Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Barbie - A film
- HBO2, 04:05
Ő a szerelem
- HBO, 04:33
Gépállat SC
- Mozi+, 05:00
6:3, avagy játszd újra Tutti
- RTL Három, 05:15
Záróakkord
- SuperTV2, 05:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Florence: A tökéletlen hang - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

29. Moncsi001 (2019-11-17 23:17.15) aaaaa
Imádtam :D


28. Semprini (2018-02-05 18:06.20) aaaaa - (válasz Amycusack 27. hozzászólására)
Florence Foster Jenkins éneklése az opera műfaján belül alighanem az alulmúlhatatlan mélypontot képviseli a hangrögzítés történetében. Számomra az a legdöbbenetesebb, leghihetetlenebb, hogy a milliomosnő közvetlen környezetében lévők meg bírták állni hangos röhögés nélkül, miközben hallgatták. Sőt, hogy egyáltalán végig bírták hallgatni és nem rohantak ki a teremből. Mert ha így lett volna, Foster Jenkins-nek alighanem feltűnik a dolog és gyanút fog, hogy talán mégsem énekel annyira szenzációsan, mint azt képzelte. De nem, ezt a botrányosan minősíthetetlen, az eredeti zeneműveket minden tekintetben meggyalázó előadásokat valaki még lemezre rögzítésre is méltónak találta, majd a kész lemezeket meghallgatva nem semmisítették meg sőt napjainkban is könnyedén hozzáférhetők - természetesen elrettentő példaként.



27. Amycusack (2018-02-05 17:52.33) aaaaa
Meghallgattam Florence eredeti hanganyagát, nem semmi :D


26. Brundle (2017-10-06 20:28.55)  
Ma este már eljutottam a filmig is, érdekes volt a fiktív elődjét a Marguerite filmet még nem láttam de talán arra is sort kerítek de ez a film ez jó volt, egy sokig tévedésben élő "művész" története élete utolsó időszakában aki azt hitte hogy jó és tehetséges, de valójában éppen ennek ellenkezője volt inkább jobban. Szóval mindent egybevetve kellemes csalódás volt a film és nem mondom hogy rossz lenne kicsit sem az, szerintem érdemes megnézni mindenképp.


25. Csabaga (2017-05-12 19:00.07) aaaaa - (válasz Dobsony 24. hozzászólására)
Ez a nő zongorista akart lenni és állítólag annak még jó is lehetett volna.
A keze a szifilisz miatt tönkrement és művész akart maradni.
És volt pénze,így lehetett az...


24. Dobsony (2017-05-11 18:19.43) aaaaa - (válasz Csabaga 23. hozzászólására)
Szerintem ezt a filmet csak és kizàrólag ripacskodva lehetett elkészíteni. Egy harsogó, magamutogató vilàgban, egy bàjgúnàr szeretővel, egy hamis dìvàval csak igy tudtàk àtadni a film lényegi dolgait.
A mai napig viszont nem értem a miérteket!


23. Csabaga (2017-05-11 17:35.16) aaaaa - (válasz Laura_1982 1. hozzászólására)
Igen,a téma ugyanaz,viszont ez a film egy valóban létező emberről szól.
Bosszantó,hogy így túlripacskodták,elvéve a drámai erőt belőle..


22. Natalie Wood (2017-05-08 17:54.25)  
Számomra botrányosan szar volt, rég szenvedtem ennyit.


21. Esza (2017-03-01 00:39.24) aaaaa
[link]


20. Pitzburg (2017-02-21 13:16.19) aaaaa
Nagyon helyes kis film, az meg csak dob rajta, hogy életrajzi film. Volt benne minden, nevetés, sírás, tisztelet, alázat. És persze egy olyan sznob réteg bemutatása, akik a pénzért mindenre képesek. Még tapsolni is egy ilyen borzalmas hangnak. Én a film után meghallgattam a YouTube-on fellelhető eredeti felvételeket, hihetetlen még nekem is, aki abszolút csak zeneélvező vagyok, nem zeneértő.
Viszont muszáj kiemelnem egyetlen részt a filmből.
SPOILER

Amikor Florence felmegy Mr. McMoon lakására és leül a zongora elé, és elkezdik játszani Chopin E-moll prelude-jét. Számomra az egy nagyon mély pillanat volt.


19. Rockercsaj2003 (2017-02-19 20:27.49) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 16. hozzászólására)
Meglepődtem ezen a véleményem...nekem elviselhetetlen volt a film:)Véleményeidet elolvasva az ember mindig tudja más perspektívákból látni a dolgokat:)


18. Csabaga (2017-02-15 18:42.59) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 16. hozzászólására)
Jogos,Hugh Grant is kaphatná már valamit,ez a film nélküle nem működne,és sokáig komoly szerepe volt az angol vígjáték feltámasztásában.

Nem egy nárcisztikus ember volt?Ha nem,akkor botfüle lehetett,hiszen bármit visszahallgatva tudnia kellett volna,amit csinál,nem az igazi.


17. Dobsony (2017-02-15 18:30.29) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 16. hozzászólására)
Most màr tudom a nevét is a Bikicsunàj elkövetőjének. ;)
Hàt Szamu igazad van mint àltalàban, de a modernkori Florance-k csak és kizàrolag a kereskedelmi médiàknak, a bulvàrsajtónak és az internet vilàgànak köszönheti, hogy léteznek, vannak-voltak és beszéltek róluk. De a cìmszereplő hölgy igaz története 70-80 évvel ezelőtt történt, akkor még a modernkori sztàrsàg-celebség nem létezett. Abban azért igaza van Csabagànak, ha nem egy kőgazdag néniről lett volna szó, sosem történt volna meg ez az egész.
Vagy lehet màr akkor is veszett volt a vilàg, csak mostansàg ràfogjuk a tv-re, a bulvàrra, a netre?
Még most sem értem, a miért még mindig miért!
Amúgy olvasva róluk, a való életben Florance tudott az angol szerelme màsik életéről, sőt abszolút megegyeztek abban, hogy igy élnek.
Mondjuk ezt meg elég beteges dolognak tartom, mindkét részről. Pedig kiderült, nem volt az, csak szàmomra nagyon furcsa lehet ìgy élni és leginkàbb SZERETNI!!


16. Az utolso szamuráj (2017-02-15 17:58.12) aaaaa
Félelmetes jó film.

Emlékszel még a Bikicsunájra??Az Alphaville együttes Big in Japan című slágerét gyalázta meg egy Szarka László nevű figura:internetes mém,híresség,és több hónapnyi röhögnivaló lett belőle,én pedig a mai napig képtelen vagyok elhinni,hogy a figura-és a hozzá hasonló több ezer abnormálisnak tűnő akárki-komolyan azt gondolja,amit ő megpróbál a színpadon lenyomni.....az....ha nem is tökéletes,de jó???És nincs a környezetében valaki,aki azt mondja neki,figyu máááá testvér:rémes vagy???Vagy csak egyszerűen a szokásos kereskedelmi tv-s fogások egyike a sok birka?)
A Tökéletlen hang egy könnyed szórakozásnak is beillő darab:alatta mélyebb réteggel.És...igen komoly szerelmi kapcsolattal.A film Florence Foster Jenkins életének egy bizonyos időszakát öleli fel-leginkább a végét-és hajlamosak is lehetnénk a világ talán legnagyobb színésznőjének újabb jutalomjátékának betudni.Meryl Streep egyszerűen...á,zseniális na,igaza volt egyik kritikusának,amit ez a nő nem tud a vásznon,az csak azért van,mert nem is létezik.Mikor károg,vannak olyan apró pillanatok,mikor szemlátomást elfelejti a szöveget Florence:de egy igazi "művésznő" ugyebár mindenből jól jön ki színpadon,és egy "hohohohaha" -val kivágja magát:mivel színésznőnk filmjei felett igen nagy befolyással bír,kíváncsi lennék,mennyit engedtek neki improvizálni-és hagyták benne a kész műben.
Streep zseniális-és Hugh Grant még jobb.Igazából örülnék,ha az épp egy hosszabb visszavonulását fontolgató angol színész kapna egy komolyabb díjat,mert még soha nem volt ilyen jó.Grant pont az amerikai színésznő nevének hallatára mondott igent,mindenképp Meryl-el akart egyszer játszani,és a saját bevallásában is közepes színész figurájába bújva élete alakítását hozta.Simon Helberg-et többen csak megemlítik,pedig hogy a kis vakarék ilyen jó drámai színész is legyen....minden pofavágás,rezdülés a helyén,és sokat dobott vékonyka figurája a show-n.
Bennem meg a fenti kérdésen kívül átfutott még sok egyéb is:tényleg ekkora hatalma van a lóvénak a művészet felett??Hogy híres tanárok is felügyelték Florence "előremenetelét"(Te jóóóó Isten...),hajbókoltak,elfogadták pénzét,de persze mikor koncertet adott,azon akármennyire sajnálták,nem tudtak megjelenni??Hogy ez a nő,akiről máig nem tudni,-és épp ezért "működésénél" sok a kérdőjel-tisztában volt vele,hogy borzalmas énekes és ez nála afféle...hát,kicsit dili volt vagy hülyéskedés,avagy ő komolyan gondolta,korának egyik legnagyobb tehetsége???Hogy állítólag tényleg volt aki szó szerint "összeröhögte magát a vizelésig" egyik fantasztikus előadóestén,hogy az akkori művészvilág ,akik szintén nem szegények voltak tehát nem kellett Bólogató Janit játszaniuk ,ehhez mégis mit szóltak...vagy ez valahol olyan,mint a fentebb említett "bikicsunáj??"
Továbbá mindezek mellett ott van még az emberi kapcsolatok kérdése is,ami végképp megadja a mozi értékét:St. Clair Bayfield alakja egy olyan férfit rejt,aki miután ágyba tessékelte Florance-t,eltaxizik egy másik nőhöz,lényegében kettős életet él.Az a nő képes megadni a testi szerelmet is:Florance szifilisze miatt nem,és talán tényleg igaz,hogy a "művésznőt" kizárólag a zene iránti elkötelezettsége élteti még-hisz betegségébe már meg kellett volna halnia.(A második világháború idején járunk)Ám Bayfield mint kiderül,mégis szereti feleségét-tanítanivaló az a fintorral egybekötött mosoly Hugh Grant arcán,mikor barátnője megfenyegeti,ha odamegy párja gúnyolóihoz,ő elhagyja,annyira úriember és angol összeolvadva!-csak...ezt a szerelmet talán többen képtelenek megérteni.
Hisz talán igaz,a szerelemnek...sok formája létezik,csak szeretik leegyszerűsíteni.És igen,a filmek ebben a közönség segítségére is vannak:Stephen Frears munkája viszont ilyen szempontból szembe mer menni az "általánosítással".
Jó kis darab bizony ez a kosztümös dráma:egy olyan nő története,aki tényleg megtesz mindent,hogy nyomot hagyjon-legyen elég annyi,David Bowie,Michael Jackson,a Moulin Rouge rendezője vagy éppen Barbra Streisand Florance lelkes híve és megvan(néhányuknál múltidő sajnos) nekik a művésznő bakelitlemeze!-és a látottak szerint hatással volt a világra még úgy is,mint legrosszabb.Vagy pont éppen ezért.
És....így is többet elért,mint többünk összesen.Ha most újra felhozod a pénzt,még igazad is lehet...csak akkor nem látod a "lelket".


15. Natalie Wood (2017-02-04 16:18.00)  
Micsoda ráncos, randa vén pöcs lett ez a Húú Grant..


14. Csabaga (2017-02-03 19:50.45) aaaaa
Ugyan nem tudott énekelni,de mégis jobb volt az átlagnál,így jogosak az elismerő vélemények a kitartásának.A filmmel ellentétben nem egy rossz kritikába halt bele,azt bárki kaphat.Hogy léphetett fel egy komoly helyen egy magánklub helyett?Hát,a pénz mindent visz.


13. Dobsony (2017-02-02 23:41.30) aaaaa
Engem nem igazàn szórakoztatott ez, az amúgy brilliàns színészi jàtékot hozó könnyűdràma.
Műfajilag még az életrajzi filmek csoportjàba is belefér, mivel az alkotàs egy igaz történetet tàr elénk, de mégsem az, mert csak az utolsó éveiről szól a "művésznőnek", a filmből nem sokat tudunk meg az előzményekről. Meryl Streep és Hugh Grant nagyszerűen ripacskodja végig a szerepét. Ebben a szerepekben, ebben a történetben, ebben a korszakban, csak igy túlripacskodva lehet hitelesen eljàtszani. Sikerült!!
Csak valaki mondja meg: MIÉRT???
Màrmint miért kellett hazudni a férjnek, a baràtoknak, az énektanàrnak, a közönségnek?
Erről a dologról a magyar könnyűzenei tehetségkutató versenyek selekjtezői jutnak eszembe. Bemegy a magamutogató, olyanahangommintasztàroknak hülyegyerek, rajta röhög az egész stúdió, a zsüri lehúzza mint a szart, kint a szinfalak mögött a rokonsàg, baràtok, szülők, szerelmek meg nem győzik vigasztalni kedvencüket és azzal nyugtatjàk, hogy nagyon jó voltàl, nem értik miért nem jött be a zsürinek, ők nem is értenek hozzà, és tàrsai. Hogy lehetnek ennyire elfogultak? A rokoni, baràti, érzelmi kapcsolatok süketséget szülnek? :)
Itt a filmben is, mindenki csak hogy jóban legyen a dúsgazdag dàmàval és nehogy megbàntsàk alapon tapsikoltak a borzadàlyhoz? Még pénzt is osztogatott, de miért?
A végén meg összeomlott az egész, de egészen agyament hogy a Carnegie Hall-ba felléphetett valaki ilyen sipàkoló, semmilyen hanggal.
Hihetetlen hogy ez a történet a való életben igy ahogy van megtörtént, és nem a nàci Németorszàgban, nem a mostani Észak-Koreàban vagy a kultúràt pàrtvezérek àltal ìrànyitott volt kommunista diktatúràban, hanem a nagy szabad USA-ban 70-80 évvel ezelőtt.


12. Kokesininja (2017-01-30 11:05.50) aaaaa
Félelmetes ...


11. Rockercsaj2003 (2017-01-28 21:53.24) aaaaa
maga a film egy nagy csalódás...... a színésznő itt is jól játszik...de a filmet soha többet nem fogom megnézni...:(


10. Chans (2017-01-28 00:13.10) aaaaa
Igaz ami igaz, az élet írja a legnagyobb sztorikat. Kinek jutna ilyen eszébe? :) vicces a sztori de mégsem, lapos a sztori de mégsem, feledhető a sztori de mégsem. Meryl isteni nincs rá szó hogy mekkora csillag Hollywood egén. Hugh is fantasztikusan játszott és nekem pl egyetlen pillanatig sem tűnt úgy hogy nem jó párosok ebben a filmben. Meryl Oscar jelölése ismét jogos, nem tudom megnyeri- e (csak remélem).


9. Bertó!!! (2017-01-27 22:34.33)  
Stephen Frears-nek még egyetlen alkotását sem volt alkalmam látni,de ezt a filmet kifogástalanul összerakta,a 2 órás játékidő felének érződött.

A színészek,Meryl Streep, Hugh Grant, valami zseniálisak,utóbbi karaktere nagyon átérezhető volt amiért minden áron meg szerette volna óvni nejét a csalódásoktól.

Nem hiába van feltüntetve a kategóriánál:
-vígjáték és a dráma.
Mind a kettőt nagyon jól átadja a film,az egyik pillanatban még nevetünk az arckifejezéseken,szituációkon,másik pillanatban meg némán,rezzenéstelen arccal nézzük,hogyan is működik a film drámai oldala.

A ruhák,díszletek,zenék,minden klappol és a korrajz egy pillanatig sem dob ki a élményből.
Kellemes meglepetés.


8. Emmersson (2017-01-27 00:03.51)   - (válasz Laura_1982 1. hozzászólására)
Ez egy valós eseményeken alapuló, valóban élt személyekről szóló film. Már hogy volna koppintás?!
Egyébként is, maximum remake...bár itt a két bemutató közt egy év sem telt el!


7. Semprini (2017-01-25 23:01.46) aaaaa
Legalább húsz éve annak, hogy először hallottam Florence Foster Jenkins áriafelvételeit. Pontosan azt a hármat, amelyek a filmben is elhangzanak: a Lakmé Csengettyűáriáját, Adél Kacagó dalát a Denevérből és az Éj királynője II. felvonásbeli áriáját a Varázsfuvolából. Az irtózatos, minősíthetetlen fülsértő rikácsolás teljesen ledöbbentett, nem akartam elhinni, hogy létezik ilyen. Gyakorlatilag ennél hamisabban, rondábban és fülbántóbban már nem lehet énekelni! És mindehhez képest ezt valaki felvette, sőt a mai napig hozzáférhető lemezen, mint kuriózum. Oké, persze, tudjuk: nagy az Isten állatkertje és alacsonyan vannak a rácsok, na de akkor is! Nem volt ennek a nőnek egyetlen olyan ember sem a környezetében, aki felvilágosította volna, hogy amit művel az auditíve elviselhetetlen, vagy legjobb esetben is csak hisztérikusan lehet rajta röhögni?
Aztán amikor megtudtam, hogy film készül a hölgy életéről, méghozzá Meryl Streep főszereplésével, eldöntöttem, hogy ezt nekem látnom kell. Nem moziban néztem meg, kivártam a DVD-megjelenést és tegnap megtekintettem. Nos, nagyjából olyan lett, mint vártam. Azaz kicsit mégis más. Meryl Streep tulajdonképpen tökéletesen hozza a karaktert, és döbbenetesen jól imitálja az eredeti Foster Jenkins hangját és énekélésének minden jellegzetes tulajdonságát, a vibrato nélkül kisüvöltött magas hangokat, a néha tercnyi aláintonálást, a glissandós koloratúrákat, és a hangszín is meglepően hasonlít. (A stáblista és a werkfilm tanúsága szerint valóban ő énekel és tényleg Helberg zongorázik a filmben).
Hogy maga a sztori megért-e egy nagyjátékfilmet, ráadásul úgy, hogy ez igazából nem is életrajzi film, hiszen például a hölgy ifjúkoráról semmit nem tudunk meg, csak azt a korszakot dolgozza fel a film, amikor a milliomosasszony éneklésre vetemedett.
Hugh Grant szerintem egyáltalán nem illett Streep mellé. nem tudom, ki lett volna a megfelelő, de Grant nem passzol hozzá. nem mondom, hogy rosszul játszik, de ez egy elképesztően össze nem illő páros így. A mellékszereplőgárda viszont kiváló, a korrajz is tökéletes, szóval ez akár egy valóban jó film is lehetne - ha nem pont Florence Foster Jenkinsről szólna.
Így egy gyenge közepes. De azért persze jól szórakoztam.
5,5/10


6. Türkiz (2017-01-24 22:56.19) aaaaa
A sztorit nem találtam olyan átütőnek,mint amiből filmet kellene készíteni,de tény,hogy Meryl és Hugh kettőse remek volt, Helberget eddig az Agymenőkben láttam,de jól illett hozzá ez a szerep,és azok a fejek,amiket vágott,nagyon viccesek voltak.Kiválóan ötvöződött a tragikum és a komikum is.A színészek miatt hármas,egyébként a történet halovány és ezeket a rémesen hamis hangokat sem volt kellemes hallgatni.


5. 1zsuzska (2016-09-15 12:19.55) aaaaa
Percről-percre bájos, finom momentum tanúi lehetünk, és igazán megéri az időt.
Simon Helberg játéka egyenesen lenyűgöző, legjobb komikus ezen a palettán.

Kíváncsi lettem a francia megoldásra is. Marguerite - A tökéletlen hang (2015)


4. Brundle (2016-09-12 18:31.00)   - (válasz Laura_1982 1. hozzászólására)
Jól mondják ez a film ez a Marguerite olyasféle film mint Joan Allen filmje a 2000-ben készült Leszakad az ég, ami kicsit talán lazább formában kezelve kitalált történet szintjén feldolgozta az Ír újságírónő Veronica Guerin történetét.


3. Zsu_zsu_zsu (2016-09-11 10:27.01) aaaaa - (válasz Laura_1982 1. hozzászólására)
Kedves Laura_1982! Sajnos tévedésben vagy, a Florence Foster Jenkins életét feldolgozó film a "Florence: A tökéletlen hang" c. életrajzi film. A Marquerite az 1920-as évek Párizsában játszódik, a franciákat lazán megihette Jenkins élete és éneke. Ezt még másolatnak sem nevezném. Tehát az eredeti életrajzi film a Florence...



2. Langelus (2016-09-10 19:32.04)  
Meglepett a sztárparádéja. Komolyan megcsinált komédiának ígérkezik, mindenképp meg fogom nézni.


1. Laura_1982 (2016-09-04 09:47.32)  
Szeretem Meryl Streep-et de ez a film már létezik, tehát ez csak egy "tökéletlen" másolat.

Az eredeti:

http://www.filmkatalogus.hu/Marguerite-A-tokeletlen-hang--f3..

És ez jó film nagyon!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMoncsi001, 2019-11-17 23:1729 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk