Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szörnyszülöttek
- Film Mánia, 03:25
Hisztéria
- Film Café, 04:00
A vér földje
- HBO2, 04:05
Életem legszebb évszázada
- HBO, 04:35
Apafej
- Mozi+, 04:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vonalban vagy - Vélemények
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vonalban vagy aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Rajtaütés 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
69. Empire (2023-05-09 21:20.30) aaaaa
Ez meg az első film a legjobb akció filmek között van, nem sok más filmben vannak ezekéhez fogható bunyó jelenetek.

Hozta az első rész színvonalát akció terén, de itt a történet meg a helyszín nem olyan egy síkú szóval itt rátettek egy lapáttal.


68. Szendmen01 (2022-06-01 14:57.52) aaaaa
Nyomába nem érhet az első résznek.



67. Szendmen01 (2022-06-01 14:57.07) aaaaa
Szerintem ez unalmas és vontatott volt,ezerszer látott maffiás sablonokkal,gengszterdrámákkal,börtönösdivel,apa-fia klisékkel...stb. Semmi olyat nem találtam benne,amiért megérte volna megnézni azt a pár akciójelenetet,pedig végigszenvedtem.
Nyögvenyelős....


66. Varla (2021-01-17 20:16.46) aaaaa
Ez valami egészen fantasztikus volt.
Sokkal jobb volt, mint az első rész, pedig már az is levitte a fejemet.
Egyetlen pillanatra sincs megállás.
A fejlevivésben sem.
Kellően brutális, a sztori is kifejezetten jó, és olyan mellékszálak kerülnek be, amik önmagukban is megérnének egy egész estés filmet.
Visszaadta az akciófilmekbe vetett hitemet. :)



65. Bertó!!! (2019-07-25 18:19.25)  
Ez az univerzum sokkal jobban tetszett,itt a történet,már "komplexebb",min az elődjénél.(beépülés ,hierarchia,különböző maffia családok,árulás,stb.)

Ha az ember a zsáneren belül helyé tudja kezelni,akkor baromira szórakoztató.

+kameramunka
+fényképezés
+karakterek
+koreog ráfia
+rendezés
+vágás(simán oscart érdemlő)
+és a lényeg,a forgatókönyv is nagyon bejött



(((A lőfegyverek használatával,igencsak csínján bántak,ezek a csúnya gonosz...)))


64. Az utolso szamuráj (2017-02-07 20:51.30) aaaaa
Szeretem az elsőt.
Igazából a története értékel...nincs.Bemennek sokan,többen rájuk rontanak,kijön élve a rendező,az operatőr meg a világosító,továbbá néhány szerencsés figura.A dinamikától leesett az állunk,Yayan Ruhian(Mad Dog) Iko Uwais (Rama) nevét megtanultuk meg azt is,hogy pencak silat-és jé,e mellet a régi zsankludvándám filmek nem hogy lassúak voltak,de mintha a spárgák királyának ólomlába lett volna.
Gareth Evans gondolta,dob egy nagyobbat:filmje több szempontból jobb,több szempontból rosszabb,mint a Raid,ám nekem mégis jobban tetszett.
Jobban,mert számomra mindig is fontos volt az,hogy legyen történet:itt megpróbálkoztak vele,ami persze növelte a játékidőt és időnként belassította a cselekményt:ám mégis csak egy "beépülős" sztorit látunk,és oda Rama személyét nem lehetett fél secundum alatt belengetni.Az első részben nincsenek is karakterek,sőt legfőbb jellemvonásaikat a szereplőknek az adta meg,honnan kapta a sallert,itt maffiafőnököket,elkényeztetett csemetéiket kellet ábrázolni,és mégiscsak egy árulást ,egy családi drámát is felskeccelni.
Ahol persze vannak hibák,és Iko Uwais csodálatos harcművész viszont karakterábrázolásának megvannak a Steven Seagal-i keretei,amik ellen nehéz azzal érvelni,amúgy kedves jópofa srác.Az a legfurább,hogy ezzel szemben Yayan Ruhian -akit amúgy láthattál az Ébredő erőben is!-egy másik karakter bőrébe bújva -ami kissé zavaró,hisz az elsőben ő volt Mad Dog-kap némi háttértörténetet,és ....kiderül,még színészkedni is tud,nem csak salapálni.Hogy a történet kinek hogy fekszik,tényleg egyéni dolog,az meg pláne,ki hogy éli meg azt,egyáltalán VAN sztori:de legalább jókat lehet vigyorogni azon,a modern korban mekkora lehallgatót igyekszik elhelyezni egy pénztárcában Rama.
Amiért viszont ezt a filmet megcsinálták,ugye az akciók:no,azok elképesztőek.Döbbenetesek.Kíméletlenek,brutálisak-és kegyetlenül jól fotózottak.Az amerikai akciófilmekbe mostanság ha jön egy eksön,mozdul a kamera is,a néző meg sokszor azt se látja,kit ütöttek meg és hogy,az meg miért fekszik??....itt mindent láthatunk,és a képünkbe fröccsenhet a vér.A walesi származású G. Evans mindenhol ütközteti hőseit,és bár nem kevésszer vicces,hogy a bűnözők nem lőfegyverért nyúlkálnak-például mikor a baseball ütős gyerek keménykedik-de illik betudni ezt annak,az a koncepció,gyepálják egymást a legények,és ne finomkodjanak.Ők pedig ennek lelkesen eleget is tesznek,kapunk egy jó kis autós üldözést is,Hammer Girl metrós alakítása döbbenetes,amit meg a Rama vs. Assasin összecsapás hoz talajon,gyakorlatilag überelhetetlen.Hektóliternyi vérben,dinamikában,koreográfiában,brutalitásban-és hogy nem csattogott ész nélkül a vágóolló,hosszabb scénákban "puszilgatták" egymást az urak.Megnéztem annak a faszinak a nevét,Cecep Arif Rahman,hát barátom,nála még karakterábrázolást is véltem felfedezni,de hogy úgy néz ki,mint egy pedofil lelkész,nem merném megmondani neki,csak ha le van bilincselve keze-lába.És akkor is telefonon.
Persze Evans-ban és alkotócsapatában benne volt a drukk,nagyobbat,hangosabbat,látványosabbat,és a drámák ábrázolása még nem megy neki:de,amiben meg erős,abban ráver bárkire.Vizuálisan is eladhatóbb a műsor,nekem nem számított a hosszúsága és hogy néha eltelt 15 perc is,míg valakit végre fejbe rúgtak.


63. Gennáro25 (2017-01-12 14:48.39) aaaaa
Az 1.része jobb ez túl hosszú 3x futottam neki mire sikerült végig néznem ugyanis 2x be aludtam de hogy végig néztem a film tetszik de továbbra is azt mondom az 1.rész jobb.


62. Capt.JackSparrow (2015-05-04 13:48.50) aaaaa
csak én találtam lepkefingnak a verekedéseket? az első részben sokkal többet számított 1-1 betalált ütés.


61. Colby86 (2015-05-04 12:22.56) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 60. hozzászólására)
Valóban túl hosszú a film, és a történet is sablonos, de jók a karakterek, és mi munka és kreativitás van az akciójelenetekben. Szóval ez még mindig egy igen értékes akciófilm szerintem. Ja és a próféta szólt belőled: Iko Uawis menni hállvúd! Állítólag benne lesz az új Star Warsban, nyilván kevésbé véres jelenetekben...:(


60. Nyolcadik utas (2015-03-28 12:53.31) aaaaa
Kicsit hosszú, a története nulla és a hangulata sem éri el az első rész szintjét. De a bunyók zseniálisak. Főleg az utolsó húsz percben. Ez az Iko Uawis mehetne hállivúdba!


59. Michuu (2015-03-03 18:00.26) aaaaa
Nem értem, miért kellett ezt 2 és fél órásra készíteni, mert a film elfért volna egy sima másfél órás játékidőben. Halálra untam magam rajta.


58. Elizabeth salvatore (2015-01-16 13:25.42) aaaaa
Nem nagyon csípem a kínai/japán/ázsiai filmeket, de ez egész jól hasított. Nagyon jól megkoreografálták ezeket a jeleneteket, de azért kicsit több sérülést is kaphatott volna a srác. A csaj a szeghúzó kalapáccsal kifejezetten bejövős volt annak ellenére, hogy antihős. Csak a havat a sikátorban nem tudtam mire vélni én sem mert a csaj a másik jelenetben még nyári ruhában flangál és a főhősünk is csak egy pulcsiban van.
10/6


57. Tjunior (2015-01-01 16:08.33) aaaaa - (válasz Man2 56. hozzászólására)
Megnyugodtam, átgondolnám az életem ha véletlenül egyezne a véleményem a filmkatalógus udvari bolondjával :)


56. Man2 (2015-01-01 15:01.57) aaaaa - (válasz Tjunior 53. hozzászólására)
Egyáltalán nem volt követhetetlen csak neked nehéz a felfogásod!


55. Man2 (2015-01-01 15:01.08) aaaaa
Ez fényévekkel jobb mint az első rész!


54. Man2 (2014-12-20 23:21.07) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 44. hozzászólására)
A te hozzászólásaid unalmasak már


53. Tjunior (2014-12-13 11:08.53) aaaaa
Spoiler lehetséges.
A Rajtaütés első része egy faék egyszerűségű akció film, de pont ez volt a jó benne, nem volt tökölés csak zúzás orrba-szájba. Itt a második rész ami, egy agyonbonyolított, követhetetlen két és fél! órás alkotás. Túl nagy fába vágták a készítők a fejszéjüket, tesztelet, hogy nem akartak még egy ugyanolyan filmet csinálni mint az első rész, de is nem túl okos, mert komoly filmet meg nem tudnak. Hiába 150 perc a film, mégsem jut idő se a motiváció kibontására, se jellemfejlődésre se semmire. Kedvencem amikor fél perc alatt lerendezi az asszony, bocs elmegyek pár hónapra, majd jövök. Azt sem vették észre, hogy főszereplőnknek nem alakítja a történetet, semmit sem csinál, na jó a végén szétkap mindenkit, de a dolgot alakulásához semmi köze. Persze az akciók megmentik a filmet. Azt azért megjegyezném, az első részben is volt túltolt akció, itt is van, ez engem annyira nem zavar, viszont amikor már baseballütős, meg kalapácsos gyilkosok szaladgálnak az már fáraszt. Oké értem, hogy egy szimpla fejlövés uncsi, de könyörgöm Indonéziában hiánycikk a lőfegyver a gengszterek között?
Ha már Indonézia, amikor kinyírják a hobo-bérgyilkost az első részből, mi van a sikátorban? Bakker, HÓ, érted HÓ. Szállingózik. Se előtte, se utána nincs. Ezt hogy? Komolyan gondoltak?
Mindegy, kegyelem hármas.


52. Capt.JackSparrow (2014-11-20 23:55.24) aaaaa - (válasz Beszko 49. hozzászólására)
jó ha 2-3 valamire való harc volt benne. a többi csak tánc


51. Danijay (2014-11-20 22:35.39) aaaaa
Személy szerint nekem mindkét rész nagyon tetszett.Igaz a második rész hosszabb de nekem nem okozott egyáltalán csalódást, sőt nagyon is bejött!!! :)


49. Beszko (2014-11-19 13:47.12) aaaaa
Na ez ütött :D Nagyon király film.De teljesen más mint az első rész.Az talán jobb is volt, de ez is remek :D Őszintén szólva néha elvesztettem a fonalat, de csak a nevek miatt :D Brutálisan látványos harcok voltak benne, és engem már ezzel is meg lehet venni :D Remélem lesz folytatása :D


48. Chim (2014-11-17 21:01.34) aaaaa - (válasz Colby86 45. hozzászólására)
Az Old Boy nekem is eszembe jutott a kalapácsos téma miatt, egyébként meg tetszett a film. Teljesen eltér az első résztől, de ez is jó lett.


47. 1-2 (2014-11-10 15:25.05) aaaaa
szerintem jó kis film habár az első rész jobban tetszett az egyszerűsége miatt
ez nekem kicsit hosszú de ajánlom mindenkinek mert nagyon jó, látványos, véres, van itt minden


46. Colby86 (2014-11-10 08:28.41) aaaaa
Azért az kicsit fura volt, hogy az első részben kinyírt Yayan Ruhian, ebben a filmben is benne van...


45. Colby86 (2014-11-10 08:24.55) aaaaa
A első rész sikerének titka az egyszerűségében és a tökéletesen megkomponált verekedésekben rejlett, gyakorlatilag végigverekedték a filmet mindenféle cselekmény nélkül, rendkívül szórakoztató volt. Másodjára ugyanezt nyilván nem lehet eladni (vagy csak Amerikában:)), ezért itt egy sablonos, beépülős maffia történetet tuningoltak fel ismét lenyűgöző bunyókkal. Nem volt rossz a történet, csak ilyet már sokszor láttunk, ezért számomra a végső "rajtaütés" volt ismét a leginkább szórakoztató, maradandó emlék. Egyébként a film során az alábbi filmek ugrottak be: A tégla, Old boy, Kill bill, mintha ezeket próbálták volna összegyúrni egy filmben. Kíváncsian várom a folytatásra mit találnak ki, és hogy Rama hány ütést, szúrást fog még kibírni:)


44. Capt.JackSparrow (2014-11-02 13:53.00) aaaaa - (válasz Man2 43. hozzászólására)
vagy éppen ezért lett ilyen rohadt unalmas:)


43. Man2 (2014-11-02 13:33.05) aaaaa - (válasz Variocsana 34. hozzászólására)
Szerencsére mindent elhagytak ami az elsö részben volt.Ezért lett jobb a második rész.


42. Papírgalacsin-újratöltve (2014-10-19 15:09.26) aaaaa
November 5-én jön DVD-n!!
[link]



41. RVIN73 (2014-10-06 07:03.05) aaaaa
Sikerült egy lapáttal rátenni az első részre.Ha jól tudom a Silat nevű harcművészetet nyomják Indonéziában. Az akció jelenetek brutálisak.Legyen 3-dik rész!


40. G-ergo (2014-09-24 21:29.33) aaaaa
az megvan, hogy a 3. rész már be van jegyezve imdb-n? és az, hogy tony jaa is fel van tüntetve főszereplőnek? érdekes. mindenesetre kíváncsi lennék a srácra végre egy normális filmben is


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmpire, 2023-05-09 21:2069 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Rajtaütés 2. adatlap
Eredeti cím: The Raid 2: Berandal
Évszám: 2014
Rendezte: Gareth Evans
Szereplők: Iko Uwais, Julie Estelle, Yayan Ruhian, Donny Alamsyah, Arifin Putra...

További információk

Szereplők fórumai
- Cecep Arif Rahman - Vélemények
- Iko Uwais - Vélemények
- Gareth Evans - Vélemények
- Ryuhei Matsuda - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk