Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Harcban élve
- RTL Három, 21:00
Mi kell a nőnek?
- AMC, 21:00
A zongorista
- M5, 21:10
Gyakornokok
- Direct One, 21:30
Danny Collins
- Filmbox Premium, 21:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Asszociáció
A vadász szíve - Vélemények
2022-es választás
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Mission: Impossible - Utóhatás aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Hétköznapi pár - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

28. Vmiso (2021-03-07 10:32.42)  
Érdekes film, mert nálam közben is ingázott a nagyon rossz és nagyon jó között, így az átlag egy közepes.
Ritka lehangoló, sötét film, de értékei is vannak.
A téma egyedi, a mai vírushelyzet miatt ismerős képekre is találhatunk.
Rémisztő belegondolni, milyen lenne egy ilyen világ, ahol szinte teljesen elveszíted a külvilágot, nem tartana sokáig, az biztos.


27. N.Kriszta (2016-09-25 01:38.00) aaaaa
Nagyon jó film volt!Basszuskulcs.



26. C2 (2015-03-26 11:24.21)   - (válasz Brill2 25. hozzászólására)
pedig egyszerű. vagy trollkodásbó, ami fun, vagy pedig komolyan gondolják, és egoisták - bár sokak szerint ez is trollkodás. szerintem csak szánalmas. ;)


25. Brill2 (2015-03-26 10:52.55)  
Igazából sosem értettem, miért kell úgy kommentelni, véleményt formálni egy-egy filmről, hogy közben ki burkoltan ki egyértelműen egy:nem is a filmről, hanem az azt néző emberekről formál véleményt és kettő: sértegeti, mert neki más a véleménye.

Nekem nem tetszett a film. Spoiler lehet benne:
Szerintem egyáltalán nem arról szólt, hogy csak az érzékek elegek, és megéri tovább élni a szerelem miatt! Egyáltalán nem.
Egyetértek Álfrödulson írásával: " a filmben bár egy pár a főszereplő, ők inkább csak szemléltetőeszközök a film mondandójához".

Ha minden érzékszervét elveszíti az ember - és nem derül ki a filmből, hogy a tapintás érzékszervét is elveszítik-e majd - de addig is nem marad más, mint akit szeretünk, ez lehet bárki, nem az a lényeg.
Ha úgy érzed közeleg a halálod, pont akkor a legfontosabbak az emberi kapcsolatok, érzések. Az ember társas lény.
Az ember nem ló, nem szeret egydül lenni a halálában. Sőt. Az ember ilyen szempontból sokkal gyávább, mint bármelyik állat.
Persze, hogy "ez lebeg a szeme előtt élete hátralévő részéig", de ez nem jelenti azt, hogy egyedül akar meghalni. Amikor az ember már semmit nem érzékel, csak tapintással, mit szorongatna? Valakit, akit szeret és aki szintén csak tapintással érez, vagy beülne egy sarokba a falat érezni és várni a halált vagy a semmit.


24. Szencsike (2014-09-06 15:58.56) aaaaa
borzalmas szar


23. Captain Al (2014-09-01 18:58.35) aaaaa
fura film nagyon fura és szerintem gyenge.


22. Entersp (2014-06-27 22:56.23) aaaaa
Mindenekelőtt egy újabb fenékberúgás a filmcímosztogató testületnek. Szóval, ez egy Zentropa produkció brit színészekkel. Spoiler. A jégkorszak által konzervált mammutok gyomrában emésztetlen füvet találtak. A hasonló gyorsasággal megérkező vírus után a szerelem marad csak meg a tanuló utókor számára. Gyanítom, másnak is eszébe jutott a Johnny got his gun (igen, az egy teljesen más szemszög). Amúgy a séf nem mindig vigyáz a bringájára és túl sokat dohányoznak. Renton és Spud újra együtt:)


21. Vbacs (2014-04-25 22:41.18) aaaaa - (válasz Álfrödulson 20. hozzászólására)
SPOILER, kiteszem helyetted is.

Lehet, hogy ehhez az alkotáshoz nem vagyok eléggé szentimentális. Inkább gyakorlatias vagyok, és keresem a logikát.
Lehet, hogy szép film, de akkor is demagóg.A szerelemnek nincs akkora ereje, hogy egy percig is kibírd vele, ha már se nem látsz, se nem hallasz, szagolsz, ízlelsz. Egy ilyen világban körülbelül 2 napod van hátra és nincs az az isten, hogy ez esetben ne ez lebegjen az ember szeme előtt élete hátralévő részéig.

Művészet, szépség, á, túrót. Értem én, hogy itt az érzékszerveken volt a hangsúly, de ember, itt mindent szépen sorban elveszítenek. Most képzeld el magad, hogy nem látsz, nem hallasz....a nem szagolsz és a nem ízlelsz most részlet kérdés, de az se lehet kellemes. Meddig gondolnád gyönyörűnek az életet és a szerelmet?
Szép film lenne, ha csak arról lenne szó, hogy egyiket veszítjük el, temérdek szép film készült már ebben a témában.
A film és a "mélyebb belegondolás aktusa" juttatott el együttesen ehhez a véleményhez. Inkább te nem gondoltál bele mélyebben, biztos fárasztott ez a tevékenység :D


20. Álfrödulson (2014-04-25 18:30.45) aaaaa
Értem, hogy egyesek miért pontozzák le, mert ők nem szeretik a mélyenszántó gondolatokat, vagy pusztán fárasztja őket a mélyebb belegondolás "aktusa".
Az előttem szóló Vbacsnak csak annyit, hogy a film nem arról szól, hogy ez jól van így, vagy hogy így is lehetne élni, éppen ellenkezőleg, ha lehetne is - mert egyébként tényleg megpróbálna alkalmazkodni az ember -, a lényeg az, hogy a film bemutatja azt, amibe egyébként ritkán gondolnánk bele. Hogy milyen érték az érzékszerv, hogy mennyi mindent köszönhetünk annak, amit annyira természetesnek veszünk, és ha oda lenne, nyomban rájönnénk, hogy mit vesztettünk vele. Milyen érték az, hogy érzünk, hogy érezzük a finomat és keserűt, hogy halljuk és látjuk a művészi alkotásokat - vagy pusztán az életét -, hogy az érzék nem csak élvezetet ad, de emlékeink is kapcsolódnak hozzá. Rengeteg témát lehetne még érinteni itt, kezdve azzal, hogy a zene milyen csodás dolog is az emberi életben.
Egyébként én pont ezért rossznak vélem a magyar címválasztást, egyszerűen maradnia kellett volna a tökéletes érzéknek, vagy valami hasonlónak, ha már ez foglalt más film esetében, mert a filmben bár egy pár a főszereplő, ők inkább csak szemléltetőeszközök a film mondandójához.
Persze végül ott a szerelem, a társ iránti vágy, de a film nem hinném hogy azt mondja ki végül, hogy csak ez elég, úgy gondolom, hogy mindez az érzékszervekkel teljes, viszont végül az érzelem és annak tudata a legfontosabb, hogy van valakink, és pont ezért zárul a film így, elveszve a világban, csak egy másik ember mellett.


19. Vbacs (2013-08-30 20:17.15) aaaaa
SPOILER ALERT
Igencsak vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban. Azt sem tudom, hogy mit gondoljak róla, mert annyira furcsa volt az egész. Ez egy katasztrófa-dráma művészfilm volt, ami hatásos, de sajnos kissé demagóg.
Engem igazából az zavart, hogy Eva Green szerepelt ebben a filmben. Ez a nő egy savanyú káposzta. Nem szép, nem jó ránézni, nem tudok neki drukkolni és nem tudom átérezni. McGregoron volt a felelősség, hogy elvigye ezt a filmet, és nem igazán sikerült neki.

Egyszerre sötét film, ami egy nagyon kegyetlen katasztrófa sújtotta világot akar bemutatni és el akarják hitetni velem, hogy elég csak a szeretet és a szerelem és megéri tovább élni az életet érzékszervek nélkül. Se hallás, se látás, se ízlelés, szaglás, egyedül a tapintásod maradt meg és elég. Ő, nem! Bocs, de nem....
Szép film lenne, csak nagyon nem igaz, amit látunk. Még ha belevesszük, hogy akár járhatnánk is így. Pláne nem fog mindezek után minden visszatérni a régi kerékvágásba. Nem hinném, hogy ezek után működhetne a Trainspotting étterem, sem a kórház...pláne nem a kórház. És azt sem tartom hitelesnek, hogy minden érzékvesztés után élvezetes kis szeretkezéseket lehet csapni minden gondtól távol.

Jó film lenne, ha nem az lenne a mondanivalója, ami, mert jól csinálták meg, de a 3-ast jogosnak érzem.


18. Dzsuppi (2013-06-02 14:29.06) aaaaa
Egészen remek, egyedülálló alkotás. Engem is nehezen vitt rá a lélek, de abszolút nem bántam meg végig nézését.


17. Pearl. (2013-05-13 12:14.51) aaaaa
A legelgondolkodtatóbb film, amit a közelmúltban láttam. Tartottam tőle eleinte, mert nem szeretem a romantikus filmeket, de szerencsére egyáltalán nem a romantikáról és a szerelemről szól (számomra legalábbis nem). Sokkal inkább az élet értelmét boncolgatja, azt hogy meddig és hogyan éri meg élni. Apró dolgokon problémázunk és közben nem vesszük észre azt a kincset, amink van.
Zseniális, elgondolkodtató film és mélyen nyomasztó is. Csak igényes filmkedvelőknek ajánlom, nekik viszont jó szívvel! :)


16. AlekSeJ (2013-03-30 12:38.39) aaaaa
Utálom az angol filmeket, mert egyszerűen nem állom a környezetet, senki ne kérdezze miért, de ez esetben bántam volna, ha ezt a filmet nem látom. Nem egy ütős alkotás, nem igazán a helyszín a lényeg, sokkal inkább a mondanivalója. Azért ha jobban belegondol a végén az ember az egészbe, talán még hihető is, de nem is ez a lényeg, hanem a közölnivaló. Nekem átjött, mint Pélybarnának a hangtalan megasztárosok háromnegyede. Valahol azért sejthető a mozi vége, de a közepénél voltak kétségeim, hogy ebből akkor most mi lesz, de úgy lett vége, ahogyan másként nem is lehetne. A szereplőkről annyit tudunk, amennyit éppen szükséges, az eseményekről pedig csak annyit, amennyi a film mondanivalójához kell. Hatásos volt benne a narrátor, a mesélő, és annak szavai, inkább azt mondanám, azzal volt a film egy kerek egész, az rakta a pontot az I-re. Lelőni nem akarom a sztorit, inkább csak ajánlom azoknak, akik még a közelébe sem merészkedtek. Nekem tetszett, 5 csillag. Négyet gondoltam, de üsse kavics.


15. Pitzburg (2013-03-28 15:31.55) aaaaa
Kevés ilyen nyomasztó filmet láttam mostanában, bár ettől függetlenül nincs róla rossz véleményem.


14. Arpimokus (2013-03-11 21:21.06) aaaaa
Azok a szemek, már megérte mgnézni.


13. Sala1992 (2013-03-07 19:12.00) aaaaa
Ez a film hogy zseniális ÉRDEMES megnézni miért nem hallotam erről a filmről semmit 2011-ben. Van mondanivalója van katarzis van hangulata van zenéje van színész benne és abszolut HATOT ilyen a jó értékes film. Ja és aki lepontozta annak csak mondanám hogy az 5 a legnagyobb és nem az 1 csillag nyilván félre értetted. :)


12. Manusman (2013-03-06 22:05.28) aaaaa
Hogy ez mennyire jó film! Unikális!

Ezt a filmet LÁTNI, HALLANI és ÉREZNI kell.

Ha megnézed megérted miért írtam ezt.


11. Liliom232 (2012-12-30 02:43.28)  
a film nem rossz, de én nem olvastam jobban utána és egy érdekes, kicsit szomorkásabb szerelmi történetre számítottam, de nem a világvégére.... meg ennyi depresszióra. ettől függetlenül elgondolkodtató film.


10. MU No1. (2012-10-31 16:19.39)   - (válasz Egyvalaki 9. hozzászólására)
A torrent oldalakon is fent van szerintem.De ha nem vagy regisztrálva egyiken sem a cinemastore-ról letöltheted reg nélkül.Bár ott nem tudom él-e még a linkje.


9. Egyvalaki (2012-10-31 15:56.55)  
szeretném megnézni ezt a filmet nemtudjátok hol lehet letölteni?


8. Cax (2012-09-20 21:24.30) aaaaa
Isteni film! Nagyon tetszett. Egyre jobban imádom a drámákat.


7. Lasliem (2012-07-21 20:24.13) aaaaa
A szavazatok és a hozzászólók alapján arra jutottam, hogy ezt a filmet olyanok nézték meg akik utána olvastak és szimpatizálnak a hasonló filmekkel.
Én minden filmet megnézek ami az IMDB oldalon megüti a 6.5 csillagot, de most ez a film ennek ellenére sem nem jött be.


6. Gabba1 (2012-07-17 17:03.07)  
Fantasztikus,elgondolkodtató film!


5. Ninilss (2012-05-27 14:19.52) aaaaa
Fontos mondanivalóval bír a film,nagyon érdekes,olyan mint egy gyöngyszem.Lehet nem nézem meg még egyszer,de jó hogy nem hagytam ki.Igazi filmkedvelőknek való,aki túl lát a popcornmozikon is.


4. Erik-Enrico (2012-05-06 22:25.34) aaaaa
5* SZERETEM! :)


3. A (not medical) *Doctor* fan (2012-04-04 21:39.08) aaaaa
Nagyon erős film, mindenkinek ajánlom, akinek fogalma sincs róla, hogy mit kéne fontosnak tartania az életben - mert ha kinyitja a szemét és figyel egy kicsit, ez a film tartogat egy-két jó tanácsot. :)



2. Vagyokakivagyok93 (2012-02-18 00:13.10) aaaaa
Ez a járvány mindent megváltoztat...csak egy dolgot nem: a szerelmet. Talán azt még erősebbé teszi. Ez a film rettentően jól megmutatja azt, hogy milyen, hogy ha ott van az mellettünk, akit szeretünk, akkor is, ha szinte minden elveszett. De ő elég nekünk.
Szenzációs film.


1. GabN (2011-02-11 17:55.22)  
Trailer : http://www.youtube.com/watch?v=_ITPGubUhvU



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2021-03-07 10:3228 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk