Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Három testőr
- Mozi+, 08:15
Csoda New Yorkban
- Moziverzum, 08:15
Szemüvegesek
- Magyar Mozi TV, 08:50
A macinacis focista
- Filmbox Extra HD, 09:15
Felhőatlasz
- Film Café, 09:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Szólánc
Úriemberek (sorozat) - Vélemények
Shop-stop 3. - Vélemények
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Dallas (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyógyír a szerelemre aaaaa
Christina Milian aaaaa

 

Fórum - Wind River - Gyilkos nyomon - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
90. Városi vadász (2022-02-14 23:13.53) aaaaa
Összességében nem nagy film, mégis valahogy hatással van rád.


89. Nyolcadik utas (2021-10-26 22:14.29) aaaaa
Erős hangulat és furcsa ilyet mondani, de néhány nagy életigazság kimondása egyszerűen, sallangok nélkül. Ez a Wind River magva.
Tartása és életereje van. Annyi, mint kevés filmnek manapság.



88. Randal (2021-03-26 07:56.35) aaaaa
Végig a 4 és 5 csillag között ingadoztam, de aztán annyi gondolatot provokált a film, hogy megkapta a jobb értékelést.

SPOILER
Hiszek az etikában, morálban, erkölcsben, és viszolygok a fizikai erőszaktól. Ezért is lepődtem meg magamon, hogy amikor a végén Renner hagyta nyüszítve meghalni az erőszaktevőt, semmilyen rossz érzés nem maradt bennem, helyette úgy éreztem, egyensúly állt be a világban. Azon gondolkodtam, ez meg hogyan lehetséges, hiszen a jelenet szembemegy a meggyőződésemmel.
A gondolatmenetem vége az lett, hogy az erkölcs, az etika, a morál, ezek mind emberi fogalmak, amiket az állatvilágban feleslegesen keresnénk. Viszont egy olyan tettben, amit a filmben a biztonsági őrök hajtottak végre, nincsen semmi emberi - brutális, tehát állatokra jellemző viselkedés, vagy még annál is visszataszítóbb, mert az embernek tudatosan figyelmen kívül kell hagynia az emberségét, míg az állatban nincs ilyen mérlegelés, tehát szándékosság sem. De ha valaki tudatosan hátrahagyja az emberségét, akkor egy emberi reakció (rendőrség, tárgyalás, az emberi jogok és méltóság tiszteletben tartása stb.) vákuumot hagy maga után. Az érintettek nem abban a dimenzióban kapnak elégtételt, amelyik dimenzióban sérelem érte őket, ezért hiába állítják bíróság elé, és ítélik el az illetőt, az egyensúly nem billen vissza (főleg, ha jogi kiskapuk és eljárásbeli indokok miatt még fel is mentik az elkövetőt). A film megoldása után viszont ez megtörtént.
Az persze egy másik kérdés, hogy ez mennyit segít az érintetteken, jobban érzik-e utána magukat, vagy egy fikarcnyit sem segít. Ezt nem tudom, hála Istennek soha sem éltem át hasonló helyzetet. Egy kutatást szívesen olvasnék a témában.
Egymillió hollywoodi film tanulsága szerint a bosszú sem segít az érintetteken. Viszont az is igaz, hogy a populáris kultúra mindig megerősíti az adott normákat, és mivel a norma az emberi méltóság tisztelete, ebben a szférában a reprezentáció nem is lehet ettől eltérő. Ezért is izgalmas, hogy ebben a filmben mi történt.
Nem tudom, hogy igaza van-e a filmnek, vagy ez az egész egy tévedés, de az biztos, hogy gondolatindító alkotás, úgyhogy már csak ezért is jár neki az elismerés (meg más miatt is, de az most mindegy).


87. Kettesgolfos (2020-11-24 02:05.34) aaaaa
Most néztem meg. Nehéz szavakat találni.Kegyetlenül erős, letaglózó, szívbemarkoló.... Avatar és hasonló sz@rok díjakat kapnak ?!no ne már. Ennek a filmélménynek a nyomába sem léphet. Jeremy Renner innentől lépett be nálam a ˝kis nagy emberek˝ szűk csoportjába. Tíz kilométer mezítláb fagyban,hóban . Próbáltam. Nem az életemért, csak úgy poénból. Rohadékok mindig voltak és lesznek. Ez a film Schindler listája hatást váltotta ki nálam..


86. Forthrightness (2020-07-08 22:15.36) aaaaa
„Nincs itt semmi, csak hó és csend”
Ezt a filmben elhangzó mondatot tökéletesen visszaadja a film atmoszférája.
Hihetetlenül erős hangulat, a világtól szinte elzárt környezet, a rengeteg hó, a szinte már számunkra is érezhető hideg a teljes elszigeteltség érzését adja.

A fagyos pokol. Mert tényleg nincs semmi… Nincs öröm, nincs lehetőség, nincs remény, nincs kitörés.
Csak a hideg és reménytelen hangulat, az elszigeteltség, a kilátástalanság, a céltalanság. És az erőszak.

Kőkemény karakterdráma, emberek tragédiáját meséli el kíméletlen őszinteséggel és szívbemarkolóan. Célja van: komoly kérdésekkel szembesít – gondolkodásra késztet a gyászról, felelősségről, az őslakosok helyzetéről és női (leginkább indián) sorsokról

A történet egyszerű, fordulatoktól mentes, de valami csodálatosan megy végig a filmen, hogy aztán annak vége valósággal berobbanjon a brutális fegyverpárbajjal és a kegyetlen büntetéssel.

Jeremy Renner elképesztőt alakít. Elhiszem neki megrendítő gyászát, a túlélésért, emlékezésért harcoló, a más emberek fájdalmát mélyen átérző vadász érzéseit.

Szívet szorító film. Csontig hatoló.


85. Lessik (2020-05-27 21:18.59) aaaaa
Jó volt, kár tovább ragozni...


84. Jama speciál (2020-04-18 15:48.15) aaaaa - (válasz Dobsony 83. hozzászólására)
Sajnos az utóbbi 10 évből nem tudok jó szívvel listába gyűjteni ennyi filmet. Eleve 2015 környékén teljesen kiábrándultam a pc-ben tocsogó művészmozikból, így többnyire csak a kommerszebb darabok jutottak el hozzám. Egy top 3-at tudok mondani: 1. A négyzet 2. Cosmopolis (méltatlanul alulértékelt) 3. Az élet fája (mondjuk ezt még a kultúrsznob korszakomban láttam utoljára, így vannak kételyeim).


83. Dobsony (2020-04-18 14:49.12) aaaaa
Küld el a szerinted legjobb 20-30-akármennyi filmet az utóbbi 10 évet tekintve!
Itt a topik: http://www.filmkatalogus.hu/forum-52469
A látatlanokat nem ér beletenni! :)


82. Jama speciál (2020-04-18 13:29.23) aaaaa - (válasz Dobsony 80. hozzászólására)
Nem tudom melyik film lehetett, de gyanítom, hogy nem a magasművészet megkerülhetetlen mérföldköve, úgy pedig némi rutin birtokában bizony meglepően jól lehet véleményezni látatlanul is, bár mint mondtam, kevés kivételtől eltekintve nem szokásom. De szólj, ha túl nagy bakot lőttem a felsorolt filmek értékelésénél. Aztán ahhoz sem kell orvosi végzettség, hogy bizton állíthassam: az emberi tüdő nem robban -20 fokon. Ez sem szúrja szemetek?


81. Dobsony (2020-04-18 13:26.14) aaaaa - (válasz NorbiSK 77. hozzászólására)
Nem tudod?
Hogy vagy, sehogy?
Igaz-e, hogy mi van veled?
A hülyeséget lehet fokozni nagyon sokáig?
Persze, hogy nem érted az alkotás minőségi átlagát, ha neked nem adott semmit, nem élvezted, nem találtál benne semmi jót. Az emberek nagy részének meg bejött, valamiért ők(mi) nagyon is jóra értékeltük.
Ha nem szereted teszem azt a rántott csirkét, az nem azért van mert az emberek túlértékelik, hanem a Te ízlésed tér el a nagy többségtől.


80. Dobsony (2020-04-18 13:19.32) aaaaa - (válasz Jama speciál 76. hozzászólására)
Azt csak Te tudhatod, miért osztályozol bármit is, ha nem láttad?!
Én például még 1 filmet nem csillagoztam addig, míg meg nem néztem. Ezzel így van a fórumtársak 99%-a, Ti meg vagytok egy-páran, akiknek elég elolvasni miről szól, röpül is az osztályzat. Biztos nektek van igazatok, neked főleg, aki nem elég hogy látatlanul osztályoz, de még kérkedik is vele. Sőt olyan is volt, hogy vitatkoztál egy filmről egy olyan fórumtárssal aki látta az alkotást, mert hogy Te jobban tudsz mindent annál is aki megnézte. Az egod közben meg a fellegekben repked. :)


79. Jama speciál (2020-04-18 13:14.38) aaaaa - (válasz Bertó!!! 78. hozzászólására)
Igaz, itt csak mínusz 20 fokon spontán robbanó emberi tüdők vannak, szigorúan a realizmus jegyében...


78. Bertó!!! (2020-04-18 12:53.45)   - (válasz NorbiSK 77. hozzászólására)
Azért,mert ez egy letisztult hangulatfilm,ami nagyon is realista.Itt nincs felesleges heroikus, eposzi,patrióta leszámolás,nincsenek hatalmas robbanások,hiteltelen "lőpárbajok".

A mai felgyorsult világban,az ilyen remek megvalósítású filmekre,sajnos egyre kevesebb a kereslet.


77. NorbiSK (2020-04-18 12:08.39) aaaaa
Nemrég néztem meg én is. Nagyon túlértékelt film. Hogy miért? Nem tudom. Semmilyen fordulat, vagy katarzis nincs benne. Én sokkal többet vártam tőle. Egy a sok közül...


76. Jama speciál (2020-04-18 09:58.07) aaaaa - (válasz Dobsony 74. hozzászólására)
Egy kezemen meg tudom számolni hány filmre adtam 1-est, anélkül hogy végignéztem volna. Ezek voltak egész pontosan a legújabb king kong, a legújabb jurassic park, a legújabb terminátor és most, míg ezt a felsorolást írtam, eszembe jutott hogy elfelejtettem méltó osztályzattal honorálni a legújabb star warst is. Tehát összesen 4 filmről beszélünk, azonban ezeknek is olvastam a cselekményét és láttam belőlük jeleneteket, amik kellően megalapozták az értékelésem. A wind rivernél azonban ilyesmiről szó sincs. Abba belefektettem 2 órát az életemből és egy közepesen szart kaptam. Vagy legutóbb 8-at Alex Garland sorozatába, noha legkésőbb a felénél tudtam hogy ebből már jó nem kerekedhet, de még közepes se nagyon. És úgy is lett. Megérte vajon?


75. Tjunior (2020-04-09 12:03.32) aaaaa - (válasz Dobsony 74. hozzászólására)
Ő elvből osztályoz, a filmek minősége nem szempont.


74. Dobsony (2020-04-09 11:51.56) aaaaa - (válasz Jama speciál 73. hozzászólására)
Mondod ezt Te, akinek nem is kell teleszarni a vásznat, már röpül is az 1-es. :)


73. Jama speciál (2020-04-09 11:04.20) aaaaa - (válasz Csendőr 68. hozzászólására)
1300 filmből több mint 1100 kiváló... az komoly. Szartak már olyat a vászonra, ami neked nem tetszett?


72. Lessik (2020-04-08 19:43.07) aaaaa
Igazából a sok rossz film után és mellett akár az 5-t is megadhatnám, de akkor nem marad hely az igazán kiválóaknak.Szal 4,5 csillag igazából.


71. Langelus (2019-06-26 23:19.59) aaaaa - (válasz Lacusunk 69. hozzászólására)
Valóban jól kidolgozott film.


70. Vmiso (2019-06-26 21:38.59)  
Általában nincs bajom a lassan építkező filmekkel, de itt az első órában igencsak fészkelődtem.
A második fele kezd érdekessé válni, de elég gyorsan lerendezik a lényegi dolgokat.
Et így bőven belefért volna 80 percbe is talán.
Egyszer ezért meg lehetett nézni.


69. Lacusunk (2019-01-06 21:45.46) aaaaa
Nem is emlékszem arra, mikor értékeltem filmet 5*-ra ezt megelőzően. Akik eredeti nyelven nézték, azok egy nagyon jó filmet láttak. Akik eredeti nyelven nézték, azok nem csak (és nem elsősorban?) JR játékát értékelik, hanem Elizabeth Olsen-ét is. Jól kidolgozott film, nagyszerű színészi alakításokkal!


68. Csendőr (2019-01-02 20:23.04) aaaaa - (válasz Jama speciál 42. hozzászólására)
Sajnos saját magadról állítottál ki bizonyítványt ezzel a film értelmezési problémáddal (izgalmas film volt meg történt események alapján ) tehát bizonyos IQ szint alatt tuti élvezhetetlen! Ezért ajánlom neked pl. Tom and Jerry-t azt biztos érted majd!


67. Yetipapa (2018-08-24 20:43.58) aaaaa
Nagyon jó film! Egy cseppet sem unatkoztam, lekötött minden perce. Igaz nem többször nézős, de ebben a dömpingben ki a kukinak van ideje többször megnézni egy filmet?


66. Tjunior (2018-05-13 08:53.35) aaaaa - (válasz Jhonny 64. hozzászólására)
Figyi már, nekem bejött a Wind River. Képzeld a Végtelen Háború is. Hogy lehetséges ez?


65. Kyra92 (2018-05-13 00:40.57) aaaaa
Borzasztóan unalmas volt.
Semmi csavar, semmi izgalom, a karakterek sablonosak, a párbeszédeket mintha csak felolvasták volna a színészek. Kétszer is majdnem bealudtam rajta, ami egy nyomozós filmnél azért valljuk be nagyon gáz.
Nagyon szomorú, de a Hóember című alkotás, amit a tömeggel együtt én is lehúztam a sárga földig legalább nyomasztó volt és a végére tartogatott egy jó kis csavart, igaz cserébe egy jó nagy katyvasz volt a sztori.
A Wind River ugyan kicsit összeszedettebb, mint a Hóember (azért hasonlítom össze őket, mert nagyon hasonló a témájuk és ugye mind a kettő a fagyos pokolban játszódik, csak ugye eltérő kontinensen), ettől függetlenül azonban számomra egyáltalán nem jobb.
Igen, a sztori letisztultabb, érthetőbb, nincsenek üres járatok, cserébe azonban mindent elkövet annak érdekében, hogy még csak véletlenül se nyomja fel a vérnyomásunkat vagy késztessen minket agyalásra.
Ez a film egyetlen dologra volt jó, hogy felhívja az emberek figyelmét az amerikai őslakosság még mind a mai napig kiábrándító helyzetére, különösen a nőkére, viszont ezt egy dokumentumfilmben is be lehetett volna mutatni, sőt, doku filmként sokkal inkább megállta volna a helyét. Ez thrillernek borzasztóan lapos lett.
Pedig annyian dicsérték ezt a filmet.
Nagyon megtévesztőek a pontozások ezen az oldalon.


64. Jhonny (2018-05-13 00:38.41) aaaaa - (válasz Tjunior 63. hozzászólására)
Akinek nem tetszik,nyilvánvalóan valami speciális effektekkel teletűzdelt,szuperfantasztikus mozit vár,mint a Marvel filmek, melyek manapság nagyon menőek és csak az ilyen stílusú mozik állják meg a helyüket a palettán,vagy kapják a maximális értékelést. Namármost ez nem jön be az ilyen emberkéknek. Ennyi b@szk.i! Mit kell itt lovagolni ezen dzsunijorka???


63. Tjunior (2018-05-12 21:38.59) aaaaa - (válasz Jhonny 62. hozzászólására)
Továbbra sem értem miért nem tetszhet a Wind River azoknak akik kedvelik a Marvel filmeket, vagy fordítva. Magyarázd már el a logikát a gondolatmeneted mögött.



62. Jhonny (2018-05-12 20:51.06) aaaaa - (válasz Tjunior 61. hozzászólására)
Egész egyszerűen ez nem a "világmegmentőhappyend"kategória, melyre vágyhatnak a tini Marvel rajongók Tjunior. Lehet úgy kellett volna inkább fogalmaznom, hogy akinek nem jött be az itt hozzászólók közül, azok minden bizonnyal a fiatalabb korosztályt képviselik.


61. Tjunior (2018-05-08 07:42.37) aaaaa - (válasz Jhonny 59. hozzászólására)
Miért nem ajánlod azoknak akik kedvelik a Marvel filmeket? Nem elég intelligensek ehhez a filmhez? Vagy miért? Ja és a Wind River egyáltalán nem rétegfilm.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVárosi vadász, 2022-02-14 23:1390 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk