Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
West Side Story
- SuperTV2, 21:45
Támadás a Fehér Ház ellen 2. - London ostroma
- Filmbox Premium, 21:55
Vespa - Az olasz álom
- DUNA TV, 22:05
Az utolsó tangó Párizsban
- Cinemax2, 22:20
Fűrész 4.
- AMC, 22:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
2022-es választás
A hasonmás (1970) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom aaaaa
Becca Tobin aaaaa

 

Fórum - Kubo és a varázshúrok - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Kakuke (2019-05-26 01:35.18) aaaaa - (válasz Türkiz 8. hozzászólására)
Akinek ez a mese tetszett, az nem látott még jó mesét... Inkább nézzétek az Énekelj-t, az tutira megfogja a gyerekeket is ;)
Ha már meséről van szó, bizony odafigyelhettek volna mennyire rugaszkodnak el, és rémálmokat okoznak a gyerekeknek. A Hotel transylvaniában miért tudták a szörnyeket humorosra csinálni?
Vagy a Zoo-tropolis-ban is full a célközönségre tudtak szorítkozni - sőt, még felnőttek számára is sokatmondó volt.


9. Kakuke (2019-05-26 01:30.58) aaaaa
Felháborító, hol a 12-es karika? Gyanútlan szülők meg elviszik rá a még gyanútlanabb gyerekeiket. :(
Félelmetes generáció lesznek, ha felnőnek. :((



8. Türkiz (2018-05-01 18:53.11) aaaaa
Elég fura mese,kissé untatott is,pedig nem olyan rossz az alap történet,de valahogy az animáció nem jött be,egyik fej rondább volt,mint a másik.Illetve gyerek sem tudom mennyire értené vagy kötné le ez a sztori.Ha már meséről van szó ugye..


7. Dzsuppi (2018-03-27 21:52.23) aaaaa
Nem voltak túl magasak az elvárásaim, de az egyik legjobb mese, amit az elmúlt években láttam.


6. HettyKing (2017-07-20 21:36.42) aaaaa
Gyenge 5-ös, de jobb, mint a 4. Csak a végével volt picit bajom, amúgy nagyon szép film. Nekem a Harry Potter jutott eszembe róla... Aki már látta, érteni fogja, mire gondolok.
Az viszont nagy kérdőjel, miért nem vitte el az oscart a vizuális effektekért??? Hát én nekik adtam volna oda!


5. Targaryen (2017-02-23 17:41.04) aaaaa
Szeretem a meséket, de ezt alig vártam hogy vége legyen. Sem engem sem a 8 és 12 éves gyerekeim "nem varázsolta el" ez a mese. Pedig tök örültem hogy végre egy új mese amit nem láttunk... Egyszer (sem) nézős!


4. Cantri (2016-12-28 20:07.45) aaaaa
A Laika stúdió mára kétségtelenül a stop-motion animációs műfaj legprofibb képviselője, akik szerencsére szinte évről-évre megörvendeztetnek minket valamilyen varázslatos meseművel. Náluk abszolút evidencia a minőséghez való kérlelhetetlen hozzáállás, érződik, hogy alkotásaikat egészen addig csiszolgatják, mígnem valami olyasmivel tudnak előállni, ami egyértelműen ki tud emelkedni a mostanra igencsak megduzzadt animációs kínálatból. Ráadásul a készítők igényessége nem reked meg csupán a felszínességekben, a kiváló technikai kivitelezést megtoldva filmjeik összképe is közelít a tökéletes felé, legyen szó a megkapó történetről, a rendkívül kreatív látványvilágról, vagy éppen a jeleneteket mindig hibátlanul aláfestő zenei háttérről.

Kubo családmegmentő kalandja nemhogy hozza a cég szokásos képviseletét, de talán az eddigi legjobbjuk is lett! A történet távol-keleti fűszerezése olyan finom eleganciával jelenik meg, amihez hasonlóra példát mondani is nehéz a közelmúltból. Mintha a régmúlt Japán egy elfelejtett falatkája elevenedne meg előttünk, mely megragadó hangulat azonnal beránt a látottakba. Azonban a mozi igazi érdeme, hogy a bámulatos, és szemtelenül izgalmas kalandmese összetevőit, merte helyén kezelni, azaz a háttérben elhelyezni. Szó sincs esztelen akciókavalkádról, mely üres vizualitással igyekszik az egyéb erények totális hiányát elfedni. Nyilvánvalóan fontosak a Kuboékkal megélt események, de közben az alkotók olyan ÉRTELEMMEL és SZÍVVEL töltötték meg a képsorokat, hogy nem győztem elismerően ámuldozni, úgy 2 percenként...... Laikáék ugyanis nem nézik tök hülyének a legkisebbeket sem, szórakoztatás közben mernek olyan témákkal is előhozakodni, minthogy tisztelet és hagyomány nem feltétlen járnak kéz a kézben, és bizony vannak a régmúltnak olyan elemei, melyeket nem szükségszerű az újabb generációkra ráerőltetni. Hovatovább mindezt a végén megfejelik emlékeink fontosságának hangsúlyozásával személyiségünk alakulását illetően, valamint hogy milyen szerepe lehet elvesztett szeretteink felidézésének a gyász és veszteség feldolgozásában. Komolyan elképesztő teljesítmény egy alapvetően gyerekeknek szánt megvalósítási formától.......

A Kubo és a varázshúrok egy lenyűgöző dinamikájú kalandfilm, mely valójában sokkal több ennél. Kívül (3D-s stop-motion!!) és belül is markáns ütköztetés régi-új, jelen és múlt között, miközben magunk is találhatunk némi gyógyírt olyan sebekre, melyek sohasem tudnak teljesen beforrni.......


3. SuperHagyma (2016-12-18 19:12.22) aaaaa
Év csalódása. Egyszer megnézhető, átlagos,története előre kiszámítható, és tele disney mese klisékkel 5/10.



2. Kék kereszt (2016-10-18 10:06.26) aaaaa
Az idei animációs cunamiban a Laika stúdió is képviselteti magát legújabb művével.Kedvelem az eddigi munkáikat,melyeket egyediség,különlegesség és egy jó adag sötétség jellemez.Az általuk életre keltett történetek elsősorban nem a legkisebb korcsoportot célozzák meg,nem nekik szólnak..ezt sokan be is nézik,aztán lesz sírás rívás..ugye.Eddig minden tetszett tőlük,de a ParaNorman jött be a legjobban,így kíváncsi voltam a következő nagy dobásukra is ami elég rendesen túlszárnyalta eddigi munkáikat..Nem is kicsit..
Nagyon bejött.A cukiságfaktor idén már párszor kiakadt..de itt szerencsére szó sincs erről.Ne felhőtlen szórakozásra számítsunk..Ez egy elég komoly családi dráma..A sztori melankolikus.A halált most sem kezelik tabuként,sőt..Szerves részét képezi a történet gerincének.A japán körítés és a varázslat eléggé különlegessé és hangulatossá teszi az egészet.Minden túlzás és erőltetés nélküli,igazán szimpatikus és szerethető karakterek vannak benne ami mostanság ritka.Az elátkozott bogár szamuráj azért ott volt.A humor is jelen van,finoman adagolva,a megfelelő pillanatokban itt ott feltűnve,nem eltúlozva mint mostanában oly sokszor..Itt nem ezen van a hangsúly.Voltak benne kissé durvának tűnő jelenetek pl a gonosz nagy fater..szellem-démon..óriás féreg a végén..hát nem teszed ki az ablakba.Pelus csere az aprónépnek.A harc a gonosz nagynénikkel és az óriás csontvázzal is elég jó volt.Mondanivaló és tanulság is jelen van,ami miatt a végét kissé elszúrták a szokásos közhellyel,de ezt leszámítva eléggé rendben volt.
A látvány..Először nem hittem hittem a szememnek.Mintha rendes animáció lett volna,de nem.Nagyon nem.Utánanéztem és találtam egy videot arról,hogyan készült.A stúdió nem szakított a rájuk jellemző hagyományos stop-motion technikával,a Kubo is azzal készült,csak az eddig látottakhoz képest,egy sokkal magasabb szintre emelték ezt a technikát.A végeredmény elképesztő..Minden képkockáján érződik az a rengeteg kemény munka amivel készült.Le a kalappal előttük.Csak így tovább.Remélem még sok hasonlóan jó alkotást készítenek nekünk.
Idén jó pár animációt látva,eddig azt mondtam,hogy minden tekintetben a legjobb a Zootropolis és simán megérdemli az Oscart.A Kubo megnézése után már nem vagyok benne teljesen biztos..


1. Vbacs (2016-10-03 17:07.11) aaaaa
Volt szerencsém premier előtti vetítésen látni ezt az újabb Laika művet.

Innentől SPOILERES írás.

Az a helyzet, hogy nem csak stílusra ad ez a stúdió, hanem alaposan felteszi a mércét minden más tekintetben is. Csak a jól megírt, remekül kidolgozott meséket mesélik el a nagyközönségnek, amiből Kubo históriája sem lógott ki. Az első néhány percben, mikor tudtunkra adják, hogy anya gyermekével menekül valahonnan és bevágja fejét egy sziklába, mondtam magamban, hogy ez talán nem a körülöttem ülő 200 gyerekhez fog szólni.

Az egyetlen problémám ezzel a művel pont ebből adódott. Már mert a felnőtt nézőkhöz szólni, de nem mert eléggé. Félúton megállt a gyermeki és a felnőtt szinten. Sajnos megint "szokásos" üzenettel zárult a csodásan felépített és megírt karakterekkel teli képzeletbeli ázsiai világ. Húztam is a számat emiatt. Mi a lényeg? Szeretet, család, jóság. Ahhhh, hát ismét itt vagyunk.
Kicsikét sajnálom, mert előzetese alapján valami különlegesebbre számítottam. De nem, megint a szeretet erejével győztük le a gonoszt. A film felétől érezhető volt, hogy erre megy ki a játék, szóval nem kerülte el a nyálat.

Természetesen a film erényei akkor is erények maradnak. Páratlanul megkomponált fantáziavilág ügyes (a Laikától megszokott) technikával kivitelezve, ami megint messze repített minket és jó érzés volt elmerülni benne. Voltak megható, akciódús, és humoros jelenetek egyaránt, nem győzték váltani egymást és egyszer sem ült le a tempó. Az év legkülönlegesebb és legjobb meséje lett volna, ha elrugaszkodott volna a "alegfontosabbcsakisaszeretet" tiszteletkörétől. Így számomra csak egy korrekt "jó" az értékelése.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKakuke, 2019-05-26 01:3510 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk