Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Egy gésa emlékiratai
- Film Café, 09:40
A Sárkánypecsét rejtélye
- AMC, 09:40
A nagy dobás
- Viasat Film, 09:45
RRRrrrr!!!
- Mozi+, 10:30
Shrek
- Moziverzum, 10:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
- Filmes Sámánok Rendje -
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
2022-es választás
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ghoul aaaaa
Kathryn Newton aaaaa

 

Fórum - A párizsi vonat - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. Chris Co (2021-02-01 14:23.39) aaaaa
Egyetértés azon hozzászólások íróival, akik elkezdtek unatkozni a film alatt. Én is néhol azt hittem, hogy a Travel Channel egyik műsorát nézem. Gondoltam, felhívom Jimmy-t (South Parkból), hogy megkérdezzem, ez most reklám, vagy csak szponzorált tartalom. :) Tudom, Eastwood, meg szuper, de itt is szerintem elszaladt valami, mint a mesterlövésznél egyaránt. Annak ellenére, hogy tényleg átmegy néhol unalmasba azzal operál, hogy megpróbálja a színészeket bemutatni a hétköznapi oldalukról (ide persze nem lenne muszáj még a cégtáblát is kitenni, itt reggelizz, ebédelj, majd vacsorázz :)). Ha úgy volt, meg ha a fele sem igaz, szerintem egy jó film, és elgondolkodtat is egy hangyaszarig is. Nem batman segít, ha baj van. A négyes, mint értékelés eléggé comb, mert elképzelhetjük, ki van színezve a sztori. A valóságtól még ha el is rugaszkodik (de nem, mert magukat alakítják - biztosan úgy volt...:)), szerintem a hangulatot simán odavágja. A szentimenta amerikás mesterlövészesnél ezt sokkal jobban elk*rta (-ták - hárásó, nincs igazam, Allah). :)


15. Sampler (2020-05-27 12:55.49) aaaaa
Engem krvára nem kötött le.



14. Chrysothemis (2020-04-13 17:11.13) aaaaa - (válasz Emmersson 7. hozzászólására)
Értelmeséknél általában nem jelent különösebb gondot a szövegértelmezés sem. Az indokolatlan személyeskedésről (pardon, imént olvasom tőled: "beszólásról") már nem is beszélve.


13. Mclane 2 (2020-03-08 19:12.55)   - (válasz Palot 4. hozzászólására)
Én ma néztem meg ezt is felirattal épp úgy mint az atlantai bombás filmet a Rchard Jewell filmet, és alapjában véve nem rossz darab szerencsére de persze azt azért szem előtt kell tartani, hogy ennek a filmnek ugye a gócpontja a vonatos incidens jobban meg ami utána volt. A többi dolog inkább csak a magasabb szintű körítés meg a bemutatása annak hogy, miként is lett a 3 amerikaiból 2 katona meg hogy miként is keveredtek ők Európába és épp arra vonatra ahol a támadás volt. Úgy hogy mindent egybevéve nekem tetszett a film eléggé, persze azért nem is kell csodát várni tőle én se vártam kicsit sem de mint jobbféle sima alapszintű film, ami érdekelt úgy nekem simán működött és lekötött gond és probléma nélkül ahogy kell.


12. Pro360 (2019-12-05 19:33.14)  
megint az amerikai hősök! Más nemzet fiai nem lehetnek bátrak, csak a kurva amcsik???


11. Halember (2019-07-17 00:38.24)  
Unalmas és túl hosszú a sztorihoz képest. :)

50 perc elég lett volna. Yes :)

🐟⚡🐟⚡


10. Moxika123 (2019-07-16 20:00.00) aaaaa
Az egész film a nagyjából 10 perces akciójelenetre épül. Illetve csak arra szeretne építeni, de a három srác életét hiába követjük végig kisiskolás koruktól, abban még így sincs 1óra 20percnyi tartalom. Engem untatott.


9. Chim (2019-07-09 22:17.36) aaaaa
Az volt ezzel a filmmel a legnagyobb baj, hogy nem volt elég az alapanyag egy másfél órás filmhez. Az első harmada a filmnek egyenesen kínos, a közepe egész egyszerűen unalmas, nem szól semmiről, majd a vége előtt 10-15 perccel jön az akció, ami inspirálta a filmet, amivel nem volt bajom, de túl rövid egy befejezéshez. Óriási dolgot csináltak ezek hárman, minden tiszteletem az övék, de ettől ez még nem lesz egy jó film. Eastwood most egy kicsit mellényúlt, ami azért ritkaságszámba megy.


8. Halember (2019-07-08 23:12.41)  
Jó film.


7. Emmersson (2019-07-08 17:23.27)   - (válasz Chrysothemis 5. hozzászólására)
Az kizárólag téged minősít, ha egy filmre a címe után ülsz be a moziba :P
Értelmes ember tájékozódik...


6. Angelsoul (2019-01-12 20:47.42) aaaaa
Kiváló a maga true story műfajában. Ha valamilyen témák megérdemlik, hogy filmet csináljanak belőle, azok pont az ilyen sztorik, amiből akár tanulhatunk is. Lényegtelen, hogy 10-20 perc maga az akció. Valakit vagy érdekel, hogy mi volt akkor, ott,(és persze a hősök szemszögéből is kíváncsi az egészre) vagy nem. Aki még több vérre, lövöldözésre és csihipuhira vágyik, nézze a Piedonét, meg a Marvel-filmeket.

Kicsit zavart az elején, hogy be-bevágtak a konkrét akcióból, én simán elviseltem volna lineáris rendezésben is, de aztán megszoktam, és így talán még jobban működött az egész. És az is lejött, hogy nem annyira jó színészek, mint kiderült, azért, mert nem is azok, hanem maguk a hősök, így már nem csodálkozom, de nem is róvom fel. Aki annyira gyökér, hogy nem érti meg, hogy ez egy valós történet, (amiben IGEN, maga az akció csak 10-20 perc), viszont nem akarja látni a 3 három hős hősies tettéhez vezető útját, az egyszerűen ne nézzen true story-t. Az, hogy rossz gyerekek az energiájukat levezetvén katonának tanulnak (de ott nem is a legjobbaknak számítanak), viszont egy nagy európai körút összehozza őket, egy esemény felé tereli, és fáradtság, másnaposság ellenére - hála az amerikai felfogásuknak és kiképzésüknek - mégis ott tudtak lenni agyban és fizikálisan, valahol isteni szerencse is. Ezt az utat akarta megmutatni a film. És azt, hogy senki élete nem hiábavaló, lehet, hogy az iskolákban el-elbukó ember az élet bizonyos kemény helyzetében jelesre vizsgázik, és megment 300 életet. 5*


5. Chrysothemis (2018-11-06 18:46.41) aaaaa
Kíváncsi vagyok, vajon ezzel a címválasztással hány nézőt sikerült bevinni az erdőbe, akik alapvetően valami jóféle "akciófilmre" és/vagy drámára számítottak. Kissé csalódott vagyok, ez az Eastwood-rendezés most nem igazán jött össze, de a munkássága iránti tiszteletből gyenge közepesre értékelem a mozit. Számomra súlytalan és érdektelen volt a film, sajnos eléggé unalmasnak is találtam, nem valószínű, hogy bármikor újranézném.


4. Palot (2018-11-06 10:53.09) aaaaa
Zseniális film. Nagyon tetszik, ahogy felvezette a katonasághoz vezető utat. Az amerikai fegyvermániás szinte kötelező gyilkolni utat. Ami ez esetben jóra fordult. Jó volt az időbeli váltogatás szerintem.


3. Tjunior (2018-10-06 14:09.37) aaaaa
Spoiler lehetséges.
Nem biztos, hogy ebből a sztoriból filmet kellett csinálni. Na nem mintha a három főszereplő nem érdemelte volna meg. Igazi hősök. Csak az van, hogy az egész film gyakorlatilag expozíció, méghozzá nem is az igazán érdekes fajta. Oké építsék fel a karaktereket, a motivációt. De tényleg fél óráig kell néznem egy európai körutazást mert valamivel ki kell tölteni 80 percet? Eastwood papa kicsit átesett a ló túloldalára.



2. Norbitzki (2018-03-23 23:24.48) aaaaa
Hosszú idő után az első olyan Clint Eastwood rendezés, melyre nem tudok közepesnél jobbat adni, és erről sem ő, sem a fiúk nem tehetnek. Itt inkább arról van szó, hogy ez a történet, -legyen bármennyire példamutató és tiszteletre méltó- szimplán nem jó alap egy filmhez, nem könnyű belőle jó mozit készíteni. És innen, aki még nem látta, ne olvassa...

Adott ugyanis a három főszereplő, akik egyébként nem rosszak, bár érezhető, hogy még sosem voltak kamera előtt, szóval ők hárman végrehajtottak egy olyan cselekedetet, amit minden jóérzésű ember véghezvinne, csakhogy bennük megvolt az a plusz, hogy ők meg is tették. Maga az akció végbement 3 perc 30 másodperc alatt, na most ebből nézhető és izgalmas mozit csinálni..hát legény a gáton, ki megteszi. És sajnos ezzel a biztos kezű Eastwood sem boldogult, pedig ha valaki, ő aztán profi az élettörténetek terén. Itt is messziről indulunk, gyerekkor, kiközösítés, a sorból kilógás, majd a "katonaság", ám hiányzik az átütőerő, néztem ahogy a tanárnő ecseteli az anyukáknak, hogy a gyerek bámul ki az ablakon, és hogy más mint a többi...és untam, és féltem, hogy unni is fogom. Bevallom rossz érzés fogott el, drukkoltam, hogy támadjon fel a film, legyen valami jó kis eksön, de nem így történt. Teltek a percek, néztük ahogy a srácok bebarangolták Európát egy olyan vakáció keretén belül, amiről sokan álmodnánk, és vártuk, hogy végre eljöjjön a pillanat, amire várunk. Aztán, mikor végre eljött, 3 és fél perc alatt véget is ér, jött és ment, mint a vonat.

Véleményem szerint ez a film jó szolgálatot tehet a bátorság, a hősiesség és az "akárkiből lehet hős" példájának bemutatásával, de mint mozi bizony gyenge, tartok tőle, hogy bukó lesz. Ugyanakkor, szívből remélem, hogy adódik még olyan alkalom, mikor Eastwood mozira válthatok jegyet, akár rendezőként jegyzi a filmet, akár színészként. Merthogy -azt beszélik- még ez utóbbira is sor kerülhet!


1. Mclane 2 (2018-01-20 14:31.19)  
Épp most láttam az előzetest jónak ígérkezik, a hosszából ítélve amit írtak egyszerű és lényegre törőfilm lesz mint a Sully is volt, és ahogy olvasom a főhősök önmagukat fogják alakítani mer maga Clint Eastwood nem talált olyan színészeket, akik jók lennének a szerepre. És kicsit utána olvastam az eredeti történetnek is érdekes dolgokat írnak ez magáról a támadásról ír: ttps://444.hu/2015/08/22/utasok-fegyvereztek-le-a-francia-vonat-tamado jat/ ez pedig az elkövető reakciójáról miután le esett neki a tantusz hogy őt terroristának nevezik a sajtóban: [link] . Amikor olvastam a 2. cikket majdnem elnevettem magam miféle módon próbálták mentegetni ezt az illetőt, szóval érdekes filmnek tűnik reméljük valóban jó film lesz.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2021-02-01 14:2316 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk