Kollagén italpor 4 fajta kollagénből
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Szerelem első lájkra
- Film4, 06:40
Babylon A.D.
- Film Café, 06:40
Elit játszma
- AMC, 07:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Asszociáció
Vonalban vagy - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyerekkori barátok aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Kicsi fiú - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Delpiero (2021-08-11 20:47.00) aaaaa
Nagyon hatásvadász a film DE(!) egyben nagyon aranyos is.


8. Darmah (2020-10-30 15:32.22)   - (válasz Leaeder 7. hozzászólására)
..ma már minden filmben erre kell figyelni...



7. Leaeder (2020-07-05 17:22.27) aaaaa
A film nagyon jó, de figyelni kell a benne megbújó aljas liberális agymosásra!
Ne engedjétek mérgezni magatokat!
Ja ,és tényleg hatalmas bunkóság megírni a film végét...


6. Timeakavala (2020-03-31 17:34.51)  
Többen is eláruljátok ,hogy happyend a vége. Ez hatalmas parasztság. Mi akik nem láttuk még hadd ne tudjuk már mi a vége !!!!!!!!


5. Vbacs (2015-12-22 22:23.50) aaaaa - (válasz Daniella001 4. hozzászólására)
SPOILER

Nem, szerintem a happy end-del csak azt érték el, hogy amerikaiasabb lett. A tragikus véggel sem veszítette volna el azt a vallás-tónust, ami végig jelen volt, mert a pap is mondta, hogy ha Isten nem menti meg az apát, akkor abban segít majd, hogy a fiú átvészelje a gyászt. Így pedig nagyon ráterelték a mondanivalót a hitre, ami nélkül szerintem meglett volna a film. Akadt itt még ezen kívül is bőven mondanivaló, még jobbak is.


4. Daniella001 (2015-12-22 15:19.28) aaaaa
Nem értek veled egyet azzal, hogy baj a film happy endje. Ha rossz vége lett volna, akkor a zárás éppen azt vágja tönkre, amiről maga az egész film szól.
De különbözőek vagyunk, tiszteletben tartom természetesen a véleményed.


3. Vbacs (2015-12-13 19:05.18) aaaaa
SPOILERES lehet.

Emlékszem, mikor először ránéztem a film előzetesére, csak legyintettem, hogy megint egy nyálas gyerekfilm várható a Little Boyból. Ez volt az első hivatalos előzetesének a lényege. Majd a második már homlokegyenest ellentétes hangulatba és megvilágításba helyezte a történetet. Ebből nekem kiderült, hogy drámáról van szó, erős üzenettel és egy érdekes koncepcióval.

Így is lett. A Little Boy igazából egy antiháborús dráma, mely nem kevés liberális üzenetet hordoz magában, mindez be van ún. csomagolva egy gyerekfilm történetébe. Egy californiai kisvárosban járunk valamikor Pearl Harbor megtámadása után. Van egy gazdag fantáziával megáldott kisfiú, kinek a legjobb cimborája maga az apja. Van egy bátyja, aki nem alkalmas a hadseregbe, így az apjának kell menni helyette harcolni a japánok ellen. Mivel a kisfiú elég alacsony, társai folyton piszkálják, és az önbizalma a béka fenekének szintjére zuhan. Plusz adott egy környéken élő japán, aki rendszerint a lakosság zaklatásainak van kitéve, és valamiért nincs bent az akkor épült koncentrációs táborokban (ahová kb. 80 ezer japánt zártak a második világháború idején). A kisfiú feladatokat állít maga elé és a fejébe veszi, hogy ezek teljesítésével visszaszerzi az apját. Ezek egyike lesz a japán férfival való összebarátkozás.
Így elsőre sem tűnik egy könnyen emészthető vasárnap délutáni családi kikapcsolódásnak a mű, hát még ha megnézzük az kisebb-nagyobb üzeneteit, utalásait. Míg azt figyeljük, hogy a kisfiú hogyan hiteti el magával és környezetével azt, hogy ő varázserővel bír, amivel nemcsak az üveget tudja megmozdítani, hanem egy hegyet is, addig a háttérben a történelem szörnyűségei zajlanak. Láthatunk egy videót a koncentrációs táborokról, érezzük a háborús depressziót, tudomást szerzünk az atombombákról – melyekből a Hiroshimára dobottat történetesen Little Boy-nak hívták, ami a kisfiú beceneve is -, végig kérdéses, hogy a fiú apja halott-e vagy sem, és érezzük a korszakban felgyülemlő rasszizmust és elutasítást, ahogyan akkoriban az amerikaiak a saját kisebbségeikre reagáltak.

Azért is zseniális ez a film, mert míg a felszínen aranyos és cuki a sztori, melyet fényekkel, meleg színekkel és humoros forgatókönyvvel toldottak meg technikailag, a felszín alatt megmarad komolynak, és erősen szónokol a háború ellen. Számomra érdekes tény az is, hogy mindezt két mexikói prezentálja felénk (remek munkát végezve), Eduardo Verástegui és Alejandro Monteverde. Kicsit liberálisra vették a hangsúlyt, ami a japánok elutasítását illeti. Röviden ennek a lényege az lenne, hogy a személyt nézd és ne a származását. Meg persze a sokkoló utalás az atombombára is arra szolgál, hogy elborzasszon minket. Rá is fér egy ilyen szemléletű film az amerikai társadalomra, melynek zöme még mindig dicsőségnek éli meg ezt a tettet. Valóban megakadályozták ezzel, hogy ne folyjék több katonájuk vére, de civilekkel teli városokat a földdel tenni egyenlővé azért mégsem etikus, nem sportszerű, hanem egyenesen szégyenteljes (szubjektív vélemény). A téma kényessége arra ítélte szegény Little Boyt, hogy egy kicsit el legyen nyomva az idei felhozatalban, pedig szerintem dráma kategóriájában nagyon kellemes volt.
A casting a furcsa összetétele ellenére nagyon is bevált. Egy hatalmas tehetséget láthattunk pici méretben Jakob Salvati személyében és remélhetőleg nem utoljára; de voltak itt B színészektől kezdve jó és rossz komikuson át Oscarra jelöltekig is. Az érdekes tényleg a legtalálóbb szó erre az összetételre. Viszont minden egyes ember a maximumon teljesített és éppen ezért kár, hogy nem kapott nagyobb hype-ot a film. Sokakat kihozott a megszokott kategóriájukból és megmutathatták a drámaibb arcukat. Precíz munka ez a film, igazán mély és megható, igaz nem tökéletes. De ajánlatos.

U.I.: Egyedül csak a szélsebes vágás és a happy end zavart. Utóbbi valahogy nem kívánkozott ebbe a filmbe, szerintem a drámai vég elgondolkodtatóbbá tehette volna ezt a koncepciót.


parfumeshop.hu banner

2. Daniella001 (2015-12-02 12:55.08) aaaaa
Szenzációs, aranyos film a hitről, a megbocsátásról, a csodáról, de mégsem egy csöpögős alkotás. Időnként a humor sem hiányzik belőle. A kisfiú szerepére jobbat nem is találhattak volna. Kár, hogy csak feliratosan van, de talán így jobban is élvezhető.


1. Lokista75 (2015-11-28 11:33.52) aaaaa
Teljesen a hatása alatt vagyok még mindig. A legszebb film, amit valaha láttam. Remek történet, remek színészek. Kötelező darab!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDelpiero, 2021-08-11 20:479 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk