Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Lesz ez még így se!
- HBO, 07:46
Midway
- Film+, 08:00
A fekete ló farmja
- Filmbox Premium, 08:25
Az ördög maga
- Film Café, 08:35
Mindent bele, fiúk!
- Moziverzum, 08:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Asszociáció
Vonalban vagy - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Sötét múlt aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Anthropoid - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Vmiso (2023-08-20 21:31.05)  
Meglepően jó film lett.
Az első fele kissé fészkelődősen telt, de onnan komoly tempót vett fel a film. A végén a templomos harcjelenet nagyon komoly, tényleg ritka jól van összerakva.




7. Nyolcadik utas (2020-05-11 23:52.41) aaaaa
Érdekes, hogy időnként szinte egy időben készül két film ugyanarról. Mint egy versenyben...
A Himmler agyát Heydrichnek hívták 2017-es és egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet.
Eme Anthropoid 2016-os és sokkal jobb volt. Ott a film első fele a "démon", a "hóhér", a "mészáros" életével foglalkozott, míg itt csak az ellene elkövetett merényletnek állított a film emléket. Valahogy ez jobban egyben is volt. A két vég majdnem ugyan olyan, de valahogy itt is eme utóbbi verte kenterbe a másikat.
A vélemény mindig szubjektív. Összességében ég és föld a kettő között a különbség az Anthropoid javára.
Ja! És Cillian Murphy. Bíroma pasast és itt is jó volt.



6. RVIN73 (2017-11-24 21:25.56) aaaaa
Jó volt a film.Cillian Murphy alakítása tetszett a legjobban.Nyilván a Német katonák nem ugráltak össze-vissza,mint ahogy azt egy előttem szóló íja és egyébként valóban ezt lehetett is érezni a filmben.De azért korrekten bemutatta a film a náci birodalom erejét is.Sőt!!!Az Amiknak ehhez kivételesen az égvilágon semmi közük nem volt. :-) Tényleg jó a film.


5. Emmersson (2017-11-13 17:56.14) aaaaa - (válasz Cthulhu6 1. hozzászólására)
SPOILER (ha az egyáltalán...)

Azért valami lehetett a dologban, ha - mint a film végén felsorolják - heten 6 órán át tartották a templomot!
Vagy ez nem igaz ;)


4. Chris92 (2017-06-11 22:12.13) aaaaa
Hazádat bekebelezi egy polipként terjeszkedő birodalom, aminek építőkövei a megfélemlítés, az erőszak és a zsarnokság. Ezt a birodalmat olyan emberek vezetik, akik torz ideológiák mentén gyakorolják az elnyomást az alsóbbrendűnek tekintettek felett, és minden ellenállást brutális kegyetlenséggel torolnak meg. Férfiak, nők, gyerekek megöletésére adnak parancsot szemvillanás nélkül. Ha megadatik a lehetőség, hogy végezz e birodalom egyik véreskezű vezetőjével, akkor élnél vele? Még akkor is, ha tudod, hogy felér a halálos ítélettel, mert akkor mindenhol vadásznak majd rád? Még akkor is, ha tudod, hogy nemcsak rajtad, de ártatlanok ezrein fog csattanni a megtorlás ostora, függetlenül attól, hogy siker vagy bukás a küldetés kimenetele?
Ezzel a dilemmával szembeült Jozef Gabcik (Cillian Murphy) és Jan Kubis (Jamie Dornan) a száműzött csehszlovák kormány két ügynöke, akik azt a feladatot kapták, hogy Prágába beszivárogva végezzenek Reinhard Heydrichhel, a nácik egyik legfontosabb és legvéreskezűbb parancsnokával. A sokszor hihetetlen részleteket tartalmazó igaz történetet természetesen már fel lett dolgozva néhányszor az elmúlt évtizedekben. Igazi klasszikus, hazáért és becsületért-féle önfeláldozó hőstörténet, de aki már látta Sean Ellis korábbi filmjeit (Cashback, Metro Manilla) az sejtheti, hogy az ő filmje nem a megszokott ösvényt fogja járni. Már a nyitó képsorok zaklatott kézi kamerás felvételei és szürkés képi világa is sejtető, de még beszédesebb, ahogy a két ügynök megérkezik. Egyikük rögtön lesérül, a segítségükre érkező vadász pedig majdnem rájuk hívja a németeket, így kénytelenek végezni vele. Ennyit a tiszta heroizmusról.
Az Anthropoid stílusában leginkább a 70-es évek paranoiás hangulatú politikai thrillereihez áll a legközelebb, csak a hidegháború helyett a második világháborúban vagyunk. Ellis gyakorlatilag lerombol minden idealista tisztaságot és sarkított hősiességet, amit a küldetésről gondolnánk. Gabcik és Kubis nem mindent tudó szuperkémek, akik láthatatlanul mozognak az ellenséges vonalak mögött, hanem izzadó, vérző, fájdalmasan gyarló emberi figurák, akik kínkeservesen próbálják összerakni az információkat a küldetés teljesítéséhez, sokszor csak a vakszerencse húzza ki őket a szorult helyzetekből. A küldetésben való vakhitüket és elszánt patriotizmusukat sokszor egyenesen negatívnak meri a film ábrázolni, és meg is kapják a vádat, hogy csak maguknak akarnak dicsőséget, és nem gondolnak bele, hogy tetteikkel mit szabadíthatnak el.
Ellis lassú, ráérős tempóban építi fel a filmet a merényletig, apránként növelve a feszültséget, míg végül a mi szívünk is a torkunkban dobog, amikor feltűnik Heydrich konvoja. Az olyan pillanatok, amikor Kubis pánikrohamot kap a bevetés előtt vagy Gabcik géppisztolya beragad, nemcsak a realizmust, de az elesettség érzetét is növelik, hogy milyen apró tényezőkön múlnak a szituációk. A játékidő felénél bekövetkező (rendezői szempontból mesterien levezényelt) akció után, kezdetét veszi az ellenállók vesszőfutása, amikor a hatalom kíméletlen erővel üldözni kezdi őket és csap le szeretteikre.
A lázadók maradéka és a két ügynök egy ortodox katedrálisban lelnek menedéket, és itt következik be a végső összecsapás köztük és a totális túlerőben támadó SS osztagok között. A valóságban hat órán át tartó elkeseredett élet-halál harcot Ellis 25 székbeszögező, torokszorító percben ábrázolja. Golyózápor, por, törmelék, gránátok, halottak tucatjai, mindezt kaotikus mégis követtető kameramozgásokkal (ami szintén Ellis munkája) hektikus vágásokkal. Paul Greengrass filmjei óta nem láttam ilyen remekül szervezett káoszt.
Sötét, erős, kemény darab Ellis filmje, amit nem a háborús műfajra jellemző hősies pátosz itat át, bármennyire is próbáljon erről meggyőzni az alattam kommentelő...nos meglehetősen furcsa gondolkodású úriember. A hazafiasság és az önfeláldozás értékéről több árnyalatban gondolkodik az Anthropoid, de végső soron nem teszi kérdőjelbe. Mert a gonosz ellen minden eszközzel küzdeni kell, még akkor is, ha csak egy kis rést tudunk ütni a páncélján.


3. Az utolso szamuráj (2017-06-11 18:02.05)  
ehhez mondjuk közük nem volt az amerikaiaknak,de ez téged tévedéseidben sose rázott meg,csak írogatod hülyeségeid:)


2. Cthulhu6 (2017-06-10 18:37.32) aaaaa - (válasz Cthulhu6 1. hozzászólására)
Hőszereplő.... :D Úgy értem... hősszereplő... Fő-hős-szereplő.... :D Főszereplő na....


1. Cthulhu6 (2017-06-10 18:35.57) aaaaa
Elmehetnek a búsba ezekkel az amerikai filmekkel. Az utolsó fél óráig minden olyan jó volt, aztán a templomos akcióval mindent tönkre vágtak. Megint úgy mutatták be a náci katonákat, mint akik ész nélkül céltáblával a seggükön rohangálnak össze-vissza, csak hogy a hőszereplő minél hősiesebben lelövöldözhesse őket. Annyira szánalmas ez az amerikai pátosz, hogy ők még vesztesen is halomra tudják lőni az ellenséget..... Pff.... nevetséges.... Ugyanezzel baszták el a Fury végét is. Nem tudtak megmaradni a realitás egy még elfogadható szintjén.... Ezért, és csakis ezért kapják be.... 1 csillag



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2023-08-20 21:318 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk