Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hősök kora
- Film Mánia, 09:40
Mindörökké Batman
- AMC, 09:50
A Pelikán ügyirat
- RTL Három, 10:15
Egy kivételes barát
- Cinemax, 10:20
Polár Expressz
- Film+, 10:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
2022-es választás
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eltitkolt várandósság aaaaa
Giorgio Moroder aaaaa

 

Fórum - A felszín alatt (2013) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
47. Chris Co (2022-09-22 20:02.42)   - (válasz Szendmen01 46. hozzászólására)
Nem egy hétvégi piknik, az tuti! :)

Nekem Scarlett pont nem volt szempont. Elsősorban a film témája keltette fel a figyelmem. Kihámozni lehet belőle ezt azt. Külön-külön néhány jelenet is lehet olyan, ami kifejtést érdemel, megvitatást, mit is láttunk. Röviden : Mi az, amiért érdemes élnünk, vagy amivel rászolgálunk a pusztulásunkra. A két dolog együtt jelenik meg. Megesik, el kell, hogy kapjon a hangulat. Igaz, ez sem készpénz, mert esetleg máskor sem lesz mindenki számára pozitív filmes élmény. Megzuhant időszakban láttam a filmet. Engem nagyon megfogott. Mégpedig amiatt is, mert talán felértékelődnek ilyenkor bizonyos dolgok. Például, hogy eleged lesz a napi szarságból, és mondjuk vennél egy stukkert, aztán találsz egy zsák pénzt, vagy a planétánk legszebb nője átölel. Spoiler! A film záró jelenete sokak számára űrt hagyhatott maga után. Akkor most ennyi? Ez a vége? Kifejezetten tetszett, nem azzal zárulnak az események, valamely nézőpont felé hajlik. Boldogság a fullstop, vagy reménytelenség. Kedvelem a művészfilmeket, bár egyáltalán nem vagyok a szakértőjük. Megemlítem Malick nevét. Van olyan alkotása, amit kifejezetten bírok, de olyan is onnét, amit meg nagyon nem tudok élvezni. Itt kifejezetten tetszett az, amit meg is jegyeztek páran. Olyan, mint egy hosszú videoklip az életünkről. Még egy ide : A menedékházas jelenet. Megpihent (volna), és láthattuk közben a tájat, az erdőt, a fákat (a nyugodt légkört). Nem a felszín alatti sötétségből. Egy ismétlést szerintem megér. Ha mégsem, csak idevetítek egy olyan sztorit, aminek nem sok köze van ehhez a filmhez. Nehéz Istennek Lenni. Amikor belecseperedsz egy olyan világba, ahol szintén azt fedezi fel egy onnét idegen szerzemény, a világ nem fekete-fehér. Középen lenne, hogy túlélés, szaporodás, mint biológiai kötelezettség. Aztán enter the other world full contains love. Or death.


46. Szendmen01 (2022-09-21 01:14.04) aaaaa
Ha valaki kérdezi,láttam-e ezt az agymenést,letagadom...
Abszurd,értelmetlen,de legalább jó lassú.
Biztos van aki ki tud hámozni ebből valami mondanivalót,hogyan kezdte átérezni az idegen nőstény a csajszi testét,ilyesmit,de én inkább azt mondom,a végén az egész stábot fel kellett volna gyújtani.
A második csillag kizárólag Scarlett miatt.



45. VadRaszta (2022-04-19 00:41.58) aaaaa
Hát ez valami kínkeserves moslék. Látom a kommentben néhányan azt hiszek ez művész film, megnyugtatásukra közlöm, hogy a közelében sincs. Nézzetek meg egy Trier filmet, na az már az. Jah és UNALMAS!


44. Wave (2020-03-07 12:37.15) aaaaa
A zene jó, Scarlett még mindig farokállító. ez a max sajna amit pozitivumként lehet emliteni


43. Halember (2019-09-29 18:20.00)  
Nagyon jó film. Tetszett. 5*


42. Bertó!!! (2019-09-29 18:15.15)  
Köszönjük a spoileres tartalomleírást...


41. Brekuc (2018-01-07 00:05.45) aaaaa
azért jó látni, hogy van akinek leeset a történet.
a többi meg olvasson el néhány könyvet, az fejleszti a képzelőerőt.


40. Brekuc (2018-01-07 00:01.55) aaaaa
csak azért négy csillag, mert az idegen túl könnyen feladta a végén.
aki meg nem tudja hogy a motorosok mit kerestek a filmben, elárulom, hogy egy csapat idegenről volt itt szó. a női álcában lévő volt a felelős az élelem becserkészéséért, a többi pedig, mert hát nem egy motoros volt, simán csak eltüntette a nyomait a tevékenységnek. nem véletlenül keresték elveszett társukat.


39. Cantri (2017-12-31 00:21.40) aaaaa - (válasz Cantri 38. hozzászólására)
*nőközönség=nézőközönség


38. Cantri (2017-12-31 00:19.51) aaaaa
Mondanám, hogy művészfilm haladóknak, de ez már a szokásosnál is jóval nehezebben befogadható darab, így nem csodálom, hogy ennyi ember gyomrát megfeküdte, nem tagadom az enyémet is megdolgoztatta.

Glazer ugyanis totálisan nemet mond a széles narratívának, mondandóját pedig csak és kizárólag képekben hajlandó átadni, így feladva a leckét a nézőnek..... Én abszolút megértem, ha erre azt mondja valaki menjen a fenébe az ilyen rendező, de mivel a film elsősorban vizuális műfaj, én inkább érzem a dolgot egyfajta kihívásnak, mind az alkotók, mind pedig a nőközönség részéről.
Bár a film egy földönkívüli lényt helyez a főszerepbe mégis sokkal inkább az emberekről igyekszik mesélni, azáltal, hogy miként képesek hatni Scarlettre. Alienünk eleinte teljesen kívülállóként tekint az eseményekre, ő a vadász, aki az emberre csupán mint húsra tekint, semmi több: táplálék. Szépen lassan azonban felfedezi, hogy mégis többek vagyunk izom, csont, és egyéb szövetek halmazánál: érző lények, akik képesek POZITÍV érzelmekre is mint boldogság, öröm, élvezet vagy segítőkészség (=fordulópont mikor az eleső idegenünket felsegítik a járókelők), és ezt megirigyelvén próbálkozik maga is emberré válni, felfedezni, megtapasztalni az élet kínálta kellemes dolgokat (=pl sütemény elfogyasztása). Sajnos azonban ez nem sikerülhet neki, elvégre nem e világra született, és a film végeztével megismerkedhet az ember NEGATÍV....legyen inkább állati.. arcával is, mely még mindig egy ösztönös szexuális lény, hiába a komplex érzelmek.....

Johnatan Glazer mindenképp az elmúlt évek egyik legegyedibb filmjét rakta le az asztalra, mely Johansson mellei nélkül könnyen a feledés homályába süllyedhetett volna.....én sajnáltam volna, mert felejthetetlen atmoszférával, és retinába égő KÉPEKKEL mesél az emberről, mely a felszín alatt egy egyszerre csodálatos és borzasztó, de mindenképp összetett élőlény....


37. Lessik (2016-01-21 01:53.17) aaaaa
Akinek tetszik/tetszett az nézze.
Én nagyon megbántam, hisz szórakoztatás helyett kínt és ideges perceket okozott.Sok "fos"-adék mellé került.
Scarlettet sem bírom, egyik sem fog hiányozni.


36. Schott (2016-01-06 02:28.51) aaaaa
Oké elvett az életből 2 órát, de egy transformers 5 vagy avengers 3 mit fog csinálni? :)


35. Oereg Gorm (2015-08-22 18:13.32) aaaaa
Nemrég megnéztem.Bekerült a különleges filmélmények személyes "adatbázisába" nálam.(Karambol,Inland Empire,Enemy,Donnie Darko,Roy Andersson filmek,korai Bunuel,Robe-Grillet stb..)

A szexi dög tetszett a rendező úrtól.No meg a klippek amiket eddig rendezett(Radiohead,Massive Attack stb)Ezzel is tettem egy próbát.Abszolút megérte.Szeretem a sajátos nézőpontból "látszató",experimentális filmecskéket.Ez egy szerzői film,de nem akármilyen.Vizuális látványorgia,tkp. hosszúra nyújtott sejtelmes videoklipp.Hogyan rakjam is össze amit látok?És hogyan értelmezzem?Minden fontos szabály felborul.Remek..Johansson kis butácska,esztelen,olykor meztelen,de aranyos és ügyes.Reneszánsz szépség.
A zene is furán hidegrázós,ha úgymond spéci esemény történik.Tetszettek a kontrasztok ábrázolása.Scarlett Johannson,mint "férfifaló" idegen-de ez háttérbe szorul nálam.Kontrasztok a kommunikációban.ő szólít le másokat akik veszélybe kerülnek,őt szólítják meg és ő kerül kellemetlen szituációba:(utalhat a valóságos kommunikációs nehézségekre világunkban)
Színek:ködben fehérben volt,a nagy feketeségben feketében,vagy majdnem ruhátlanul.
Idegen a világunkban,de mintha próbálna változni és otthonának szeretné tudni azt.Késő azonban már,hogy változtasson.
Nem kategorizálható,kissé szürreális filmélmény.Nem erőszakol ránk semmit.

Biztos nem az a film tanulsága,hogy a skót emberkék milyen udvariasak.:)

Picit gondolkodni is kell,(nekem nagyon sokat)de az nem ártott meg még senkinek.


Ui:Arturo prof-hány baki van ebben a filmben?


34. Az utolso szamuráj (2015-03-09 18:36.06) aaaaa
2 szer láttam,és nem fáj:))

igen,azok mindig jók,itt is:))


33. Zoli27 (2015-03-09 18:12.15) aaaaa
Ha ezt a filmet vagy mit még egyszer meg kellene nézni tuti öngyilkos lennék,bírom ha valami unalmas és értelmetlen azt máris művészfilmnek hívják és hirtelen de menő lesz ugye szamuráj?Szerintem mégegyszer már te sem tudnád végignézni vagy ha igen akkor mazohista vagy :-)Bocs de nem értek veled egyet pedig mindig bírtam az értékeléseidet mert jók voltak!


32. Entersp (2015-03-05 05:37.02) aaaaa
Nehéz okosat írni. Mit lehet tudni, rólunk, emberekről? Azt biztosan, hogy érdeklődünk a felszín alatti dolgok iránt, ugyanis ez már a harmadik ilyen filmcím.
Már az előzetesben is izgalmasnak tűnt a sötétség, Scarlett is tetszett, de borzalmas ötlet volt a titokzatos idegent motoron mozgatni. Nem értem, hogy klasszis megoldások mellett, ezt hogy sikerült kitalálni?
Még idén újranézem.


31. Sötétszív (2015-02-26 23:22.19) aaaaa
Jonathan Glazer filmjével egy a baj: hogy unalmas. Az, hogy nem rágja a szánkba a dolgokat, az rendben van. Hogy remekül fényképezett t5ájakat láthatunk rendben va, és m,ég a zenéje is tetszett. De ettől eltekintve ez unalmas film. Gyakorlatilag semmi izgalmas nem történik benne. Ez a film azért többet ígért. Túl művészkedős lett, azt pedig én nem szeretem. Egyszer végigszenvedtem. Többet nem fogom.


30. Az utolso szamuráj (2015-02-14 15:00.39) aaaaa
és nem:az általam felsorolt tevékenységek közt-ha már-ott van az orrbatúrás is,bár van értelme-hisz megszabadulunk a cicakakától-de valami elbaszott gusztustalan.nem hinném,ezzel egyedül lennék,ki így gondolja.D


29. Az utolso szamuráj (2015-02-14 14:52.16) aaaaa
már TE szerinted ez az értelme.most is csak azokról beszélsz,akiknek ez nem tetszik.híján annak a gondolatnak,attól még valakinek begyere lehet.
cosmopolis nekem se tetszett,pedig a rendezőt komálom.
de,ez is EGy film.csak,ennyi.az meg nem élből kötözködés-amúgy is azzal lehetne,aki ugrik rá:))-és ott van egy vigyorjel.de,csak azt veszed észre,mit akarsz,ugye:))
és melyik három nagy kérdés??

ha nem eddy murphy,hanem mondjuk sly játszotta volna a beverly hills-i zsaru-t(ahogy tervbe is volt)vélhetőleg nem egy olyan fasza filmmel lettünk volna gazdagabbak.hovatovább,tom selleck is idétlenül nézett volna ki valszeg indyként-ha nem köti a szerződése,ugyanis ő pattogtatta volna az ostort.hogy ki és miért,mit játszik,és hogy sül el,még a véletlent is bele lehet magyarázni.
persze,az tény,ha nem scarlett rohangál benne,sokak meg sem nézik.


28. Gonzó410 (2015-02-14 14:10.26)  
nagy különbség, hogy amíg az általad felsorolt tevékenységeknek VAN értelme, ennek a filmnek egyetlen egy értelme van - hogy a rendező úr kibasszon veled, és lecsapoljon az életedből közel két órát egy ilyen értelmetlen baromságra

nem is tudom mikor láttam utoljára, ennyire önszopkodó filmet, talán a Cosmopolis kapcsán

és nem EGY film kapcsán :D hanem ENNEK a filmnek a kapcsán, ugyanis aberrált baromságok aberrált személyiségeknek jöhetnek be - ráadásul neked se tetszik annyira, a "juszt is öt csillag" is élből kötözködés, kíváncsian várom mikor fog ez a film még egyszer ennyit kapni, mert ez a fél csillagot nem érdemli meg

persze tudom, benne van a világmindenség nagy kérdései közül legalább három, de engem csak egy valamiről győzött meg, ki ne menjek Skóciába, mert tényleg egy pöcegödör, ha nincs romantizálva

kíváncsi vagyok ha Scarlett helyett valami totál no name csaj szerepel benne, egyáltalán eljutott volna e a film az emberekhez


27. Az utolso szamuráj (2015-02-14 13:26.00) aaaaa
nem annak kéne vizsgáltatni magát,aki egy film tetszése miatt azt hiszi,a másik sorozat6apa meg családgyilkos???
de sötét van.ilyen alapon aki nem szereti a zsíroskenyeret lilahagymával,orrtúrást is eszközöl,aki hordott már olyan zoknit,amibe bármilyen piros szín volt megtalálható,az buzi,aki pedig pornót néz,perverz állat.
osszuk fel a világot,úgy egyszerűbb,DD


26. Gonzó410 (2015-02-14 04:41.22)  
szerintem ez egy retekszar film továbbra is, tipikus példája a művészi majomkodásnak, már 6 perc után éreztem, hogy itt kurva nagy bajok lesznek, igazából elhúzhatták volna még 20 percig és akkor Scarlett még három férfit elcsábíthatott volna, ugyanúgy

akinek ez tetszik, az lehet nem ártana ha kivizsgáltatná magát - ki tudja mikor tör elő belőle a sorozat/apa/gyerekgyilkos

a kritikusok meg azok az ürgék - ne feledjük - akik miatt a Die Hard 3 a Rottenen mai napig 51%-on rohad... ennyit a hozzáértésről, meg szaktudásról


25. Törölt felhasználó (2015-01-30 21:59.28) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 24. hozzászólására)
Én maradok naív idealista, ameddig még tudok.


24. Az utolso szamuráj (2015-01-30 18:39.46) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 23. hozzászólására)
azt tanítják is:)meg,jobb helyeken kérik,írd meg,mi számodra a művészet.sokfelé azért nehéz lenne kifuttatni,de a megközelítések különbözőek lehetnek persze.
én már rég elvesztettem a reménységem benne.


23. Törölt felhasználó (2015-01-30 17:38.42) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 22. hozzászólására)
Éteri gyönyör..jól hangzik, mehetnél ételkritikusnak..vagy porszívóügynöknek.:)
Node viccet félretéve, engem megvettél, rá fogok feküdni Tornatore-ra. Az egyedi filmek, egyedi megvalósítások és megközelítések pedig engem is nyílván vonzanak, így volt ez már akkor is amikor pöcsös koromban először néztem meg a Top Secret-et.:) Bár az más tészta..

Ami pedig a művészetet illeti, mintha csak tőlem loptad volna ezt a csak a művészet különböztet meg minket az állatoktól szöveget(bár valszeg én is loptam valahonnan, az sem kizárt, hogy valami híres szólás vagy mittudomén, lényeg, hogy igaz).:) Némi önpszichológiát gyakorolva mizantróp hajlamaimat rendszeresen azzal a pozitív gondolattal próbálom ellensúlyozni, hogy mennyi nagyszerű művész, tudós, feltaláló, ember született és alkotott már. Csak ezért nem veszítettem el teljesen a hitemet az emberiségben. Még.


22. Az utolso szamuráj (2015-01-30 17:15.18) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 20. hozzászólására)
tornatore más kávéház.szerintem a világ egyik legjobb rendezője magasan,mert a nézőben -és nem csak a fogékonyabbakban-valami nehezen megfogalmazható gyönyörű érzést tud indukálni,ami a legnagyobbak sajátossága.hitch nél ez a félelem,kubricknál a továbbgondolás,nála pedig az éteri gyönyör,szépség az,amit-túl a lényeg megértésén-érezhet a befogadó.
én-rámenve erre itt-imádom azokat a filmeket,amik nem férnek bele valamiféle formába.ami kísérletezik,így vagy úgy,szokatlan,groteszk,önironikus,darkos egyszóval,ami nem szélesebb közönségigényű.mert ott vannak a művészi hajlamok esetenként-van ahol persze csak erőlködés-és a művészet pont az,ami megkülönböztet az állatoktól,az önkifejezés,az emberi tulajdonságok,szépségek és csúfságok egyik kifejezőeszköze.ha nem lenne művészet,némi túlzással még mindig bunkósbotokkal szaladgálnánk a tűz körül


21. Törölt felhasználó (2015-01-30 16:38.10) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 18. hozzászólására)
Ó, az átlag magyar ember befogadóképességének fogyatékosságát egy pillanatra sem vonom kétségbe, csak egy kicsit magamra vettem, mert nekem sem tetszett, ezért válaszoltam. De természetesen csak a magam nevében.


20. Törölt felhasználó (2015-01-30 16:36.13) aaaaa
Az óceánjárót még nem láttam egyébként, de mindenképp pótolni fogom, bírom Tim Roth-ot és éppen ideje elkezdeni bepótolni a Tornatore filmeket.
Innen ajánlanám egyébként a Leviathan címűt, csakúgy random, mert mindenkinek látnia kell, és te valószínűleg értékelni is fogod.



19. Törölt felhasználó (2015-01-30 16:34.51) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 17. hozzászólására)
Háromszor? A betyárját..velem haverom nézette meg, aki szintén több mint egyszer látta(kétszer:)). Meg is kérdeztem, miért? Mitől tetszett? Azt mondta azért, mert őszinte film, nincs benne semmi manír. Ezt alá is írom, de 3 óra eseménytelenség attól még 3 óra eseménytelenség. Bár az is lehet, az idő múlásával a bennem egyre inkább elhaványuló empátia volt kevés ahhoz, hogy fenntartsa a figyelmem. Az under the skin-t viszont nem tudom ezzel magyarázni, ebben az esetben az lehet, amit mondtál. Érezni kell a filmet, hagyni, hogy magával sodorjon. Kár, hogy engem nem kapott el, pedig nagy elvárásokkal ültem neki. Ezért is éreztem magam egy kissé átverve utána. Mert nem kapott el, mint tette azt pl. a Prince Avalanche, ami szintén lassú folyású, relatíve eseménytelen film, mégis imádom minden egyes percét. Mert abban sincs semmi világmegváltó transzcendens gondolat, történetét nézve egy szimpla buddy movie mégis olyan gyönyörűen lett fényképezve, olyan szép zenék szólnak benne és olyan őszinte, hogy annál sokkal több(et ad nekem).
Szóval igen, ebből a szemszögből közelítve érthetőbb miért tetszik ez a film ennyi embernek. Talán az arány az, ami meglepő számomra(rottenen 177-nek tetszett és 31-nek nem). Emiatt talán akarva akaratlanul úgy érzem, mintha lemaradtam volna valamiről. Csalódott vagyok amiért a film nem érte el nálam azt a hatást amit nálad vagy a többi 177 embernél. Ezért állok egy kicsit értetlenül a dolgok előtt. Node ez van, nem tetszhet nekem sem minden.


18. Az utolso szamuráj (2015-01-30 15:54.37) aaaaa
viszont azt tartom,hogy az osztályzók nagy része nem értette,miről szól a film.mikor és miért változik meg az idegen,és innentől miért lesznek a szerepek felcserélve.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2022-09-22 20:0247 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk