is.
gyakran még a szülők is így gondolkoznak....
imádom, Carey óriási karrier előtt áll.


46. Az utolso szamuráj (2010-09-07 12:56.35) aaaaa - (válasz Cziki 43. hozzászólására)
DD


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekOuaga, 2022-04-25 19:0875 hsz
KeresemAdálka, 2011-05-16 14:131 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk