Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Éjsötét árnyék
- RTL Három, 16:15
A pirinyó, a behemót és a jó fiú
- AMC, 16:15
Devotion
- Filmbox Premium, 16:25
Álom luxuskivitelben
- Film Café, 16:40
Klónok
- Mozi+, 16:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kiss Ferenc - Vélemények
2022-es választás
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
A rezsim (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gördülő mennydörgés aaaaa
Kevin Greutert aaaaa

 

Fórum - A jogdoktor - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Miszter88 2 (2020-12-28 16:57.54) aaaaa
Csigiri pappa
csigiri pappapp


12. Miszter88 2 (2018-07-21 21:00.04) aaaaa
Szerintem jó film volt .



11. Bertó!!! (2018-07-15 08:43.31)   - (válasz Az utolso szamuráj 10. hozzászólására)
"Van itt kismillió olyan ember,aki szidja az álomgyárat,mert Marvelt,Star Wars-t meg ilyeneket gyárt:aztán,mikor megjelenik valami más,csak álldogál előtte,mint szűzlány a kétágas vibrátor láttán"

Pontosan,akad erre jó példa ezen a fórumon is,szitkozódnak,ócsárolnak,mikor meg valami különlegességgel lehetne dolguk,arról nem papolnak/meg sem nézik,csak Disney így,meg CGI sz*rtenger úgy...


10. Az utolso szamuráj (2018-07-14 19:53.19) aaaaa
Van itt kismillió olyan ember,aki szidja az álomgyárat,mert Marvelt,Star Wars-t meg ilyeneket gyárt:aztán,mikor megjelenik valami más,csal álldogál előtte,mint szűzlány a kétágas vibrátor láttán.Képtelen befogadni,gondolkodni rajta...és az emberek döntő többsége ami filmként 10 perc alatt nem ragadja meg,nem érti,az természetszerűleg hülyeség,baromság és az ő keze között pedig a bölcsesség köve nyugszik,azért tudja ilyen biztosra.
A Jogdoktor nem !közönségfilm:innentől nagyon is behatárolt körnek fog tetszeni.Nem,nem a jogról szól-bár érinti-egészen másról,és főhőse szerepében Denzel Washington akkorát játszik,hogy ilyenért Oscarokat szoktak adni:pechjére egy másik remek színészt díjaztak,akinek meg már régen kijárt.
Roman Israel aspergeres mukinak tűnik,még ha akár enyhén is:Washington mindig is arról volt híres,az egyenes derekú,becsületes figurák állnak jól neki,jóképű fekete férfiként,pedig cefet meggyőző igazából...bármiben.Mára ő az egyik legmegbízhatóbb pénzgyáros,és nem érdemtelenül:volt fenn egy interjú egy KKK taggal,aki őt nevezte meg pl kedvenc színészének is,élénk derültséget keltve.Itt hihetetlen beleéléssel játssza az introvertált figurát,és olyan apró zseniális pillanatokkal örvendezteti meg a nézőket,mint mikor karaktere ráébred a pénz megnyugtató hatalmára,vagy a nem kevés rezzenéstelen mégis brilliáns mód eljátszott jogi körduma.A Jogtudós az a Dan Gilroy munkája,akinek az Éjjeli férget köszönhetjük,amelyik darab bizony a maga tekintetében páratlan:és ha ez most nem is jött úgy össze,szégyenkezni nem kell miatta.
Mozija néhol széteső picit,van hogy bizonyos szálak mentén elforgácsolódik:és hiába Denzel,ott a néző figyelme akár el is kalandozhat.Ám páratlan pillanatokkal is megörvendeztet minket,és a mondanivaló mellett se könnyű elmenni:adva egy figura,aki becsületesen próbál érvényesülni hosszú ideje egy velejéig romlott rendszerben,majd mikor hirtelen betetőzik ez a dolog nála,kihasználja ezt a romlott rendszert,hogy miért....??Mert megbotlik,mert jó a tengerparton ülni drágább sütit enni,vagy méregdrága lakásba költözni.Roman persze hibájáért megfizet-nem úgy,mint Gilroy másik hőse-viszont akármilyen baja van,akármennyire zavaró több ember számára személyisége,be tudja látni hibáit,és azt megpróbálja jóvá tenni.
Jó kis film ez,igen,tudom,néha unalmas pár percre:de a sok robotos/meg nem haló szuperhősök meg a faszom se tudja kiket kell megnéznem szóval ezek helyett ,bár honorálják,de rohadt jó ilyeneket bambulnii.Mert van elgondolás,színészi teljesítmény mögötte,és mert bár a régi mesét mondja el,ám a szerzőjére jellemzően új köntösben.
És nem,a filmhez nem kell ismerni a jogot,mégegyszer,a lényeg máshol van.


9. Tjunior (2018-06-17 13:24.58) aaaaa
Erre a Dan Gilroy csávó érdemes lesz odafigyelni. A Roman J. Israellel bizonyította, hogy az Éjjeli féreg nem véletlen volt. Ugyan ez a film gyengébb mint Gilroy első rendezése de az biztos, hogy egyedi. Denzelhez meg nyilván hozzávágnak egy Oscar jelölést ha kicsit elmaszkírozzák és egy ilyen különc figurát alakít.


8. Kokesininja (2018-03-27 21:14.42) aaaaa
Zseniális !


7. FTC Béla (2018-03-18 12:10.45) aaaaa
Imádom Denzel-t,de ez nagyon nem sikerült. Persze biztos én nem értek a jogi dolgokhoz, de mint film egyszerűen borzalom.


6. Rudicus (2018-03-16 18:10.37) aaaaa
Az első 20 percben ki akartam kapcsolni, mert dög unalom az egész... csak azért néztem végig, nehogy azt mondhassa valaki, hogy úgy ítélkeztem, hogy nem is láttam....
40 perc után is unalmas és 1 óra 5 perc után is....
Nem értem, hogy lehet valaki ennyire született DonQuijote, amikor szegény DonQuijote is csak elég idős korára vált azzá.... aki ennyi évet eltöltött a jogi pályán, nem jött rá, hogy ez az egész hogyan működik?? És jogi diplomával hogyan lehet ennyire szegény, amikor az USA-ban egy hitelkártyával azonnal pár száz dollárért vásárolhat egy autót magának... persze nem élek ott, nem ismerem az ottani világot és rendszert, így aztán ez az egész tőlem nagyon távoli.... és szerintem sok millió néző számára is... ki így tudja, ki úgy tudja, ki tudni véli, de rosszul tudja, ki meg sejti, de jól sejti...
Nem hiszem, hogy aki végignézi, az jobb ember lesz a látottak miatt.... mert aki ehhez nem érez affinitást, az végig se nézi, vagy egy legyintéssel csak annyit mond: looser...
Szép dolog, ha valakinek elvei vannak és kiáll mellette... de totális ellenszélben.... csak a sírhalmok számát növeli..
Olyan emberekért harcol, akik az egészből semmit sem értenek és meg is ölik... de a sok éves munkája gyümölcsét beadják a bíróságnak... Persze a film csak eddig tart, hogy ebből bármi pozitívum született-e, semmit nem lehet tudni... ugya núgy benne van, hogy az ég világon semmi sem változott... ezt persze nem meri a film már megmutatni, felvállalni, mert akkor tényleg elég lehangoló lenne a nagy semmiért való áldozat... de nem lennék meglepődve.


5. Chim (2018-03-13 21:07.16) aaaaa
Nem olyan nagy szám ez a film, az Oscar jelölést meg én sem igazán értem. A 2016-os Fences című filmben sokkal nagyobbat alakított, és azért viszont járt volna a szobor.


4. Bertó!!! (2018-03-13 09:35.22)  
Ne igazán emlékszem rá,hogy valaha láttam-e olyan szerepet Washingtontól,amit nem teljes beleéléssel,hiteltelenül játszott volna el.

A filmről csak annyit,bár nem volt unalmas,ennek ellenére egyszer nézhető kategória,egy "fura csodabogár" életszakaszáról.


3. AstarothZ (2018-03-11 23:27.21) aaaaa
Nálam ez akkora 5*, ill. 10/10 pont, hogy lelóg a lap széléről!!! Zseniális film!



2. Kopi08 (2018-03-11 22:34.48) aaaaa - (válasz Zoli27 1. hozzászólására)
Szerintem meg a véleményed egy vicc,több tiszteletet!


1. Zoli27 (2018-03-11 19:21.59) aaaaa
Ez Oscar jelölés???Ennyire erőltetett alakítást rég láttam vicc!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMiszter88 2, 2020-12-28 16:5713 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk