Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hisztéria
- Film Café, 04:00
A vér földje
- HBO2, 04:05
Életem legszebb évszázada
- HBO, 04:35
Apafej
- Mozi+, 04:35
Az erős ember
- Spíler2, 05:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vonalban vagy - Vélemények
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vonalban vagy aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Mű szerző nélkül - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Lifeisamovie (2024-01-12 15:48.14)  
http://www.youtube.com/watch?v=cNTDRLc9bHE
Roxette - Paint


Egyéb címek: Never Look Away
Itt is elférne.
Ha valaki angolul keresné, de úgy nem adja ki.


9. Baryll (2023-09-10 08:35.10) aaaaa
Másodjára néztem bele ebbe a filmbe és ugyan azt a Minőséget kaptam, amit már A mások élete (2006) címűnél is megtapasztaltam. Nagyon nagy művész a forgatókönyvíró és rendező Úr. Ritkán nyúl valamihez, de azt nagyon profi módon teszi.

Felvetődött bennem a kérdés, hogy mitől más, mitől több ezeknek a nagyszerű filmeknek a hozzáállása a kényes történelmi témákhoz, mint pl. a mai magyar filmeké, filmkészítésé?
Arra a megállapításra jutottam, hogy ezeket nem szövi át úgy az éppen aktuális politikai rendszer propagandisztikus "nyáladzása". Ezek egyszerűen csak ábrázolnak, felfestenek, letisztultan elénktárnak egy adott történelmi kort, minden hátsószándék nélkül. Rábízzák a nézőre a látottak befogadását. Érzékeljen és majd értékeljen ő, ha akar. Ettől - is - lesznek igazán kiemelkedőek ezek az alkotások.
Valahogy mintha nekik - németek, olaszok - jobban menne a súlyos történelmi múltukkal való szembenézés. Nem akarnak belőle semmit sem profitálni, egyszerűen csak befogadni, felvállalni, elfogadni, hogy ilyen is volt, ezek is ők voltak. Tanulni akarnak a múltjukból és nem átírni, kiforgatni, meghamisítani azt.

Többször nézős, letaglózó erejű történelmi dráma, csodálatos, hangulatokat árasztó fényképezéssel (pl.a rommá bombázott Drezda látványa tényleg brutális). A hanghatások és zenei aláfestések libabőröztetően érzéki élmény nyújtanak.
Simán ott van a helye az olyan történelmi filmek sorában, mint pl. a Schindler listája.



8. KicsiRéka (2021-03-21 21:19.32) aaaaa - (válasz Bertó!!! 7. hozzászólására)
Nekem bejott a srác, mondhatni eléggé az esetem volt a filmben :D


7. Bertó!!! (2021-03-21 21:01.02)  
Ritka az ilyen forgatókönyv.
Amit előre elgondoltam, hogy majd biztosan az fog történni, szinte semmi nem valósult meg belőle. Ez dícsérendő, és még érdemi mondanivalót is sikerült közölni.

Enyhe negatívum:
A főszereplő srác casztingja, szerintem erősen mellément és a nagynéni karaktere/színésze sokkal több lehetőséget hordozott magában.

(((Nagyon szép festményeket kaptunk a végkifejletnél.)))



6. John Doe 73 (2021-03-09 20:33.17) aaaaa
Nagyon jó film.


5. Riffraff (2020-11-22 00:46.45)   - (válasz KicsiRéka 4. hozzászólására)
Az általad idézett gyújtogatós jelenetnél először azt éreztem, hogy a művésztanár egy l'art pour l'art pojáca, egy akkortájt divatosan liberális közalkalmazott.
Aztán a kalapos jelenetnél elgondolkodtam, hogy a személyisége mélyén lappang valami több, de miért nem akarja a tudását konkrétan, mellébeszélés nélkül átadni?
Végül az utolsó jelenetben megkaptam a választ.
Donnerschmack egy olyan művész, akinek a hazájában kell alkotnia, hogy kiemelkedőt hozzon létre. A szenzációs, bár előrevetített zárókép nemcsak felemelő, de sok-sok év(tized) óta először éreztem azt, hogy a rendező egy történelmi, egyben kortárs, egyetemes európai érzésvilágot volt képes átadni, ötvözve a kelet-európaiságot és a nyugat-európaiságot.


4. KicsiRéka (2020-11-07 23:43.51) aaaaa
Csodálkozom, hogy ilyen kevesen írtak ide. Ez egy nagyszerű, letaglózó film. Az első fél óra feszültsége és brutalitása valami hihetetlenül erős, mindezt mégis finoman ábrázolja a rendező. Tudom, ellentmondás,
De ez a lágy, már már költői brutalitás, ez döbbenetes. Vacsorához indítottam el, és az első öt perc után nem ettem, szépen kihult az étel a tanyeromon...

Lényegében arra keresi a választ, hogy diktatúrák egymasutanisagaban, egy hatalmas vilageges után, amikor minden de minden felbomlik és a világ éhezik az újra, létezik - e olyan, hogy hiteles művészet? Létezik -e ideológiáktol mentes művészet? Amikor a mesteruk felgyujtja a két párt hirdeteset az előadóban, akkor azt mondtam: köszönöm! Köszönöm hogy valaki kimondja, hogy a politika takarodjon ki a művészetből! Mert a művész nem pártok számára, pártoktól meghatározottan alkot, (vagy kellene hogy alkosson), az alkotás maga a szabadság.

A mű szerző nélkül nem más, mint az ideológiáktol mentes, szabad művészet metaforaja. Köszönöm hogy akkor, amikor Magyarországon a politikusok éppen meg akarják mondani, hogy ki a jó művész és ki a szar, meg hogy nagymagyarmuveszet és stb, láthattam ezt a filmet. Mert reményt adott a NER lovagok árnyékában is, hogy nincs veszve minden. 5 csillag.


3. Indiana83 (2020-05-03 19:08.20) aaaaa
Én a három órát soknak érzetem. Az elején Elisabeth nagyon erős alakítást nyújtott, csak sajnos - igaz nagyon hálás szerep volt - nem sokáig tartott. Megnéztem volna inkább a két lányt fordított szereposztásban. Valahogy Ellie játéka nem fogott meg. Kíváncsi lettem volna, hogy fordítva, hogy működött volna.

Spoileres

Elisabeth eltűnése után számomra visszaesett a film. Vagyis kevésbé volt érdekes. Picit tovább boncolgattam volna azt a részt az utána történtek kárára. Mármint játékidőben. Voltak utána is nagy pillanatok a filmben, de sokkal kevesebb. Pl. Kurt művészetének kiteljesedése és az utolsó jelenet telitalálat volt.

A festő srác és a prof is nagyot játszott. Sajnálom, hogy utóbbi végül is nem bukott le. Mindenesetre érdekes helyzet volt, hogy kinek a lányának is udvarolt a művész.



2. Lepkelali (2020-02-10 11:59.40) aaaaa
Csatlakozom! Zseniális. Egyáltalán nem éreztem soknak a 3 órát, még néztem volna tovább.


1. Jade (2019-10-12 19:41.59) aaaaa
Na, csak eljutott Magyarországra is végre ez a remek német film. Én pár hónappal ezelőtt néztem meg angol felirattal egy külföldi online filmes oldalon. Kétszerre sikerült végignéznem, nemcsak azért, mert olyan hosszú (3 órás!), hanem mert nehéz témát boncolgat. Őszintén szólva Hanno Koffler miatt akartam látni, aki egyik kedvenc német színészem, de nem okozott csalódást a többi színész sem. Nagyon sajnálom, hogy kevés jó német film jut el kis hazánkba, mert bizony a németek is tudnak nagyszerű filmeket gyártani, és a Mű szerző nélkül-t bizony nemhiába jelölték Oscar-ra!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2024-01-12 15:4810 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk