Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2020-07-09
A láthatatlanok
A mi Kodályunk
Hogyan legyél jó feleség?

2020-07-02
Ava
Az első áruló
Az ifjú Ahmed
Corpus Christi
Kelly hősei
Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Talpig fegyverben (DVD)
Öngyilkos túra (DVD)
Mielőtt megismertelek (Blu-ray)
Shaun a bárány, és a farmonkívüli (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mint a hurrikán
- Film+, 07:00
A hihetetlen család
- HBO2, 07:15
Ikertitok
- Film4, 07:45
Mostohatesó
- Sony Movie Channel, 07:55
Az oroszlánkirály
- HBO, 08:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Ned Beatty (83)
Sylvester Stallone (74)
Geraldine James (70)
Nathalie Baye (72)
Kevin Hart (41)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
FILMKATALÓGUS TOP 100 JÁTÉK
Sötétség (sorozat) - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Liza, a rókatündér - Vélemények
Kaliforniai álom (2016) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szex és New York - A film aaaaa
Andréa Ferréol aaaaa

 

Fórum - Délutáni szerelem - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

25. somliv (2019-11-10 21:18.22) aaaaa - (válasz somliv 24. hozzászólására)
Most törtem darabokra......


24. somliv (2019-08-22 23:50.54) aaaaa
Délutáni lány.
Le akartak engem lőni, információt szereztek rólam, hogy a férj nejével töltöm az estét. Lebuktam, viszont segített valaki akkor nekem. Ő volt a délutáni lány, aki késő éjszaka beosont a Párizsi Ritz hotelbe, ott hozott össze minket a sors kegye. Elég merészséggel rendelkezett, hogy figyelmeztessen a bajra. Ha nem teszi meg, akkor megölnek. Kockáztatott. Megtette. Segített. Ekkor kezdődött kettejünk viszonya. Dossziéval rendelkezett, abból sokmindent kiolvasott velem kapcsolatban. Nem tudtam ki ő, csak azt, hogy egy nem mindennapi teremtés. Felső tízezerhez tartozó playboy férfi voltam, mágnás, üzletember, de akkor ez nem érdekelt. Akkor semmi sem érdekelt. Csak Ő. Már az első pillanatban megfogott. Izgató, csábító, bájos tekintetével rabságba ejtett. Sötét árnyék falai között voltunk, két kezemet falhoz támasztottam, lány velem szemben igéző szemeivel nézett rám. Muszáj találkoznunk, unszoltam sokáig. Sikerült közelebb férkőznöm hozzá, alig bírt ellenállni azt éreztem rajta. Benne volt a közös, titkos találkába, rábólintott, nem voltam közömbös számára. Megkönnyebbültem.
Délutáni lány.
Újra eljött. Megbabonáztam. Valami fűthette belül, nem tudtam pontosan mi az. Hideg voltam, mint egy kőszikla, ahogy az egy ilyen kaliberű, büszke férfitől elvárható. Arra készültem, hogy tovább repülök New Yorkba. Utolsó estémet töltöttem Párizsban, felejthetetlenné szerettem volna varázsolni mindezt. Bejátszottam azt, hogy ráültettem kofferemre nádszálamat, pont ideális testsúllyal rendelkezett ahhoz, hogy behúzzam bőröndöm cipzárját. Zavarba hozott, annyi mindent tudott múltamról, mi módon az hihetetlen… Bevált módszerrel dolgoztam. Jöttek a cigányok, jöttek az ínycsiklandozó falatok, féltucat Moet & Chandon francia pezsgő.. Hegedű meghittsége lángra gyúlt, hotel felső karéját betöltötte a muzsikaszó, csábítás, romantika vette kezdetét. Egymásba karolva lassúztunk vonósok dominálására, besötétített fényűző lakosztály bűvöletében. Ezt a mottót vallottam egész életemben, és most ugyanígy: Kis szeretet és elhagyott szerelmes lesz egy más napon. Folyton bejött, tüstént ehhez az elvhez tartottam magamat. Próbáltam kitalálni nevét, „A” betűvel kezdődött, de nem tudtam eltalálni. Fehér rózsámat zakómról levette, azt zsákmányolta el magának búcsú jeléül emlékbe, ezt a picinyke csecsebecsét adtam neki. Örömmel, boldogan elváltunk egymástól.
Délutáni lány.
Utaztam a világot tovább, feltűntem számtalan helyen az év során, majd megintcsak vissza Európába. Richard Wagner szerzeményén a Trisztán és Izolda operett előadásán vettem részt, megpillantottam újra a finom leheletnyi délutáni aperitifemet - ahogyan a bal parton mondták. Két szempár egymásra szegeződött, nem ugrott be először, hogy kicsoda. Teljesen tompa voltam és kihagyott az eszem, mert alig ismertem fel őt. Ökör módon soroltam a helyszíneket, ahol jártam.. Egyszer csak kibújt buksimból a válasz: Nádszál! Mindenképpen találkoznunk kellene újfent, erősködtem. Beleegyezett, szót fogadott nekem.
Délutáni lány.
Vártam rá, megjött. Előkelő szibériai hermelin fehér pézsmabundában érkezett az elefántcsonttornyomba. Három kopogás előzte meg belépését, mind e közben cigányok húzták a talpalávalót. Megfeszítve testét, oly szépen, oly légiesen, oly előkelően lépett be az ajtón, hogy csak pislogtam, csak ámuldoztam. Nem hittem el, amit látok. Pezsgőt iszogatva beszélgettünk, elkezdte sorolni azokat a férfiakat, akikkel találkozott. Ledöbbentem ennek hallatán, mert nem néztem ki belőle ezeket a tulajdonságokat. Habár nem vettem fel negatívan semmit sem. Ledobta gönceit magáról, és táncoltunk úgy, ahogy mindig is.
Délutáni lány.
Nem volt megelégedve magával, arra panaszkodott, hogy túl nagy lábfeje van, túl vékony, fülei elállóak, túl hosszú nyakkal áldotta meg a sors. Engem nem érdekelt, mert én elfogadtam. Tökéletes összhangot teremtett maga körül, és kezdett valami megfordulni bennem.. Hangrögzítőre felkonferálta férfijai nevét, akikkel viszonya volt.. Bogarat ültetett fejembe. Eltalált valamit bennem, beletalált gyenge pontomba. Sárga földig leittam magamat aznap éjszaka. Megrökönyödve hallgattam hangfelvételét egész éjjel, muzsikusaim játszottak kifulladásig és még azon túl… Megtört. Kinyírt. Meggyötört a férfinevekkel együtt. Féltékennyé tudott tenni. Csak a délutáni lányra gondoltam. Csak ő forgatta gondolataimat. Csak ő rajta ábrándoztam. Csak ő érte kezdett dobogni szívem. Fájt. Szenvedtem. Dühöngtem. Mérgemben felborítottam az asztalt, amin míves italok sora gyülekezett. Négylábú kis asztal felborításában benne volt minden gyűlöletem, irigységem, érzésem, vonzalmam, melyeket dédelgettem iránta. Kora reggel izzadni mentem a törökfürdőbe, cigány csapatom velem tartott, mellettem voltak, és muzsikáltak, hegedültek a nap 24 órájában. Elért engem a LAMOUR- édes méreg, sosem értettem ennek tartalmát, de most Isten bizony igen.
Délutáni lány.
Skrupulus szaggatta szét elmémet, nem tudtam mit tenni, és felfogadtam egy kémet, hogy segítsen problémámon, segítsen kitisztítani baljós gondolataimat. Leesett állam, amikor megtudtam róla az igazságot. Összefutottunk még befejezésképpen a Ritzben. Haragudtam rá, mert hazudott nekem. Nem tudtam hová tenni. Szúrt mindenem, hogy ezt megmerte csinálni velem. Kínzott, gyötört, amit tett.
Délutáni lány.
Feszült lépésekkel evickéltünk a vasútállomás felé, talán utoljára jött velem darázsderekú mirákulomom. Sétáltunk egymás gyűrűjében. Hideg, ködös, esős, füstös, sikamlós pályaudvaron zajlott az agyő. Belül magányosnak, szomorúnak éreztem magamat, ő is így érzett azt vettem rajta észre. Könnycseppjeivel küszködött a délutáni lány.. Erősnek kellett maradnom, ámbár belül mélyen szívem egyre jobban verdesett, ahogyan felszálltam a vonatra. Kérlelt, hogy minden rendben lesz. Ostromolva, epekedve szaladt utánam, és győzködött. Minden rendben lesz, minden rendben lesz - ezek a szavak maradtak ajkain. Pillanatok tört része alatt keresztülmentek rajtam, azok az emlékek, amiket átélhettem vele. Idegtépően gondolkoztam, hogy most mit csináljak ? Felrántsam vagy Elengedjem ? Szeressem vagy Gyűlöljem ? Megtettem. Felrántottam! Megtettem az apjáért. Megtettem magamért, de ami a legfontosabb: Megtettem ÉRTE! Megtettem délutáni szerelmemért, akinek neve: ARIANE!23. Csabaga (2019-05-09 17:53.55) aaaaa - (válasz Mclane 2 21. hozzászólására)
Egy film,ahol klasszikus szinkron nincsen, csupán a Filmmúzeum 1-2 bérletes előadásában ment anno és utána évtizedekre elfelejtve.

Utána viszont pár év alatt 3 szinkron is összejött, de javaslom az eredeti hangot.


22. somliv (2019-05-09 13:49.27) aaaaa
„Tudom a szabályokat; Szerelem és Szabadulás, mindenki boldog és senkit sem sért - mindenkinél beválik” Ezek a szavak hagyják el Audrey Hepburn ajkát, amit oda idéz Gary Coopernek. Borzasztóan jól összefoglalja a kettejük viszonyát az előbbi fent említett frázis... Cooper egy tehetős, dúsgazdag, playboy férfit alakít, Ő itt már tényleg koros volt, de ennek a faszinak karizmája, megjelenése nem nagyon ismerte a határokat, még így is elő húzta az érdemeit, fel tudta lobbantani a fiatal, törékeny mirákulum szívét- néztem és el tudtam neki Hinni! FEELINGES romantikus-drámai- vígjáték, teljes nagybetűvel írtam a feeling szót, mert tényleg érzed a régiességét,klasszikusságát- etalon jelző is kevés lehet rá, mert szerintem eltalálja „kicsit” az ember lelkét,ezért igazán szerethető! Maurice Chevalier magas léptékű játék intelligenciája felfedezhető és hozta a kém karaktertét- nem lehet bele kötni.
Két vezérbástyánk közötti kémia észrevehetően látszott a képernyőn keresztül és a színészi teljesítmény a tökéletességet súrolta, de még az is meglehet, hogy elérte azt- főleg, ha Audreyt pásztázzuk végig a szemünkkel ebben a bő 120 percben. Védjeggyé-híressé vált szitu; amikor Gary kofferjére ráül a nádszál kislány és úgy húzza be a cipzárt.
Pályaudvaros– Vonatos jelenés elkerülhetetlen, felejthetetlen ereklye, amelyből hány és hány film koppintott ??!! Csak gondolj bele egy pillanatra.. Na, hát igen… Hepburn ahogy fut a vonat után és győzködi Coopert- ott szerintem sokunk szíve megdobban és mindkét fél helyzetébe bele tudjuk magunkat képzelni, hogy ott mi zajlott le bennük.. Az olyan mozi nem lehet akármilyen, amilyen ezt tudja és képes az embert magával ragadni és elvinni egy picit más Világmindenségbe!


21. Mclane 2 (2019-01-20 14:13.53)  
Én nemrég láttam a filmet kétszer is az MGM féle elvileg első szinkronnal és a második Fantasy film féle szinkronnal, hát érdekes film volt nekem tetszett olyan kellemes kis régi romantikus film amit jó volt megnézi. Minden esetre kellemes csalódás volt a film és tetszett, nekem legalábbis nem volt vele gondom.


20. Csabaga (2015-08-12 16:52.08) aaaaa - (válasz ClassyGirl 18. hozzászólására)
Remek fotó,sohasem láttam még!


19. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2015-08-12 16:28.32) aaaaa - (válasz ClassyGirl 18. hozzászólására)
Kissé paradox a jelmezük.


18. ClassyGirl (2015-08-12 16:26.18)  
[link]

Audrey és a filmbeli apja M.Chevalier a színész 68. születésnapján, a Délutáni szerelem forgatása alatt.


17. Csabaga (2015-08-04 16:43.35) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 16. hozzászólására)
Köszönöm.


16. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2015-08-04 16:38.54) aaaaa - (válasz Csabaga 14. hozzászólására)
Solecki Janka volt Hepburn hangja.


15. Csabaga (2015-08-04 16:27.59) aaaaa - (válasz ClassyGirl 12. hozzászólására)
Cooper Audrey-t a világ leglelkesebb színésznőjének nevezte.
Audrey szokás szerint csúnyának tartotta magát.:)

A korkülönbség kicsit sok szerintem és Cooperen nagyon látszik a kora.Miatta nincsenek közeliek a filmben és gyakran van árnyékban.

Mikor már súlyos beteg volt,Audrey ott volt egy vacsorán nála,1961-ben,és felolvasott egy szép verset neki.
A Hepburn-Ferrer házaspár a temetésén is ott volt.


14. Csabaga (2015-08-04 16:22.50) aaaaa - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 13. hozzászólására)
Vannak utalások a nem sokkal korábban forgatott Funny Face-re(Mókás arc).

Akkor nagyon sokat esett Párizsban,is is mondja,"ez az idő itt hetekig is eltart..."
Ráadásul akkor sokat fogyott is a nehéz forgatás miatt,erre utalnak mikor előveszik a súlyát.:)

Szinkronnal nem láttam.


13. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2015-08-04 14:54.03) aaaaa
" Azért jöttem korán, mert nem tudok később jönni." Testsúlya pont jó egy bőrönd becsukáshoz. Végre Wagner Trisztán és Izolda! A karmester elmondja, hogy Rossini, Verdi, Puccini mind núdli, bezzeg Wagner!.Érdekes a nagy hollandis félhosszú frizurája, középen választva. Ruhái csudijók!Római vakációban rövid, itt már félhosszú!Nem tudom a szinkron stáblistát?!


12. ClassyGirl (2015-08-04 11:27.15)   - (válasz Csabaga 10. hozzászólására)
A franciáknak gondolom nem volt ilyen jellegű problémája a filmmel. :D

Egyébként arról még sosem olvastam,hogy Cooper és Audrey mit gondoltak egymásról?


11. ClassyGirl (2015-08-04 11:24.07)   - (válasz Csabaga 9. hozzászólására)
Cary Grant nagyon próbálkozott ugyan, de végül mégsem sikerült kikerülni Audrey-t. :D Őszintén kár lett volna,ha az Amerikai fogócskát nem vállalja el.

A Délutáni szerelemben nekem Gary Cooper jobban elképzelhető,mint playboy-gengszter, de a korkülönbség itt aztán tényleg nagy.Konkrétan 28 év, ráadásul Audrey saját koránál fiatalabb lányt játszik, de talán Mr. Flannagan személyisége miatt még így sem nagyon zavaró.


10. Csabaga (2013-02-21 17:37.35) aaaaa
El ne felejtsem,a filmet Angliában igen erkölcstelennek találták a korabeli kritikusok.

Egy kép a forgatás szünetéből:

[link]

Volt Hepburnnek egy táncjelenete a piknik rész alatt,de ez végül kimaradt.


9. Csabaga (2013-02-21 17:18.49) aaaaa
Egy kis érdekesség.A férfi főszerepet eredetileg Cary Grantnek szánták.
A házasságra vonatkozó rész az amerikai verzióban szerepelt csak a cenzúra miatt.
A nagy korkülönbség miatt ez öngól lett.

Az egész film voltaképpen a cenzúra kerülgetése.

Csak sejtet,de semmit sem mutat,bár a kesztyű lehúzása vagy a fésülködés,a cipő keresgélése mindent elárul,mi is történik délutánonként.
Még azt is tudjuk,hányszor,a hajmosások számából.:)


8. Manusman (2013-02-20 23:12.46) aaaaa
Sajnálatos hogy ilyen kevés bejegyzés született egy ilyen kedves filnhez.
Audrey Hepburn itt is csodálatos. Egy földreszállt angyal.
A pályaudvari jelenet pedig nagyszerű! Hiába ezek a pályaudvarok...


7. Cabir (2012-09-15 15:27.20) aaaaa
Aranyos, szerethető film nagy nevekkel. Hepburn nagyon kedves a nagyzoló, nagyvilági nőt megjátszó ártatlan diáklány szerepében, Gary Cooper szintén kitűnő, és sármos.


6. Mcec (2012-09-15 14:58.37) aaaaa
Én ma néztem meg. Elképesztően csöpögős, de az Audrey Hepburn és Gay Cooper közötti kémiától szinte lángra kapott a tévém. Szóval, 5/5...


5. Juditka71 (2011-04-22 04:49.23) aaaaa
Ezt a filmet csak szeretni lehet!!!


4. Csabaga (2010-02-01 15:49.50) aaaaa
Jó hír,még ebben az évben jön DVD-n!


3. Golyalab (2009-12-17 18:40.00) aaaaa
Az egyik legjobb romantikus film amit valaha láttam.
Ebben a múfajban kevés az ilyen remek tőrténettel megáldott mozi.A humorban nem lehetetlenség überelni ezt a filmet,habár a cigány zenekar nagyon tetszett.
Audrey Hepburn itt is remekel,de Gary Coopere se lehet panasza az embernek.2. Krapek (2009-10-09 09:41.08) aaaaa
Nálam a legjobb 5 között van.


1. Mekare (2007-06-22 11:02.45) aaaaa
Nagyon kedves kis film..érdekes humorral...megállná a helyét a mai filmek között..
Audrey Hepburn angyali és virgonc benneKapcsolódó fórumok

Véleményeksomliv, 2019-11-10 21:1825 hsz
KeresemMnemosyne, 2012-09-13 07:353 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu