Kvizlabirintus - Még nem járt le a kalandorok kora
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Angyalok és démonok
- Mozi+, 13:40
Összetörve
- Film Mánia, 13:50
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30
Eddie, a sas
- Moziverzum, 15:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Képtelen kampány aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Americanlife hozzászólásai

Ugrás Americanlife adatlapjára

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére

Dallas (sorozat) - Vélemények

2024-04-16 11:16.02
Amúgy furcsa volt az egész, mert ugye az epizódokat korábban forgatták le. Jim Davis kb. egy héttel a záróepizód előtt hunyt el, arról cikkeztek mindenhol, bár sajnos azt mindenki tudta, hogy menthetetlen, mint ahogy azt is, hogy már nem fog többet játszani a sorozatban. Erre a zárórész is egy halálesettel zárul. A köv. évad első hat részét mindig gyorsan leforgatták melegében, ahogy az előző évadot bemutatták a nagyközönségnek. Itt, nem csak 6 rész erejéig, de időt nyertek, bár az sosem volt kérdéses, hogy nem fogják Jockot más színésszel alakítani.
A karakter viszont még tizenvalahány rész erejéig életben maradt, tehát volt egy amolyan felvezető szakasz, nyilván sok lett volna, ha Kristin halála után még Jock halálát is beleírják, holott tény volt, hogy nincs más megoldás.
Ezt csak azért írtam le, mert amikor BBG-t lecserélték Donna Reed-re, ott gyorsan kellett dönteni. Az évad első 6 részében nem láttuk Ellie-t, csak emlegették...viszont jött a forgatási szünet, így volt idő keresni valakit a karakter helyére, aki azonnal meg is érkezett. Igaz, nagyon azt sem húzhatták tovább, hogy Ellie-t csak említés szintjén szerepeltetik. Amikor újból visszatért BBG, az már sima terep volt, hiszen a színésznővel már egyeztettek erről, így amikor azokat a részeket forgatták, hogy Bobby Jenna és Pamela közt őrlődik, illetve, hogy Bobby meghal az évad végén, már leszerződtették BBG-t a köv. évadra, és forgathatott is. Ezért volt, hogy amikor hazaérnek SF-ból, akkor már BBG volt látható, holott a bemutató és az első 6 rész forgatása között alig telt el pár hét.


2024-04-16 11:06.16
Úgy írtam, hogy a Jockot alakító Jim Davis nem élt már! Jock, persze még játszott, hiszen őt a köv. évadban is életben is hagyták, csak nem mutatták.

Viszont Jim Davis is élt még, én írtam rosszul. Tehát, amikor Claytont először mutatták a sorozatban, az 81 februárja volt, Jim Davis pedig áprilisban hunyt el. A szezonvégi rész ősbemutatója 81 május 1-jén volt, amikor Cliff egy holttestet talál a medencében. Akkor már nem élt Jim Davis, maga a színész, de Jock karaktere második nászúton volt Ellie-vel Párizsban.


2024-04-15 15:57.49
105 éves lenne Howard Keel, a Dallas Claytonja. A színész más műfajban kezdte a karrierjét, amikor 1980-ban meghívták a Love Boat sorozatba, akkor szóltak neki, hogy a Dallasba is szeretnék őt szerződtetni. Amikor az első jeleneteit láthattuk, Jim Davis, a Jockot alakító színész már nem volt az élők sorában, ám akkor még abszolút nem tervezték, hogy Clayton és Ellie összejöjjenek. Ez csak később, az 5. évad ideje realizálódott, hiszen Clayton eredetileg Samanthába volt szerelmes.
Később, a közönséget annyira megnyerte, hogy visszahívták a sorozatba, és állandó szereplővé, majd Ellie férjévé tették. Egy ideig jó történeteket is kapott, Ellie-vel meg kellett küzdeniük pár akadállyal az esküvő előtt és után is. Érdekesség, hogy Clayton akkor költözött SF-ba véglegesen, amikor Ellie helyét átvette Donna Reed. Az utolsó évadig egészen jó történeteket is tudtak nekik írni, bár hellyel-közzel sokszor a családi csetepaték közepette találta magát, Clayton tudott olyan történetekkel is szolgálni, amik fenntartották a karakter iránti érdeklődést.
az utolsó évadban mindössze 4 epizódban láthattuk, a Conundrumba meg se hívták, hiszen Ellie korai halála miatt nem is találkozott volna vele.
Keel basszus-baritonja világhírű volt, az 50-es, 60-es években foglalkoztatták is, viszont a Dallas után gyakorlatilag nyugdíjba is vonult. A 1.93 m magas színész mellett szereplő hölgyeket gyakran kellett dobogóra állítani, hogy ne legyen olyan nagy a magasságbeli különbség.
A Dallas a zenei karrierjét is életben tartotta, a magánélete viszonylag csendes volt, 4 gyermeke született 2 feleségtől. 85 éves korában vastagbélrákban hunyt el.
A


2024-04-13 10:12.02
Orvosokat alakított, meg valóban ilyen figurákat, mintha nem is valóságszerű ember lenne, a Wicked-ben is Oz-t alakította a Broadway-n...Nem is gondoltam volna, hogy már a Dallas forgatása alatt is majdnem 60 éves volt


2024-04-11 13:14.13
Ma ünnepli 92. születésnapját Joel Grey, aki Adam szerepét alakította a Dallasban, mindössze az utolsó részben, a Conundrumban. Itt egy időutazásra viszi JR Ewingot, hogy kiderítsék, milyen élet jutott volna az egyes szereplőknek, ha JR Ewing nem születik meg. Majd a végén arra buzdítja főhősünket, hogy húzza meg a ravaszt, ugyanis mindenkinek jobb lesz nélküle. Mint kiderül, Adam nem egy angyal, hanem egy ördög, és mindez JR részeg lázálmában jelenik meg. Főhősünk természetesen csak a tükörbe lő, ugyanis 5 év múlva visszatér Európából, majd megrendezi a halálát.
A színésznél maradva, a rendkívül termékeny, Oscar-díjas Joel Grey már 10 évesen színpadra állt, 1952 óta pedig folyamatosan dolgozik, még most is aktív. Megszámlálhatatlan sorozatban, színpadi műben, és jelentős filmekben láthattuk, a Kabaréért pedig elnyerte az aranyszobrocskát is. Nem csak a felmenői ismertek, de a lánya, Jennifer Grey, aki a Piszkos táncban remekelt. Joel gyakran játszott orvosokat a karrierje során. 2015-ben bombát robbantott, amikor 80 felett bevallotta, hogy a saját neméhez vonzódik.


2024-04-06 13:34.54
Igen, bár érdekes, mert a Dallasban előbb szerepelt, csak ugye nálunk azokat a részeket később adták, mint az X-aktákat. Egyébként több mint 100 műben láthattuk, ami lehet egy 72 éves színésznél nem annyira sok, de ha mondjuk azt nézzük, hogy 40 év alatt, akkor jó teljesítmény. Megannyi ismert sorozatban, és filmben játszott, azért sem akartam felsorolni, mert ugye mindenkinek más-más a műfaja...egyébként meg általánosságban el lehet mondani, hogy a Dallasban presztízs volt játszani. Tehát, ha volt egy sorozatsztár, aki ismertebb sorozatokban is játszott, mégis, ha említik az illetőt, pl. mert elhunyt, vagy új filmje jött ki, akkor azonnal a Dallas-ra hivatkoznak, még ha ott csak pár részben szerepelt is, az valahogy egy etalon, holott lehet ott van a Falcon Crest vagy a Beverly Hills 90210 vagy Knight Rider vagy éppen a Love Boat, ahol szerintem a Dallas-sztárok fele biztosan megfordult, mégis valahogy a hivatkozásnál a Dallas elsőbbséget élvez. Ilyen formán, ugye Mo-ra különböző időzítéssel érkeztek a külföldi termékek, és nagyon sok amerikai sorozatról itthon nem is hallottunk, míg az egyes sztárok az USA-ban azokkal a művekkel lettek ismertek. Nem mondani joggal, hogy előtte sosem hallottunk róla, most meg felkapták, ilyen formában ez nem igaz.
Egyébként az USA-ban vannak olyan sztárok is, nem csak filmben, hanem más műfajban is, akik Európában abszolút nem ismertek, de az amerikai kontinensen nagy népszerűségnek örvendtek...csak éppen idáig nem jutott el a hírük...ez amúgy a szocializmusban hatványozottan igaz volt, ma már a netnek köszönhetően sokkal jobban kinyílt a világ.

azért se értem Bredpityut, hogy miért nyilatkozta azt, hogy ciki volt neki a Dallasban szerepelni, egyrészt akkor ő még nem volt ismert, és ez a sorozat adott neki lehetőséget, azzal pláne, hogy Shalane McCall-lel összeállt (szerintem volt benne reklámérték is), aki akkoriban a gyereksztárok között a legismertebbek közé tartozott. Másrészt a Dallas egy igényes sorozat volt, és mondjuk nem egy összecsapott délutáni Mónika-show kategória.
Érteném, ha valaki azzal jönne, hogy szégyelli, miszerint a Barátok köztben játszott, mert igaz, hogy azt mindenki ismerte és sokan nézték is egy ideig, de azért nem lehet egy lapon említeni más művekkel. Pláne a Barátok közt hosszútávon sem lett egy ugródeszka, mert szinte mindegyik színész megkapta ott is a skatulyát, még akkor is, ha csak rövidebb ideig játszott benne...pláne nagyon sok volt az amatőr, akiknek hírből sem volt közük a színjátszáshoz. Most ezek a színészek is, max. egy hasonló sorozatban ripacskodnak, jobb esetben színházban, vagy TV-műsorokban szerepelnek, de egyik sem lett mozisztár, igaz, itthon ez szinte lehetetlen is.


2024-04-05 15:40.19
Ma ünnepli 72. születésnapját Mitch Pileggi, aki Oregonban született, jelenlegi feleségével 97 óta élnek együtt, egy lányuk van.
Az eredeti sorozatban 4 epizódban láthattuk, JR életére is rátört az elmegyógyintézetben. A 2012-es folytatásban már fontos szerepet kapott, Harris Ryland-ot alakította, Ann Ewing első férjét.
És ha valaki túl kevésnek találta BBG és LH között a 9 év korkülönbséget, annak még egy hír, hogy a Ryland anyját alakító Judith Light mindössze 3 évvel idősebb a színésznél.
Mitch Pileggi egyébként rendkívül termékeny színész, a 80-as évek elején indult a karrierje, azóta megszámlálhatatlan sorozatban, TV-filmben, mozifilmben játszott, még az Elemi ösztönben is feltűnt, karakteres, kopasz megjelenése lévén akcióhősök, krimiszereplők, keménykötésű figurák alakítója, ugyanakkor sorozatokban is eladta magát, talán rá is lehetett mondani, hogy nem csupán csak sorozatszínész, hanem sikerült valamennyire mindkét műfajban megállnia a helyét.


2024-04-02 22:34.25
46 éve mutatták be először a sorozatot az USA-ban.


2024-03-30 22:28.46
Igen, jól összefoglaltad.

Valami olyasmit olvastam még a www.ultimatedallas.com oldalon, ami sajnos megszűnt, de sok hasznos információ volt fenn, hogy a forgatási rend úgy volt, miszerint először a külsős jeleneteket vették fel és Dallasban (utcai jelenetek, amikor valóban látszott, hogy a városban járunk, ezek általában az évad első részei voltak, amiket még nyáron forgattak, a legnagyobb melegben.
Majd utána jöttek a SF-i jelenetek, végül irány LA, ahol belső és külső jeleneteket is vettek fel...pl. olyanokat is, amelyek egyébként Dallasban játszódtak a történet szerint.
Állítólag azt a jelenetet, amikor JR kirepíti Nicolas Pearce-t az emeletről, azt az épületet mutatták, ahol Alexis lakott a Dinasztiában...de amikor a zuhanást mutatta, akkor lehetett látni a stúdiót, hogy a szemben lévő épületek nem valódiak. Mellesleg itt csak nagyon rövid ideig lakott JR, mert aztán visszaköltözött SF-ba...
amúgy az évek során, az se volt véletlen, hogy már nem tartottak BBQ partit...SF valahogy a történet szempontjából sem volt annyira fajsúlyos...ha visszaemlékezünk, akkor onnantól, hogy Pamela kilépett, nagyon sok cselekmény máshol játszódott. Európai utazások (Bécs, Moszkva, Párizs, Salzburg), McKay háza, Halleyville, elmegyógyintézet, Pride körüli fúrások, Austin, April lakása (itt pl. nagyon sok jelenet ment), a sorozatgyilkosságok, JR texasi kiruccanása, April szülővárosa, szállodai szobák, ahol főleg a vendégszereplőket mutatta, Jory Taylor Malibui háza, Cliff lakása, és lehetne sorolni...a lényeg, hogy sok olyan történetet gyártottak, illetve olyan karaktereket hoztak be, akik nem annyira kötődtek SF-hoz, nem volt feltétel, hogy a házban forgassanak...a családi jelenetek, főleg Cally idejében, azok még adták, hogy SF-ban legyenek a jelenetek, de a szobás korszak az álomévad után indult el, később egyre jobban átálltak arra. Amikor Samantha forgatta a filmjét, tényleg erős a gyanúm, hogy a LA-i stúdióban vették fel, ahol egyébként a legtöbb SF-i stúdiós jelenetet is.
Egyre és egyre kevésbé volt jelentősége még Dallas városának is, mert minden évadban kiruccantak más városokba, országokba.
Az a feeling, amelyik a sorozat indulásakor uralkodott, egészen a sorozat feléig, szépen lassan átalakult, amiatt is, hogy SF nem volt elmaradhatatlan helyszín. A záróévad első 4 részében úgy tudom, nem is mutatták (Bobbyék Párizsban, JR a diliházban, Cally April lakásában, James a műhelyben csövezett). Nem volt már akkora jelentősége, hiszen a család is tisztességesen széthullott a záróévadra.


2024-03-25 11:52.48
Nem tudom, hogy volt-e értelme visszamenni az eredeti helyszínre, ha egyébként már sok mindent Kaliforniában vettek fel...a ranch war minden bizonnyal még ott lehetett, de pl. McKay házához is mennyire járkáltak oda 1-1 jelenet miatt, ami nem volt költséghatékony? Az volt mindig kiábrándító, amikor ajtó nyílt és elénk tárult a stúdió, mint külső helyszínt ábrázolva, állt a háttérkép...semmi természetesség...
Egyébként is, ha forgattak Texasban, akkor inkább az évad első részeinél...de volt olyan is, amikor úgy indult az új évad, hogy pár rész erejéig nem is mutatták SF-ot, vagy nem forgattak benne...


2024-03-24 22:10.00
A háttérből is lehetett látni, ha stúdiós volt, ha "mozgott" a mező, természetesebb színeket adott. De a hang alapján abszolút, amit írsz. Nekem nagyon erős a gyanúm, hogy az volt az utolsó forgatás az eredeti helyszínen, amikor Pamela kilépése után tartottak egy BBQ-partit, és ez az utolsó is volt a show alatt. Kimberly Cryder, Nicholas Pearce voltak a meghívottak...amikor a ranch war volt McKay ellen, lehet ott is egy darabig még az eredeti helyszínt használták, mármint a vidéket, de a ház már szerintem stúdió volt. Meg kellene nézzem azokat a részeket...Cally viszont szerintem már csak stúdiós verzióban játszott.

Igen, azért a gázsiért szó szerint meg kellett izzadnia LH-nek...


2024-03-24 14:49.25
A JR elleni lövést 32.7 millióan, míg a medencés cliffhangert 32.9 millióan látták, ha lehet hinni a statisztikának, nem nagy a különbség, annyi biztos.
A legnézettebb epizód az 58. volt, Who done it? címmel. Ezt csak a M.A.S.H.-nek sikerült felülmúlni, bár arról nem tudok, hogy azóta ez a rekord megdöntésre került volna.
Bár az USA lakosságához mérten, ezek a számok nem annyira magasak, de tény és való, hogy TV-történeti szempontból jelentősek, ugyanis később, a 90-es évek után, amikor bejöttek a CD-k, DVD-k, egyéb oldalak, úgy a tévénézési szokások is átalakultak, a nézők nem szorultak arra, hogy az eredeti vetítést az otthonukban, időhöz kötötten nézzék meg. A mai sorozatokat már nem úgy követik, ahogy 40 évvel ezelőtt. a Dallas esetében nem volt ritka, hogy egy-egy baráti társaság összeült, és közösen nézték, tapssal, üdvrivalgással kísérve.
A nyári szünet is hosszú volt, általában március-április-május hónapokban ért véget egy évad, majd csak szeptember végén, októberben indították a következőt, így a nyári hónapok teljesen szabadak voltak, kivéve a stábnak, nekik kemény munkával telt, a köv. évad forgatását rendszerint blokkos rendszerben végezték, de az első 6 részt gyakran az előző évad lezárása után megkezdték, és nyár végére már összeállt minden.
Kevés olyan sorozat volt, ahol annyi ember dolgozott egy-egy forgatáson, hogy egy tűt nem lehetett elejteni, főleg, ha olyan jelenetet vettek fel, amelyik nyilvános helyen, az utcán zajlik.
a színészek gyakran 40 fok feletti hőmérsékletet kellett elviseljenek, képzeljük, hogy kalapban és csizmában, öltönyben, ez mennyire nehéz lehetett.
Bár akadtak medencés jelenetek is, a belső jelenetek nagy részét stúdióban és LA-ben vették fel. aki azt gondolja, hogy olyan sokat tartózkodtak az eredeti farmon, az téved...még a nyári hónapokban igen, vagy ahol a történet megkívánta, ugyanakkor SF-nak is volt egy stúdiós változata, ahol előszeretettel forgattak, főleg a sorozat második felében.


2024-03-24 13:09.39
Alapvetően a Dallas alapszereplői sem voltak olyan sokan...hosszú évadokat nem tudtak volna kitölteni, így történt, hogy idővel be kellett hozni testvéreket, szülőket, unokatestvéreket, szeretőket, stb...ugyanakkor ezek a karakterek is csak ideig-óráig tudtak működni, de legalább tényleg hatékonyan.
Azt mondják, hogy egy sorozat akkor kezd gyengülni, amikor soha nem hallott rokonok bukkannak fel. a Dallasban talán James felbukkanása volt az egyik, amelyet már a közönség sem tudott komolyan venni, jóllehet a sorozat végén történt. És amikor megjelenik neki is a volt felesége és a kisfia...de ott volt Carter McKay is, alapvetően egy erős karakter, mégis behozták a gyerekeit és a feleségét is.
Aprilnek is muszáj volt, hogy megjelenjen a soha nem említett húga, aki az utolsó két évadban eléggé felkavarta az állóvizet.
Érdekes, hogy Pamela és Cliff oldaláról inkább leépítés történt. Tintás viszonylag korán távozott, Jimmy-t, mint unokatestvér, soha nem láttuk többet, Maggie nénit pedig néhány jelenetben. Rebecca és Katherine érkezése színt hozott, viszont mindkettőt hamarabb kiírták. Cliff-nek sem voltak tartós kapcsolatai, Pamela kiírásával pedig a Barnes-Wenthworth család valahogy teljesen szétesett. Mivel Cliff így egyedül maradt, pont azért is jöttek azzal a történettel, hogy dolgozzon a Ewingokkal, és legyenek jóban, hiszen Cliff általában vesztes volt, egymaga akkor már hiteltelen lett volna, mint a másik oldal, aki megszorongatja a Ewingokat...és ekkor lépett a képbe McKay is.
Valóban kőkemény feladat volt, hogy úgy vigyék a sorozatot, hogy továbbra is érdekfeszítő legyen, és az új karaktereket is be tudják építeni...sajnos, ez már nem annyira volt meggyőző.


2024-03-24 12:58.08
Azért a Miniseries-t nem lehet összehasonlítani a DonnaReed-es évaddal. Az egyik egy Pilot sorozat volt, míg a másik a sorozat csúcsának egyik évada, az utolsó TOP3-as évad.
A Miniseries-be pl. nem került Samamtha, Ray, Cliff, és Tintás sem...utóbbi kettő azért furcsa, mert a két karakter az ellenfél családot képviselték, és ugye a sorozat is a két család konfliktusára épült.
Samanthát megbeszéltük, mivel nem JR volt a főszereplő, így a feleségére sem akartak építeni...Ray, bár jó sztorikat kapott az elején, de nem volt a család tagja.

A DonnaReed évad valóban nagyon erős volt, és még megfejelték két unokatestvérrel, valamint Mandy-vel, aki Cliffnek és JR-nak is meglett. A többi mellékszereplő is fontos történetet kapott, tehát a Dallas egy valóban sokszereplős sorozattá nőtte ki magát. Mivel még a siker is megvolt, ezért ezeket a színészeket tudták is fizetni.
CT mesélte, hogy egyedül az ő távozásával készültek az évad végén, mert hogy Lucy karaktere kifutotta magát, de abban megegyeztek, hogy valamikor vissza fog térni...PD váratlan döntésével kissé kisiklott a sorozat, bár az álomévad önmagában véve is nagyon erős volt, az ébredés egyértelműen lejtmenetbe vitte a sorozatot. Furcsa, hogy PD távozásával és visszatérésével indult el az igazi válság, amikor már a színészeket is ki kellett tenni...
Bár azért ennek ellentmond az, hogy VP-re lett volna pénz, annyi, amennyit sorozatszínésznő még sosem kapott. Ott már egyértelmű volt, hogy nem menthető a sorozat. Számomra a VP távozása utáni évad volt a legrosszabb...érdektelen karakterekkel és történetekkel.


2024-03-24 12:45.21
Jack karaktere érdekesen alakult. Az évad végén érkezett, bár korábban már emlegették őt, hogy nem találják...azzal a céllal jött, hogy megmentse a társaságot, azt viszont ő sem gondolta, hogy Jamie és Cliff összeházasodnak és egy oldalra állnak.
Nem, nem volt ahhoz köze, hogy PD távozni készült a sorozatból, a történeteket előre megírták, és Jack érkezése abszolút tervezett volt. Sokan arra panaszkodtak, hogy a két unokatestvér azért nem tudott szervesen beépülni a sorozatba, mert már nagyon későn érkeztek.
Az, hogy Rambot lekapcsolták PD visszatérése után, az nyilván nagy fordulat volt, hiszen Rambo a főcímbe is felkerült. Az évad indulásakor arra gondoltak, hogy a karakterét ki tudják aknázni, bár Jamie halálával és April érkezésével valahogy Jack is feleslegessé vált. Ha visszaemlékeztek, az ébredés után Jack karaktere csapongott, szinte csak arról szólt, hogy kinek fogja a részét eladni.
Azt is kell tudni, hogy April eredetileg nem mint Jack exfelesége tért volna vissza, hanem mint Jamie régi barátnője. Azzal, hogy April, mint egy potenciális "örökös" megérkezett, úgy Jack karaktere csak tovább gyengült, és vált feleslegessé. LH váltig állította, hogy sosem volt gondja DR-val, és a színész magánélete sem volt terítéken. Amikor a Dallasban játszott, vagy nem volt még fertőzött, vagy még frissen fertőzöttként, bőven tünetmentesen láthattuk (az AIDS tünetei az utolsó 1-2 évben jelentek meg a régi időszakban).
Jamie halála után tiszta sor volt, hogy Jack karaktere is kifutotta magát, akit már az évad közepén is eltüntettek.
Amúgy az való igaz, hogy Jack karaktere az álomévadban fajsúlyosabb szerepet kapott, ám az évad végén ő is távozni készült, de a reptérre már nem jutottak ki az autó robbanása miatt.
Az viszont általános nézet volt Hollywood-ban, hogy akkoriban azoknak a férfiaknak, akikről pletykálták, hogy melegek/biszexuálisak voltak, nem adtak nekik intim jelenetet, mert a színésznők féltek a fertőzéstől. A Dinasztiában, az akkor már nagybeteg Rock Hudson is ártatlan jeleneteket kapott Linda Evans-szel, gyakorlatilag a csókig is nehéz volt eljutni, így kissé hiteltelenné váltak ezek a jelenetek. Mivel DR úgymond a veszélyeztettet kategóriába tartozott, és nem is annyira titkolta, ezért pl. az ébredés után már nővel annyira nem is merték összehozni, vagy csak formálisan, ilyen volt a pár jelenetben szereplő Christina Wayburn, akit a James Bond filmből halásztak elő. De semmi csók, vagy ágyjelenet. Így viszont a karakterre, aki egyébként egy jó megjelenésű férfi volt, nehezen tudtak építeni...Jennával nem akarták összehozni, lévén az álomévadot megint koppintani már túl sok lett volna. A többi női karakter is foglalt volt, újakat pedig nem terveztek behozni, hiszen inkább a leépítésé volt a főszerep.
Amúgy Jack alapvetően egy jövős-menős karakter volt, így el lehetett hinni, hogy nem sokáig maradna a rendezéstől függetlenül...és az is igaz, hogy 7 év után behozva az unokatestvéreket, már akkora előnyt nem tudtak ledolgozni, mint a többiek.

Timothy Patrick Murphy viszont már feltételezhetően fertőzött volt a Dallas alatt is, ugye 82-83-ban játszott, és a 80-as évek végén meg is halt. Bár azt írták, hogy nála eleve a betegség progressziója is gyorsabb volt. Amikor vele forgattak, még nem volt olyan hisztérikus az AIDS elleni félelem.
Amúgy a sorozatba is belevitték ezt egy pár perc erejéig, amikor Serena, a luxusprosti úgy tért vissza, hogy vissza kell vonuljon, mert fél a fertőzéstől...a Dallas, bár nem volt egy érzékenyítő vagy társadalomproblémákat aktuálisan felvonultató sorozat, de itt tettek egy apró kitérőt.
Egyébként PD távozása nagyon váratlanul történt, azt gondolom, ha előbb tudják, akkor az évadot is úgy írják meg előre, hogy Jack karaktere még előbb érkezik és még fajsúlyosabb történetekkel. Mert amúgy a férfiuralom, amikor PD a sorozatban volt, eléggé dominánsan megjelent.


2024-03-22 16:16.49
Nagyon jól tudod, a Body in the pool cliffhangert, az epizód címe: The Ewing Gate, többen látták, mint a JR elleni merényletet.
Igaz, mert a 2. évadot még nem nézték annyian, és ugye pont a lövéses merénylettel jutott a csúcsra a sorozat, ami meg tudta alapozni a stabil folytatást, éppen ezért a köv. évadnál már várták a cliffhangert.
Bár lehet csak nekünk volt annak idején egyértelmű, hogy Pamela és Samantha nem lehetnek az áldozatok, mert főcímszereplők lévén a kiírásuk a sorozat szárnyalásának éveiben nagy veszteség lenne...pláne akkor már Jim Davis halott volt, amikor a medencés részt forgatták, és 2 alapszereplő kiírása túl nagy rizikó lett volna, Jock halálával sem békült ki a közönség, holott azt az élet hozta úgy.
Amúgy igen, mindhárom női szereplővel leforgatták a jelenetet, és ha picit valaki jobban figyelt, akkor a hullának nagyon hosszú haja volt, Pameláé és Samantháé nem mégsem annyira.
Továbbá Kristinnek valahol bűnhődnie kellett a lövés miatt.
JR-t sem akarták börtönbe vonultatni, hiszen a show-nak folytatódnia kellett. Kristin halála után Jockot még tizenvalahány rész erejéig életben tartották, jól lehet, akkorra a színészt már eltemették, mindenki tudta, hogy nem látják a folytatásban.
Annyiból volt rizikós az egész, hogy páratlan évad lévén, a szerződése mindenkinek lejárt, így ha valamelyik alapszereplő áll fel, akkor az már nagy veszteség a sorozatnak.


2024-03-22 16:08.52
30 éve halt meg AIDS-ben Dack Rambo, a Dallas Jack Ewing-ja. Már csak azért is volt szerencsétlen a halála, ugyanis abban az időben már rendelkezésre álltak gyógyszerek, 1-2 év múlva pedig a kombinált terápiának köszönhetően elkezdődött a halálozási arány kedvezőbbé válni. Valószínűleg a Dallas felvételei alatt is fertőzött volt már...


2024-03-22 16:06.19
Így van...sorozatba világsztárt könnyebben vittek be, sorozatból mozifilmbe nagyon ritkán...vagy ha igen, akkor se biztos, hogy volt sikere.
Clint Eastwood jó példa...talán őt még időben "elkapták", nem kapott olyan erős skatulyát. Ha még eszetekbe jut ilyen, akkor lehet írni...de nekem Ian McShane ugrik be, korábbi éveiben talán jobban volt sorozatszínész, később viszont keményvonalas mozisztár lett, 80 felett is aktív.

Dallasba a világsztárokat csak rövid időre szerették, mert nagyon megkérték az árát. Christopher Atkins pl. 1 millió dollárt kapott 83-ban, és nem is játszott az évad összes részében.
Barbara Carrera se azonnal érkezett, de tiszta sor volt, hogy a korábbi Bond-lány nem aprópénzért vállalja Angelica szerepét.
Alexis Smith viszont 2 évadban is játszott, de csak néhány epizódban.
Maga Donna Reed, mint Oscar-díjas színésznő, sem játszott az adott évad minden epizódjában, sőt a szerződését is fel merték bontani, pedig az sokba fájt...
George Kennedy befutott sztár volt, amikor felkérték McKay szerepére, nála sem volt gond, hogy sorozatszínésszé vált egy időre.
Ugyanakkor ha másik ismert sorozatból kértek fel valakit, az is jelzésértékű volt. Az All my children-ben játszó Susan Lucci évtizedeken át alakította Erica szerepét, így szinte sokkot kaptak a nézők, amikor a Dallasban 6 epizódban játszott, párhuzamosan forgatva a másik sorozatot.
És persze más sorozatoknál is dobott, ha egy Dallas színész(nő) szerepelt, a Loveboat-ban pl. rengetegen megfordultak.


2024-03-21 18:14.05
44 éve mutatták be először a House Divided című epizódot a hazájában, a Dallas talán leghíresebb epizódját...azt kell tudni, hogy nem ez volt a sorozat legnézettebb epizódja, hanem a 9 hónappal később sorra kerülő Who done it? című rész, amikor a merénylő kilétére is fény derül.
Eredetileg nem ez lett volna a szezon záróepizódja, hanem a dupla részes Jock tárgyalása, amelynek végén Digger meghal, Jock megmenekül a börtöntől, és kiderül, hogy Pamela apja nem Tintás. A megrendelő további 2 részre tartott igény, ezzel feladva a leckét a készítőknek...az eredeti cliffhanger az lett volna, hogy Samantha mérget kever a saját italába, amit végül JR hajt fel. Állítólag Camille Marchetta fejéből pattant ki, hogy lőjék le a gazembert! Szinte az összes színésszel leforgatták a lövéses jelenetet, a gyanúsítottak között ott volt Ellie és Jock is...Steve Kanaly-vel nem forgatták le a jelenetet, de a gyanúsítottak száma elég széles volt. 8 hónapon át vártak a folytatásra, ugyanis a színészsztrájk mellett még LH-nel is tárgyaltak, mert a színész csak jóval magasabb bérrel és feltételekkel vállalta a folytatást. a találgatások, hogy ki volt a tettes, a statisztika szerint is megoszlottak, nem volt egyértelmű, hogy kire tippelnek a legtöbben.
Óriási titok övezte a tettes kilétét, erről csupán 3 színész tudott, akikkel a jelenetet felvették.
A 2 utolsó epizód arra volt jó, hogy a gyanúsítottak listáját növelje, többen JR ellen fordultak, üzletemberek, családtagok egyaránt.
A megoldás utólag kézenfekvő volt, nem lehetett főcímszereplő a tettes, mert őt akkor évadokra kellett volna börtönbe küldeni, és így a karaktertől meg kellett volna válni.
Továbbá pont a lövés után JR és Samantha kapcsolata egy időre újra boldog lett, holott a sorozat indulása óta erre nem volt példa.
A színészeket kérdezgették, hogy ki a tettes, sőt Reagan elnök a beiktatásakor is feltette a nagy kérdést, de még neki sem árulták el.
A sorozat egyértelműen itt jutott a csúcsra, és ez jó pár évadon át ki is tartott, a Dallasnak bérelt helye volt a TV-történetben. LH nem csak főszereplővé, de rendezővé és producerré is avanzsált, gyakorlatilag úgy mozgatta a szálakat, ahogy akarta.


2024-03-21 17:56.48
Jól írod, és pont arra a két színészre gondoltam, akiket írtál, Te gondolatolvasó vagy:)))
Egy filmes színész könnyebben mozog, egy sorozatsztár már nem, sokkal nagyobb skatulyát kap, és azt gondolnák, nem hiteles egy másik szerepben...


2024-03-19 00:24.35
Ja, és őszintén szólva még végig sem néztem a kb. 1 órás beszélgetést, remélem nem lesz csalódás és nem csak az unalomig ismételt sztorikkal jönnek...

Patrick Duffy a napokban ünnepelte a 75. születésnapját. Róla már sokszor írtam, azokat nem ismételném, tény és való, hogy nemrég járt Mo-on forgatni, találkozott a szinkronhangjával is, emellett miután megözvegyült, új párra talált, és még úgy ahogy aktív, bár fizikailag jól tartja magát, csak éppen viszonylag szembetűnő a változás nála, mert mindenki a dús, sötéthajú, kölyökképű Patrick-ra gondol, aki az első részben bemutatja az újdonsült feleségét, és a nők odáig voltak a színészért, pedig a Man from Atlantis-ban már láthatták őt, de az még nem hozta el a világhírnevet neki. Sőt az is érdekes, hogy Patricknak már akkor felesége és gyermekei voltak, holott egy 29 éves férfiszínésznél nem egy gyakori jelenség.
Az egyik fia szintén szerepelt a sorozatban, és a felesége ötlete volt az álomévad is. Patrick nem csak visszatért, de korábban már rendezett, producerként is működött, LH-nel vitték a show-t, ő volt a forgatásokon a mókamester, ám amikor visszatért, sok színésznek a szereplés végét jelentette, vagy a bérének a befagyasztását. Ugyanis PD elég jelentős emeléssel és azonnali 5 éves szerződéssel vállalta Bobby karakterének visszatérését (a korábbi 2 helyett). Igazság szerint talán a legkivételezettebb színész volt, hiszen az ő karaktere miatt is nézték sokan a sorozatot.
És még valami...ami erős tévhit vele kapcsolatban...amikor a szüleit meggyilkolták...a gyilkos nem tudta, hogy PD szülei azok...és PD nem amiatt hagyta ott a sorozatot, hanem mert filmes karriert akart...ez akkoriban szinte lehetetlen küldetés volt, mert az USA-ban kétféle színész működött: filmes és sorozatbeli...a kettő együtt szinte soha...egy sorozatbeli színész a legritkábban lett filmes, míg a filmes könnyebben tudott a sorozatokban mozogni...mivel a várt siker elmaradt, és Bobby karaktere hiányzott, sőt PD is szeretett forgatni, ezért megtörtént minden idők legbotrányosabb "feltámadása", amely közvetve vagy közvetlen a sorozat lejtmenetét is elhozta.


2024-03-19 00:12.01
Van benne igazság, de szerintem nem akarták, hogy ha már ő is, akkor a másiknak is legyen lehetősége, csak kevés embert felszólítani, persze April fontos szereplő volt, és kivárta a sorát a főcímbe kerüléssel.
Csak akkor jöhettek volna azzal is, hogy családtag, meg olyan karakter, aki szintén volt főcímszereplő, lásd Sasha Mitchell, Cathy Podewell, Barbara Stock. És pl. Omri Katz és Joshua Harris nagyon sok részben játszottak, fontos családtagok voltak, ám amiatt, hogy a Dallasnál alap volt, hogy gyerekeket nem tesznek a főcímbe, de ettől még egy folytatás is rájuk épült, még ha nem is sikeredett is jól...nyilván nem a párepizódos szereplőkre gondolok, de pl. a titkárnők is hosszú éveket át szerepeltek, de nem voltak családtagok vagy főcímszereplők.


2024-03-15 12:40.06
A Miniseries ház csak a 80-as években égett le, tudtommal pont abban az időben, amikor Joe Duncan besokallt a turistáktól és eladta SF-ot, ekkor kezdődött a szobás korszak, azaz amikor egyre többet forgattak Los Angelesben. Egyáltalán nem azért kerestek új helyet a Miniseries után, mert nem tudtak volna a réginél forgatni...

A másik dolog nyilván urban legend, tény és való, h Romániában hatalmas kultusza volt a sorozatnak, fura h fejletlenebbek lévén előbb érkezett a kommunista diktatúra világába az amerikai kapitalista termék...


2024-03-14 11:16.00
Ma ünnepli 78. születésnapját Steve Kanaly, aki 285 epizódban játszotta Ray Krebbs szerepét a Dallasban, a Conundrumban, a WOTE-ban és a 2012-es folytatásban, és a Dallas rendezvényein is aktívan részt vett. Eredetileg Bobby karakterét kapta volna meg, és Ken Kercheval lett volna Ray Krebbs, ám amikor elolvasta a forgatókönyvet, azt mondta: ez a szerep kell nekem...mivel a sorozat elején kérdéses volt a folytatás is, bár Ray alapszereplő volt, de nem került egyből a főcímbe. Ő az a karakter, akinek megvolt Pamela, Lucy, Samantha, Donna és Jenna is a női főszereplők közül.
A 2. évad végén el akarta hagyni a sorozatot, mert úgy érezte, hogy Ray karaktere mellőzött, nem játszott minden epizódban, és nem nagyon kapott önálló történeteket sem...ekkor állt elő Larry Hagman, hogy Ray legyen Jock törvénytelen fia, így ezzel a szorosabb kötelékkel a karaktert le tudták kötni, egészen a 11. évadig. A pénzügyi problémák miatt kellett megválni tőle, így Ray karakterét menesztették Jennával együtt. A rendező azt mondta, ahhoz, hogy megmentsék a testet, le kell vágni a kart. Ám úgy váltak el, hogy bármikor visszatérhet.
Steve Kanaly Burbankben, Californiában született. 1975 óta nős, két gyerekük van. Csak úgy, mint a legtöbb Dallas színésznek, neki is BBG volt a mentora/példaképe, LH mellett.
Szolgált az amerikai hadseregben, valamint szabadidejében szeret festeni. A Dallas előtt jó néhány sorozatban és filmben szerepelt, a 2012-es folytatás óta visszavonult.


2024-03-09 21:31.31
Méltatlan lett volna, ha nem jön el, mert alapszereplő, részt vett a folytatásokban is, valamint a rendezvényekre is eljárt.

Priscilla Presley amúgy nemrég Bécsben járt, szóval most nagyon beindult a promóció, azért is érdekes, mert a Dallas után a színészettől szinte elfordult. Ok, a Csupasz pisztoly még népszerű volt, de inkább üzletasszonyként működött. Miután Elvisről is volt nemrég egy életrajzi film, most kellett, hogy legyen Priscilláról is...kíváncsi leszek, hogy a későbbi éveit is beleteszik-e, ugye tragikus körülmények között veszítette el a lányát és az unokját is, szóval valahogy ráfért a pozitív híradás.
Priscilla megjelenése amúgy azért is érdekes a Dallasban, mert főcímszereplőként nem szerepelt sem a Conundrumban, sem a folytatásokban (holott Jenna fia, Lucas, tudott volna konfliktust okozni, mint Bobby egyik örököse). Valahogy Jenna karakterét abszolút parkolópályára tették, pedig Ray visszatért, amikor lehetett.
AZ már más dolog, hogy Priscilla nem szorult rá, hogy a Dallas rendezvényekre járjon, hiszen volt más elfoglaltsága és bevételi forrása.

Őszintén szólva amúgy nem néztem meg teljes egészében a panel beszélgetéseket, mert túl hosszúak, aki látta, mégis miről van benne szó? A lerágott álomévad megoldás tudtommal nyomva volt, JR és Larry nélkül nem tudom. hogy miről tudtak beszélni...hiszen szinte mindig ő uralta a sorozatot.


2024-03-07 22:27.08
VP végleg leszámolt a sorozattal, csak sok rajongó ezt nem tudja megemészteni. Azért az ő távozása eleve nem volt barátságos, kikötötte már akkor, hogy a fényképét se mutassák többet a sorozatban. Azt is csodálom, hogy eleve a Conundrumba visszatért volna, ha garantálják, hogy az utolsó rész lesz.

Priscilla Presley-n éreztem, hogy nem annyira felszabadult, nyilván, mert nem szokott hozzá ahhoz a csapathoz, akik azért elég szerves részei maradtak a sorozatnak és annak eseményeinek (PD, LG, SK, CT). Neki szerintem most fontosabb a promóció, ugyanis az elmúlt években inkább a magánéleti dolgaival került a sajtóba, a Dallas után sem annyira vonzotta már a színészvilág, sokkal inkább a szépségipar.

Húhh, én észre sem vettem, hogy SK bottal volt, lehet ezért is vacillált, hogy menjen-e vagy sem (mint ismeretes, már a rajongók is sérelmezték, hogy miért ilyen kétséges a kiléte).
De azért 78 éves, és ilyenkor már nem annyira meglepő, hogy egy embernek vannak betegségei, csak ugye bennünk Ray (SK) úgy maradt meg, mint cowboy, jó fizikumú, verekedős, texasi figura, maga a színész harcolt a vietnámi háborúban is.
Ez olyan, mint amikor az emberek képtelenek elfogadni, hogy Bruce Willis, az örök akciófilm sztár is közel a 70-hez olyan állapotba kerül, mint az emberek egy része, csak ugye az emberek annyira azonosítják a filmbeli karaktereivel, hogy nem képesek elhinni, hogy a valós életben meg is betegedhet.

CT nagyon élvezte, PD és LG, rajtuk azt éreztem, hogy kissé már unják, mert nekik ez eddig is gyakori szereplés volt, és ugye néhány téma már az unalomig lett kitárgyalva.

Victoria Principal és Priscilla Presley amúgy semleges viszonyban álltak egymással, mindkét színésznőben azért benne volt a gépiesség, hogy ez egy munka, egy kötelesség, amit meg kell csinálni...ők kevésbé lazultak a többiekkel.
VP amúgy azért ment el a Return to SF dokuba is, mert CT nagyon hívta, és az ő kedvéért. Ott amúgy még jól nézett ki, bár szerintem most is, az a gyanúm, hogy a plasztikáktól függetlenül is leszámolt a sorozattal.
Azt is kell tudni, hogy amikor Pamela és Bobby elváltak, akkor VP-vel sok jelenetet külön forgattak le, és már akkor elkezdődött egy elszigetelődés. Ha emlékeztek, akkor Pamela és Lucy kapcsolata teljesen megszakadt, Pamela leginkább Bobbyval vagy Samanthával szerepelt a legtöbbet, illetve a közös jelenetekben a többiekkel is. De pl. se Donnával, se Ray-jel nem volt saját jelenete...ilyen szempontból, és erről nem a színésznő tehet, hanem a forgatási rend, mint alapszereplő, kissé elkülönült a többiektől a történetírás miatt. Igazság szerint már akkor távozott volna, de PD beelőzte, és amikor Bobby meghalt, akkor Pamela nyert egy hatalmas előnyt, hiszen abszolút a sorozat középpontja lett...innen eredt az a pletyka, hogy Bobby már az 5. részben meghalt volna, hogy JR és Pamela konfliktusával folytatódjon a sorozat...az álomévadban ez ugyan megvalósult, de mint láthattuk, nem volt hosszú életű a szembenállás.


2024-03-07 15:39.41
Bájos volt, amikor szerepelt a sorozatban, de nyilván huszonévesen más az ember...később is láttam róla egész jó fotókat, de most nem túl előnyös...igaz, már bőven 60 felett van, szóval azért se meglepő.

Sokan hiányolták Victoria Principalt...nekem amúgy mindenki olyan visszafogott volt, gondolom, korral az ember is lenyugszik. CT hozta a formáját, imádja a kamerát:)


2024-03-04 14:33.22
https://www.youtube.com/watch?v=3OHz6oxLvyA

A Dallas Panelről videó, angol felirattal


2024-03-03 14:52.55
[link]

Íme egy csoportkép, illetve több képet is lehet látni. Akiket nem látni a csoportképen, nem tudni, hogy tényleg nem mentek el, vagy valami miatt már nem fértek fel (előbb hazamentek, nem tudtak róla):
Kim Johnston Ulrich, Tracy Scoggins, Robert Pine, Steven Williams.

Joan Van Ark ijesztő, de elsőre nekem Jenilee Harrison is az volt. Charlene Tilton jól néz ki. Nagyjából mindenkit simán felismertem elsőre, holott több mint 40 éve nem láthattunk róluk fotót...Rosalind Allent nem ismertem volna fel, ha nem írják ki a nevét. A nők nagy részén biztosan dolgozott a plasztikai sebész...ennyi év után persze, hirtelen mindenki megöregedett, holott vannak még olyan élő színészek, akik 100 év körül, és sajnos sokan nagyon fiatalon meghaltak.


2024-03-02 23:31.33
Nos, azt majd mindenki eldönti, hogy kin mennyit dolgozott az idő vasfoga. Sasha Mitchell haja megvan, izmos, jó alkatú, viszont valamennyit öregedett, de ez nem meglepő 56 évesen.
Cathy Podewell jól néz ki 60 évesen, bár szerintem látta őt plasztikai sebész...
Sheree J. Wilson is 66 éves idén, rendben van...Patrick Duffy 75 maholnap, bár nekem az eredeti sorozatban is gyorsan "emberesedett", Miniseries-ben kölyökképű volt, aztán pár évaddal később már, alig 32-33 évesen már többnek néztem.
Omri Katz és Joshua Harris nyilván szembetűnő a változás, hiszen gyerekekből lettek 40-esek felnőttek, de nekem kissé leharcoltak.
Priscilla Presley nem meglepő, gyakran látunk róla fotókat.
A 3 titkárnő kellemesen néz ki...még vagy 20 főt nem láthattunk, szóval remélem minél hamarabb fenn lesznek...de ugye még most tart ott a rendezvény...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... végére
parfumeshop 160x600

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk