Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-06-20
Ghost - Rite Here, Rite Now
Kinyírni a világot
Motorosok
Szuperék

2024-06-13
Agymanók 2.
Én vagyok a kapitány
Sirocco és a szelek királysága

2024-06-06
A figyelők
Az arcuk mindig előttem lesz
Bad Boys: Mindent vagy többet

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Egyszemélyes hadsereg
- Filmbox Family, 21:00
Larry Crowne
- Viasat Film, 21:00
A hónap dolgozója
- TV2 Comedy, 21:00
Holtodiglan
- Film Mánia, 21:00
Mr. és Mrs. Smith
- Paramount Network, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Fred Tatasciore (57)
James Belushi (70)
Harsányi Gábor (79)
Helen Hunt (61)
Simon Callow (75)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
2022-es választás
Dallas (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Rap,Hiphop

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Jezabel aaaaa
Owen Teague aaaaa

 

Fórum - Egyiptom hercege - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
46. Dexter Sitzky (2019-05-10 16:41.43) aaaaa
Nagyon jól beszéli el a Kivonulás Könyvé-ben leírtakat.Jól követi a történetszál-akat,és néhány érdekes extrát is kapunk benne.Azok például kellemesen poénos-ak.Szép dalbetétet is kapunk a végén pél-dául,de amúgy végig szinte az összes
résznél vannak.Egész szuper lett az ani-máció,így dícséret illeti a forgatókönyvet,a zenét is.Szerintem a történet nem túloz,igyekszik minnél inkább az eredeti (Kivonulás Könyvében leírtakhoz) igazodni.
Az égő csipkebokros résznél például
különösen erősen lehet érezni,ahogy át-jön a vallásos hangulata filmnek.
A szinkronhangokat jól eltalálták;Val Kil-mer,Ralph Finnes,Sandra Bullock,Jeff
Goldblum,Patrick Stewart,Ofra Haza.Csak hogy néhány példát említsek.Az utóbbinak nem talál-tam meg az adatlapját (természetesen neki is öt csillag).
A történet egyik legdrámaibb jelenete (ta-lán) az,amelynél Mózes rájön a szörnyű
igazság(ok)ra,és erős lelkiismereti küz-delem zajlik benne,hogy el kell szakadnia
attól,amiben addig nevelkedett,nőtt fel.
Erős 10/10.


45. Türkiz (2018-10-23 12:43.03) aaaaa
Tök jó mese, nem is értem, hogy nem láttam eddig. Jók benne a zenék és még ha nem is Biblia-hű annyira, jól megismerteti a gyerekekkel illetve akár felnőttekkel Mózes történetét.44. ChelseaForce (2017-06-04 22:43.55) aaaaa
Bárcsak több hasonló csodás animáció megtekintésére lenne lehetőségünk, de sajnos nem túl bő a választék ilyent téren egy sokkal szaporább és igénytelenebb (mainstream) réteg hódításának köszönhetően ...

A látványvilág, a zene, a karakterek mind magával ragadóak, a készítők remekül nyúltak hozzá és egy ilyen animációnak megfelelőképpen vitték színre a régismert történetet, úgy gondolom.

Minőségi munkával van dolgunk kérem, hosszú évek óta jól megbecsült nagy kedvencem!


43. Kal-El2 (2016-12-25 13:44.37) aaaaa
18 éve,1998.december 24-kén mutatták be a hazai mozikban.338 ezren látták


42. Arturo professzor (2016-02-02 18:03.25) aaaaa
Budget:70 millió
Bevétel:218.6 millió
A filmet betiltották Malajziában.
A Vörös-tenger szétválását 10 animátor 2 év alatt végezte el.
Brenda Chapman az első nő aki ilyen volumenű rajzfilmet irányított.Szégyen-gyalázat hogy erre nem korábban került sor.
6 baki van benne.


41. Kyra92 (2015-08-29 20:54.02) aaaaa
A történelmi hűtlenség ellenére ez egy gyönyörű szép történet.
A karakterek nagyon jól ki lettek dolgozva, még a mellékszereplők is nagyon erős és árnyalt jellemmel rendelkeznek, hát még a két főszereplő testvér.
A kettejük közötti konfliktus lassú kialakulása nagyon jól meg lett komponálva, szívszorongató, hogy két egymást szerető testvért, hogy el tud sodorni egymástól az élet, milyen gyorsan egymás ellen tudnak fordulni, ha az élet nem ugyanazt az utat jelöli ki számukra.
Szívfacsaró volt nézni, ahogy két herceg, akik nem csak testvérek, de legjobb barátok is voltak, szép lassan egymás ellenségeivé válnak.
Mind közül Ramszesz az a karakter, aki a legmélyebb benyomást keltette bennem. Tulajdonképpen megértettem őt. Születésétől kezdve arra nevelték, hogy jó, igazságos, de ha kell keménykezű uralkodó legyen, hisz egy hatalmas és dicső birodalmat csak így lehet fent tartani. Ő soha életében nem ismert más tanítást csak amit a fáraó elődei tanítottak neki és minden erejével igyekezett azzá válni, akivé válnia kellett, noha a próbálkozásai eleinte kevésnek bizonyultak apja szemében. Az ő nézőpontja is szinte a legérdekesebb, mert ha belegondolunk, mi is történik vele? Van egy öccse, akit nagyon szeret, aki a legjobb barátja. Egyszer csak ez az öcs eltűnik és hosszú évekig nem bukkan fel. Már-már bele tud nyugodni, hogy meghalt, mikor hirtelen benyit az ajtón a rég eltűnt testvér és mint derült égből a villámcsapás bejelenti, hogy az ő új istene azt parancsolta, hogy mondja meg neki engedje el a népét. Ezt egy olyan isten mondja, akiről Ramszesznek halvány fogalma sem volt, hogy ki lehet, soha nem ismerte ezt az istent, nem tudta kiféle, miféle, ha hallott is arról, hogy a zsidók egyetlen istent ismernek el, nem jelentett neki semmit, hisz ő az ősi egyiptomi isteneket tisztelte, csak őket ismerte senki mást.És egyszer csak beállít hozzá a rég elveszett öccse, aki időközben vallást váltott és követeli, hogy érvényesíthesse annak a felsőbb hatalomnak az akaratát, akit a fáraó legfeljebb hallomásból ismert. Elképesztően nehéz helyzet elé állították, viaskodott is az érzéseivel rendesen, hiszen szívéből szerette a testvérét, mégis idegenként tért vissza hozzá.
A dalok is nagyon jól érzékeltetik a vívódásukat, hiszen nem akarnak egymásnak ártani, de az élet mégis úgy határozott hogy kénytelenek lesznek megtenni.
Tényleg mély benyomást hagy az emberben ez az egész történet, mély, filozofikus, elgondolkodtató.
A vallási háttértől eltekintve ez bárkivel előfordulhat. Na persze nem teljesen így, hiszen manapság nem sok embernek adatik meg, hogy fáraó legyen (xD), de mindenkinek, akinek van testvére vagy akár egy legjobb barátja sajnos számba kell venni azt az eshetőséget, hogy a nézeteik miatt, a jövőről alkotott képük miatt egy nap talán ellenségek lesznek és ebbe félelmetes belegondolni. Mennyi szenvedéssel, mennyi lemondással, mennyi fájdalommal jár ez? Rengeteggel. Hisz Mózes sem akart ártani bátyjának, hiszen ő is nagyon szereti őt, de neki ráadásul már választása sem volt. Parancsot kapott és nem volt már visszaút. Az ő karaktere is nagyon jól lett felépítve, a belső vívódása, akár a miénk is lehetne, teljes mértékben átérezhető, iszonyú terhet cipel a vállán.
A két férfi drámája teljesen lebilincselő volt, szívhez szóló, gyönyörű és legfőképp elgondolkodtató.
Lehetne több ilyen mese is. Nem a vallási tartalmára gondolok, most ettől függetlenül írtam ezt, hanem arra, hogy lehetne több ilyen szintű, igényes és elgondolkodtató mese is, nemcsak a vinnyogó, robbantgatós, retardált, fárasztó animációs hülyeségek :S jó, persze a kisebb korosztály még nem tudja ezt felfogni, de az idősebbeknek szerintem az ilyenek valók, és ezt most tényleg nem a vallási tartalomra értem, az itt szerény véleményem szerint nem számított, nem teljesen azon volt a hangsúly. Több jól kidolgozott karakterre, több elgondolkodtató, filozofikus kérdéseket feszegető mesére volna szükség. A Jégvarász az ami még szintén ilyen jó. Persze ott azért vannak idiótább jelenetek, de ott is a karakterek nagyon jól kivannak dolgozva, a két testvér közötti konfliktus kialakulása nagyon érdekes.


40. David227 (2014-04-21 00:38.00)   - (válasz Cantri 39. hozzászólására)
+1


39. Cantri (2014-04-19 19:31.21) aaaaa
A Dreamworks első egész estés animációs alkotása, ugyan nem részesült osztatlan sikerben, de jelezte lesz ennek a stúdiónak keresnivalója e téren. Az animáció kellemesen mutat, sőt olykor igazán látványos momentumok is akadnak egy-egy isteni csodatétel esetén. A karakterek persze nem túl bonyolultak, de a jól ismert történet nem is enged e téren nagy szabadságot a készítőknek. Még Zimmer aláfestő muzsikáját érdemes kiemelni, mely egy igazi nagyszabású kalandzene, mely simán megállná a helyét egy élőszereplős mozi esetén is.


38. SandroVM (2013-04-02 07:25.11)  
Borzalmas. Mielőtt bele kezdtem volna, nem is gondoltam, hogy ez lehet ennyire rossz. Annyira rossz, hogy nagyon. Annyira nyáladzik, hogy jaj nagyon. Azért adok neki néhány pontot és nem értékeltem elégtelenre, mert a látványvilág tetszetős, egy-két helyen nagyon ott van, de nem elég – még egy animációnál sem – ha csak a képi világ jó, kell még, hogy legyenek egyéb pozitívumai is az alkotásnak. Ennek viszont a képi megvalósításon kívül nem találtam semmi ilyen jellemzőt. Ha valaki ezt a történetet szeretné mozgóképen látni, inkább válasszon hozzá valami értelmes filmet (van belőle néhány), mert ez viszont nagyon gáz. A legjobban egyébként a falfestményes animáció tetszett, az nagyon ötletes volt és egyedi, sajnos az ilyen megoldásokból nem is volt több, vagy hasonló, kreatív fogás. A végén a víz szétválasztása is, elég jól van animálva, ugyanakkor nincs összhangban a „rajzfilmes” rajzolással. Ez kb. olyan, mint amikor egy élő szereplős filmben rajzfilm-figura van… elfogadjuk, hogy ott van, de nem oda való. Tetszettek továbbá a látványos birodalmi képek, de sajnos ezeket agyba-főbe elkapkodták, úgyhogy a „vágót” is érhetné valami csapás, ezért az összecsapott munkáért. 10/3


37. Dzsudiika (2013-03-01 13:33.23) aaaaa
Én is kiskoromban láttam ezt a mesét először. 9 éves lehettem. És egyszerűen magával ragadott. A zenék, a történet. 2 napja néztem újra 12 év elteltével és ugyanaz az érzés jött elő. Nem tudom elmondani, elmagyarázni de nagyon érdekes. Ez az eddigi legjobb mese amit valaha láttam. Ahogy már írták előttem, nincs sallang, csak a lényeg. Tökéletes. De ahhoz hogy a jelentését érteni tudják, kell egy bizonyos kor és tudás hozzá.


36. Tapikaa (2012-07-06 12:10.11) aaaaa
Amikor kicsi voltam akkor kétnaponta megnéztem, de volt olyan, hogy mindennap :) Nagyon szerettem már akkor is.
De ma most megnézem akkor is nagyon tetszik, ugyanannyira , mint régen :)
De talán most jobban megértem a mondanivalóját, mint akkor.
Nagyon szépen megvan rajzolva és gyönyörű zenék vannak benne :)


35. Bibokdani (2010-09-26 11:16.40)   - (válasz Cabzedo 33. hozzászólására)
Ofra Haza énekelt az Egyiptom Hercege (1998) hangszalagján, ahol Jocheved (Mózes anyja) kis szerepéhez adta a hangját. Az Egyiptom Hercege hangsávja számára Haza 17 nyelven énekelte el a "Válts meg minket" ("Deliver Us") c. dalt.


34. Lizuska91 (2010-05-22 17:56.18) aaaaa
Tényleg gyönyörű egy rajzfim, és ezerszer jobbak az ilyenek, mint az animációsak. Nekem is azok a kedvenc jeleneteim, amiket már többen is leírtak ide, de a legjobb az a tengeres, utána a csapások, és utána a fehérfényes elsőszülött-halálok. A betétdal az mindent visz, ehhez nem fér kétség, de a nyitószám is nagyon erős, és hozzá a képi világ is.


33. Cabzedo (2010-02-28 16:39.30)  
Nagyon szép, látványos és sallangmentes rajzfilm volt. Szamurájnak igaza van, miszerint egy rajzfilmnek nem feltétlenül kell szólnia gyerekeknek , még ha a Dreamworks annak is szánta volna. Egy rajzfilm épp úgy lehet hatásos (ha nem hatásosabb), mint a sima emberekkel felvett filmek (lásd Kill Bill szülők megyilkolása). Ami emgem érdekelne, hogy a Mózes anyjának magyar énekhangját is Ofra Haza énekelte? Valami iszonyűan csodás éteri hangja van.


32. Xn (2010-01-13 22:07.05)  
Szuper film!


31. Mr. Braun (2009-08-01 12:12.05)  
Jó kis rajzfilm. Megható, főleg a zenéje. Megérdemelte az Oscart.


30. Batus (2009-07-26 13:33.34) aaaaa
Egyetértek Keyko-chan-nal, én is kicsi voltam amikor először láttam és értettem (persze az is igaz, hogy ovis korom óta tanultam hittant, úgyhogy 8-9 évesen elég precízen tudtam már Mózes történetét, így nem volt nehéz érteni XD). Nem mondanám, hogy nem igazán való gyerekeknek, inkább azt, hogy minden korosztályhoz szól. Ma is ugyanúgy leülök és megnézem ha úgy van kedvem, mint 10 éve. A zene pedig egyértelműen gyönyörű, engem is érdekelne, hogy le lehet-e tölteni valahonnan (youtube-ról letöltöttem mp3 formátumban, de az sajnos háttérzajokkal meg mindennel együtt van).


29. Monyikicska (2009-07-23 19:28.29) aaaaa - (válasz Lexi 1. hozzászólására)
Engem meg elbűvölt, különösen az elején Ofra Haza ahogy énekelt, méltó nyitás egy ilyen nagyszerű rajzfilmnek.


28. Krisznk (2009-05-01 20:42.40)  
Nagyon jó film. Sok szép 3d-s megoldás van benne, ami lenyűgöző.


27. Robrol (2008-12-19 21:23.05) aaaaa
Jó kis rajzfilm, gyönyörű zenékkel ( a csipkebokros jelenetnél a legszebb).


26. Mangilla (2008-12-19 19:34.39) aaaaa
Egyetlen (igaz, elég fontos) hibát tudnék felhozni ellene: átírta az eredeti történetet.
Amúgy közel tökéletes.


25. #FLOR# (2008-10-30 14:38.50) aaaaa
szerintem jó volt!!!:)


24. Loin (2008-10-27 15:00.10) aaaaa - (válasz Zohan2008 23. hozzászólására)
igen ;)


23. Zohan2008 (2008-10-27 14:58.36)  
ÉS A OVER THE HEDGE VAGY A VERDÁK NEM SZÉPEK ÉS A MICIMACKÓ AZ RAJZFILM


22. Loin (2008-10-27 14:56.33) aaaaa - (válasz Zohan2008 21. hozzászólására)
más a technikája.


21. Zohan2008 (2008-10-27 14:55.56)  
ez animációs film mér szerinted a harcot rajzolták xD


20. Loin (2008-10-27 14:53.06) aaaaa
gyönyörű mese. és valaki írta,hogy animációs film- neeeeem:D rajzfilm:))) a rajzfilmek általában szépek( az én ízlésemnek) az animációs filmek nem:D

a lényeg,hogy nagyon szépen meg van csinálva:)


19. Sir archibald (2008-10-04 19:29.06) aaaaa
Úgy tudom (lehet hogy rosszul) Katzenberg első filmje miután elvált a Disneytől és Steven Spielbergel és David Geffennel megalapították a DreamWorks studiót.Viszont mindenkinek igaza van abban aki a Vörös tenger kettéválását dicséri.18. Delpiero (2008-08-26 17:36.03) aaaaa
Gyönyörű zene ,és a látvány (főleg a vörös tenger kettéválasztása) zseniális.


17. Monty212 (2008-08-06 16:37.54)  
Emlékszem mikór 6évesen ez volt az eggyik első rajzfilm amit moziban láttam. Nekem már akkor is nagyon tetszett de csak késöbb értettem meg sok mindent belőle. A zenéje tényleg nagyon ott van.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekDexter Sitzky, 2019-05-10 16:4146 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk