Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rabló-pandúr
- Film+, 05:15
Kőkemény család
- SuperTV2, 05:30
A séf
- Moziverzum, 05:50
Iskola a pult mentén
- Cinemax2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmatlanság aaaaa
Egres Katinka aaaaa

 

Fórum - A vezércsel (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
32. Mclane 2 (2024-04-16 18:08.37)  
A közelmúltban volt módom belefutni a regénybe: [link] , ami alapjában véve kellemes csalódás volt szerencsére és ahogy tudom alapjában véve valóság alapú mese konkrétan. Mert elvileg a regénybeli karakter alapja egy Keleti régióban született orosz sakkozó nő volt aki már évtizedek óta nincs az élők között, és ahogy hallottam attól függetlenül hogy mese a történet volt valami pereskedés egy formai részlet miatt ami egy ma is élő sakkozóhoz köthető aki epizodista jelleggel lett említve, és olyat mondtak volna ami nem volt teljesen reális mint kijelentés igazán. De ezen túl mint könyv jó volt tetszett pedig nem vagyok valami nagy sakkos de ettől függetlenül lekötött, és a sorozat is tetszett amit a könyv után láttam felirattal, mert hogy nincs hazai szinkronja semmilyen szinten konkrétan. És a sorozat is lett szerencsére olyan jó mint a könyv is volt és adta amit akart rendesen gond nélkül, eléggé jól ki lett bontva és le is lett vezetve rendesen szerencsére . Úgy hogy mindent egybevéve kellemes csalódás volt mind a regény mind a sorozat egyformán, és nem volt rossz élmény mint könyv és sorozat mert adta amit akart és lekötött érdekes sokrétű történet volt , ami megérte a rászánt időt és nem bántam azt hogy elolvastam és megnéztem magamnak .


31. Entersp (2024-03-18 21:04.24)   - (válasz Misafeco 30. hozzászólására)
Nem baj, pajtás! Majd nyomot hagysz a Tippjátékban.😁
Én is láttam a sorozatot, de őszintén szólva, engem nem szögezett a képernyő elé.



30. Misafeco (2024-03-18 19:21.32) aaaaa
Nem sokat kellett gondolkozni az öt csillagon. Amit le kellett írni róla, azt már leírták előttem, így talán egy kis személyeset hozzátennék.

Anno kisgyerekként nagyon szerettem a sakkot, mindig is kompetitív személyiség voltam. Amikor a családból már mindenkit stabilan legyőztem, váltottam a sakkgépre (a 90-es évek számológép-kijelzőjű csodájára kell itt gondolni). Aztán ugyanaz történt, mint sok más hobbival, megrekedtem egy szinten és már nem volt motivációm beletenni azt a pluszmunkát, ami a fejlődéshez szükséges volt. Azokat, akik beáldozzák az életük egy részét, hogy a saját területükön a legjobbak legyenek, mindig is rettenetesen tiszteltem, és itt is talán azok a részek fogtak meg, amik ezt a témát boncolgatták. Mert mi is lehet az élet értelme, ha nem nyomot hagyni? Az én utam talán nem ez, de ilyenkor mindig eszembe jut a "mi lett volna ha".


29. Semprini (2024-03-03 20:51.31) aaaaa
Nem is értem magam, hogy miért vártam mostanáig ennek a sorozatnak a megtekintésével. Sajnos szinkron ugyan nincs hozzá, de feliratosan Videán elérhető, és bátran ajánlom mindenkinek, még a sakklépéseket sem kell ismerni hozzá, hogy maradéktalan szórakozásban legyen részünk!
Igaz ugyan, hogy viszonylag nem sokan osztályozták eddig, de jelenleg 4,61 az átlaga, ami iszonyatosan magasnak számít, és a TOP10-ben lévő filmek közül is néhányat maga mögé utasít (csak persze mivel azokat jóval többen értékelték, így előrébb vannak a listán). A kritikusok is szinte egyöntetűen áradoztak róla, az IMDb-n pedig 8,5-ön áll, ami szintén magáért beszél. És hát ugyebár itt van a főszerepben Anya Taylor-Joy, akiről legutóbb A menü kapcsán voltam "kénytelen" ódákat zengeni, és bizony, most sem tehetek másképp.
A színésznőt a Boszorkány-ban láttam először, és rögtön megjegyeztem a nevét és az arcát, aztán a Széttörve c. Shyamalan-filmre már részben miatta ültem be. De remek volt a többi filmjében is, úgy fogalmaztam, hogy akkor is ellopja a show-t, ha történetesen épp nem ő a főszereplő. Nos, itt nem kell ellopnia a show-t, az ugyanis már eleve teljes mértékben az övé, mindenki más háttérszereplőnek érződik mellette és csak még jobban kiemelik az ő alakítását. Az első epizódban még nem őt, hanem Isla Johnstont látjuk a gyerek Beth Harmon-ként, aki szintén jó választás volt, el lehet hinni róla, hogy Taylor-Joy gyerekkori alteregója. A második résztől kezdve aztán teljesen Anya Taylor-Joy uralja a placcot, viszi a hátán az egészet, és bár állítólag csak a film kedvéért tanulta meg a sakk lépéseit, simán elhiszem róla, hogy egy született sakkzseni. Ráadásul az a nézés, amit a játszmák alatt látunk tőle, szinte hipnotizál az egymástól távol ülő szemeivel, de ez csak egy momentum, a teljes játékidő alatt végig lenyűgözően hiteles és sokszínű játékot látunk tőle, amivel joggal érdemelte ki a Golden Globe-díjat 2021-ben. Esetlen, szinte gyámoltalan gyereklányból érik káprázatos, vonzó fiatal nővé, miközben függőségével a poklot is megjárja, hogy aztán annál magasabbra emelkedjen fel ismét. Tökéletes alakítás.
A többiek becsülettel teszik a dolgukat, de tényleg statisztériának érződnek a főszereplőnő alakítása mellett, negatív kivételként itt van Thomas Brodie-Sangster, aki az Igazából szerelem kisfiújaként még aranyos volt, azonban azóta egyszer sem győzött meg a színészi kvalitásairól, itt pedig egyenesen irritáló, de még ezt is meg lehet bocsátani a sorozatnak.
Engem elsőre berántott és a 7 részt egyben ledaráltam, mintha csak egyetlen hatórás film lenne, és alig várom, hogy újranézzem.
A fene se gondolta volna, hogy a sakkról ennyire lebilincselően érdekes és izgalmas sorozatot lehet csinálni. Tényleg hatalmas bravó a készítőknek, aki még nem látta, ne habozzon, szinte biztosan jól fog szórakozni! Részemről ez megér 5 csillagot.
9/10


28. Pepe Silvia (2023-02-08 11:40.22) aaaaa - (válasz Maximusdecimus 24. hozzászólására)
A topik címe "A vezércsel (sorozat) - Vélemények".
Ennek a hozzászólásnak mi köze ehhez? Ha már így előadod magad, hülyegyerek.


27. Entersp (2023-02-08 01:49.37)   - (válasz Entersp 26. hozzászólására)
😊


26. Entersp (2023-02-08 01:49.28)   - (válasz Dobsony 15. hozzászólására)
Én is megnéztem a sorozatot, de a kommented az igazi.
Na, most ki a király?


25. Johnny Saiper (2023-02-07 21:36.01) aaaaa - (válasz Maximusdecimus 19. hozzászólására)
Miért?
Érdekes módon én amikor anno végignéztem, eszemben sem volt ilyeneken gondolkozni, csak mert egy lány jól sakkozott (és legyőzte az össze férfi ellenfelét). Eskü kíváncsi vagyok, hogy te hogy gondolkodsz vagy hogy miért vonsz le az egész sorozatról (amiről ódákat is lehet akár zengni), egy ilyen rövid szűkszavú megállapítást.


24. Maximusdecimus (2023-02-07 19:45.30)   - (válasz Pepe Silvia 23. hozzászólására)
A topik címe nem “maximusdecimus kommentjei”. Tévedésben vagy tehát.


23. Pepe Silvia (2023-02-07 19:43.49) aaaaa - (válasz Maximusdecimus 22. hozzászólására)
A hozzászólásodhoz viszont van. Mizogin.


22. Maximusdecimus (2023-02-07 19:36.03)   - (válasz Pepe Silvia 21. hozzászólására)
A kérdésednek semmi köze a topikhoz, csak mezei személyeskedés.

A feministáké sohasem voltam. De ez kölcsönös.


21. Pepe Silvia (2023-02-07 19:30.18) aaaaa - (válasz Maximusdecimus 19. hozzászólására)
Sosem voltál a nők kedvence, mi?


20. Pepe Silvia (2023-02-07 19:28.12) aaaaa - (válasz Tömö 18. hozzászólására)
De, az. Nincs kimondva nyíltan, de számos jele, tulajdonsága van, amiket ha összeraksz, egyértelművé teszi.


19. Maximusdecimus (2023-02-07 18:12.48)  
Feminista propaganda.


18. Tömö (2023-02-07 16:54.04) aaaaa - (válasz Pepe Silvia 17. hozzászólására)
Mitől volt ő autista? Még enyhén sem volt az...


17. Pepe Silvia (2023-02-07 11:24.26) aaaaa
Üdítő volt látni, hogy a gyermekotthon vezetője nem egy zsarnok, hogy a karbantartónak nem voltak pedofil hajlamai, hogy más lányok nem verték, inzultálták őt, hogy a nevelőapja, aki furcsán nézett rá, nem mozdult rá, hogy a szintén erőszakolós vibeokat sugárzó Beltik nevű arc sem teljesítette be azt a perverz potenciált, amit a karakteréhez párosítottunk(bár lehet csak az egymáshoz túl közel álló szempár miatt volt ez). Szóval benne volt több ponton is a sorozatban a na most valami szörnyű dolog fog vele történni érzés(nem véletlenül, amúgy), mégsem kezdték el halmozni a sztereotip tragédiákat hogy megint azon szörnyülködjünk x. alkalommal, mennyi rohadék ember van a világon akik, kihasználják a gyengébbet, kiszolgáltatottat. Csak egy árva, enyhén autista lány feltörését látjuk, aki minden segítséget megkap a közvetlen környezetétől, legyen szó árvaházról, nevelőszülőről vagy barátokról. Kellemes volt.


16. Tömö (2022-08-25 18:24.41) aaaaa
Ez nekem uncsi volt. Nem bilincselt le, tekernem kellett sokszor.
Azt hittem FOG VMI történni....:D
Én tudok sakkozni, ffiakkal jázszottam csak( mivel elég gyér volt a női sakkozó felhozatal a környékemen;), meg is vertem őket. Nem is szerettek velem játszani. naja. Olyan otthonos szinten, de volt aki komolyan gondolta, azt is megvertem, nem játszott aztán velem.
1x találkoztam végre egy faszival, aki jobb volt nálam, azt szerettem,azoktól tanul nyilván az ember. De ott már sok volt a "utána kell olvasnom", meg kell tanulnom stb.dolgok, annyira azért nem akartam sakkozni,hogy fárasszam is magam vele. Arra elég, hogy ha kell, nem hülyèn ülök le egy tábla elé;)

Itt azt hittem vmi fantázia lesz, gyilok nem is tudom, de hogy untam ennek a csajnak a kis életét, 6részen keresztül.
Jane Eyre árvaházas képei 100x jobbak, itt semmi sanyarú megpróbáltatásokat nem láttam, senki nem utálta,sehol semmi búbánat. Még a sakkozás iránti vágyát se nagyon nyomatékosították, miért is lett kedve hozzá??és a pirulák? Pf.
Ebben a soriban nem tudom mi olyan nagy szám, a színésznő 50cm szemtávolságán kívül.
(Morganban sokkal jobb volt;)
Jaj, a kis srác meg az Igazából szerelemből, fú, de nem passzolt ide.


15. Dobsony (2022-08-18 14:57.55) aaaaa
Nagyon jó, már-már lebilincselő sorozat.
Sakkhoz nem értek, azt tudom hogy van benne paraszt(hol nincs?), futó meg bástya és ló. Meg az uralkodók. Borzasztó mennyire feminista játék, a király csak ide-oda totyog, időnként (be)rosál, a királynő persze mehet jobbra-balra, Ő az igazi király. :)
A főszerepet játszó csajnak bitang jó kisugárzása van, fürdik a szerepben.
Sajnálom, hogy nincs köze a valósághoz a sztorinak, mivel nagyon életszerű az alkotás és a sakk nevű sport(???????)ban tényleg voltak zseniális nőnemű játékosok, elég ha a Polgár nővérekre gondolunk.
Anya(ilyen hülye nevet) Taylor-Joy karakterének mindent el lehetett hinni, bár nem egy Neru, nem győzött le egy Predátort sem, viszont zseniálisan végigverte a világot a sakk nevű JÁTÉKban.


14. Kokesininja (2022-05-22 12:57.08) aaaaa
Nem lehet belekötni . Le a kalappal, végig jó a történetvezetés, minden karakter a helyén van, ÉRDEKES maga a téma is .
Minden ízléssel rendelkező filmrajongónak csemege lesz !


13. Svéd (2021-12-31 20:16.11)  
Amúgy 5 csillag.


12. Svéd (2021-12-31 20:13.48)  
Remek sorozat,szeretek sakkozni azért is kezdtem el,de aki nem szeret az is nyugodtan nézze meg és megszereti.


11. Bertó!!! (2021-11-06 21:03.17)  
Ez aztán nagyon jóleső kis sorozat.


10. Cartman8/2.0 (2021-07-04 22:14.20)   - (válasz Lector 9. hozzászólására)
Én szeretem.. szerintem zseniális mű :)


9. Lector (2021-07-04 21:41.01)   - (válasz Cartman8/2.0 8. hozzászólására)
Harry Potter?...Neeem :) Nem az én világom.


8. Cartman8/2.0 (2021-07-04 12:49.38)   - (válasz Lector 7. hozzászólására)
Üdv!
Elhiszem hogy a könyv letehetetlen , de én egy lusta vizuális balf... vagyok , így maradt a filmes , sorozat verzió ami igen csak tetszett..
Nálunk a nejem a nagy könyv/ regény olvasó.. mindig próbál agitálni engem hogy igen is olvasd ki mert jobb mint az adott film...de nem :)
Nekem kell a színészi játék, a zene , a képi világ... akkor jön a katarzis :)
De nyilván egy könyv részlet gazdagabb ,és olykor jobb is.. mivel a Harry Pottert megvolt könyvben...
Akkor jó szórakozást, nem bánod.meg ...


7. Lector (2021-07-04 09:12.51)   - (válasz Cartman8/2.0 6. hozzászólására)
Strand időszakban minden nap könyvet viszek magammal.Feleségem szüli napra kapta meg a “Vezércsel “c regényt 386 oldallal !
N em tudtam letenni. Két nap alatt kiolvastam. Magam is szeretek sakkozni, és rápróbáltam , az írás adta felállásokat modellezni. Aztán abbagagytam. Nem sok értelme volt:)))
Hitelességet tovább nem kerestem. A 250 oldal jobb fölső sorai egy olyan Amerikai bajnokság játszmáját írja, ami követhetőnek tűnt. Gondoltam … itt a sakk tábla , rápróbálok. Neeem:))) !Nem jött össze.
Ettől teljesen függetlenül , príma kis könyv!
Aztán rájöttem, hogy a borítón is ott a Netflix logo.Meg fogom nézni.
Sztem a könyv jobb, de meglátom , ha végig nézem. Némi átalakítást azért alkalmaztak:)Oda se neki!



6. Cartman8/2.0 (2021-07-03 16:42.04)  
Élvezetessé tenni a sakk játékot azok számára is akik nem szeretik vagy nem értik, na ebben is rejlik a sorozat "ereje" ..
Kiválóan felépített sorozat a fő hős csajszi pedig nem kis melót tett a karaktere megformálásába . 9/10 nálam..


5. Penny (2021-07-03 16:36.05) aaaaa
Végignéztem-IMÁDTAM!



4. Penny (2021-06-29 16:09.54) aaaaa
Szuper sorozat! Nagyon érdekes és látványos. Nem egy pörgős krimi, de a maga lassú folyásával elnyerte a tetszésem. Anya Taylor-Joy alakítása pedig fergeteges.


3. Türkiz (2021-01-23 20:49.47) aaaaa
Azt hiszem, túlzás nélkül állíthatom, hogy az egyik legjobb sorozat,amit valaha láttam. Egyszerűen nem találtam benne kivetnivalót, pedig általában azért kritikus vagyok még a népszerűbb sorozatokkal szemben is. Itt semmit se éreztem túl soknak, vagy épp túl kevésnek. Úgy volt tökéletes, ahogy volt.
Magába szippantott a történet, a szereplők játéka, főleg Anya-é, hihetetlenül impulzív, vonzó személyiség, nélküle talán nem is működött volna így ez a sorozat. A zene is fantasztikus. Tudok ugyan sakkozni, de elég alap szinten, lenyűgöző volt nézni a játékokat és azt a hihetetlen gyors észjárást, amellyel a versenyzők rendelkeznek, főleg Beth. Az utolsó résznél is hol majdnem elbőgtem magam, hol elmosolyodtam. Mindenkinek csak ajánlani tudom.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2024-04-16 18:0832 hsz
KeresemMnemosyne, 2023-09-27 06:434 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
A vezércsel adatlap
Eredeti cím: The Queen's Gambit
Évszám: 2020
Szereplők: Anya Taylor-Joy, Thomas Brodie-Sangster, Bill Camp, Moses Ingram, Harry Melling...

További információk

Szereplők fórumai
- Anya Taylor-Joy - Vélemények
- Thomas Brodie-Sangster - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk