Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az utazó
- Viasat Film, 16:55
Amikor minden változik
- Paramount Network, 17:00
Kommandó
- Mozi+, 17:15
Egy gésa emlékiratai
- Film Café, 18:10
Tűzgyűrű
- Film+, 18:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Máté Gábor (69)
Michelle Pfeiffer (66)
Uma Thurman (54)
Nora Dunn (72)
Jürgen Vogel (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Michael Moore - Vélemények
Dungeons and Dragons: Betyárbecsület - Vélemények
Mary & George (sorozat) - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gazdátlan asszony aaaaa
Emile Hirsch aaaaa

 

Álfrödulson hozzászólásai

Ugrás Álfrödulson adatlapjára

1 2

First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers - Vélemények

2018-05-20 13:07.32
Borzasztótan vontatott és egyszerű az egész film. Szeretem a történelmi filmeket és amúgy is érdekelt volna ez a téma, de a feldolgozása szörnyű lett. Kb a film 90%-ban nem beszélnek a főszereplők, sok a fölösleges csendes jelenet, ettől nem lesz művészibb a film, vagy nem tudom mire gondolt a rendező. A beszéd hiánya miatt pedig alig tudtam azonosulni a szereplőkkel, hogy ők akkor most pontosan mire is gondolnak, milyen személyiségek lehetnek azon kívül, hogy természetesen aggódnak a rokonaik miatt, de ezen kívül semmi több nem történt.
Konkrétan kétszer hagytam félbe a film nézését, annyira nem kötött le az egész végül. Jolie maradjon a színészkedésnél, nem érzem, hogy sokat értene a rendezéshez ezek után.


Star Wars: Az utolsó Jedik - Vélemények

2017-12-16 22:35.51
Igen, bár én jelenleg azon vagyok, hogy elfogadom, hogy Rey szülei senkik voltak, én is úgy gondolom, hogy amúgy Kylo hazudott, pont azért, hogy ezzel is elcsábítsa Rey-t.
Ha mégis kiderülne, ezek után, hogy Rey mégsem senkik gyereke (akár Skywalker), nekem az már inkább felbőszítő lenne, hogy ennyi "hülyeség" és átvágás után, ő azért mégis Skywalker lenne... még ha szeretném is, nekem most már nehéz lenne ezt lenyelni, ennyi "megtévesztés" után.
Viszont ha Skywalker lenne, akkor sokkal pozitívabban tudnám értékelni a 7. részt is, ami szinte hemzseg a Skwywalker utalásoktól.
Az egyetlen probléma csak az, hogy Luke csakis akkor nem tudna a lányáról, hogy alkalmi kapcsolata lett volna, és után az anya titokban szült.

(Te nem írtál Skywalkert, de nekem ez jutott még erről eszembe.)


2017-12-16 22:19.52
Spoileres értékelés azok, akik látták a filmet.

Friss az élmény, de már elég alaposan átgondoltam az egészet, úgy hogy íme egy Jedi rajongó véleménye az új részről teljesen őszintén, fölösleges utálkozás nélkül.
Én nagy reményekkel vártam annak idején a 7. részt, és amikor kijöttem a moziból, azt mondtam, hogy ez igen, ez már fordulat, erre nem is gondoltam, és utána tovább agyaltam, és rájöttem, hogy miközben végig meg voltam vezetve Rey Soloval, erre kiderült, hogy minden Rey Skywalkerre mutat, de persze semmi nem volt még teljesen kőbe vésve, bár voltak aggasztó jelek is. De én a 7.részről tudtam, hogy csak a 8-al együtt értékelhetem, hiszen mondhatni az Ébredő erő egy bevezetése volt az Utolsó Jediknek.
Tehát a legnagyobb elvárásom, hogy a Disney tovább viszi a Skywalker család történetet úgy látszik megbukott. Csalódtam ebben, több dolog miatt is. Egyrészt a 7. részben rengeteg minden arra asszociál, sőt kiabál is - kard pedig még Skywalker emlékkel is bombázza Rey-t -, hogy itt egy új Skywalker csemete van fejlődőben, erre mi történik a 8. részben? Ha csak Kylo nem hazudik - és az anya nem titokban szült -, akkor Rey szülei egy csóró senkik, akik eladták a saját lányukat? Hogy mi? A sárkány első fejének lecsapása ez.
De miért senkik? Akkor miért pont Rey? Miért kérdezi Luke tőle, hogy ki ő? Ki ő? Csak úgy egy csóró család egyszerű gyereke a semmiből tudja, hogyan kell elmetrükköt használni? Annyi mindennel lehetett volna ezt magyarázni, ha ő Skywalker gyerek, de nem, és így ezek a dolgok számomra egyszerűen blődek lettek a 7. részben, pedig én mint rajongó, próbáltam belelátni a dolgok mögé, hogy ezek amúgy logikusak, és hogy teljesen rendeben van itt minden amúgy. De nem!
Legalább Anakinnak meg volt a tényleges szerepe, jóslat is, és a mesterek csodálata, hogy egy semmiből jött gyerekben milyen erős az Erő. De Rey így nem csak senkik gyereke lett, de nagyjából a karaktere is egy senki lett, hiszen ennyi erővel bárki lehetne a helyében nem? Se jóslat, de nagy múltú szülők? Se egy csavar a történetben?

Aztán Luke-ból egy laza vagy éppen viccelődő öreget faragtak, aki csak úgy a háta mögé dobja a Skywalker kardot, ami szinte már ereklye, majd hirtelen beadja a derekát, és mégis tanítani kezdeni Rey-t, akinek egy fűszállal kezdi csiklandozni a kezét? Na ne, bár még ezt is lenyeltem elsőre, de jön tovább a képtelenség Jedi részről, Luke valamiért pont most el akarja égetni a Jedi könyveket (amit elvileg nem olvasott, de mégis fontosnak tart, vagy mi, mert teljesen kaotikus ez a rész is és nincs ez sem kifejtve rendesen), erre Yoda, aki nem is hasonlít egyik Yodára sem az előző részekből, szintén csak egy nevetgélő manónak tűnik mindenféle komoly bölcsesség nélkül... Hogy mi van? (Talán így jobb is, hogy Kenobi szelleme nem jelent meg.)

Snoke levágásának trükkje nem egy rossz jelenet egyébként. Ha jól raktam össze az egészet, akkor itt Kylo remekül csőbe húzta a mesterét azzal, hogy Rey-t átverve elcsábította a lányt gyengeséget mutatva, hogy Snoke a lányra összpontosítson ezzel terelve el figyelmét Kylo való céljáról, hogy megölje mesterét. Szerintem ez a húzás és jelenet okos volt, és azt mutatja, hogy Kylo nem csak egy hisztis srác, de van némi sütnivalója is.
Ami még egy nagy gondja filmnek a fölösleges időhúzás, és a kötelező körök. Utóbbi alatt értem például a kötelező űrhajós csatákat, ami amúgy elment most is, de a kódtörős jelenetek egyszerűen fárasztóak voltak, és amúgy se vezették a történetszálat sehova.
Ehelyett meg sok fontosabb részt egyszerűen nem magyaráznak meg rendesen, vagy nagyon rövid ideig mutatnak. Akár az előbb említett könyvest részt, vagy hogy Luke miért akarna minden Jedit elintézni végleg? Sőt már majdhogy nem egy hiszit Luke-ot kapunk, aki csak azért dobja be a durcit, mert Kylo a sötét oldalra állt, mintha nem lett volna már erre példa korábban? Miről beszélünk? Elvágja magát az erőtől, de erre csak mert Yoda megjelenik (?) mégis meggondolja magát? Eddig miért nem jelent meg akkor? Meg, ha Kylo elbukott, az a megoldás, hogy Luke egyszerűen elbújik (hagyom a francba az egészet, had öljön mindenkit halomra)? Ami azt illeti, mi tényleg nem ilyennek ismertük Luke-ot régebbről, nem csinált ilyen hülye vicceket, de nem is adta fel ilyen könnyen.

Több szereplő pedig szinten csak töltelék. Fazmának kb semmi szerepe nem volt. ennyi erővel férfi is játszhatta volna. Poe-ban sincs semmi különleges a kötelező tökös pilóta karakter semmi több. Finn szintén kb semmit nem csinált ebben a filmben, inkább Poe volt most többet előtérben. Aztán még lehetne sorolni, de igazából egyik töltelék jelenet sem éri el az eredeti trilógia jelenteinek szintjét, talán azt az egyet, amikor a Jedi visszatérben Soloék a bunkernél szenvednek.

A másik érdemleges jelenete a filmnek Luke harca Kylo ellen. Ez valóban felüdülés volt a sok hülyeség után (pl Leia hihetetlen túlélése is kb ilyen blődség volt). Bár ezt a jelenetet is lehetett volna fokozni, ha Luke mondjuk elborogat pár lépegetőt, csak az Erő használatával, de amúgy ez szintén kifejetetten jó jelenet volt Kylo árulása mellett.

Én eleve félve ültem be a moziba, és jogos volt a félelmem, pedig a 7. rész után én teljesen úgy gondoltam, hogy sínen lesz a trilógia, erre Disney egyszerűen levágta a sárkány összes fejét azzal, hogy egyik remek lehetőséget sem használta fel a történet továbbvezetésére, sőt az erőltetett vicceskedésével inkább rontott Rey és Luke karakterén is.

Én úgy gondolom, hogy Rey karaktere plusz Ridley remek szereplése és kelleme megjelenése egyébként egy nagyon nagy lehetőség volna a Disney kezében, amit persze még korrigálhatnának, de szerintem már eléggé elvitték az irányt egy úgy Jar Jar Binkses vonalba, amibe már egyszer belebukott a vígjáték stílus a SW filmeken belül (lehet Daisy Ridley, mint szinten SW rajongó, pont ezért akar kihátrálni a 9. rész utáni szereplések lehetőségéből?)
Lehet ezzel be lehet vonzani más nézőtábort, főleg az új generációból, vagy azokat, akik kevésbé komolyan kezelik az Erő és Jedi történeteket, de én úgy gondolom, hogy akik az eredeti trilógián nőttek fel és imádták a Jedi vonalat, azokat ez a film inkább el fogja rémíteni a Disney Star Wars filmjeitől, mert ezek a filmek összességében nagyon gyengén muzsikálnak a Jedi történéseket illetően is (még ha a jelenetek jól is vannak előadva, a történet és háttér vérzik, főleg a szereplők Disney stílusú degradálása miatt), pedig ha azok nem elég erősek, akkor mit szeressünk mi régi rajongók az új filmekben?


Éjféli gyors Lisszabonba - Vélemények

2014-09-07 22:57.09
Jó film, bár a leírás alapján kicsit többet vártam a filmtől, így inkább csak egy múltidézéssel, és kutatással kerített film volt, aminek végső mondandója, hogy éljük meg jobban a saját életünket, ami megadatott. Ha már a mondandó nem túl velős, a körítés lehetett volna egyedibb, újítóbb szellemű.


A holnap határa - Vélemények

2014-07-02 18:12.29
Az alapötlet jó, a kivitelezés viszont átlagos lett, jó pár ismert attitűddel megspékelve.
Gondolom nem lehet véletlen, hogy a film nézése közben gyakran jutott eszembe a Mátrix 3. része.


Hétköznapi pár - Vélemények

2014-04-25 18:30.45
Értem, hogy egyesek miért pontozzák le, mert ők nem szeretik a mélyenszántó gondolatokat, vagy pusztán fárasztja őket a mélyebb belegondolás "aktusa".
Az előttem szóló Vbacsnak csak annyit, hogy a film nem arról szól, hogy ez jól van így, vagy hogy így is lehetne élni, éppen ellenkezőleg, ha lehetne is - mert egyébként tényleg megpróbálna alkalmazkodni az ember -, a lényeg az, hogy a film bemutatja azt, amibe egyébként ritkán gondolnánk bele. Hogy milyen érték az érzékszerv, hogy mennyi mindent köszönhetünk annak, amit annyira természetesnek veszünk, és ha oda lenne, nyomban rájönnénk, hogy mit vesztettünk vele. Milyen érték az, hogy érzünk, hogy érezzük a finomat és keserűt, hogy halljuk és látjuk a művészi alkotásokat - vagy pusztán az életét -, hogy az érzék nem csak élvezetet ad, de emlékeink is kapcsolódnak hozzá. Rengeteg témát lehetne még érinteni itt, kezdve azzal, hogy a zene milyen csodás dolog is az emberi életben.
Egyébként én pont ezért rossznak vélem a magyar címválasztást, egyszerűen maradnia kellett volna a tökéletes érzéknek, vagy valami hasonlónak, ha már ez foglalt más film esetében, mert a filmben bár egy pár a főszereplő, ők inkább csak szemléltetőeszközök a film mondandójához.
Persze végül ott a szerelem, a társ iránti vágy, de a film nem hinném hogy azt mondja ki végül, hogy csak ez elég, úgy gondolom, hogy mindez az érzékszervekkel teljes, viszont végül az érzelem és annak tudata a legfontosabb, hogy van valakink, és pont ezért zárul a film így, elveszve a világban, csak egy másik ember mellett.


300: A birodalom hajnala - Vélemények

2014-04-23 10:55.00
Elég gyengére sikerült a film az elődjéhez képest. Érezhető, hogy a hajós csatákkal nem tudtak sokat kezdeni a készítők, helyette próbáltak némi háttéradalékot és egy vad női harcost betenni érdekességképpen. És most még a misztikum se jött át annyira, mint az elődben. Túl egyszerű az alapsztori, van két ellentétes hős, akik a végén összeakaszkodnak. Erre kár felhúzni egy folytatást. Nagy volt a füst, kevés a láng.


A Wall Street farkasa - Vélemények

2014-02-16 00:19.43
Szenzációsnak nem mondanám, főleg ha Scorsese keze alatt készült el, tőle pláne többet vártam volna ennél, némely jelenet elég egyszerűre sikeredett, vagy inkább elcsépeltnek, amit láthattunk máshol is. Magyarán jó film, de nincs meg az az érzés, hogy újra szeretném nézni.


A nagy Gatsby (2013) - Vélemények

2014-02-16 00:17.23
Utólag tudtam meg, hogy előbb egy könyv íródott, majd volt már annak korábbi feldolgozása is.
A film jó, de ahogy megtudtam, hogy az író milyen háttérrel írta meg ezt a történetet, úgy éreztem, hogy nem mindent árult el a film abból, amit az író be akart mutatni pontosan, mert mire esetleg Gatsby rájönne bizonyos dolgokra, addig pont, hogy meghal, és inkább csak a barátja meséli el a lényeget, von le következtetést, de még az sem teljes szerintem.

Spoileres:
A lényeg elmaradt, az a pont, amikor Gatsbynek rá kellene eszmélnie, hogy hibát követett el, hogy sem az adott társadalmi réteg, sem a szeretett nő nem tudja teljesen magába fogadni, hiába is tett meg mindent ezért.


Gravitáció (2013) - Vélemények

2014-02-16 00:09.21
Nagyon jól összerakott film, a végére ez teljesen biztossá válik, ahogy a különféle jelenetek, mint kisebb bombák elsülnek a képernyő előtt, akár megjelenítésben, akár mondandó terén.


MARS - Az utolsó napok - Vélemények

2014-02-16 00:07.00
Nem volt olyan rossz, mint amikor először bukkant fel teljes valójában az első fertőzött, mert attól valami sokadik kategóriás érzésem támadt. Szerintem nem volt kidolgozva rendesen a fertőzés maga, gondolok itt a kinézetükre, ami szerintem elég elcsépelt lett, ha kevésbé zombi szerűvé válnak, számomra hitelesebb lett volna, illetve ha agyilag sem egyből az ölés jutott volna eszükbe. Szóval egy alattomosabb vírus érdekesebb lett volna, így viszont maradt az akció, minimális érzelmekkel megspékelve. A főszereplő alakítása jó volt.


Prometheus (2012) - Vélemények

2012-10-06 21:56.54
Értem, viszont első hozzászólásomban említettem azt is, hogy sokszor több a kevesebb. Csak máshogy fogalmaztam akkor. Magyarán nem biztos, hogy jobb mindent megmutatni, vagy közelről mutatni a gonoszt, ennél a műtétnél akkor sokkal izgalmasabb lett volna, ha például oldalról, a "a műtődobozon" kívülről mutatják, hogy fájdalmas lehet a műtét, és kiabál, meg kapálódzik a főhős, miközben esetleg vér fröccsen ki az üvegre is. A műtéti procedúra pedig maradhatott volna rejtve, így szerintem nem lett volna illúzió romboló a hozzám hasonló nézők számára, illetve ugyan úgy látható, hallható lett volna a szenvedés és vér. :) De ez csak egy hirtelen ötlet, még biztos számtalan más módon elénk lehetett volna tárni, ami nem olyan illúzió romboló.


2012-10-05 22:14.15
A nekem válaszolókhoz írok még egy választ, de a többit nem olvastam el, mert nem járok ide "fórumozni".

Szóval az oké nálam, hogy fejlett a jövőben a technika erre utaltam is, viszont attól, hogy fejlett valami, az ember még ember, valószínűleg anatómiailag is ugyan olyan maradt, így ennyire egyszerűen átvágni egy ember hasfalát nem lehet úgy, hogy vagy ne haljon bele, vagy pedig ne tudjon utána mozogni. Ennek ellenére a főhősnő máris felpattan és futásnak ered. Hozzátenném, hogy a jelenetben semmilyen komplikált beavatkozás nem látható, ami elhitetné az emberrel, hogy itt tényleg csúcstechnikás műtét folyt. A hasat egyszerűen átvágta a gép, mind valami kés, aztán meg kimarkolja belőle a polipot, majd egyszerűen összekapcsozza. Az a kapocs pedig max a bőrt foltozza össze, az izmokkal és erekkel mi lesz? :D
De többet nem érdemel a téma, mert mindenki úgy magyarázza ahogy akarja. Csak nekem ilyenkor olyan érzésem van, hogy egy fantasy filmben is több a realitás, mint egy ilyen jelenetben, sci-fi ide vagy oda.

A zsoldos témához pedig annyit, hogy a jelenetben egyszerűen oda szólnak nekik, hogy meg kéne állítani az idegen hajót, vagy kipusztulunk, vagy nagy veszély lesz - most nem rémlik pontosan, mit mondott a nő. Szóval úgy rémlik, hogy nagyon kevés infót kapott a legénység, és belegondolva a helyzetükbe, szerintem inkább úgy lettek volna vele, hogy hazamennek, szólnak a földieknek, hogy készüljenek fel, és majd otthon megvédik a ,,családjukat". Elvégre sok emberben ott van az a gondolat, hogy azért még sem olyan könnyű elpusztítani a Földet meg az embereket. És ők nem tudták, hogy mennyire nagy lehet a baj, hozzátenném, hogy a kutatók és főhős sem tudta, hogy pontosan mivel is állnak szemben (mármint mennyire pusztító), egyszerűen veszélyes volt, de hogy ez a hajó tényleg elég lett volna-e a teljes emberiség kipusztításához, az nagyon is kérdéses. Arról nem is beszélve, hogy egy földönkívüli létformára ugyan úgy veszélyt jelentenek a Földünkön meglévő vírusok, és egyéb kórokozók (ez még a Földön belül, máshol élőket is veszélyezteti, gondoljuk csak a gyarmatosítás idején meghal indiánokra, vagy négerekre), csak erre valahogy ritkán gondolnak a témában alkotó egyének. :) De ezt már csak úgy érdekességképen mondom. :)


2012-10-04 11:45.48
Tudván, hogy ki rendezte ezt a filmet, számomra megdöbbentően gyengére sikerült ez a film, pedig szeretem az Alien filmeket, és a rendező úr filmjeit is, úgy általában.
Viszont nem értem, hogy itt mi történt? Mintha kifogyott volna Ridley Scott az ötletekből. A legvégén az az önfeláldozó, kamikaze jelenet még egy B kategóriás filmben elmenne, de itt nem értem, miért nem lehetett komplexebb eseményt kitalálni, teszem azt, valami oknál fogva meghibásodik a gépben valami, persze ezt csavartabban előadni. Mert irreális, hogy "zsoldosok" áldozzák fel magukat ilyen eszményi módon.
És most jön, ami számomra a legirreálisabb volt, sőt szinte szétvágta nálam a film élvezhetőségét: a főhősnő hasából egy gép hentes módon vág ki egy lényt, majd konkrétan kapcsokkal, mint valami tűzőgép összevarrja??? Kérdem én, mégis mi ez? Biológia első osztály, hogy így képtelenség bármit is kivenni az emberből, úgy hogy az ne haljon meg. És akkor arról nem is beszélve, hogy ez elvileg sokkal fejlettebb technika, ráadásul gép végzi. Miért kellett ezt mégis ilyen óvodás szinten megoldani? A látvány miatt? Mert akkor semmit érő az egész, se félelmetes nem volt, se semmi, egyszerűen elképzelhetetlen, hogy bárki is túlélt volna egy ilyen operációt. Én az ezt követő 5 percben is végig azt hittem, hogy ezt csak álmodja, de nem!
Hozzátenném, hogy sokszor félelmetesebb az, amit nem fed fel színtiszta valójában az író/rendező. Ezt maga Stephen King is tudja és vallja. Kezdem úgy érezni, hogy a történet és forgatókönyv, no meg a realitás teljesen alárendelődik a látványnak, annak fejlődésének, hogy a filmesek elmondhassák: na, ezt is meg tudtuk csinálni. Csak szerintem aki eszetlen darabolásra vágyik, az elmegy Fűrészt nézni.
Talán szőrszálhasogatás, de az is irreális, hogy egy fertőzött ember, elé menjen egy lángszórónak, mivel a tűzhalál az egyik legfájdalmasabb halálnem. Ha simán lelöveti magát, és utána égetik el, persze már nem lett volna olyan látványos.

Pozitívumként így annyit tudok mondani, hogy legalább megismerhetik az Alien filmek kedvelői az első rész előzményeit.


Doktor House (sorozat) - Ki a dögösebb: Cameron vagy 13-as?

2012-09-23 13:56.00
Ha a dögösségről van szó, akkor 13, ha szépségről akkor, Cameron. :) Ahogy az előttem szóló is mondta már.


Titánok haragja - Vélemények

2012-08-01 15:07.20
Komolyan van még igény ilyen, és ehhez hasonló filmekre? Mind egy kaptafára készül, és történetben semmit, de semmit nem tud felmutatni. Ezeket a filmeket csak a látvány eltérése és megvalósítása különbözteti meg, viszont így teljesen értelmét veszíti a filmkészítés. A mai számítógépes technikával lassan már bárki képes lesz efféle filmeket készíteni. Kár erre pénz kidobálni az ablakon.


Halhatatlanok (2011) - Vélemények

2012-07-30 17:01.32
Borzalmasan gyenge film, vagy három-négy részletben tudtam csak megnézni, annyira nem kötött le, és mindig arra gondoltam, majd csak lesz jobb. Hát nem lett.
Nagyon vontatott, semmilyen érdemleges pontja nem volt a filmnek, a párbeszédek pedig mind erőltetettek, semmitmondóak voltak.
Egyszer sem éreztem izgalmat, vagy feszültséget a film nézése közben, érdeklődésemet pedig még csak meg sem tudta karcolni. Kell ennél több, egy ócska film esetén?


Underworld - Az ébredés - Vélemények

2012-07-17 11:52.50
Egy sima folytatással van dolgunk, szerintem nem lett rosszabb, mint a többi, inkább mi, nézők kezdünk kicsit belefáradni, beleunni, pedig én az első rész óta szeretem. Sok lehetőség lenne benne, sajnos nem használják ki.
Érezhetően folytatni akarják, viszont ehhez több kell, mert így fokozatosan elapad a nézettsége. Jelen filmmel is inkább már az a gondom, hogy a történetben alig halad előre (persze, ha nincs a folyatásról jó ötletük, megértem, ha nem tudnak haladni). Szerintem több történeti szál, érdekesség kellene bele, nem pedig akcióval operálni, mert akció jelenetet ezeregy másik filmben láthatunk, ráadásul jobbat.
Én nagyon szeretném, ha javítanánk a film minőségén, mert alapvetően szeretem, de így tényleg el fog kopni. Talán egy filmsorozat szerű megvalósítás eredményesebb lenne, illetve komolyabb karakter, jellem és háttér kidolgozást belevinni, ahogy Anne Rice vámpírjaiban ez megtalálható.


Támad a Hold - Vélemények

2012-07-03 14:43.41
Amikor először láttam a bemutatóját, nagyon megfogott, és úgy gondoltam, hogy egy komolyabb feldolgozással lesz dolgom (lévén, hogy maga az alapötlet nem új). Én egy erősebb akciófilmre számítottam, amolyan Függetlenség napja beütéssel.
Aztán szerencsére, még a film megnézése előtt láttam egy újabb előzetest, ami az első perceket mutatta be a filmből, és egyből rájöttem, hogy máshogy kell hozzáállnom ehhez az alkotáshoz. Végül így ültem le megnézni a filmet, és így nem ért akkora csalódás.
Ahogy egy korábbi kommentelő írta, tényleg számos jelenet van, amit más filmekből csempésztek be, így ott van a Bukásból ismert, dühöngő, ceruzaeldobós jelenet, a Star Warsból ismert, a bolygó eltakarja a célpontot eset, és ha jól gondolom még a fent említett Függetlenség napjából is vettek át valamicskét, bár lehet, hogy másik UFO-s filmre emlékszem (van pár), amiben hasonlóan zúgnak el a város felett az űrjárművek.
A látvány egyébként remek, és ötletesnek is mondható, no meg a zene is egész jól sikerült. A kidolgozással viszont tényleg sok gond volt, a színészi játék pedig elmegy, egy ilyen kaliberű filmhez szerintem ne várjunk többet tőlük.
Összességében egyszer nézhető filmnek mondanám, de egy megnézni is csak bizonyos közönségnek tudnám ajánlani.


Red Tails - Különleges légiosztag - Vélemények

2012-05-09 19:25.40
No, két részletben sikerült megnéznem, annyira nem kötött le a dolog. Egyébként filmnézés közben bennem is felmerült, hogy esetleg fantasy-ba is be lehetne kategorizálni a dolgot.
Hogy miért? Mert tényleg alig van köze a valósághoz, azon kívül, hogy voltak ilyen repülők, meg valami második világháború, ami csak háttérként villan meg a filmben.
Ugyanakkor a néző megtanulhatja a filmből, hogy egy repülő teljes sebességgel képes szinte önmaga körül megpördülni (keresztben persze), miközben a benne ülő repülős vidáman nevetgél cseppet sem érintve őt az a bizonyos G erő. Sőt igazából az egész filmben, nincs semmi jele annak, hogy a fekete és vörös vakság zavarná őket az akció során, könnyed csevejeket folytatnak a leghúzósabb akció közben is.
Aztán azt is megtanulhatjuk, hogy gépágyúkkal fel lehet robbantani nem csak egy mozdonyt, de még egy _páncélozott_ rombolót is! Nem semmi! Én meg a rendező helyett is szégyelltem magam kicsit.
Aztán arról ne is beszéljünk, hogy normandiai partraszállásnál fele annyi német repülő sem szállt fel, mint amennyi abban a jelenetben egyszerre, egy helyen felbukkan.
Aztán minden egyes légi harcban, lezuhan egy(!) amerikai gép, miközben 8-10-et lelőnek az amcsik, és ez az arány akkor sem változik, amikor megjelennek a sugárhajtású német gépek, amik gyorsabbak, és erősebb fegyverekkel ellátottak. Ennek ellenére mondjuk, az utolsó jelenetben csak enyhe perforációt szenvedett el hősszerelmesünk, akit pár 30mm-es (!) lövedék trafált telibe.
A ,,drámai" jelenetektől meg ne is beszéljünk...


Éjsötét árnyék - Vélemények

2012-05-01 11:42.43
Ezt a Tim Burton filmet nem tudom mire vélni. Esetleg kifogyott volna az eredeti ötletekből a kedves rendező úr? Remélem csak átmeneti alkotói válságban szenved, nem tudom mióta kapott rá a vígjátékokra. De az is lehet, hogy csak Johnny Depp kedvéért csinált effélét, bár Jack Sparrow karaktere után aligha lehetne jobb ,,vicces" karaktert kreálni a színészre. Ráadásul vámpír... ezzel is kicsit elkésett szerintem, mert már sokaknak herótja van a vérszívókból.


Csatahajó - Vélemények

2012-03-24 20:15.02
Remélem ez csak valami vicc. Komolyan nem értem minek azért filmet csinálni, hogy azt bámuljuk a képernyőn, ahogy lövik egymást a nagyobbnál nagyobb ágyúkkal, a tök mindegy hogy kicsodák, micsodák.
A csatahajó meg akkor tök gáz választás volt ilyen szempontból, mert már vagy 50 éve rájöttek a katonai stratégák, hogy nincs akkora hasznuk a harcokban, mint amekkorának tűnnek és amibe kerülnek.
Lövöldözős akcióra vannak sokkal jobb és mondanivalóval is rendelkező filmek.


Red Tails - Különleges légiosztag - Vélemények

2012-03-21 17:25.27
Trailer alapján ütős látvány tárulhat a nézők szeme elé, és akiket amúgy is érdekel a második világháború légi csatái vagy repülő, igen jó szórakozást nyújthat, de előre látom, hogy ez önajnározó film lesz az amerikaiak részéről, hogy ők mekkora ászok már, csak sajnos a tömör igazság az, hogy a német pilóták között voltak a legjobbak számszerűen is, a technikáról nem is beszélve. Jó lenne már, ha egyszer rájönnének arra is, hogy nem bűn bemutatni a német katonák helyállását is, ahogy pl az U-Boot filmmel sincs semmi gond.


Sherlock Holmes - Árnyjáték - Vélemények

2012-02-28 18:56.12
Kár, hogy nem halt meg, már kezdtem örülni, hogy nem lesz több elfuserált folytatás. De mégsem...
Az első rész is csak egy látványhajhász amcsi film volt számomra, de ez meg, hogy kb semmi újat nem hozott, és még el is toltak benne pár alap dolgot, igen csak lehangoló összképet ad (pl, hogy szegény Holms meg fog halni), ezen sem sírni, de még nevetni sem lehet.
A lassítok is annyira szarul vannak összerakva, hogy kb pont a lényeget teszik tönkre, teszem azt, a nagy robbanásnál pont a lassítás miatt nem lehet érzékelni semmit az egészből, de amúgy sem értem minek kell ezt ennyire erőltetni, ha valaki lassítva akar megnézni bizonyos dolgokat, annak tudom ajánlni a Time Warp sorozatot, százszor érdekesebb.
Igen, talán a poénokra lehet pár pozitív pontot adni.


A felolvasó - Vélemények

2011-08-30 20:50.41
Nem értettem egy dolgot. A bíróságon ugyebár felhozták, hogy volt egy írott parancs, amit elvileg Hannah írt, de mint tudjuk és a fiú is tudta, a nő nem tudott se olvasni, se írni. Végül miért nem hozta fel sem a bíróságon, sem később ezt a tényt? Gondolom először félt, hogy kiderülne így a kapcsolatuk, de mégis, nem gyötörte ez a férfit később? Mert ha nem ő írta, akkor neki sem járt volna ki olyan mértékű büntetés. Vagy azért nem segített rajta, mert a férfi annyira elítélte a nő tettét, hogy minden régi dolgot, ami köztük volt sutba dobott hirtelen? Pedig a fiú elvileg már akkor is tudta, hogy a Hannah csak azért vállalta magára a vádat, mert nem akarta, hogy kiderüljön, hogy nem tudott írni. És erre fel 20 évvel később sem tudott neki megbocsátani. Szerintem az utolsó találkozásukkor nagyon jól látszik, hogy Hannah mennyire küszködik magában, hogy még szeretné a másikat (főleg a kapott kazetták után gondolta, hogy talán még szereti), a férfi viszont hidegen távozik végül. És úgy vélem pont ez vezetett az öngyilkosságához nem pedig az, amit Mangilla mondott, hogy korrekt lezárás. Szerintem Hannah úgymond elvesztette ezzel utolsó, személyes kapcsolatát is a világgal, akire még támaszkodhatott volna, ezért következett be az öngyilkossága.


A háború kísértetei - Vélemények

2010-12-16 18:15.48
Mondhatnám úgy is, hogy ez egy remek hézagpótló film a 2. világháborús témában, mivel eddig túlsúlyban voltak az olyanok, melyek csak azt sugározták a nézőnek, hogy a németekből minden szinten csak a gonoszság árad. Szerencsére ez a film a gyűlölködést, és a régebbi nézeteket értékeli és bírálja felül.
Továbbá a Malmedy mészárlást sem csak úgy állították be, hogy a németek kedvetelésből lőtték le a foglyokat, mivel sokáig csak simán ezt mondták rá a másik oldalon, de ennél jóval komplikáltabb volt az ügy, és nem volt teljesen átlátható mi váltotta ki pontosan a vérengzést.
Plusz pont jár még a készítőknek, hogy a hitelességre törekedtek a haditechnika és felszerelések bemutatásában is.


Spartacus: Vér és homok (sorozat) - Vélemények

2010-08-17 21:59.57
Pongyolán? Nem novellát írok ide. Te pedig nem használsz szóközt az írásjelek után. :)
Egy ember nyakát a legtöbbször egy karddal is csak több vágás után tudták átvágni. (Régészeti leletek is bizonyítják.) Gondolj csak bele, nem csak a gerincet, de az izmokat is át kell vágni, és egy lánc nem olyan éles, mint egy fegyver.
Figyelj, még a Gladiátorban és a Rettenthetetlenben is élvezetesebb volt a harc, reálisabb a vér, pedig már nem mai filmek. De ezek szerint manapság ez a szórakoztató: fröcsögjön a vér, legyen egy csomó, hiányos öltözetű, kigyúrt férfi, hibátlan testű nő.
Csak a történet miatt adtam rá négyest, a többi alig üti meg a mércét. A színészek között sincs sok ígéretes. Talán a Batiatust alakító színész adja eddig a legtöbbet a filmnek.
Ja, és egyébként láttam már olyan filmet, ahol igen reális artériás vérzést jelenítettek meg. Pedig nem vagyok oda vér látványáért, de amit ebben a filmben mutatnak, az már inkább vicces.


Into the West - Vélemények

2010-08-17 20:00.30
Aki kicsit is szereti a Vadnyugatos filmeket, vagy az indiánokat az feltétlenül nézze meg!


Spartacus: Vér és homok (sorozat) - Vélemények

2010-08-17 19:59.14
A látványvilága elég gyenge. Egyértelműen próbáltak kicsit a 300-ról másolni, főleg ezeket a lassításokat. A vér se nem látványos benne, se nem indokolt a legtöbb esetben (már ami a mennyiséget illeti). Sok benne a hihetetlen dolog is, pl. egy lánccal levágni az ember fejét, két ember erejével. Továbbá feltűnően gyenge számítógépes technika használata pl az emberek felnyársalásánál.
Egyszer végignézhető, de nem egy minőségi filmsorozat. Sajnálatos, hogy pont egy ilyen akciótól dús filmben hihetetlenül gyenge a látvány, miközben a történet szálai egész jól ki vannak dolgozva.
Ha valaki reális, ókori filmsorozatra vágyik, inkább nézze meg újból a Rómát.


Éjszaka a múzeumban - Vélemények

2010-07-17 21:04.03
Ez mennyire gyenge film! És még második része is van? Borzalom. Ezer számra készült már ilyen amcsi film, amelyekben csak alapszituáció más, minden más kliséktől hemzseg benne.


1 2

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk