Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az ördög maga
- Film Café, 08:35
Mindent bele, fiúk!
- Moziverzum, 08:40
Az ügynökség
- Viasat Film, 08:55
Hősök kora
- Film Mánia, 09:40
Mindörökké Batman
- AMC, 09:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
2022-es választás
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az univerzumon túl aaaaa
Perényi László aaaaa

 

Fórum - Ófaerd (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Lepkelali (2024-02-18 20:13.35) aaaaa
Az első évad szerintem is egész jó. A vén faszi tisztára úgy néz ki mint Pálffy Pista bácsi. A nyomozónk pedig Bud Spencer Piedonéjára emlékeztet. Noha az öklét nem használta, de nála sem láttam soha fegyvert. Vagy csak nem emlékszem rá? Kicsit hiányoltam, hogy végül is miért mentek szét az asszonnyal, tudom, hogy nem kapcsolódik ide, de van elég sallang benne, akkor megemlíthették volna ezt is. A másik két rendőr is erős karakter. Ugyan van benne 1-2 logikai bakugrás... milyen hely az, ahol civilekre (haverokra) bízzák a gyanúsított őrzését?

A második évad viszont katasztrófa javából. Miért kell már megint erőltetni a migráns, nigger vonalat, miért kell a buziság (a történet szempontjából teljesen felesleges volt, lehetett volna a fehér csávónak egy szőke, nagymellű barátnője is) úgyhogy okádtam megint erősen. Kár érte, mert a story még elment és a hajrában sikerült feljavítani néhány drámai jelenettel. Ja, és hogy meg ne feledkezzek róla, már megint kiverte a biztosítékot a kiscsaj viselkedéskultúrája. Sokadik film rövid időn belül, ahol a képembe van tolva a mai fiatalok "kihaénnem" stílusa. Bezzeg amikor baj van, akkor pityeregnek, könyörögnek meg be vannak szarva, akkor nincs az a fene nagy önbizalom, hanem attól várják a megoldást, akit előtte le sem szartak.
2. évad miatt -2 *


5. Emmersson (2022-06-15 09:17.29)  
Trapped címmel találtam rá..persze nem itt ;)



4. Vbacs (2020-07-05 11:33.19) aaaaa
Én ezt a remek sorozatot tavaly tekintettem meg és borzasztóan megragadott. Legalábbis az első évad.
Aki már látott skandináv krimiket, azoknak nem igazán kell ecsetelnem, hogy ilyenkor milyen elvárásokkal ül le az ember ezek elé a sorozatok elé: precizitás, csodás atmoszféra, profi színészi játék, a feszültség és a figyelem folyamatos fenntartása és az elengedhetetlen északi melankólikusság, ami a sorozat és a néző csontjáig hatol. Ezeket az elvártakat hibátlanul hozta az Ófaerd, sőt, számomra még egy hatalmas pluszt is adott: a lassúságot. Ez a sorozat nem kapkodott, nem volt tele eseményekkel, hanem hagyta, hogy beszívjuk az izlandi, dermesztő, havas lassú életérzést. Nem akart tökéletes lenni, nem akart a legeszesebb lenni, és pont ezzel tudott engem elbűvölni. Hagyott időt, hogy minden szereplő kibontakozzon, hogy az észak-izlandi kisvárost jól bejárhassuk és megtudjuk, hogy ki milyen "csontvázakat rejteget a szekrényében". A cselekmény és a nyomozás nem volt túlbonyolítva, apránként haladt előre, jól lehetett követni és a poénja sem akart akkorát szólni hogy leomoljon a vakolat. Számomra ezt is jelentette Izland, ebben az évadban úgy érzem, hogy jól megismerhettem az ország lelkét.

Ellenben a második évad nagyon nem volt ínyemre. Szerintem azért, mert az alkotók felismervén az első évad sikerét úgy gondolták, hogy akkor gyors tempóban utol akarják érni híres konkurens testvéreiket, mint például a Hidat, a Killinget, vagy a Wallandert. És ezért minden lehetséges sablont beletettek, ami szerintem teljesen idegennek hatott az első évaddal szemben. A kedves kis hideg, zárt kisváros szorongató klausztrofóbiája hirtelen kinyílt és városon kívüli családi drámát vegyítettek a társadalmi különbségekkel (rasszok, homoszexualitás), a környezetszennyezéssel, a családi drámával, és még sok-sok töltelékkel, ami egyszerűen túl soknak bizonyult. Túltolták a szekeret elég erősen. Túl sok tartalmat akartak adni egyetlen pár részes évadnak, totálisan feleslegesen. A régi szereplőket elfeledtük, elhanyagoltuk vagy elhagytuk. Az atmoszférára és a melankólikusságra sokkal kevesebb figyelem jutott, tele volt felesleges jelenettel, céltalan akciószekvenciákkal és sok olyan szereplővel, akikre érzelmileg nem lehetett ráhangolódni, mert a nagy egészhez vajmi keveset adtak hozzá.....mintha nem is az Ófaerd-et néztem volna a 2. szériában. 1-1 fontos és jó karaktert feleslegesen iktattak ki, a történetet egyáltalán nem szolgálta. Tehát hibát hibára halmoztak.

Az én szememben az igazi Ófaerd 1 évaddal rendelkezik. A második egy hatalmas hiba volt.


3. Keller.p (2019-12-26 20:05.35) aaaaa
Nekem már a "gyilkosság reykjavikban" is baromira bejött, nagyon eltalált kis sori lett, de ez most megint szíven ütött. A második évad végén már fájt a gyomrom az izgalomtól.
Humortól nem hemzseg a sztori, talán egy valami humoros elszólás volt, amikor főszereplőnk 195/130 kg alsó hangon és azt mondja
-olyan leszek mint légy a falon..
-úgy érted medve a falon..grizzly medve

Német aláfestéssel láttam az első évadot, a második évad izlandi nyelven sokkal élvezetesebb, szép nyelv, szép komor látványvilág, ütős történetek.


2. Oereg Gorm (2017-06-07 21:36.13) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 1. hozzászólására)
Kikúrt jó sorozat volt


1. Lifeisamovie (2017-06-07 21:34.57)  
végagok? Ilyen cím után (annyira oda akarok látni egy ő betűt a végére: Ó fa erdő XD) azt hittem valami helyi mitikus nyelvjárás, még egyszer vissza...ja végtagok.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLepkelali, 2024-02-18 20:136 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk