Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Anyád lehetnék
- Filmbox Premium, 11:45
A Thomas Crown-ügy
- Cinemax2, 12:15
Segítség, karácsony!
- Film Café, 12:40
Sztálingrád
- AMC, 12:40
A csaló
- Filmbox Plus, 12:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szécsi Pál - Vélemények
A levegő urai (sorozat) - Vélemények
Jellemző mondat, esetleg rövid párbeszéd - melyik filmben hangzott el?
Az utolsó léghajlító - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kétszer, s mindörökké aaaaa
Natasha Henstridge aaaaa

 

Fórum - Átjáróház - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Norbii92 (2023-04-19 17:04.01) aaaaa
Egy kórház kigyullad, a káoszban pedig két újszülött, Krisztián és Ági sodródik egymás mellé. A kislányt egy nővér, a kisfiút pedig a boszorkányos Ilus néni menti ki. Az időben előre ugorva ismét találkozunk Krisztiánnal, aki első munkanapjára indul egy halottasház éjszakai portásaként. Útközben összeütközik biciklin Ágival, a kezdeti ellentétek ellenére pedig megegyeznek egy randevúban másnap. Az új munkahelyén aztán hamar a feje tetejére áll minden, amit Krisztián addig gondolt a világról.
Az elhunytak az éj leple alatt életre kelnek, és elmondják a rémült fiúnak, hogy az Átjáróház arra választotta ki, hogy közvetítsen a nyughatatlan lelkeknek. Napközben oldja meg azokat a dolgokat, amiket megbántak vagy amiket még el szerettek volna végezni. Mindezt még azelőtt, mielőtt a Boncmester el nem ragadja őket egy holdforduló leteltével. Azonban másnap Ági is csatlakozik a hullaházhoz, immáron halottként.
Iszonyatosan vártam már ezt a filmet, az utóbbi időben talán egyetlen egy előzetest sem néztem meg annyiszor mint az Átjáróházét. Nagyon aranyos romantikus fantasy, melyből árad a kedvesség. Szeretettel fordul minden karakter felé, mindegyikük nagyon szimpatikus, a történet pedig mesebeli: három próbával és tűzokádó "sárkánnyal" (a Boncmester). Emellett nagyon tetszik, hogy minden elejtett mondatnak és apró dolognak; az itt a piros, hol a pirostól kezdve a Rubik-kockán át a kő-papír-ollóig, jelentősége és szerepe van. Krisztiánt (akinek a karakterével egyébként roppant mód tudtam azonosulni) végigkövethetjük a hőssé válás útján és Ági is tisztába jön a film végére mi hiányzott eddig az életéből. A mellékszereplőkön keresztül belepillanthatunk hétköznapi emberek mindennapjaiba, ráadásul rengeteg kikacsintást tartogatnak ezek a jelenetek, számos meglepő cameóval.
A főszereplők közül Bárnai Pétert ismertem már korábbról is, míg Rujder Vivient csak most láttam először, addig Kútvölgyi Erzsébetet és Kulka Jánost azt hiszem senkinek sem kell bemutatni. Nagyon jók voltak mindannyian, főleg szerelmes főszereplőink, kiknek párosa abszolút működött.
Harmadik főszereplőként említhetjük főhőseink mellett a fantasztikus látványt. Egy korhoz, helyhez nem köthető mesevilágban járunk és nem csak azért, mert a filmben boszorkányok, démonok és szellemek is feltűnnek. Az emberek modern autókkal és ősrégi buszokkal egyetemben közlekednek az utakon, miközben mai híradók bejátszásait látjuk, még sincs egy multimédiás eszköz sem. Kicsit retró, kicsit modern, de mindenképp egy egyedi, megfoghatatlan és varázslatos világ tárul elénk.
Egy szónak is száz a vége, bájos kaland lett az Átjáróház, nekem nagyon tetszett! Mindenképpen érdemes megnézni, én bárkinek tudom ajánlani. Senkit ne riasszon el a halottasházhoz általánosságban társított horror vagy nyomasztó hangulat, mert itt a holtak zenélnek és kártyáznak, s minden melankólia ellenére reménnyel tekintenek a jövőbe, bármit is hozzon az. Nekünk is ezt kell tennünk! 5*

"Tudom, hogy azt gondolod még előtted az élet. De egyszer egy szép napon nem lesz többé, és akkor majd visszagondolsz és fölteszed magadnak a kérdést: mi lett volna ha adok egy esélyt? Tudom, hogy éjjelente lefekvés előtt arra gondolsz milyen szépen eltervezted az életed, de legbelül érzed, hogy valami hiányzik. Tudom, mert én is ezt érzem. És ami hiányzik, az te vagy."


4. Semprini (2023-04-14 16:03.21) aaaaa
Kimondottan aranyos, meseszerű romantikus fantasy, szerethető főszereplőkkel - és mindez egy magyar filmben!
A legdöbbenetesebb a filmben a látvány, egyrészt egy konkrét korhoz nem köthető, "elképzelt" Budapest látványa, a kicsit "átdizájnolt" Szabadság-híddal, 60-as évekbeli buszokkal, ugyanakkor modern autókkal, az egész egy kortalan miliőben játszódik. Aztán a belsőket látva mintha egy hollywoodi filmet néznénk, elsősorban az Éjjeliőr a hullaházban vagy a Végső állomás hasonló jelenetei juthatnak eszünkbe. Egyszóval pazar lett a látvány, pedig nyilván csak töredékéből készült, mint egy hasonszőrű amerikai zsánerfilm.
Aztán a szereplőgárda. Rujder Vivient már ismertem, de nem láttam még igazi főszerepben. Kicsit ő is erősíti a hollywoodias összképet, lévén arckarakterében erősen emlékeztet Scarlett Johanssonra. Van a lényében valami ártatlanság, törékenység, remekül adja az átlagos, hétköznapi lányt, miközben sok mindennek mondható, csak épp átlagosnak nem. Bárnai Pétert a Bátrak földjében láttam eddig, persze ott egészen más szerepe volt, de ebben a sztoriban is megállja a helyét, kicsit esetlen, kicsit lúzer, halk szavú, de a végére belejön a hőssé válásba és nem utolsó sorban jó párost alkotnak Rujder Viviennel. Fontosabb mellékszerepben látjuk Kútvölgyi Erzsébetet és Kulka Jánost, megfelelően teszik is a dolgukat, viszont a halottasház "népét" kicsit jobban össze lehetett volna válogatni, van köztük egy-két jobb színész is, de pl. Árpa Attila eléggé kilóg a képből, az ő jeleneteit én inkább kivágtam volna.
A sztori mint említettem, eléggé meseszerű, kicsit cukormázas, néhol erősen emlékeztet a hollywoodi filmekre, de ez alighanem szándékos. A befejezés talán kicsivel lehetett volna ütősebb, frappánsabb, de igazából nincs vele különösebb baj.
Végre ismét kaptunk egy élvezhető, akár többszöri nézésre is alkalmas magyar közönségfilmet. Még több ilyen kellene!
7/10



3. Norbii92 (2022-11-25 11:35.50) aaaaa
Nagyon megfogott az előzetese, már vagy 5x megnéztem! Várós és mindenképp moziba nézős lesz!


2. Bertó!!! (2022-11-25 09:21.45)  
https://www.youtube.com/watch?v=u_ebpRZj5Rc

Madarász Isti 👍


1. Nor-bee (2022-09-28 15:20.52)  
Ez érdekes lehet!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNorbii92, 2023-04-19 17:045 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk