Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Alvilági játékok
- Film Mánia, 02:45
Szepi és a Szörny
- Moziverzum, 03:10
Crank - Felpörögve
- RTL Három, 03:30
Halálod appja
- Mozi+, 03:40
Barbie - A film
- HBO2, 04:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - Piszkos pénz - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
34. Nyomozo1 (2023-11-07 23:27.00) aaaaa
Láttam a filmet !! Nagyon jó !! Tom Hardy kedvenc színészeim egyike !!


33. Stickfa (2023-02-04 17:46.39) aaaaa
Újranéztük!
Nagyon értékes alkotás még mindig, nem sok hiányzott, hogy megadjam rá az 5*-ot.
Kár, hogy nem 10-ig lehet osztályozni itt a filmeket, mert 8-ast, vagy 9-est adnék rá.



32. Bertó!!! (2020-02-17 13:40.46)   - (válasz Nyolcadik utas 31. hozzászólására)
Pedig mindkettőnek megvan a maga helye, termèszetesen egy bizonyos minősègi szint felett.(köhöm, A fantasztikus négyes 2015)




31. Nyolcadik utas (2020-02-17 12:11.55) aaaaa
Kicsit elfogult vagyok, mert a történet írója, Dennis Lehane számomra a maga műfajában ma a világ egyik legjobbja. Amit ír és magyarul megjelenik elolvasom és az írásaiból készült filmeket megnézem.
Ebben sem csalódtam.
Lassú történet amiben mindennek megvan a maga helye. Írják többen, minek a kutya szál, pedig ez a magja a történetnek és az alap írás eredeti angol címe is magában foglalja a kutyát magát. Lehane-nál semmi sem céltalan, karakterei mindig rendkívül erősek, a történet vezetés mesteri a bejezés meg mindig tartalmaz valami váratlant.
Jó film ez.
Igaz, létezik ma üzleti filmgyártás és külön a filmművészet. Ez az utóbbi. Inkább húsz ilyen, mint egy Bosszúálló. Az matiné ez meg felnőtt film.


30. Lepkelali (2020-02-08 22:03.10) aaaaa
Egyik kedvenc színésznőm miatt néztem meg de sajnos nekem is azt kell mondanom, hogy tömény unalom.
Lapos, gyenge, vontatott és unalmas.
A vége összecsapva, semmi értelmes nem jön le belőle.
A kutya meg az azzal kapcsolatos részek tök feleslegesek voltak a filmben, semmi köze a történethez, csak a játékidőt (unalmat) növelték.


29. NorbiSK (2019-11-29 12:48.40) aaaaa
Méltatlanul alulértékelt film. Nálam ott a helye a polcon! Ajánlom mindenkinek.


28. Tüttürüttüttü Dóra (2018-10-15 07:37.11)   - (válasz Pneumatikus kókusz 27. hozzászólására)
én is de volt az a Hidraulikus körte stacey kuvicktól na az még ütősebb volt


27. Pneumatikus kókusz (2018-10-14 20:49.16) aaaaa
Szeretem ezt a filmet.


26. Roy Munson (2017-12-10 18:47.13) aaaaa
Jár az öt csillag!


25. Stickfa (2017-01-30 20:45.25) aaaaa
Ma lesz, gyerunk nezzetek!!!

2017. január 30. hétfő, 21:35 - TV2


24. Stickfa (2016-12-16 21:11.06) aaaaa
Nagyszeru alkotas, bravo!
Ugy vettem itt eszre nehany velemenybol, hogy par emberkenek nagyon megfekudte a gyomrat ez a film.
Vajon miert lehet ez?
Ugy tunik, hogy a tomenytelen ver es robbantas hianya ,nehany hozzaszolonal elvonasi tuneteket okozott, mely a film pocskondiazasaban teljesedett ki.
Rendben van, nem volt tul gyors lefolyasu alkotas, de minden perce ertekes volt es fontos informaciot hordozott, raadasul tele volt metaforakkal(tudom, ezt mar emlitette alattam valaki), amit itt sokan eszre sem vettek, vagy nem tudtak mit kezdeni vele.
Hardy es Gandolfini tokeletes es a mellekszereplok is brilliroztak.
Nagyon szep, osszeszedett munka.


23. Eperfa (2016-11-26 17:35.28) aaaaa
Ezt a jó kis gengsztertörténetet három nagy színész játéka teszi tökéletessé. Nagyon tetszett a film.


22. AsylumF*CKER (2016-07-18 14:29.11) aaaaa
Nekem nem tetszett a film.


21. Mr83 (2016-02-07 20:34.30) aaaaa
Azért nem ártott volna, ha már ilyen jó színészekkel készült a film, akik jól is játszottak, hogy ha a rendező is tudta volna, hogy mit is akar ezzel a filmmel.


20. Sötétszív (2015-12-06 23:50.00) aaaaa
Furcsa érzés volt ezt a filmet megnézni, James Gandolfini miatt. (nyugodjon békében) Furcsa, mert egy remek színészt veszített el a film szerető közönség, s nincs többé. Mindenesetre a Piszkos pénz érdekes, és értékes alkotás, nem az a tucat mozi. Persze James Gandolfini remek alakítást vagy nyújt, akárcsak Tom Hardy, vagy Noomi Rapace.A film lassú, ezért nem fog mindenkinek bejönni. A színvilága sötét tónusú, mint az a világ, amelyet bemutat. Nem könnyű mozi, de megéri megnézni. Akár többször is. Ezzel is megemlékezve James Gandolfiniről. Sajnálatos, hogy több filmben már nem láthatjuk.


19. Az utolso szamuráj (2015-03-20 11:32.30) aaaaa
Baromi jó film.Ugyanakkor,ezt főleg akkor fogod írni,ha ismered Dennis Lehane műveit(és itt nem csak a műveiből készült filmekre gondolok,azért az nem ugyanaz,már csak azért sem,mert azok regények voltak,a Piszkos pénz alapja meg rövid léptékű novella,így jóval részletesebb is lehet.Az is lett),illetve akkor,ha szereted a lassú mozikat.Nem írnék neveket,kik ne nézzenek bele,mert....csak.
A Piszkos pénz tömve van metaforával:ilyen a kutya,vagy a templom bezárása,és Lehane egyik örök agydömpingje,a megváltás vagy feloldozás hiánya.A történet karakterei -nézd már,sokadszorra!-sérült emberek,akik új kapcsolatukba is átmentik ezt,lásd Noomi Rapace és Tom Hardy figuráinak finom,néhol gyerekes és buta közeledése.Közben kapunk egy,még a múlt miatt bekövetkezett heist-et,hogy később majd legyen tervbe véve egy másik is,ahol jön a "csavar",amiért is az írót annak tisztelik,ami.
A The Drop melankolikus,lassú gengszterfilm,ahol fenyegető maffiózók állnak néha a csapospultnál,de kiderül,nem ők a legveszélyesebbek.Michael R. Roskam ráérősen építget és a történet karaktereivel szöszmötöl,még a James Gandolfini által életre keltett figurának is ad indokot sunyi tetteire,és majd mindenkinek ad egy olyan jelenetet,ahol megérthetjük,ők miért nem sztárok,-hanem inkább színészek.
Roskam persze magával hozta Matthias Schoenaerts-ot,és ez azért érdekes,mert mikor Tom Hardy is vele van a vásznon,látszik,mennyire ugyanúgy képesek játszani,mennyire mind a két fiúnak erőssége az elfojtott düh,indulatok,a kirobbanó energiák takargatása,csak Hardy egy fejjel alacsonyabb(De,még mindig olyan veszélyes ezzel együtt is,mint Matthias!)Ezek az alkotás legjobb pillanatai,továbbá persze James Gandolfini jelenetei,akinek játékába egy kiégett Tony Soprano-ra ismerhetünk.Gandolfini,istenem,mekkora ....francba vele leírom,"király" volt,mert végtelen egyszerűséggel keltette életre karaktereit,nem formázta őket túl,és egyszerűen hiányzik mackószerű jelenléte,űrt hagyott halála,szép nagyot,betölthetetlent.
Tom Hardy pedig ismét nagyot játszik:felejthetetlen a tétova,kissé fogyatékosnak tűnő figurája ahogy kutyust sétáltat,hogy aztán ez mint valami bőr,lemáljon róla és másvalakivé váljon-bizony,egy kutya miatt (is).Figurája addig olyan volt,akit nem köt senkihez semmi,megtanult beállni a sorba és láthatatlanná válni,ám a állat kihúzza abból a morális mocsárból,ahol addig tobzódik-még ha véren keresztül is.Talán pont ez is a film egyik lényege:néha természeted durvább oldala kell ahhoz,ismét ember legyél.
Lehane műveinek másik visszatérő eleme,hisz hány és hány karaktere nyúl céljainak eléréséhez az erőszakhoz,néhol azon információk alapján mit ő tud,indokoltnak érezve.

A The Drop jóval több hát Gandolfini búcsújánál:ám a mackós kedvenc ha ezt itt búcsúnak veszi a kritika és rajongói,teszi azt alázattal,szerethetően és nagyszerűen.Mint megszoktuk tőle,mindig,bárhol,bármikor.


18. Városi vadász (2015-03-11 20:28.47) aaaaa
Jézus, mekkora egy fosadvány film. Na itt a példa arra, hogy két zseniális színész kevés, ha maga a történet egy rakat szar. Igen, hiába Hardy zseniális alkotása, aki élethűen eljátszott egy szefós barmot, és hiába Gandolfini (Isten nyugtassa) akinek nem is kell sokat tenni ahhoz, hogy felragyogjon a nap, ez a film nem jött össze. Rémesen unalmas dolgokat hoztak itt össze. Az alapgondolat nem lett rossz, sőt, igen pofás film lehetett volna ebből. De az, hogy a szaros kutyát ba.ztatta a gyepen, és ezzel ment el a játékídő 90%-a, hát az nagyon megsanyargatta az ídegeimet. Hát igen, a vége egy picit csattant, de inkább lágy fing volt, mint csattanás.


17. Krisz papa (2015-02-22 23:31.25) aaaaa
James Gandolfini utolsó nagymozis alakítása, mely azért rányomta a filmre a bélyegét, nekem pozitívan. Mikor egy általam tisztelt művésznek megnézem az utolsó munkáját, egyértelműen minden mozdulatáta, mondatára, játékára fokozottan figyelek. Nyugodjék békében!
Maga a film egy különleges alkotás. Amikor a bemutatóját megnéztem, nem vártam tőle túl sokat, csak egy unalmas, vontatott krimit, de tévedtem. Igen, a tempója lassú, és néha talán vontatottnak tűnik, pedig mindez egy jól kidolgozott koncepció része. A történet szépen fel van építve, a feszültségkeltés fokozatos, de így is hatásos, a karakterfejlődéseknek is kellett idő, és a környezet hideg sivársága is tett az egészre egy lapáttal. Tom Hardy a csendes, retardáltnak tűnő kemény gyerek, igazán ijesztő tud lenni. Ki tudja kinek szólok be az utcán és ki fog ezután fejbevágni egy csákánnyal, és csomagol be szépen hidegvérrel tesco-s szatyrokba. A tetovált lány itt most gyámoltalan támaszt, és védelmet kereső nő, akit megviselt az utca. Sorolhatnám, de a színészi játékok szépek voltak. Méltó befejezés Mr.


16. Riff60 (2015-01-13 21:11.09) aaaaa
Kettőig sem számolni tudó bambafasznak kinéző főhősünkről kiderül hogy zseniális bokszoló és elnyeri csúnyácska de a film végére kicsinosodó barátnője kezét-ja bocs ez a Rocky-itt az derül ki bamba retard hősünkről hogy egyébként hidegvérű gyilkos ő ám, csak kimaradt a katalógusból mert más dicsekszik tetteivel-de hellyel közzel ugyanaz csak itt a kutya kisebb egy kicsit mint Burkus volt.A 3as kizárólag Gandolfini miatt jár amúgy ritka hülyékkel telepakolt lassú film.


15. Kunga (2015-01-03 19:46.32) aaaaa
Egy kérdés kavarog bennem, mióta megnéztem:
Az elején még egy szabályos fültűzésű kék pitből hogyan lett a végén egy csajla fülű fekete?


14. Pinceajtó (2015-01-02 22:18.31) aaaaa - (válasz Pro360 13. hozzászólására)
Figyelj kisgyerek,attól hogy te egy ökör vagy,mások még itt próbálnak kinyomni magukból egy mondatnál többet.Neked ez nem megy,de legalább ne reklámozd.


13. Pro360 (2015-01-02 22:11.13) aaaaa - (válasz Pinceajtó 12. hozzászólására)
És mit okoskodsz?


12. Pinceajtó (2015-01-02 22:06.35) aaaaa
Én az ilyen filmeket szeretem.Amikor meg kell találnia a hangulatnak.Lassú film,de nem unalmas,ezerszer unalmasabbak számomra az egy kaptafára készült marvel filmek,hiába nagyobb a tempó,ha a semmibe visz.Itt szépen végigment a stáblista,mert nem akartam kiesni még utána sem a hangulatból.A sztorit Dennis Lehane jegyzi,akit nem árt megjegyezni annak aki nem ismeri(Titokzatos folyó,Viharsziget,Hideg nyomon,a Drót néhány epizódja).Ez is hasonlít a felsorolt filmekre,nyomott hangulatú krimi,izgalmas karakterekkel,akiket most is veszett jó színészek játszanak el.Tom Hardyt vagy James Gandolfinit(R.I.P) nem kell bemutatni,Noomi Rapace sem hiszem(bár én ilyen szépnek még nem láttam),Matthias Schoenaertsre viszont érdemes odafigyelni,akit bár már az európai filmjeiből ismerek,de a nevét nem csak megjegyezni,kiejteni sem tudom hogy kell.Ez a film egyébként nem egy Titokzatos folyó szint,de bizony meglepően kicsi a különbség,és bizony ez is többről szól annál mint hogy a történetben eljutunk a-ból b-be.


11. Roy Munson (2015-01-02 18:49.00) aaaaa
Akár unalmas is lehetne, de jó hangulatban talált meg a film. És egészen jól elvoltam vele. Mint film, jó volt.


10. Kiskakukk@ (2015-01-02 14:20.36) aaaaa
Találomra választottam ezt a filmet újévi unaloműzésre. És milyen jól tettem!

A tempója lassú, de egyáltalán nem unalmas, sőt, kifejezetten kellemes volt a lassan csordogáló cselekmény a sok mellékvágánnyal.

Az utolsó 10 perc nagyon ütős lett. És a kutya... Üde színfoltja volt a filmnek :)


9. Pro360 (2015-01-01 22:12.24) aaaaa
Unalmas szar, kár volt az időt pazarolni rá


8. Booksi1 (2015-01-01 01:20.55) aaaaa
Ütős film, egyre fokozódó feszült légkörrel. Aki pörgős akciófilmet szeretne látni, az csalódni fog. A karakterek hordozzák magukban a feszültséget. Lassú történet mesélés de tökéletes. Néhány remek színésszel és CGI nélkül is lehet nagyszerű filmet készíteni. Bár biztosan nem fogják annyian megnézni mint a transfosmereket.


7. Johnny kapitány (2014-12-31 01:47.53) aaaaa - (válasz AlekSeJ 5. hozzászólására)
László Zsolt a hangja. Úgy néz ki a Batman után nagyon bejött a szinkronrendezőnek, pedig Király Attila a legjobb hozzá.



6. Miszter88 2 (2014-12-30 18:32.32) aaaaa
Jó film volt ez , nem tudom mit rázzátok itt a lábatokat ...


5. AlekSeJ (2014-12-30 17:23.49) aaaaa
Magamon is meglepődve néha, olykor tetszenek a viszonylag unalmas filmek, olykor pedig nem. Megnéztem a trailert, láttam, hogy hardy, minden mindegy alapon pedig bele is kezdtem. Mondhatom, nem csalódtam. A magyarázatot nem tudom, egyszerűen úgy éreztem, a zene, az alakítások, a sztoriban rejlő erő, ami kitörni készül. Vártam a katarzist, vártam végkifejletet, amire nem ily későn számítottam, de eljött. És nem ilyen formában, de mégis tetszett. Kíváncsi lennék hardyt ki és hogyan fogja leszinkronizálni, mert éppen abban a sajátos orgánumában rejlett ennek a filmnek az egyik fő eleme. A szunnyadó erő és a nyugodt férfi egy személyben. Amikor ott van a hangjában, a szemében és a néző tudatában is, hogy öregem, vele rossz lóra tettél. Várja az ember, hogy majd most, majd most, aztán mégsem. Vársz és vársz, és egyszercsak bumm, fél pillanat és vége. Nekem az a fél pillanat is megérte, mert tetszett, mert tartotta a figyelmem. Nem akarok spoilerezni, mindenki nézze meg maga. Írhatnék egy-két momentumról, de inkább nézzétek. Részemről 4 csillag.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyomozo1, 2023-11-07 23:2734 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk