Tiszta méhpempő tudnivalók + rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Egy makulátlan elme örök ragyogása
- HBO2, 09:16
Hősök kora
- Film Mánia, 09:40
Mindörökké Batman
- AMC, 09:50
A Pelikán ügyirat
- RTL Három, 10:15
Egy kivételes barát
- Cinemax, 10:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
2022-es választás
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eltitkolt várandósság aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - Race: A legendák ideje - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Vmiso (2021-01-15 07:08.25)  
Eléggé átlagos filmre sikeredett, több lehetett Jesse Owens történetében.
Egyszer éppen meg lehet nézni.


14. Macaulay (2018-12-03 13:35.13)  
Nem hittem hogy; ennyi negatív személyeskedö véleménnyel; leszek kénytelen szembenézni; csak; mert leírom a mit gondolok! Azt hittem itt a filmekröl ír mindenki nem egymást sértegetni! Pesze; arctalunúl mindenki bátor!



13. Dobsony (2018-12-03 13:33.10) aaaaa - (válasz Macaulay 12. hozzászólására)
Hát pedig inkább magadat kellene sajnálni.
Amúgy nem akarok veled::::::"kötöSZködni"!???
"Mégha a maga nem egy;zseni" .....
Ezután mit mondjak? Inkább semmit.


12. Macaulay (2018-12-03 13:19.32)  
Nem köszönök semmit! Csak sajnálni tudlak!! Te azért vagy itt hogy; kötöszködj! Itt az ember elmondja: a véleményét egy filmröl amit látott! Mégha a maga nem egy; zseni!" Nem kéne személyeskedni!!


11. Dobsony (2018-12-03 12:50.11) aaaaa - (válasz Macaulay 10. hozzászólására)
Nem kell nyelvtanárnak lenni ahhoz, hogy zavarjon ez a sok-sok fogalmazási-helyesírási hiba. Nem 2-3 elírás van közlendődben, hanem min.23. Ezt sikerült 5-6 mondatban összehoznod. A reakciód is jelzi, hogy nem vagy egy "észkombájn". :)
Mit köszönsz?


10. Macaulay (2018-12-03 12:21.11)   - (válasz Dobsony 9. hozzászólására)
Megint egy nyelvtanár! Te sem írsz sokkal helyesebben! Köszi!!


9. Dobsony (2018-12-01 15:16.13) aaaaa - (válasz Macaulay 8. hozzászólására)
Te most direkt írsz ennyi hibával, vagy mi van veled?
A filmről már írtam lentebb, nem is vitatkoznék veled. Mindenesetre erről a témáról csak jobb filmet lehetne összehozni.
Szerintem egy kihagyott ziccer volt, egy kapufára lőtt büntető. ;)
Ha már sporttémájú az alkotás.


8. Macaulay (2018-12-01 13:45.07)  
Szerintem ez egy nagyon ígényes színvonalas életrajzi film! Egy nagyszerü sportoló és emberöl aki; nagyon nagy méltósággal viselte a börszíne miatti faji megkülömböztetést elöítéletet! Neki tényleg a bizonyítás volt fontos! Ami akkor Amerikában csak a sportban vagy a zenében tudott megmutatni egy fekete ember! Ami; nekem nagyon érdekes volt hogy; a náci Németországban milyen szeretettel fogadták az emberek a fekete sportolokat kezet fogtak velük örültek nekik! Legalábbis a film így mutatja be; ha ez igaz akkor; nem mindenki volt ott fajgyülölö fasiszta!? Amit még ki emelnék a Göbbelst játszó színészt óriási volt!!


7. Az utolso szamuráj (2017-02-25 16:40.50) aaaaa
A Race-val az a gond hogy...gyáva.Megtorpan egy bizonyos ponton,és azon túl nem nagyon merészkedik.
Pedig minden idők egyik legnagyobb sportembere ennél jóval többet érdemelt volna:Jesse Owens már a hazájában kénytelen volt megküzdeni azzal,hogy kicsit sötétebb volt az árnyalata,mint azt több amerikai szívesen elnézte volna,és akkor ott volt még az 1936-os Olimpia is....Ahol ugye egy olyan országba kellett versenyeznie,ahol éppen egy Adolf Hitler nevű egyén az úr.
Amit viszont itt látunk,tulajdonképen a neten utánakereshető,meg kicsit....átlagosra van véve már rendezés szempontjából,és a korrekt iparos hírében álló Staphen Hopkins ehhez a megmérettetéshez talán nem a legjobb választás.Egy ilyen témából-és pláne abból,hogy az USA és a náci birodalom bizonyos értékek??mentén nem is annyira különbözőek ezen időszakban-sokkal mélyebb,szókimondóbb,keményebb munkát is lehetett volna készíteni,a fekete bőrű tehetség ennél egyszerűen...többet érdemelt volna.Azt se állítanám ,hogy színészei megdöbbentő erővel hozták karaktereiket:mert nem,átlagosak voltak,Jason Sudeikis-nek valahogy a dráma nem jön össze.
A sportoló miatt négy csillag:4 arany és egy olyan árnyékban egy barátság,tényleg minden tisztelet neki:ha meg büszkén hazájában hajlamos volt a HÁTSÓ bejáraton bemenni a neki rendezett ünnepségre,minden kalaplengetés nekije.Talán többen félreértik,de akkor pont így nőtt felé a megkülönböztetésnek,amit bőrszíne miatt le kellett sokszor nyelnie.
Bőven nézhető egyszer,sőt,mivel azért az átlagnéző keveset tud erről a dologról,illik is egyszer.Az Akarat diadaláról amúgy annyit,popkultúrális filmekbe is bizonyos momentumai meglelhetők.


6. Berto49 (2017-01-30 23:40.31) aaaaa
Sport- és életrajzi film a színesbőrű Jesse Owensről, aki 1936-ban Berlinben négy olimpiai aranyérmet szerzett. (Érdekesség: A filmből kiderül, hogy James Cleveland Owens volt a valódi neve, de egy tanár a tájszólása miatt félreértette a kiejtett J. C. betűket, így lett belőle Jesse.) Nekem eléggé tetszett, bár a közismert tények tudatában nem rágtam véresre a körmömet, hogy sikerül-e győznie. Teljesítménye bámulatos, abban a tekintetben különösen, hogy legyőzte a rá nehezedő faji előítéleteket. Ebből a szempontból, abban a korban nem volt különbség az USA és a náci Németország között. (Természetesen feltűnik szereplőként a filmrendező Leni Riefenstahl, akit a film egyértelműen pozitívan ábrázol, pedig „Az akarat diadala” című náci propagandafilmjét erős hányingerem miatt abba kellett hagynom. Finoman fogalmazva meglehetősen „színes” egyéniség volt, egy kicsit utánaolvastam a 101 éves korában elhunyt több nézőpontból bírált, vitatott szerepet vállaló rendezőnő életéről. Megdöbbenve olvastam, hogy a „boyfriend”-je, később férje, Horst Kettner 1944-ben született, amikor Leni már 42 éves volt! Alig több mint két héttel a halála előtt kötöttek hivatalosan házasságot, valószínűleg az örökség miatt. Zsidógyűlölő, vagy nem, nehéz ezt ma eldönteni, de a szóban forgó munkája „ordas” eszméket emelt piedesztálra, és ez az ideológia milliók kínhalálát okozta.)


5. Emylio (2017-01-03 11:52.57) aaaaa
Hát ebben tényleg többnek kellett volna lennie. Elmúlt a két óra, és olyan érzésem volt, mintha egy 30 perces dokumentum filmet néztem volna meg. Hiányzott a katarzis.


4. Dobsony (2017-01-01 01:29.01) aaaaa - (válasz Bmano 3. hozzászólására)
Te aztàn jól megmondtad a semmit!
Ezzel még vitatkozni sem lehet.


3. Bmano (2016-12-31 11:20.05) aaaaa
Több is volt ebben a filmben, csak észre kellett volna venni. Sztem teljesen rendben volt a film, lehet sokunk inger küszöbe, elég magas, az egymásra rá licitáló filmek világában, és egy egyszerűbb filmet már élből lesajnálunk. Szóval nincs tűzijáték a végén, meg nincs az a húBazmeg érzés se. Nem is szájbarágós a történet, lehet az a kategória amire azt mondhatjuk hogy egy délutánt el lehet tölteni vele. Érdemes megnézni, csodát ne várjunk, egyszerű, jó és kész, mint a friss ropogós kenyér.



2. Dobsony (2016-12-29 13:20.47) aaaaa
A témàban mindenképpen, utalva Bobo tömör és kurta véleményére. Ebből a témàból sokkal jobb, hősiesebb alkotàst is ki lehetett volna hozni. Egy életrajzi alapú, kortörténelmi hűségű politikai-sportdràmàt készítettek az alkotók, előtérbe tolva a nàci Németorszàg antiszemitizmusàt és mindezt szembe àllìtva a nagy USA "demokratikus" elveivel, amiben legalàbb ugyanúgy benne volt abban az időben a fekete faj alacsonyabb rangba sorolàsa, elnyomàsa. Ezt nagyon jól megmutatja a film, Jesse Owens beszélgetése a német Lotz-al, a tàvolugràs döntője utàn a film legfontosabb pillanata, miszerint nincs sok különbség az emberek megitélésében, elfogadàsàban, faji kérdésében a két orszàg között.
A sportteljesítmény, a heroikus küzdelem, a felkészülés és Jesse Owens, mint a hàború előtti évek legnagyobb atlétàjànak bemutatàsàra szànhattak volna több időt az alkotók, mégiscsak egy életrajzi alapú sportfilmről van szó.
Kicsit kevés volt.


1. Bobo 888 (2016-12-18 15:56.28) aaaaa
Hát, ebben több volt.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2021-01-15 07:0815 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk