MegaKrill krill olaj kapszula infók + rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Enyém a vár
- Film Mánia, 08:50
Barátnőt felveszünk
- HBO, 08:55
A Skorpiókirály 2. - Harcos születik
- RTL Három, 09:00
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 09:10
Két lépés a menny
- Film4, 10:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás
Fogadóóra
Antracit (sorozat) - Vélemények
Fallout - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ágynyugalom aaaaa
Adam Sandler aaaaa

 

Fórum - Leviatán - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Brigg (2023-01-16 10:51.19) aaaaa
Imádtam ezt a filmet. Egyszerre volt drámai, vicces, depressziós, realisztikus... minden, amit egy kelet-európai/orosz filmtől el lehet várni.
Kolya egy tengerparti kisvárosban él a feleségével és a tizenéves, gopnikkezdemény fiával. A helyi korrupt polgármester rekordalacsony áron meg (/el) akarja venni tőle a telkét, így Kolya Moszkvából elhívja ügyvéd jóbarátját, Dmitrit, hogy segítse ki a polgári perben. El is jön, de nem éppen pozitív események veszik kezdetüket az érkezésével.
Nagyon kemény ez a film. Megjelenik benne a mindent átható kelet-európaias korrupció, az okosba' megoldás, a nehéz anyagi helyzet, az agresszor kiskirályok, a mélyalkoholizmus, a mindennapi élet monoton boldogtalansága, házassági gondok, szex... minden. Nem tudtuk, hova fog kifutni a film, és mit is akar pontosan bemutatni, de nem is volt lényeg, mert annyira lekötött.
Nagyon tragikus ívet futott be, volt benne egy fordulópont (a vadászat/lövöldözés napja), amitől kezdve egyértelműen mélyrepülésnek indult a főszereplők élete. Egy olyan filmnek gondolom, amit fontos megnézni, eléggé szórakoztató is, de depresszív epizódban lévő embernek semmiképp se ajánlom, se olyannak, aki könnyed flicket keres.


9. Convar (2020-01-12 01:05.08) aaaaa
Hát sz*r hely Oroszország, bár ezt eddig is tudtuk...... de nekem mondjuk nem is ez az igazán nagy bajom a filmmel, tehát hogy úgy igazán újat nem tudott mondani az ottani rendszerről.

Hanem az hogy innentől SPOILER!!!


igazából ki sem derül hogy mi történt Lilyával, Nikolay feleségével. Mármint hogy ki ölte meg, mert nagyjából az még kiderül hogy vki meggyilkolta ("Egy tompa tárggyal a fejére mért ütéstől halt meg, ami a tarkóján érte."). De hogy ki a gyilkos, ezt így homályban hagyni, hát én nem tudom megbocsátani a rendezőnek, ez az én szememben egy jóvátehetetlen hiba.


Amúgy már amikor az elején 1x egy szál pinában begrasszál a szállodai szobába Dmitriy-hez [link] már ott lehet sejteni hogy ennek tuti hogy nem lesz jó vége. Mármint annak hogy a nő ennyire boldogtalan a férje mellett. De amúgy meg mégis, nekem ez a családi drámás vonal még mindig érdekesebb volt (mert elvileg kiszámíthatatlanabb is) mint a film másik, elvileg még fontosabb cselekményvonulata, tehát a kisember a hatalmasok ellen, és pont ezért is fáj annyira hogy pont ez a szál maradt annyira befejezetlen.

A többször is felbukkanó partmenti bálnacsontváz (-->leviatán), mint vissza- visszatérő hangulatfestő szimbólum mondjuk még tetszett a film koncepcióját tekintve, ahogy nem mellesleg a soundtrack is nagyon jó https://www.youtube.com/watch?v=ZuuW4mtj0JE de végeredményt tekintve - még1x hangsúlyozva a fentebbi szarvashibát - ezek sem emelik ki nálam így a tisztes, de komoly hiányosságokkal is rendelkező, és így összességében középszerű alkotások közül ezt a filmet.



8. Bertó!!! (2019-10-20 09:03.50)  
Ez aztán a jéghideg valóság,ami(sajnos)egyáltalán nem új keletű dolog.(A mi politikusainknak sem kell messzire menni)
A vagyonos oligarcha,aki,ha valamire kiveti a hálóját,akkor azt bármi áron megszerzi.

+alapsztori
+színészek(Alekszej Szerebrjakov,Roman Magyanov)
+főcím előtti,fő ortodox atya,esperes,pap,ő eminenciájának monológja...(felháborító)

Spoiler

-Lilya és az ügyvéd románca
-Dmitri Seleznev a későbbiekben,sem buktatta meg a főpolgit

Nesze neked bürokrácia...

(((Ajánló.Hasonló alapsztori,magyar film: Kojot 2017)))


7. Lilllllibulllli (2018-02-02 12:41.04) aaaaa
10/10


6. AstarothZ (2015-06-14 00:15.14) aaaaa
Remek film! Kemény, rideg, realista történet. Aki itt pörgő akciót vár, az menjen máshová, olyanokat talál százszámra… Ez egy komótosan, igényesen előadott dráma, egy szétesett, anarchiába süllyedt világról, ami lassan próbál újra felépülni, de amiben az átlagember egyelőre hiába próbál kínkeservesen boldogulni, a korrupció, az oligarchák, a politikai maffia mindenre kiterjeszti polipkarjait. Hiteles, élvezhető színészi alakítások, érdekfeszítő alaphelyzet (ami a mai Magyarországon is ismerős lehet), emberi gyarlóságok, sok rejtett, kétértelmű utalás párbeszédekben és képekben egyaránt (érdemes figyelni!), gyönyörűen fotózva (ez utóbbi egészen kiemelkedő szerintem, fantasztikusan látványos és hatásos felvételeket láthatunk!) – ha nem tévedek – a skandináv filmek stílusában. Ez a film igazi, maradandó gyöngyszem, le a kalappal az alkotók előtt! (Negatívumot egyszerűen nem tudok mondani, én teljesen a hatása alá kerültem…)


5. Pinceajtó (2015-05-18 13:42.18) aaaaa
Mai napi hőstettem hogy megnéztem ezt a filmet:)A 2óra 20perces játékidő már gyanús volt,hogy itt bizony nem fogunk történést látni.Eldarálja az eseményeket,minél jobban elnyújtva,és az ügyvéd karakterén kívül nincs szimpatikus szereplő a filmben,és így a film vége sem hagy bennem semmilyen nyomot.Nehéz az élet,ezt eddig is tudtam,csak talán nem ártana ezt kevésbé monoton módon közölni.


4. Kismiska (2015-03-07 15:38.05) aaaaa
Nagyon jó film. Nekem az tetszett benne, hogy rengeteg rétege van a filmnek, amelyeken külön-külön el lehet gondolkozni, finom humor és lenyűgöző alakítások láthatók a vásznon.


3. Törölt felhasználó (2015-03-03 21:08.21) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=6Ql8TidvZto



2. Törölt felhasználó (2015-01-26 00:26.34) aaaaa
Szokták mondani, semmi sem kegyetlenebb a valóságnál. Hát, az orosz valóságnál biztosan nem. De ne skatulyázzuk be a dolgokat, mert ez a letaglózó kritika gyakorlatilag bármely társadalomra kivetíthető. Emberi karakterek, emberi hibák és drámák nyersen, hidegen tálalva. Zvyagintsev nem elhanyagolandó mennyiségű szimbólummal operál, szinte költői vizualitása pedig a fotelbe nyom. Intelligens, lesújtó, időtálló, rendkívül stílusos és példátlanul bátor film. Csontig hatoló ridegsége és fájó realitása hatalmas kőként vágott mellbe, nem emlékszem, hogy valaha is ennyire felkavart volna film. Nem viccelek, kaptam már kisebb idergohamot film után, érzékenyültem már el, többször is, ezután viszont úgy éreztem magam mint akinek kitépték a lelkét és odaprodukáltak egy termeteset a helyére. Az egész emberiség szarát.


1. Törölt felhasználó (2015-01-25 14:04.25) aaaaa
a betyárját..



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBrigg, 2023-01-16 10:5110 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk