Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

2024-03-14
A repülő osztály
Baghead - Holtakkal suttogó
Bernadette - A főnökasszony
Kálmán-nap
Most vagy soha!

2024-03-12
Küzdelem a végsőkig

2024-03-07
A három testőr: Milady
A róka
Bajos csajok
Előbb táncolj!
Képzeletbeli
Rigó, rigó, szederinda
Tűréshatár

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Vanília égbolt (Blu-ray)
Kapcsolat *Import-Magyar szinkronnal* (Blu-ray)
Sikoly 2. (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A macinacis focista
- Filmbox Extra HD, 09:15
Felhőatlasz
- Film Café, 09:15
Veszedelmes vonzerő
- HBO2, 09:30
A főkertész
- HBO, 09:40
Vágtass Tornádó!
- Filmbox Family, 09:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Bruce Willis (69)
Glenn Close (77)
Pindroch Csaba (52)
Jake Weber (60)
Rachel Blanchard (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom
Szólánc
Úriemberek (sorozat) - Vélemények
Shop-stop 3. - Vélemények
Most vagy soha! (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A bajkeverő aaaaa
Ah-sung Ko aaaaa

 

Fórum - Dumb és Dumber kettyó - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
89. Vincenzo (2023-03-17 09:23.57) aaaaa - (válasz CRT visszatért 87. hozzászólására)
Offtopic

Üdvözlet! Maximálisan támogatom azokat az embereket, akik hisznek valamiben és kimernek állni mellette. Legyen az Isten vagy Nagyláb-hívő akár.


88. Vincenzo (2023-03-17 09:08.45) aaaaa - (válasz Semprini 64. hozzászólására)
100%-ban egyetértek!



87. CRT visszatért (2023-03-17 00:35.21) aaaaa
Sziasztok!


CRT vagyok (csakis ilyen módon -új regisztrációval- sikerült bejelentkeznem).

Khmm,

tudom, egyéni probléma. :D


[Nos...


/hatásszünet/



/még mindig hatásszünet/


...ha valaki kételkedne a "virtuális személyemet" illetően, a szöveg- és mondatszerkesztésemből hamar rá fog jönni, hogy AZ vagyok.] :-)


Évek óta sajnos nem sikerül bejelentkeznem (persze, ez kit érdekel... ...Hm, hát engem!):

<---- ---- /Az ott fönn nem "smile", hanem csak egy kettőspont./


Az email-szolgáltatómnál -kihasználatlanság miatt- a postafiókom megszűnt, a jelszavamat meg elfelejtettem (leírva sem találom, habár ez nem rám vall).

Igen, igen: ...10 év + 3 hét elteltével nem árt(ana) már bejelentkezni, plusz rendbe tenni 1-2 dolgot. :-)

Az elmúlt időszak alatt -a bennem kiforrott ízlésbéli és világszemléleti változások miatt- szerettem volna módosítani a nevem alatt osztályozott filmek pontozásait, de ez -bejelentkezés hiányában- nem sikerült.

(Eme új regisztráció révén igyekszem helyretenni azt, amit CRT-nicknevem alatt már évek óta nem tudok.)

Ugyanez -a leendő módosítás- vonatkozik az általam sokáig -tulajdonképpen- bálványként imádott színészek osztályzataira, valamint az őket -esetenként túlzottan- méltató hozzászólásaimra is.

Ha ez eddig nem lett volna elég, most jön a lényeg:


az eddigi CRT-nicknév alatti, mint egykori képmutató langyos álkeresztény felhasználó, azóta gyökeresen megváltozott, ún. újjászületett keresztényként* a legmesszebbmenőkig szégyellem, hogy az életemből ilyen sok értékes időt fordítottam ezeknek a közönséges, hétköznapi, 99%-ban agytompító és erkölcsromboló filmeknek a fogyasztására, majd mindezt megfejelve, még értékelésükre is meglehetősen sok időt szántam.


Legszívesebben törölném a korábbi (CRT-elnevezésű) regisztrációmat, hogy legalább ennyivel kevesebb "filmművészeti méltatásnak" maradjon nyoma.


*Ezt a 'keresztény' szót tegyük tisztába:
[csak a legnagyobb alázattal merem -ha merem egyáltalán- magam annak nevezni; ezt inkább Isten (a Mennyei Atya) jogosult eldönteni, hogy annak tart-e Ő engem.] Sajnálatosan ezt a bizonyos 'keresztény' kifejezést az elmúlt évszázadok, sőt (aki a Bibliát olvassa, illetve a történelmet ismeri, tudhatja, hogy) évezredek alatt egyesek, főleg a vezető réteg, mérhetetlenül bemocskolta és meggyalázta. Nem kell tehát csodálkozni azon, ha ebből a fajta kétszínű, hazug, aljas életvitelből (lehetne sorolni a jelzőket még...), amit egy nem-keresztény lát, nem kér, és esze ágában sincs azonosulni vele.


Kitérőnek tűnik ez a bekezdés, azonban mégsem az: a weboldalon fellelhető filmekben is bemutatott -jelenlegi- álszent nyugati(as) civilizáció (melybe beletartozik csaknem az egész világ!) kereszténynek mondja -azaz hazudja- magát! Óó, hogy oda ne rohanjak! Háttal nem kezdünk mondatot,
de én megteszem: hát, köszönöm szépen! Húú, ez igen, elismerésem!

Ha EZ, ami pl. a való életben, illetve -mint említettem- ezen a kontinensen is zajlik, ""keresztény" életmód", akkor Isten mentse meg [ne minket, hanem] gyermekeinket ETTŐL! Mert ők kiszolgáltatottak, még gyengék, és naivak.

Még ide kívánkozik, hogy Isten és az Ő egyszülött Fia kegyelmezzen nekünk, amiért szánt szándékkal, lustaságból, és/vagy tudatlanságból hagytuk kialakulni ezeket az állapotokat.


Ne higgye senki, hogy EZ A FERTŐ a végtelenségig fog tartani! Remélem, napjainkra már kikristályosodott és világosan látható, hogy e m b e r E Z T n e m hozhatja helyre, de az ítélő Isten ennek az állapotnak vagy így - vagy úgy, de véget fog vetni!

Ha már belementem, folytatom: mi, illetőleg ki minősül valójában kereszténynek?
Az elfogadott közvélekedés és az egyházak álláspontja szerint:


Az, aki olvassa a Szentírást, valamint elfogadja az Úr Jézus Krisztust megváltójaként, és az Ő, illetve a Szentírás tanításai szerint él.


Ennyi. Ez nem bonyolult! És... így élünk mi? A nem-keresztény külvilág is ilyennek lát minket? ...ugye, kedves Olvasó, hogy ezt nem kell megválaszolnom. "CRT-s" koromban azt hittem, hogy a fenti kritériumoknak megfelelek, pedig milyen távol álltam attól! Most is távol állok, csak talán nem olyan nagy mértékben: bűnös emberként legalább látom a hibáimat, hogy mikor, mit rontottam el, egyúttal kérem Isten és az Úr Jézus kegyelmét, hogy igyekezzek kijavítani, amit még ki lehet.


A bizonytalankodókat és hitetleneket bátorítom arra, hogy ha van hozzá kedvük, merszük, szemük és fülük; olvassák, illetve hallgassák meg csak egyetlen egyszer az Igét, és gondolkodjanak el rajta, mennyiben egyeztethető össze az itt látott filmalkotásokkal... -"Azért egy próbát megér."-


Az sincs rendjén, hogy a magunk agyát mossuk /mostuk/ ezekkel a "nagyszerű" filmekkel, de... hogy ez a felnövekvő generációra milyen negatív hatással lesz, igenis borítékolható!


86. Kalóz Jack (2022-09-27 13:13.06) aaaaa
Agyrohasztás Nézhetetlen tetű film


85. Vmiso (2019-01-20 18:23.47)  
Végtelenül fárasztó, és erőltetett folytatás.
A régit szerettem, de ez majdnem nézhetetlen.


84. Empire (2017-04-18 09:22.27) aaaaa
Jó indulattal gyenge 3-as.


83. SuperHagyma (2017-02-11 14:13.32) aaaaa
Ez nagyon gáz ez film. 50 valahány évek férfiak hülye idétlen gyerekesen viselkednek. Film nézésen közben, én érzetem magamat kínosnak ahogyan viselkednek a filmben.


82. Oliwaw (2016-10-23 19:01.17)  
Idióta humor idiótáknak.


81. Dark Bakter (2016-10-23 18:36.13) aaaaa
Igen az első rész nagyot szólt.... A Farrelly tesók legnagyobb durranása szerintem, pedig a Keresd a nőt és az Én, és én, meg az Irén sem rossz, SŐT, de a Dilibogyók az valami fergetegesre sikeredett... 20 év múlva elkészült a folytatás... Az jutott eszembe, ami a Függetlenség napja folytatása kapcsán.... A nosztalgia faktor.... Sokat dob a filmen a nosztalgia feeling, Harry és Lyold ugyanolyan gyökér mint régen, cikis és gázos szitukba keverednek, remek helyzetkomikumokat eredményezve..... Az is tetszett, hogy az eredeti film jól ismert betétdalai is felcsendülnek, a régi szereplők közül felbukkannak sokan, a végén az első filmből bevágott képek is jók... Igen, az eredetiség hiányzik nagyon... Mert sok az utóérzet... Azért szerencsére nincs egy az egybe kopírozva a 20 évvel korábbi mozi, és itt is vannak új húzós poénok.... De valahogy még sem szól akkorát mint anno az első rész... Azért szórakoztató mozi és a készítők és színészek iránti tiszteletből jár a 4. csillag....


80. Sötétszív (2016-04-09 00:40.26) aaaaa
1994-ben készült ennek a filmnek az első része, vagyis húsz évet kellett várni a másodikra. Voltak benne hatalmas poénok, de sajnos laposak is. Néha úgy éreztem, hogy az első rész koppintását látom, főlegb a történet vezetés szempontjából. Hiába játszik jól Jim Carrey, Jeff Daniels, Laurie Holden vagy Kathleen Turner(aki még mindig szexi) valahogy az első részben emlékezetesebb poénok voltak. Reméljük, hogy a következő rész tényleg csak 2034-ben készüljön el, hogy felkészülhessünk rá lelkileg. Egyszer nézhető, átlagos film. Ez van.-


79. Emylio (2015-12-29 17:29.52) aaaaa
Megértem a fikázókat. Nálam is sokáig 2*-on állt, de a vége kicsit javított rajta. Így is kevés.


78. Kimiraikonnen (2015-12-07 14:36.45)   - (válasz Mr83 77. hozzászólására)
Egyetértek. :(


77. Mr83 (2015-12-06 21:23.53) aaaaa
Lehet, hogy az izzadtságszagú szinkron az oka, de azt éreztem a filmen, hogy az első rész néha szánalomba csapó epigonja.


76. Roy Munson (2015-11-14 00:17.49) aaaaa
Nagyon jó hogy a két nagy színész játszik a folytatásban. De úgy vettem észre hogy nagyon hajaz a színészi játék a Dumb és Dumber 2.(2003) filmre, amit meg sem kellet volna csinálni. Ennyire nem voltak gyermeteg hülyék az első részben, mint ebben. Mintha összemosták volna az előző két filmet.


75. Mfos (2015-08-04 21:03.13) aaaaa
Az előző rész jobb volt, de emiatt sem kell szégyenkeznie a rendezőnek! Volt mondjuk pár béna amcsi poén (?), vagy 1-1 laposabb rész, de a 2 főszereplő hozza a tőle elvártat. Jim Carrey-n poénok tekintetében nem fog az idő, mivel egyazon filmen belül van, ezért nem tartom gondnak, hogy régi poénokat/mozdulatokat újra elővesz.

Szinkronosan néztem meg, rengeteg szójáték van benne, amiken lehet nem mindig röhög az ember, de igen színessé teszi a párbeszédeket. A James Bondos variációkon nyerítettem :D!

Szerintem többször nézhető, akinek meg kevésbé tetszik, nézzen mást; ízlések és pofonok :).


74. Nyolcadik utas (2015-07-26 17:22.16) aaaaa
Két hangos röhögés és két könnyed nevetés után sok-sok fejcsóválás. De jó lenne már valami más a rengeted alpáriság mellett!


73. Tomka90 (2015-07-04 23:57.00) aaaaa
Szórakoztató, poénos, de nem ér fel az előző rész parádés színvonalához. De ezek a filmben elhangzó szóviccek tényleg borzalmasan lettek megfogalmazva.


72. Pro360 (2015-05-21 21:14.00) aaaaa
Kár hogy így le van pontozva ez a jó kis vígjáték, hiszen szinte végig lehet röhögni rajt. Persze, akinek nem tetszik a beteg humor, az nézze a Hamupipőkét.


71. Chim (2015-05-21 14:22.31) aaaaa - (válasz Kmacko 67. hozzászólására)
2034-ben lesz :)

Egyébként nekem baromira tetszett, halálra röhögtem magam, de nem is vártam mást ettől a filmtől. A szóviccből kicsit sok volt, gondolom angolul jobban ütöttek. De ezek a film ismertetők az oldalon...borzalmasak. Az első poént rögtön le is lövi, még jó, hogy mindig a filmek megnézése után olvasom el.


70. Semprini (2015-05-15 11:54.49) aaaaa - (válasz Gonzó410 69. hozzászólására)
"mondom ezt úgy hogy nekem az első sem tetszett sose"

Látom, tökéletesen megértetted a kérdést, amely nem az volt hogy akinek már az első se tetszett, annak ez miért nem tetszik, hiszen az totál egyértelmű. Hanem az, hogy akik az elsőt zseniálisnak találták, és mai napig szívesen nézik, azok miért fikázzák a második részt! Mert ez bizony érthetetlen, akárhonnan is nézzük.


69. Gonzó410 (2015-05-15 05:56.02)   - (válasz Semprini 64. hozzászólására)
megmondom én mi a bajuk, az, hogy a kettő közt eltelt 20 év, és ha ma készült volna egy első Dumb és Dumber ne aggódj az is ugyanilyen fos lenne

mondom ezt úgy hogy nekem az első sem tetszett sose


68. Jan3sz (2015-05-10 16:43.31) aaaaa
Szörnyű szóviccek voltak benne... Gyanítom egy jobb magyarítással jobban tetszett volna, de így agyon lett csapva :(


67. Kmacko (2015-05-05 15:41.38) aaaaa
Nem nagyon értem, hogy akiknek az első rész tetszett ez a film miért nem. Annyira nagyon nem mondhatnám másnak, sőt! Amit még nem értek: itt már a film elején eldől ha valakinek nem jön be ez a fajta humor. Akinek nem tetszik, minek kínozza magát azzal, hogy végignézi? Tudom, nem vagyunk egyformák.
Kicsit félve néztem meg a filmet (a rossz kritikák miatt) de szerencsére alaptalanul. Fergetegesen jót szórakoztunk rajta, valószínűleg újra meg fogom nézni. Ha összehoznának egy normális harmadik részt azt is megnézném, sőt bízom benne, hogy lesz is ilyen!


66. Wayne17 (2015-05-04 17:37.06) aaaaa
Nos nekem ez tetszett...jobban mondva ez is tetszett, mint az első rész,bár azt kicsivel humorosabbnak,eredetibbnek érzem ,de ez is egy 4-es film számomra.

Jim Carrey személyes kedvencem és mostanában nem láttam tőle filmeket,ezért nagyon vártam ezt és itt is olyan őrült mint általában :D Az eleje kicsit döcögősen,unalmasan indul,de a végére egész jó lesz,van benne jó pár poén amin röhögtem...messze nem a legjobb Carrey film,de szerintem egyszer-kétszer újra nézem :)

4*


65. Man2 (2015-05-03 19:59.37) aaaaa - (válasz Semprini 64. hozzászólására)
Tökéletesen igazad van!


64. Semprini (2015-05-02 22:44.08) aaaaa
Elolvastam pár kritikát, elég sok írja azt, hogy "bezzeg az első milyen fantasztikusan szuper volt, ez meg mennyire trágya" - de azt már egyik se tudta megmagyarázni hogy miért is gondolják ezt. Merthogy baromira nincs igazuk! Az első rész is hajszálpontosan ugyanerre a fajta humorra volt kihegyezve, pontosan - vagy inkább MINIMUM!- ennyire alpári volt az is, tehát tökéletesen érthetetlen, hogy akik az első részt ajnározták, azoknak ezzel mi a bajuk. Mert ha bármiben is különbözne - de nem! Ezt is pontosan ugyanaz a recept működteti, ami ráadásul Farrellyék összes általam látott filmjére jellemző volt. Akkor most kérdem én: mi is az a marha nagy negatív meglepetés? Miben rosszabb ez mint azok közül bármelyik? Na ja, abban, hogy ez már a második rész, azaz folytatás, és amolyan kötelező sznob klisé, hogy illik fikázni minden egyes folytatást (kivéve persze Birodalom visszavág és Terminator 2, mert azok ugyebár jobbak mint az első rész...)
Az első rész sikere legalább 60%-ban annak volt köszönhető, hogy azelőtt nem nagyon létezett ez a fajta "vécéhumor", az addigi vígjátékok ennél sokkal kifinomultabb, kevésbé altesti poénokra voltak kihegyezve. Majd jöttek Farrellyék, és megalkották a maguk filmes stílusát, amit azután számos más film utánozni kezdett. Elég ha csak az Amerikai pite-szériára utalok, de rengeteg más példa is van. Mindez azonban nem homályosíthatja el azt a tényt, hogy Farrellyék valami úttörő dologgal rukkoltak elő, ami korábban mondjuk így: tabunak számított. Igazi tabudöntögető filmesek ők, akik az éves hosszú sora alatt lassan kifutották a formájukat, majd elfáradtak és az utóbbi pár évben már semmi értékelhető nem jött ki a kezük közül. Egy dolgot még nem próbáltak ki: felmelegíteni a korábbi sikerreceptet és még egyszer elsütni valami hasonlót, mint amivel berobbantak, azaz: remake-nek is beillő folytatást kreálni a Dumb és Dumber-hez, talán legsikeresebb filmjükhöz. Tudták, hogy - folytatás lévén - filmjük nem fog tetszeni mindenkinek, hiszen mint jók tudjuk, a legortodoxabb filmes sznobok kötelezőnek érzik, hogy ab ovo helyből elutasítsanak minden folytatást, teljesen függetlenül annak színvonalától, pusztán azért, mert második, és nem eredeti - ráadásul eltelt húsz év, a színészek megöregedtek, az ingerküszöb is feljebb csúszott, most nem biztos, hogy most is ugyanaz vicces, ami 1994-ben volt, stb.

Szerintem elég magas az aránya azoknak a folytatásoknak amelyek jobbak, mint az első rész (olyan 40-60). Nem állítom, hogy a Dumb és Dumber kettyó közéjük tartozik, sőt, szerintem is gyengébb egy klasszissal. De messze nem olyan trágyakupac, mint azt a kritikák sulykolják. Nekem második megnézéskor se volt vele különösebb bajom, a legnagyobb hiba szerintem a szinkronba belezsúfolt ipari mennyiségű erőltetett szóvicc, ami miatt viszont nem lehet az eredeti filmet hibáztatni, hiszen a fordító követte el.

Szóval azt még megérteném valahogy, ha az lenne a kifogás, hogy Farellyék ismétlik magukat, mert a két film jellege, szerkezete valóban hasonló, ahogy én is írtam, tehát ha valakinek az a kifogása, hogy megint kb. ugyanazt kapták, azt még el tudom valahogy fogadni, bár szerintem egyetlen egy poén sem volt egy az egyben megismételve, átemelve az első részből, nem is lehetett volna. De a kifogás ezzel a filmmel általában nem ez, hanem állandóan az elsőt dicsérik hogy az mennyire zseniális volt, míg ez egy rakás szar. Miért? Ha egyszer önismétlés történt, hasonló poénok, hasonló jellegű történetvezetés, és megegyező főszereplők, akkor mégis mi az, ami miatt olyan NAGYON MÁST kaptak a rajongók, mint vártak?!


63. Az utolso szamuráj (2015-05-02 17:01.30) aaaaa
Gyanítom,a szinkron miatt sem ugyanaz az élmény,meg kell nézni angolul.
Mert amilyen kínos "Romhányi" utánzatot itt lenyomtak a fordítók,én kérek elnézést,hogy a nagy öreg neve egy mondatba került velük.Valami bűnrossz amit ezzel a filmmel le akarnak nyomni az ember torkán,én éreztem kellemetlenül magam,ez most komoly???
Hát,itt annak gondolták.
A Farelly-tesók ideje lejárt:viszont kétség kívül adtak valamit a világnak anno,nevezetesen hogy bármin lehet röhögni.Ez lehet,így is van,persze mindig vannak határok egyénenként,ám munkásságuk elején születtek olyan gyöngyszemek,mint a Tökös tekés,Keresd a nőt,Én és én meg az Irén vagy...ennek az első része.
A Dumb és Dumber első része úgy lett izé....vagy ....áh,kiírom,kis klasszikus a vígjátékok közt,hogy azt észre se vettük:de mikor az ember huszadjára nézve is röhög azon,hogy Jim Carrey nem tudja leszálltak a Holdra,hogy egy vak gyereknek eladtak egy halott papagájt és Jeff Daniels nyelve odafagy valahová-a híres budis jelenetét már ne is említsük!!-az azért jelent valamit.Filmeknél az a siker igazi záloga,hogy többszöri újranézésnél hiába tudod szó szerint,mi fog történni,akkor is élvezed,nem unod-vígjátéknál meg újra röhögsz sőt nyerítesz.
Az első rész ilyen,de tényleg,a második jóval gyengébb.
És ez múlt a készítőkön,és múlt Jim Carrey-n,aki mintha elfáradt volna.Már nincs benne az az energia,az a tűz,hiába,megöregedett,és az ő karaktere inkább szánakoznivaló volt.Jeff Daniels tudta hozni,amit 20 éve,és az is begyere volt,az ismerősöket-a végére még a kamionosokat is!!!-beinvitálták azért a ramazuriba.
És a humor már nem szólt akkorát(gyanítom,a magyarosítás is hibás...),bár vitathatatlan,volt azért vicc,amin felröhögtem.Néha nagyon is röhögtem.Mégis,a végére úgy éreztem,ha 20 évig nem készült el a második rész,talán...nem is kellett volna.
Mert,az az első tényleg olyan fasza volt.


62. Npeter0403 (2015-05-02 11:36.54) aaaaa
Hát ez retekszar. Kár az elpocsékolt időért...



61. Tjunior (2015-04-30 20:12.03) aaaaa
Szánalmas. Balszerencsémre magyar szinkronnal néztem meg, ez az erőltetett "műferdítés" egyszerűen borzasztó.


60. Hatala6 (2015-04-25 20:25.14) aaaaa
Az a helyzet hogy ha ennek a filmnek Adam Sandler vagy Santiago Segura lenne a főszereplője, akkor még talán tetszett is volna valamennyire, de mivel gyerekkorom egyik kedvenc filmjének folytatásáról van szó, azt kell mondanom hogy ez irtózatosan gyengére sikerült! A Farelly fivérek már nem egy kiváló vígjátékot alkottak(pl.: Én és Én meg az Irén) de ez egy Torrente szintű alpári borzalom volt! Nagyon jó szívvel is csak három csillag!


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVincenzo, 2023-03-17 09:2389 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk