Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Barbie - A film
- HBO2, 19:32
Johnny English újratöltve
- Direct One, 20:00
Ásó, kapa, géppisztoly
- Filmbox Premium, 20:00
Vanília égbolt
- Film Café, 20:00
Elysium - Zárt világ
- Film+, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Becky bosszúja - Vélemények
Szólánc
Snooker
Sötét múlt (2022) - Vélemények
Vörös szobák - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ahol a folyami rákok énekelnek aaaaa
Asli Sümen aaaaa

 

Fórum - Ártatlan (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Dobsony (2023-01-12 18:39.09) aaaaa
Remek spanyol sorozat, talán még a Pénzrablás 1-2 évadát is übereli.
Nagyszerű krimi, már-már thriller hatalmas meglepetésekkel, csavarokkal. A sztori zseniális, a forgatókönyv nemkülönben, a rendezés is jó, bár vannak logikai bakik, apróbb hibák.
Számomra többé-kevésbé ismeretlen spanyol színészek nagyon jól alakítanak, Mario Casas a szemével játszik, talán Ő a legnagyobb név, meg is mutatja, miért.
Ennyi ömlengés után akkor miért csak 4 a csillagok száma?
Az említett logikai bakik mellett a rendőrnő karaktere, az őt alakító színész játéka volt az ami nem nyerte el tetszésemet, kimondottan vártam azok jelenetek végét amiben az Ő karaktere volt előretolva. És a vége, lezárhatták volna talán az utolsó csavar nélkül, kicsit korábban, azt már picit erőltetettnek éreztem.
Mindenesetre sok ilyen és ehhez hasonló rövid, csavaros, feszült, látványos krimisorozatot kérek még! :))


7. Bertó!!! (2022-09-08 13:47.40)  
Ez rohadtul jó spanyol sorozat.
A történet és a színészek is baromi erősek.

A minőségre a rendező személy a garancia.



6. Stalingrad (2022-02-21 23:58.49) aaaaa
Nagyon ütős történet,kiváló alakítások,és a rendezés egyszerűen fenomenális!


5. TurboHagyma (2022-01-31 18:03.23)   - (válasz Az utolso szamuráj 4. hozzászólására)
Csendben? Nem vagy te olyan tapintatos.


4. Az utolso szamuráj (2022-01-31 17:27.29) aaaaa
Csendben írom,ez valami pokoli erős.Hogy a Netflix mennyire érzi a swinget,Harlan C.-vel valami 14 regényre szóló szerződést írtak alá,ahol nem féltek azt se bevállalni,más nemzet alkotóinak adják oda a megfilmesítés lehetőségét,itt a spanyoloknak.Coben napjaink sztárírója,megérdemelten,ha nem is zseni,de rohadt jó ötletei vannak,érti a fordulatok erejét,és néha a régi noirok hatása érződik munkáján,amiért már lehet is szeretni.
És itt van a spanyol rendezők egyik legjobbja,Oriol Paulo,aki félelmetesen jó thrillereket jegyez maga mögött:mikor néztem ezt a sorozatot,az jutott eszembe,hogy még talán az eredeti műnél is jobb,Oriol személyesebbé tudja tenni az egyéni tragédiákat.Persze,át is írták a történetet,a helyszínt is saját országukba vitték,de az Ártatlan volt mostanság a Gesztenyeemberrel karöltve az a sorozat,ahol minden,de tényleg minden percnek helye!!!!!! volt a történetben.
Ami pedig ugye mindig más és más karakter szemszögéből indul mind a 8 esetben:ám ha jól odafigyel a néző,látható,hogy mennyire egy kirekesztett NŐI csoport felé ,annak keserű sorsát bemutatva sokkol a krimi,méghozzá azokét,akikre gyorsan rámondja a társadalom erkölcstől és tisztaságtól átitatott nagyrésze,büdös kurva,ócska riherongy...megfeledkezve róla,mindennek,mindig van oka,minden embernek van története.Ami személyes kedvencemmé tette az ártatlant,hogy nem kevés negatívabb karakter mozgatórugója bizony érthető,mi több,igazolható is akár,ami az igazi jó krimik sajátossága,azaz nem minden fekete vagy fehér,és a szürkének sem 50 árnyalata van csupán.A filmsorozat csavaros,olykor igen kemény,a karaktereket remek színészek játsszák és Alexandra Jiménez biza egy skandináv történetben is helyet kaphatna,a miniatűr nyomozónő szerepében eszméletlen amit alakít. Az Ártatlan az utóbbi évek egyik legjobb sorozata,nehéz belekötni,de minek is:nemcsak szórakoztat,de közöl is valamit a nézőnek,akik talán,de csak talán persze,hirtelen nem fognak olyan könnyen ítélkezni(persze,ez egy lehetetlen kérés,pedig az alkotóknak ez is szándékuk volt egy jó történet elmesélésén túl).
Simán ötből hét.


3. Nyolcadik utas (2021-10-16 10:31.27) aaaaa
Harlan Coben napjaink egyik legjobb krimi írója.
Szögezzük le, elolvasva tizenvalahány regényét, ez vitán felül áll. Igaz, a tizedik után a stílus, benne a fordulatok és a szerkezet már kaptafa szerű, mert Coben sajátja, hogy egy egyszerű történetet úgy szed ízekre és tálal az olvasó felé, hogy az csak kapkodja a fejét.
A Netflix gondolt egyet, megvásárolta Coben regényeinek megfilmesítési jogait és a könyveket oda adta egy-egy nemzetnek, tessék ízesítsétek saját őket igényeitek szerint.
Így született meg a lengyel Erdő, a valamivel jobban sikerült angol Idegen, és most a spanyol Ártatlan.
Ez pedig, kérem szépen, az utóbbi tíz év, ha nem, minden idők egyik legjobb bűnügyi, televíziós minisorozata!
Kihagyhatatlan!


2. John Doe 73 (2021-06-09 16:51.05) aaaaa
Geci Yooooooooooo.............


1. Anitabagwell (2021-05-30 21:42.23) aaaaa
Számomra nem volt kérdés, hogy ez jó lesz. Pedig kritikusabb vagyok, ha az egyik kedvenc könyvemet viszik vászonra, de mikor láttam a színészgárdát és a rendezőt, tuti voltam a győzelemben. Az első 4 rész nem is okozott meglepetést, szinte teljesen követték a könyvet. A történet szerint Mat gyilkosság miatt ült 4 évet börtönben, jó srác amúgy, ami miatt leültették egy nagyon szerencsétlen baleset volt. Kikerülése után próbál új életet kezdeni, látszólag sikerül is neki, ám furcsa, megmagyarázhatatlan gyilkosságok történnek, amikhez a nevét lehet kötni. Mat rájön, hogy sokak szemében ő mindig gyilkos marad és ha nem bizonyítja ártatlanságát, hamarosan megint rács mögött találhatja magát. A könyv konkrétan tökéletes és szerencsére – bár a vége felé már több minden módosult a sorozatban – meghagyták az E/2 narrálást, amitől külön szívfacsaró lett az egész. Mario Casas és José Coronado szokásukhoz híven nagyon jók, baromira értik a dolgukat. Akit kiemelnék az Alexandra Jiménez, messze több mélységet vitt Lorena karakterébe, mint az a könyvben volt. Szerepe szerint egy céltudatos és mindenre elszánt, forrófejű és még forróbb vérű nyomozónő, de a szíve mindig a helyén van. Vékony volt a jég és lehetett volna ebből egy nagyon kommersz nyomozó karakter is, de mégsem vált azzá. Megvolt a személyes drámája, ugyanakkor ez nem ment semmi rovására. Alexandra Jiméneznek eddig ez kérdés nélkül a legjobb alakítása. A legvégére még engem is sikerült egy nagy arconcsapással kiütni. Nem merem kijelenteni, nehogy meglincseljenek :P de LEHET, hogy Oriol Paulo jobban rendez, mint amennyire Harlan Coben ír. :P Nagyon feszült, nagyon eredeti és tuti, hogy maradnak benned is emlékezetes mondatok. Az E/2-es narrálás valami brutál, mert amint totál beleélnéd magad valamelyik szereplő helyzetébe, kapsz egy pofont hogy figyeljéééé mááá, nézd már meg kívülről is. Zseniális! A végére már jópár módosítás lett a könyvhöz képest, de mind jól sült el, Oriol Paulo NAGYON tudja mikor és hova kell rúgni.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDobsony, 2023-01-12 18:398 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk