Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az apokalipszis angyalai - Bíbor folyók 2.
- Film Café, 03:05
Éjjeli ragadozó
- Mozi+, 03:25
Meg - Az őscápa 2: Az árok
- HBO3, 03:35
Shazam! - Az istenek haragja
- HBO2, 03:45
Mobil
- AMC, 04:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Rock zene
Fogadóóra
2022-es választás
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Golda aaaaa
Blu Mankuma aaaaa

 

Álfrödulson adatlapja

Osztályzott filmek
Összesen 383 filmet osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 103 aaaaa, 150 aaaaa, 63 aaaaa, 44 aaaaa, 23 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 film:
First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers aaaaaStar Wars: Az utolsó Jedik aaaaaThe Walking Dead aaaaa
Éjféli gyors Lisszabonba aaaaaA holnap határa aaaaaHétköznapi pár aaaaa
300: A birodalom hajnala aaaaaA Wall Street farkasa aaaaaA nagy Gatsby aaaaa
Gravitáció aaaaaMARS - Az utolsó napok aaaaaAmerikai história X aaaaa
Prometheus aaaaaDoktor House aaaaaTitánok haragja aaaaa

Az összes osztályzott film

Osztályzott színészek
Összesen 195 színészt osztályzott.
Osztályzatok eloszlása: 44 aaaaa, 110 aaaaa, 14 aaaaa, 16 aaaaa, 11 aaaaa
Utoljára osztályzott 15 színész:
Norman Reedus aaaaaEwan McGregor aaaaaIan McDiarmid aaaaa
Oliver Stone aaaaaIsabel Lucas aaaaaCharles Dance aaaaa
Natalie Dormer aaaaaAnthony Hemingway aaaaaJennifer Morrison aaaaa
Emilia Clarke aaaaaDexter Fletcher aaaaaAaliyah aaaaa
Bruno Ganz aaaaaŐze Lajos aaaaaChristoph Waltz aaaaa

Az összes osztályzott színész
Beállított színészfigyelők száma: 6.

Fórumhozzászólások
Hozzászólások száma: 56.
Utolsó hozzászólások:

First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers - Vélemények (2018-05-20 13:07.32)
Borzasztótan vontatott és egyszerű az egész film. Szeretem a történelmi filmeket és amúgy is érdekelt volna ez a téma, de a feldolgozása szörnyű lett. Kb a film 90%-ban nem beszélnek a főszereplők, sok a fölösleges csendes jelenet, ettől nem lesz művészibb a film, vagy nem tudom mire gondolt a rendező. A beszéd hiánya miatt pedig alig tudtam azonosulni a szereplőkkel, hogy ők akkor most pontosan mire is gondolnak, milyen személyiségek lehetnek azon kívül, hogy természetesen aggódnak a rokonaik miatt, de ezen kívül semmi több nem történt.
Konkrétan kétszer hagytam félbe a film nézését, annyira nem kötött le az egész végül. Jolie maradjon a színészkedésnél, nem érzem, hogy sokat értene a rendezéshez ezek után.

Star Wars: Az utolsó Jedik - Vélemények (2017-12-16 22:35.51)
Igen, bár én jelenleg azon vagyok, hogy elfogadom, hogy Rey szülei senkik voltak, én is úgy gondolom, hogy amúgy Kylo hazudott, pont azért, hogy ezzel is elcsábítsa Rey-t.
Ha mégis kiderülne, ezek után, hogy Rey mégsem senkik gyereke (akár Skywalker), nekem az már inkább felbőszítő lenne, hogy ennyi "hülyeség" és átvágás után, ő azért mégis Skywalker lenne... még ha szeretném is, nekem most már nehéz lenne ezt lenyelni, ennyi "megtévesztés" után.
Viszont ha Skywalker lenne, akkor sokkal pozitívabban tudnám értékelni a 7. részt is, ami szinte hemzseg a Skwywalker utalásoktól.
Az egyetlen probléma csak az, hogy Luke csakis akkor nem tudna a lányáról, hogy alkalmi kapcsolata lett volna, és után az anya titokban szült.

(Te nem írtál Skywalkert, de nekem ez jutott még erről eszembe.)

Star Wars: Az utolsó Jedik - Vélemények (2017-12-16 22:19.52)
Spoileres értékelés azok, akik látták a filmet.

Friss az élmény, de már elég alaposan átgondoltam az egészet, úgy hogy íme egy Jedi rajongó véleménye az új részről teljesen őszintén, fölösleges utálkozás nélkül.
Én nagy reményekkel vártam annak idején a 7. részt, és amikor kijöttem a moziból, azt mondtam, hogy ez igen, ez már fordulat, erre nem is gondoltam, és utána tovább agyaltam, és rájöttem, hogy miközben végig meg voltam vezetve Rey Soloval, erre kiderült, hogy minden Rey Skywalkerre mutat, de persze semmi nem volt még teljesen kőbe vésve, bár voltak aggasztó jelek is. De én a 7.részről tudtam, hogy csak a 8-al együtt értékelhetem, hiszen mondhatni az Ébredő erő egy bevezetése volt az Utolsó Jediknek.
Tehát a legnagyobb elvárásom, hogy a Disney tovább viszi a Skywalker család történetet úgy látszik megbukott. Csalódtam ebben, több dolog miatt is. Egyrészt a 7. részben rengeteg minden arra asszociál, sőt kiabál is - kard pedig még Skywalker emlékkel is bombázza Rey-t -, hogy itt egy új Skywalker csemete van fejlődőben, erre mi történik a 8. részben? Ha csak Kylo nem hazudik - és az anya nem titokban szült -, akkor Rey szülei egy csóró senkik, akik eladták a saját lányukat? Hogy mi? A sárkány első fejének lecsapása ez.
De miért senkik? Akkor miért pont Rey? Miért kérdezi Luke tőle, hogy ki ő? Ki ő? Csak úgy egy csóró család egyszerű gyereke a semmiből tudja, hogyan kell elmetrükköt használni? Annyi mindennel lehetett volna ezt magyarázni, ha ő Skywalker gyerek, de nem, és így ezek a dolgok számomra egyszerűen blődek lettek a 7. részben, pedig én mint rajongó, próbáltam belelátni a dolgok mögé, hogy ezek amúgy logikusak, és hogy teljesen rendeben van itt minden amúgy. De nem!
Legalább Anakinnak meg volt a tényleges szerepe, jóslat is, és a mesterek csodálata, hogy egy semmiből jött gyerekben milyen erős az Erő. De Rey így nem csak senkik gyereke lett, de nagyjából a karaktere is egy senki lett, hiszen ennyi erővel bárki lehetne a helyében nem? Se jóslat, de nagy múltú szülők? Se egy csavar a történetben?

Aztán Luke-ból egy laza vagy éppen viccelődő öreget faragtak, aki csak úgy a háta mögé dobja a Skywalker kardot, ami szinte már ereklye, majd hirtelen beadja a derekát, és mégis tanítani kezdeni Rey-t, akinek egy fűszállal kezdi csiklandozni a kezét? Na ne, bár még ezt is lenyeltem elsőre, de jön tovább a képtelenség Jedi részről, Luke valamiért pont most el akarja égetni a Jedi könyveket (amit elvileg nem olvasott, de mégis fontosnak tart, vagy mi, mert teljesen kaotikus ez a rész is és nincs ez sem kifejtve rendesen), erre Yoda, aki nem is hasonlít egyik Yodára sem az előző részekből, szintén csak egy nevetgélő manónak tűnik mindenféle komoly bölcsesség nélkül... Hogy mi van? (Talán így jobb is, hogy Kenobi szelleme nem jelent meg.)

Snoke levágásának trükkje nem egy rossz jelenet egyébként. Ha jól raktam össze az egészet, akkor itt Kylo remekül csőbe húzta a mesterét azzal, hogy Rey-t átverve elcsábította a lányt gyengeséget mutatva, hogy Snoke a lányra összpontosítson ezzel terelve el figyelmét Kylo való céljáról, hogy megölje mesterét. Szerintem ez a húzás és jelenet okos volt, és azt mutatja, hogy Kylo nem csak egy hisztis srác, de van némi sütnivalója is.
Ami még egy nagy gondja filmnek a fölösleges időhúzás, és a kötelező körök. Utóbbi alatt értem például a kötelező űrhajós csatákat, ami amúgy elment most is, de a kódtörős jelenetek egyszerűen fárasztóak voltak, és amúgy se vezették a történetszálat sehova.
Ehelyett meg sok fontosabb részt egyszerűen nem magyaráznak meg rendesen, vagy nagyon rövid ideig mutatnak. Akár az előbb említett könyvest részt, vagy hogy Luke miért akarna minden Jedit elintézni végleg? Sőt már majdhogy nem egy hiszit Luke-ot kapunk, aki csak azért dobja be a durcit, mert Kylo a sötét oldalra állt, mintha nem lett volna már erre példa korábban? Miről beszélünk? Elvágja magát az erőtől, de erre csak mert Yoda megjelenik (?) mégis meggondolja magát? Eddig miért nem jelent meg akkor? Meg, ha Kylo elbukott, az a megoldás, hogy Luke egyszerűen elbújik (hagyom a francba az egészet, had öljön mindenkit halomra)? Ami azt illeti, mi tényleg nem ilyennek ismertük Luke-ot régebbről, nem csinált ilyen hülye vicceket, de nem is adta fel ilyen könnyen.

Több szereplő pedig szinten csak töltelék. Fazmának kb semmi szerepe nem volt. ennyi erővel férfi is játszhatta volna. Poe-ban sincs semmi különleges a kötelező tökös pilóta karakter semmi több. Finn szintén kb semmit nem csinált ebben a filmben, inkább Poe volt most többet előtérben. Aztán még lehetne sorolni, de igazából egyik töltelék jelenet sem éri el az eredeti trilógia jelenteinek szintjét, talán azt az egyet, amikor a Jedi visszatérben Soloék a bunkernél szenvednek.

A másik érdemleges jelenete a filmnek Luke harca Kylo ellen. Ez valóban felüdülés volt a sok hülyeség után (pl Leia hihetetlen túlélése is kb ilyen blődség volt). Bár ezt a jelenetet is lehetett volna fokozni, ha Luke mondjuk elborogat pár lépegetőt, csak az Erő használatával, de amúgy ez szintén kifejetetten jó jelenet volt Kylo árulása mellett.

Én eleve félve ültem be a moziba, és jogos volt a félelmem, pedig a 7. rész után én teljesen úgy gondoltam, hogy sínen lesz a trilógia, erre Disney egyszerűen levágta a sárkány összes fejét azzal, hogy egyik remek lehetőséget sem használta fel a történet továbbvezetésére, sőt az erőltetett vicceskedésével inkább rontott Rey és Luke karakterén is.

Én úgy gondolom, hogy Rey karaktere plusz Ridley remek szereplése és kelleme megjelenése egyébként egy nagyon nagy lehetőség volna a Disney kezében, amit persze még korrigálhatnának, de szerintem már eléggé elvitték az irányt egy úgy Jar Jar Binkses vonalba, amibe már egyszer belebukott a vígjáték stílus a SW filmeken belül (lehet Daisy Ridley, mint szinten SW rajongó, pont ezért akar kihátrálni a 9. rész utáni szereplések lehetőségéből?)
Lehet ezzel be lehet vonzani más nézőtábort, főleg az új generációból, vagy azokat, akik kevésbé komolyan kezelik az Erő és Jedi történeteket, de én úgy gondolom, hogy akik az eredeti trilógián nőttek fel és imádták a Jedi vonalat, azokat ez a film inkább el fogja rémíteni a Disney Star Wars filmjeitől, mert ezek a filmek összességében nagyon gyengén muzsikálnak a Jedi történéseket illetően is (még ha a jelenetek jól is vannak előadva, a történet és háttér vérzik, főleg a szereplők Disney stílusú degradálása miatt), pedig ha azok nem elég erősek, akkor mit szeressünk mi régi rajongók az új filmekben?

Álfrödulson összes hozzászólása

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk