Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A fekete tulipán
- Cool TV, 01:55
Válság
- HBO2, 02:06
Hosszú levél
- Duna World, 02:25
22 mérföld
- Mozi+, 03:05
Szörnyszülöttek
- Film Mánia, 03:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Atomszőke aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Paddington - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. Gabrella (2021-05-04 21:34.09) aaaaa
Nagyon aranyos volt.


18. Dszusi (2020-11-08 23:07.37)  
Kedves Fórumozók!
Nagyon keresem a Paddington 1-2 című filmeket DVD menüs változatban, ha esetleg valaki tudna segíteni írjon légyszí e-mailt:
dszusi@freemail.hu
Köszönöm!


parfumeshop.hu banner

17. Tömö (2020-09-23 09:57.13) aaaaa
Ezt a macisfilmet is fordítva néztem. Előbb a 2.reszt láttam.
AZ jó volt, ez meg mar évek óta itt lapulva cd-k közt, nem vett rá a lelek,hogy vmikor is elkezdjem.
Nem is kellett volna:D most sem .
Jobb a 2.resz. sokkal akciódúsabb, viccesebb. Peeeersze, ez nem akciófilm. De ebben az első részben, amiben ugye Paddington bemutatása lenne a cel, azt lerendezik az első 10percben. Aztan semmmmi. Csak Idétlenkedések a házban. Jön Szörnyelladöfrász szőkèn, kötélen lógva, (Tom, volt fèrj adhatta neki a leckèt:)berobban, aztàn semmi. Olyan gonosz sem volt,hogy utàljam. A csalad meg ..unalmas. a 2.ik részben legalabb csináltak vmit. A cgi legalább jó,sőt!!
Gyerekeknek tökéletes, nincs káromkodás meg gyilok benne:D


16. Andi_k15 (2020-06-15 11:41.25) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 15. hozzászólására)
Nem olyan tahó,mint Ted :))


15. Törölt felhasználó (2020-05-08 10:21.43) aaaaa
Aranyos volt a maci.


14. Boy mester (2019-08-26 20:29.57) aaaaa
Tökéletes családi mozi.


13. Egyszerűsrác80 (2018-02-19 17:04.37) aaaaa
Kedves és aranyos film.
amikor még csak olvastam a filmről,nem tudtam biztosan,jól sül-e el a dolog.Trailert nem is láttam belőle,de tudtam,angliában elég népszerű a figura,sőt egy kedves rajzfilmsorozat is rémlik,amiben láttam a mackót.
Azért hátránnyal nem indult a film nálam,a mackókat ugyanis eléggé bírom.
a sztori is érdekes volt a a maga bájos módján.
persze nem akkora újdonság egy ilyesmi dolog manapság filmekben.
Viszont,főhősünk baromi szerethető figura,a családtagok szintén rendben vannak,és hát a humora.
érződik,hová tartozik a maci és kik csinálták a filmet.a látvány jól támogatja a mesei elemekben vastagon megszórt sztorit,én elég sokat kacagtam.A poénok ültek,a feeling megvan.
ráadásul ott volt Nicole Kidman,akit nem először látok negatív szerepben,de ez neki jól áll:))
Remek zene,remek látvány,báj és humor:abszolút többször nézendő film a részemről:)


12. Androidos (2016-12-26 00:36.15) aaaaa
Kellemes szórakozás. Volt még rajzfilm is belőle annak idején.


11. Darjeeling (2016-08-30 22:05.07) aaaaa
egyszerűen imádom!!!
végre nem egy tucat amerikai szuperhősös, akció- és erőszakdús film, mert igen, a mostani gyerekfilmek többsége ugyanúgy az erőszakról és a harcról szól, de ez a Paddington végre más.
Végre vannak párbeszédek és igazi térdcsapkodós poénok.
egy szó mint száz, imádom :)


10. Vegasbaby (2016-06-04 17:41.21) aaaaa
Aranyos, bájos film, egy kis humorral.


9. Pinceajtó (2015-06-16 14:41.07) aaaaa
Kedves,aranyos,kellemes humorú.A kevés igazán jó családi filmek egyike lett.


8. Sötétszív (2015-06-12 00:25.04) aaaaa
Paul King egy gyerekeknek szóló családi vígjátékot készített, amely Angliában egy népszerű mese alapján készült. Ennek ellenére el is szúrhatták volna, hiszen történt már ilyen, de hála a Jó Istennek, egy remek filmet hoztak össze az alkotók. Remek színészi alakítások fémjelzik a filmet Peter Capaldi, Sally Hawkins és a gyerekek brillíroznak, de a medve is remekül játszik. Ami Nicole Kidmant illeti, nos neki nagyon jól állnak a negatív karakterek. Zseniálisan játszott. Szóval a lényeg az, hogy egy rendkívül szórakoztató kis filmet láttam, amelyet többször is érdemes megnézni. Aki még nem látta, ne hagyja ki, mert érdemes a figyelemre.


7. Az utolso szamuráj (2015-05-27 18:17.45) aaaaa
Aranyos volt!
Persze,ezt még 57-58 felé írták,és az angoloknak sokkal többet mond mint nekünk,ezért is csínján a letukmáló kritikákkal,mert igazságtalan.Akkoriban a történet újdonságnak hathatott,ma már...formagyakorlat.
Családi film ez,a jobbikból,persze szépen animált,ennél rosszabbal találkoztunk már amcsi gyártmánynál is.A humora az,amiben néha több:van nem kevés olyan vicc is,amit a srácok annyira nem biztos,megértenek.Persze,ők azért jobban ki vannak szolgálva-de ez végül is,érthető,úgy vélem.
Kidman meg szemlátomást élvezte negatívabb karakterét.


6. Hajrá KTE (2015-04-15 22:04.27) aaaaa
Hát nem vártam tőle sokat, nem is kaptam...
A történet tényleg egy lerágott csont, nagyon kiszámítható... Próbálták feldobni pár poénnal valamint Kidman-nel de nem mondanám, hogy annyira megragadna bennem a film.
Egyszer meglehet nézni, de sokat ne várjon tőle az ember, a forgatókönyvíró nem esett túlzásba a kreativitás terén.


5. Rinya (2015-04-06 12:30.15) aaaaa
Nem értem ezt a nagy hype-ot?? Mi van ebben a filmben, amit ezelőtt még nem láttunk kb. 15-ször?
Ezer éves lerágott csont az egész, semmi újat nem tudott mutatni, humornak nyomát sem találni benne! Szép, aranyos kis film/mese, de hogy nem éri meg időt "pocsékolni rá", az biztos. Ettől sokkal több kell 2015-ben!


4. Darjeeling (2015-03-04 16:30.55) aaaaa
imádtam! ja, és a gyerkőceim is :-)


3. Macsikám (2014-12-28 20:32.16) aaaaa
Nagyon bájos, anélkül hogy giccses lenne; rengeteg humor is van benne, mindenkinek ajánlom! Ahogy az előttem szóló írta, minden a helyén van benne!
A nézőtéren többnyire családok voltak 5-10 éves gyerekekkel, ők is élvezték; én anyámat vittem el rá - hadd szórakozzon az öreglány - és neki is nagyon tetszett, szóval még csak azt sem mondanám, hogy kizárólag gyerekfilm. Érdemes megnézni!



2. HMáté33 (2014-12-15 01:55.35) aaaaa
Paddington, a medve szerves része a brit popkultúrának. Éppen ezért, természetesen óriási várakozás övezte eme közkedvelt figura első egészestés próbálkozását. A CGI-medve és a mai családi mozikat fémjelző színvonal miatt sokan okkal kaphattak a szívükhöz, de aggodalomra semmi ok: ebben a filmben egyszerűen minden a helyén van.

Paul King és csapata meg tudta tartani ennek a szeretnivaló karakternek minden báját és úgy tudta áthozni Paddington-t a könyvlapokról a moziba, hogy a szükséges változtatások nem rombolták le az alapművet. Nem csoda, hogy Michael Bond, a medve megalkotója is mindössze fél perc tesztvetítés után kötélnek állt, noha elsőre nem volt elragadtatva az adaptáció ötletétől. Ő maga is feltűnik egyébként a vásznon egy pillanat erejéig, ahogy integet szeretett medvéjének, mintegy üdvözölve őt ebben az új világban.

Olyan szerencsés ötvözete ez a kreativitásnak és az alázatnak, ami – néha úgy érzem – csak a briteknek sikerülhet. Paddington-t nem lehet nem szeretni, ezen a téren lehetetlen volt hibázni, de ülnek a poénok is, miközben nem rózsaszín a film, és könnyeket sem erőlködve fakaszt. Angolbarátként osztoztam Paddington rajongásán Londont látva, persze a keményvonalas angolok biztos felszisszentek politikai utaláson, mely szerint bár különbözőek vagyunk, Londonban mindenkinek van helye. Hát, mostanában nem éppen ez a közvélekedés, még ha ez kedves, marmeládéfaló medvékre nem is vonatkozik.

Persze a film megint egy jó kampány lehet a szinkron ellen, mint ahogy minden hasonló alkotás, amiben voice acting nagy szerepet kap. Nem rossz a magyar hang, legalábbis hozza, amit el lehet várni, de képtelen felérni az eredetihez. Ben Whishaw ugyanis nem csupán szinkronizált, de játszott. Bár nem látjuk, de ott van, ő Paddington. Alig várom, hogy a teljes filmet láthassam eredeti hangon, az biztos, hogy mostantól csak úgy fogom megnézni. Persze ott van a szereplőgárda többi tagja, mind egytől egyig kiváló alakításokkal állnak elő; érződik rajtuk a szeretet, amit a könyvek iránt éreznek, és a hála, hogy részei lehetnek ennek a csodának.

Mert itt most az történt, ne legyünk visszafogottak. A csodás színek és a képeslapra illő képek varázslatos atmoszférát teremtenek, amit fokoznak a néha meglepően kreatívan használt effektek, és a hangulatos zenék. Persze minden bukhatott volna Paddington animációján, de nem ez történt, a kivitelezés gyönyörű és azonnal felolvasztja az ember szívét ez a kedves medve: ha eddig kellett várni a megfelelő technikai háttérre, hát megérte. Gyönyörű a jelenet, amikor Paddington a perui dokumentumfilmet nézve a vászon felé sétál, és mögé lépve megint otthon találja magát… Hát igen, több ilyen pillanat kéne a műfaj mai felhozatalába!

Hálás vagyok ezért a filmért, hogy előhozta belőlem a kisgyereket és hálás vagyok az alkotóknak, hogy így törődtek ezzel a medvével, aki azelőtt annyi szívet meghódított már. Ha siker lesz, nyilván várható a folytatás, ez ma már természetes. Ez a mozi kijelölte a tökéletes csapásvonalat, remélem a jövőben is megmarad az alázat és szeretet, mert Paddington bemutatkozása a nagyvásznon bizony pazarra sikerült!


1. Gorgeous (2014-12-01 11:44.35)  
El sem hiszem, hogy filmet csináltak neki. Gyerekkoromban kész gyűjteményem volt belőle. Nyugaton az egyik legnépszerűbb gyermek-könyvsorozatnak számít, míg nálunk több mint 50 évet kellett várni a fordításra.
Aranyos kis családi filmnek ígérkezik.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekGabrella, 2021-05-04 21:3419 hsz
Colin FirthKettesgolfos, 2020-08-04 08:531 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk