Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Szerelem első lájkra
- Film4, 06:40
Babylon A.D.
- Film Café, 06:40
Elit játszma
- AMC, 07:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Asszociáció
Vonalban vagy - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Gyerekkori barátok aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Elhallgatott gyalázat - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Chris Co (2014-02-10 16:13.53)   - (válasz Lector 23. hozzászólására)
Abban egyetértünk, hogy a mai generációk nem kapnak teljes képet arról ami történt. Ezért is kezdtem azzal, hogy mindkét oldalon követtek el szörnyűségeket parancsra vagy egyszerűen csak élvezetből, bosszúból és amiről nem esett szó, ami még eszembe jutott, az a háborús pszichológia. Filmeket is ezért említettem, mert ez a dokumentumfilm nagyon sok szempontot mellőz és sajnos azok a fiatalok, akik az iskolapadban ülnek, sokszor csak az uszítást hallják az idősebbektől, mint például az én vagy a te generációd egy bizonyos részétől. Amiről írtál, az is hozzátartozik a történethez és nekem is voltak ilyen jellegű tapasztalataim, mármint hallottam elbeszéléseket hozzátartozótól vagy például egy közeli ismerősöm nagyapjától. Remélem, hogy én sem bántottam meg senkit! A másik vitát illetően továbbra is fenntartom a véleményem. A fórumcímmel kapcsolatosról viszont eszembe jutott, amit egyszer Kimi írt, ha jól emlékszem. Erről a témáról is egy egész estés személyes, beszélgetős összejövetel nagyszerű alkalom lenne és még talán kevés is, hogy mindent kivesézzünk.:)


23. Lector (2014-02-10 09:44.26)   - (válasz Chris Co 11. hozzászólására)
Nem akartam senkit megbántani,-csupán szubjektív
ellenvélemény alakult ki bennem...
Ehhez hozzájön,a személyes élmény/elbeszélések,és történetek/hozzátartozóim kapcsán.
A jövő generációjának elég gondja lesz/van/ rendbe rakni a fejekben uralkodó téves ,vagy kreált történelmet.
A magam részéről:- elnézést, ha valakit megsértettem!



22. Chris Co (2014-02-10 08:30.48)   - (válasz KareszFaszi 21. hozzászólására)
Sajnálom, ezt valóban benéztem! Akkor köszönöm, hogy udvarias voltál!:) A "pörgés" szó nálam azt jelenti, agyalsz valamin, de akkor én agyaltam ezt túl, mert nekem ez jött le. Nálam érzékenységi kérdés, mert én érzékeny vagyok arra, ha megbántok valakit és ezért sokszor tévesen következtetek, arra gondolok, hogy biztosan ez és ez az oka.


21. KareszFaszi (2014-02-10 08:15.30)   - (válasz Chris Co 19. hozzászólására)
Nem udvariasságból említettelek,udvariasságból írtam,hogy "bocs":))(ha esetleg...)
Azért kerültél "ide",mert bizonyos embereknek-saját szövegük alapján-gyakran fontosabb a név,mint a tartalom. Nem értem célt,de egy próbát megért.
Ez a pörgés nálad visszatérő dolog - ha valamire sok hónap távlatából utalok az már pörgés? (számomra ez egy negatív töltetű szó) De tényleg nálad mi számít pörgésnek(fórumilag)?:)
RC-ra/re utaltam - nem titok- azért nem nevesítettem, mert nem az volt a lényeg,meg nehogy megint egy mellékvágány jöjjön. Nem kell nekem "kedvesen" nyomatni, hogy olvassam komolyan a hsz-t,mert szoktam.

Szerintem ez nem érzékenységi kérdés,csak félrehordott a puska:)


20. Chris Co (2014-02-10 07:38.05)   - (válasz KareszFaszi 18. hozzászólására)
Ki volt az illető? Kíváncsi vagyok, ha már megemlítetted. Elárulhatnád, igazán.:)


19. Chris Co (2014-02-10 07:33.47)   - (válasz KareszFaszi 18. hozzászólására)
Off:

Én valóban nem rajongok ezért, de akkor köszönöm, ha udvariasságból említettél!:) Pedig meg voltam győződve arról, hogy én voltam, akire utaltál, mert ezért korábban nehezteltél rám is (a rock topikos vitában). Szóval akkor ezen nem pörögsz?:)) Ennek örülök. Bevallom, sosem tudok kiigazodni azon, ki mennyire érzékeny és sokszor gondolok arra, hogy na, valakinek biztosan beletapostam a lelkébe.:)


18. KareszFaszi (2014-02-10 07:25.07)   - (válasz Chris Co 17. hozzászólására)
Azért írtam, hogy bocs,mert sokan nem szeretik ,ha példálóznak velük-udvariasságból tehát.
Akire utaltam -nem te voltál...kár,hogy magadra vetted (egy nagyon konkrét szóváltásra utaltam amúgy,de nem a "ki" volt amúgy sem a lényeg)

mindig ezen pörögsz?- mikor is?


17. Chris Co (2014-02-10 06:34.15)   - (válasz KareszFaszi 16. hozzászólására)
Én egy filmmel kapcsolatos konkrét témához szóltam hozzá. Nem értettem egyet Lector véleményével (akit meglátásom szerint legalább annyira bosszant az ellenvéleményem, nem egyetértésem, mint téged a korábbi vitánk).

"Egyik kedvenceddel is volt emiatt éles szóváltásom, hogy én komolyan vettem az ő és a saját írását, ő meg poénkodni akart inkább"

- Ha gondolod, kifejtem bővebben (másik topikban), miért nem vettem komolyan, mert látom, még mindig ezen pörögsz. Ezt a "Chris-előre is bocs" szöveget sem értem igazán. Előkerülök, mint a "Lector halmaz" egyik képviselője, majd bocsi Chris, utána Lector egyik kedvenceként, aki így meg úgy. Ne Lectort hibáztasd, mert nem értettem egyet egy olyan véleménnyel, ami egy egész topikot is minősített, nem csak egy személlyel szembeni sértő és legalább annyira tiszteletlen hozzászólás volt, mint itt az ő hozzászólása egy nomad nevű fórumozóval vagy veled szemben!

Nem kérés részemről, csak észrevétel : szerintem nélkülem is menni fog mindkettőtöknek a véget nem érő személyes párbaj.:)


16. KareszFaszi (2014-02-08 22:04.59)   - (válasz Lector 15. hozzászólására)
Az első részére: sok minden lehet rám mondani(teszik is ) bántásként,szellemi fölényben..stb te is tetted többször is:):),de arra felesleges kérni, hogy vegyek komolyan egy hsz-t, mert általában azt teszem. Egyik kedvenceddel is volt emiatt éles szóváltásom, hogy én komolyan vettem az ő és a saját írását, ő meg poénkodni akart inkább. Kihagytál az általam leírt dolgokból egy lényegeset- mellesleg ha nyilvánvalót írtam volna,akkor nem ilyen hsz-t írtál volna te sem...Gyakran idézek, és nemcsak azt írom le, hogy mi a véleményem, hanem azt is, hogy miért. Ha ez nagyképűség-bevállalom:)
Nem felkészült? Miből- a családod történelméből???
Ott kezdődik a dolog, hogy még mindig nem érted: olyan dolgot vettél a családodra és magadra is,ami nem rólatok szól- ennyi alapban. Bocs de jelenleg nem is nagyon érdekel, hogy melyik rokon hol harcolt, meg közöm sincs hozzá. És az itteni alapszituhoz sincsen igazi közük, indokaim: a parancsokról:mindenki kap,aki katona gyakran a civilek is,éppen ezért írtam, hogy felesleges éppen a magyarokra kihegyezni ezt. AZ is alap,hogy a fronton a lődd le az ellenséget is parancs. Ettől függetlenül volt aki nem tette, volt aki mást is tett(gyalázatot) de volt aki kegyelmezett, bújtatott és ápolt ellenséget is.Mindenhol. Én nem hiszem, hogy ebben jobban vagy rosszabbak lennénk bármelyik másik nemzetnél(most a vh-t nézve)A kiinduló hsz-hez ennek annyi köze van, hogy a film nagyon egyoldalú. Hazugságokról írsz,no de azokat kiktől kapja a fiatal nemzedék? Egymástól vagy a még fiatalabbaktól? Ugyanakkor nyilván nem minden egyes idősebb embertől! Nincsen teljes kép? Egyetértek-honnan indult ez? Ugyanaz,szimplán az időrend miatt. Azon embereknek,akik okítanak történelmet a nagy százalékuk vagy idősebb, vagy attól a generációtól tanult, és soxor nagyon egyoldalú dolgokat vagy,ahogyan írtad.hazugságokat- EZEKNEK kellene hagyni, hogy az ő áldott instrukcióik nélkül ítélhessen az új nemzedék. Ezeknek és nem minden idősebb embernek.-ennyi a kulcs.
Az idézeteddel sok mindent nem tudok kezdeni:) Magadra érted esetleg?:) Pláne egy fórumon ahol sok hozzászólást bőven annak megjelenése után olvasnak. Ki figyel csendben,amikor írom a hsz-t?:) Bocs,de ironikus.


15. Lector (2014-02-08 17:58.02)   - (válasz KareszFaszi 14. hozzászólására)
Szeretném ha most komolyan végigolvasnád ezeket a szavakat.De komolyan.
Amikor megbántasz valakit, és leszólsz szellemi fölény birtokában avagy bele akarsz rúgni /szoktál:)/akkor soha ne azokat a hiányosságokat sorold fel ami szubjektív és nyílvánvaló:)!
Hanem azokat is említsd amiben nem vagy felkészült kedves karcsika!

Az apósom 1944-ben Hunyadi Páncélos volt..és Német hadifogságban volt évekig.
Atyai nagybátyám a Donnál szolgált a II-ik hadsergben és orosz fogságba esett ...15 év után
jött haza!
Ezekkel az emberekkel családi,és nagyon jó kapcsolatban voltam/elhiheted/
Hogy ki milyen parancsokat adott adhatott ezt hagyjuk mert ez egy másik hozzászólóval lebeszélem.Amit én hallottam és amit hozzátartozóim átéltek azok nem történelem könyvben megjelent HAZUGSÁGOK kedves barátom!
Hanem tények! nevekkel dátumokkal átélt szomorú valósággal!
Hogy felháborodtam azon ,hogy idősebb leszármazottaim vagy rokonaim "hordhatnák "magukat kapálni és ilyesmi azon nem kell csodálkozni.!!!
Egyszerűen a mai generációk nem kaptak teljes képet arról ami történt!
Estéket éjszakákat töltöttem el velük amikor borozgatás /de tök mindegy /közben és máskor
elindult belőlük a szó!
Nem haragszom én sem rád sem a tárgy hozzászólóra.
Egyszerű /sztem érthető reakcióm/ volt egy nem odavaló kijelentésre!
Szófosás hozzám képest?
Erre egy gondolattal reagálnék:.- "aki szavakkal és mondatokkal el tudja érni ,hogy az őt figyelők
elhallgatnak és csendben figyelnek miközben 'az '
beszél,akkor az nem felesleges".
Viszont soha sem mondtam hogy nem lehet igazad "bizonyos emberekkel" szemben.
A háborúból visszatért rokonaim már nem élnek.
Viszont parancsot teljesítettek.De senkit meg nem öltek...még parancsra sem.


14. KareszFaszi (2014-02-08 17:23.21)   - (válasz Lector 13. hozzászólására)
"Nekem sikerült értelmezni? "-iróniáról talán már hallottál...
Végigolvasni..-ezek nagy szavak olyasvalakitől,aki egész hozzászólásokat szokott semmibe venni. Látom a tükör felétek is hiánycikk:)
"kalcsika"-ez viszont roppant humoros-Bambitól jópofa volt, tőled szánalmas.
kedves jelzőkkel bárki tud "bánni" erre utaltam.
"szófosó" -újabb megdönthetetlen szöveg. Most komolyan ki számít annak a fórumon hozzád képest???:):):)
Azon mit fejtsek ki, hogy számomra "nagyon" világos?:)-tudod betűk és szavak:)
Csavarom a rugót-nyilván,csak igazam nincsen soha bizonyos emberekkel szemben:)
A hsz lényege az egyoldalú történelmi és politikai ítélet volt, és ezen belül értendő annak a korosztálynak a "szövege"-de erről más is art-nem meglepően arra semmit sem reagáltál:)
De ha a tényeket nézzük-én egy bunkó hsz-re reagáltam nem említve téged nem is gondolva rád-te kezdtél el hőbörögni, meg személyeskedni-ezt tálán nem tagadod és nem is felejted:)


13. Lector (2014-02-08 16:55.50)   - (válasz KareszFaszi 10. hozzászólására)
Nekem sikerült értelmezni?
Olvass ember,-szavak vannak itt és betűk.
Egy mondatot végig kell olvasni, kalcsika
és ha esetleg nincs még pont és új sorba van
az még az adott mondat része:)
Nagyeszű...Hát erről inkább azok ,...majd döntenek akik a világos értelmezésed egyáltalán
értik.
Mindenki tudja ; aki veled összeakadt már szófosó barét ,hogy csavarod a rugót visszafelé.
Azért az idősebb generációról ..kifejthetnéd
mennyire világos is az...:)
A tárgy hozzászólásban nem hiszem,hogy bármit is elértettem volna.
Bár ilyen észlénytől szívesen tanulnék:)


12. Cselló111 (2014-02-08 15:09.17) aaaaa
A téma felkeltette az érdeklődésemet, ezért belevágtam..
A HÍR TV logóját látva már gyanakodni kezdtem....nem hiába. Egy hihetetlenül felszínes, leegyszerűsített, egyoldalú dokumentumfilmet kaptam, melynek végig meg volt a koncepciója, az első pillanatban tudni lehetett bármit mondanak áldozatok, szemtanúk a végső konzekvencia csak egy lehet: a szovjet megszálló (hangsúlyozottan megszálló) katonák rablók, gyilkosok, erőszakolók voltak....így általánosítva.
Skrabskiról eddig is tudtam, hogy politikai megrendeléseknek szívesen tesz eleget, nem csodálkozom, hogy ő jegyzi.
Bármennyire is negatív a véleményem róla azért azt elvártam volna, hogy nyomozzon, hogy valós áldozatokhoz jusson el, hogy adatokat, levelezéseket, bármi konkrét tényt mutasson fel.
Nekem az nagyon nem elég, hogy egy történész, jogtörténész, pszichológus mond valamit, ezek az emberek egyáltalán nem hitelesek, nem ez az etalon.

Minimum elvárásom lett volna, ha tesz némi utalást arra a film, hogy ezek a katonák hogyan jutottak el hozzánk. Mintha nem mi mentünk volna először hozzájuk, döntöttünk volna romba falvakat, városokat, nem mi raboltuk volna el minden tulajdonukat,nem mi gyilkoltunk volna le rengeteg ártatlan embert, öregeket, fiatalokat kötöttünk fel fákra, nyomtuk a fejükhöz és sütöttük el a fegyvert, erőszakoltunk volna meg nőket, nyársaltunk volna fel gyerekeket.
És ezekre a bűneinkre nincs mentség, soha nem is lesz. Az sem mentség, hogy csak parancsot teljesítettek. Mert ugye egy magyar ember ilyen parancsot nem adhat és nem kaphat..
Miért csodálkozunk ha dühösen, bosszúvágytól hajtva, esetleg megerőszakolt feleségeket, lányaikat, megölt csecsemőiket hátrahagyva értek el hozzánk.

A film a megerőszakolt magyar nőkről akart szólni, de mert nem tudták igazi tartalommal megtölteni, ezért kalandozott össze-vissza.
Elmesélt rekvirálást.. mintha egy olyan háborúban ez akkora nagy bűn lett volna, amikor mi és náci barátaink ottjártunkban és útban oda-vissza már mindenüket elszedtük, felégettük, romba döntöttük.
Elmesélt jó néhány borzalmas gyilkosságot, amik önmagukban szörnyűek, megbocsájthatatlanok, de köze nem volt megerőszakolt nőkhöz.
A film egyetlenegy valós áldozatot nem tudott megszólaltatni..ezt persze megértem. Melyik 80-90 éves nő állna ki ezzel a nyilvánosság elé. Rengeteg olyan történetet hallunk, amelyikben "csak" hallotta, gyanította...
A film hatásvadászatára a "szakértők" becslése a bizonyíték. Minden egyes megszólalás után a becsült áldozatok száma kb. 200 ezerrel nő. A 800 ezernél magasabb becslés nem volt, ezért ezt vették bizonyítottnak. Skrabskinál ez így megy.
Gyomrom fordult fel attól, hogy ebbe az állítólagos dokumentumfilmbe bevágták az 1956-ban született Szanyi Tibort, Skrabski szerint ez köti át a jelenbe a történetet.

Ungváry Krisztián a filmben elmesél egy történetet:
1945. január második fele, Újpest, egy 52 lakásos ház pincéje. Szovjet tiszt megjelenik és közli, hogy 5 nő kell, ha nem biztosítják 1 órán belül, akkor baj lesz. A lakók kiválasztották az 5 nőt (cselédeket vagy menekülteket). A nők egy hét múlva kerültek vissza szörnyű állapotban. A lakók lekurvázták, lenézték és kiutálták őket.
Ezek voltunk mi magyarok akkor és ott... mi sem voltunk jobbak, és talán nem is lettünk.

Félreértés ne essék! Nem szabad elhallgatni az akkor történt borzalmakat, de elhazudni sem. Fel kell tárni, meg kell érteni és mindenekelőtt tanulni kell belőle.
De az akkor történt szörnyűségeket a sokadik generációval továbbcipeltetni nem szabad, egész nemzeteket (bármelyik oldalon) ez alapján a mában elítélni sem.
Ugyanakkor azt is gondolom, hogy az igazi tényfeltárók már csak a most egészen fiatalok lehetnek, az ennél idősebb korosztályok éleslátását már ellehetetlenítette az aktuálpolitika.


11. Chris Co (2014-02-06 01:57.38)   - (válasz Lector 8. hozzászólására)
A "múlton való picsogás" szerintem arra vonatkozik, hogy mindig előhalászunk valamit, ami nemzetünk sérelméről szól kizárólag és valahogy a szembenézés azokkal a bűnökkel, amiket "mi" követtünk el, mindig háttérbe szorul, azok alól mindig van valamiféle felmentés, pedig mi szolgálna tanulsággal a jövő generáció számára, ha nem a hibáinkból való tanulás. Ehelyett a következő nemzedékek azt fogják látni kizárólag, amit az ő nemzetük ellen elkövettek. Az nem fontos, hogy mi mit tettünk a szerbekkel, az oroszokkal, de visszamehetünk egészen a "dicsőséges" kalandozó hadjáratokig (persze utóbbira is van magyarázat, hiszen Attila elrabolt kincseit kerestük:)) A történelem folyamán számtalan példát lehetne említeni, miért gyűlölik egymást bizonyos népek, jó példa erre a több, mint fél évszázada tartó Közel-keleti konfliktus. Azzal egyetértek és igazad van, hogy a fiatalok felelőssége sem megkerülhető (akiket te is felhoztál példának vagy a kedves hölgy, akinek filmje kizárólag a szovjet katonák által megerőszakolt nőkről szól és persze Szanyi Tibor parlamenti képviselőről, aki épp megemlékezik a nőket erőszakoló szovjet katonákról). Az uszításról néhány szó : Egy volt miniszterelnök szerint negyvenöt év kommunista diktatúra után úgy gondolja, semmilyen baloldalnak nincs létjogosultsága ma Magyarországon. Nála jóval fiatalabb miniszterelnökök is beleesnek abba olykor, hogy hazaárulóznak, náciknak, kommunistáknak állítják be a másik oldalt. Közben a fiatalok ebben nőnek fel. Az iskolában Wass Albert a kötelező, szobrai számának tekintetében guinness rekordokat döntöget (Nincs bajom a személyével, nagyon jó verseket, regényeket írt, csak honnan jött ez a kultusz hirtelen? Azért mondjuk kíváncsi lettem volna, mit értett az alatt, hogy a "nemzeti eszme védelmében" küzdött az "utolsó óriások egyike", Marschalkó Lajos). J. Attilát tologatják ide-oda, Károlyi így meg úgy és még sorolhatnám, mivel uszítják, hergelik a jónépet. Ezek az idősek nem te vagy a szomszéd, hanem azok, akik ott ültek a rendszerváltás előtt is a kondér közelében, csak most más az aktuális trend.:)


10. KareszFaszi (2014-02-05 19:48.15)   - (válasz Lector 4. hozzászólására)
Csak néhány dolog végett: hogy legyen min GONDOLKODNOD...
Ha azt írom,hogy intelligensen leírva,akkor a megfogalmazása gondolok szemben pl a 2.véleménnyel.Aki tud magvarul értelmezni....
amúgy egyet is értek a tartalommal is.
Az idősebb generáció említése világos,mint a nap-persze nem neked.
Örülök,hogy más is látja ezt,pláne hogy olyan személy aki nem a takarodjon el lector szerint halmazba tartozik. Chris-előre is bocs!
Parancsteljesítéssel érvelni meg nagyon okos dolog:azon túl.hogy ez "mindenkire" vonatkozik, adott emberre lebontva sem érv...
Néha gondolkodni kellene nagyeszű, szerénynevű kollégánknak...


9. KareszFaszi (2014-02-05 19:01.20)   - (válasz Lector 4. hozzászólására)
Megint sikerült értelmezned...gratula neked is...


8. Lector (2014-02-05 18:59.55)   - (válasz Chris Co 6. hozzászólására)
Bocs. Itt a Múlton való Picsogás lépett a porondra.
Az idősebb generáció kit uszít?.
Mert a mostani a Horty-sta az nem?Mit kerestek ott a huszon harmincon évesek?
Idősebb fiatalabb ,egyre megy ha szélsőséges baromságokat szór szana szét akkor sajnos nem
kóser.Ez van.


7. Chris Co (2014-02-05 18:58.34)  
Az ilyen és ehhez hasonló egyoldalú dokumentum filmeknél többet ér egy ilyen mozi is, mint például : Egy Berlini Nő, de propagandának tekinthető (pedig nem az) filmek közül a Jöjj És Lásd is elgondolkodtató és még számtalan nagyszerű film bemutatja a háború kegyetlen és értelmetlen megtorlásait. A lényeg, hogy több szemszögből érdemes vizsgálni a témát és a kronológiai sorrend sem másodlagos, ami persze sosem elfogadható, de értelmezhető magyarázat.


6. Chris Co (2014-02-05 18:54.29)   - (válasz Lector 4. hozzászólására)
Ő konkrétan azokra gondolt idősebb generáció alatt, akik uszítanak politikai hovatartozásuk révén és propaganda célokra használnak fel akár egy tragikus történelmi eseményt (szerintem). A történelmi ismeretek tükrében sajnos igaza van. Mindkét oldalon követtek el szörnyűségeket parancsra illetve pusztán élvezetből, bosszúból...


5. Az utolso szamuráj (2014-02-05 18:45.49)   - (válasz Norden 2. hozzászólására)
amúgy,ha már klasszikus:anyád lábán.
lévén,a pinába élveznek,és onnan folyna ki az ondó,ez a mondás erre és így értendő:))


4. Lector (2014-02-05 18:40.45)   - (válasz Nomad1944 1. hozzászólására)
"Az idősebb generációk nem csak papíron,hanem ténylegesen is nyugdíjba takarodnának,"...
A feletted szóló társad aki intelligensnek nevezte a hozzáröffenésed..és te magad is eltakarodhatnál...

mondhatná ,- mondjuk bárki.

Ezzel ellentétben,-csak egy tanácsot ha adhatok.
Mielőtt hülyeségeket írsz,"intelligensen"
Mert a Magyar Hadsereg melyik katonája tehet arról ,hogy parancsot teljesített?Nagyeszűkém!
Egy generáció?..mi a hótkóros bánatról beszélsz ember?
Jaj,de korrekt és intelligens voltál,-de tényleg!


3. KareszFaszi (2014-02-05 16:57.23)   - (válasz Norden 2. hozzászólására)
Okos módon reagáltál az érem másik-egyébként intelligensen leírt- oldalára,gratulálok...



2. Norden (2014-02-05 16:54.22) aaaaa - (válasz Nomad1944 1. hozzászólására)
Nagy kár, hogy nem folytál le apád lábán.


1. Nomad1944 (2013-10-26 01:06.48)  
A magyar sereg a doni kirándulása során ugyanezt tette. akció-reakció. pont. arról is készült dokumentum film, csak nem adták le Mo-n. miért?tényleg unalmas már a múlton való picsogás, a világ démonizálása, a nyugat-IMF, zsidók-cionisták, kommunisták, a lengyeleken kívül kb egész európa az ellenség, miközben a világ elrohan mellettünk, és itthon az emberek nagy része a saját anyját eladná 500 Ft-ért. Jó lenne ha az idősebb generációk nem csak papíron, hanem ténylegesen is nyugdíjba takarodnának, kapálgatni-sütögetni, és hagyná hogy a fiatal, kevésbé mérgezett generációk megpróbáljanak helyrehozni vmit abból amit az elmúlt évtizedekben elbattak. Mert amit csak lehetett, azt konzekvensen elcseszték.
[link]
"Erdélyi Péter 2003-ban készítette el Doni tükör című dokumentumfilmjét, amely a lakosság szemszögéből mutatja be a magyar hadsereget. A „botrányos” film levetítésére még egyetlen közszolgálati vagy kereskedelmi csatorna sem vállalkozott. Most 2013 van."



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2014-02-10 16:1324 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Elhallgatott gyalázat adatlap
Évszám: 2013
Rendezte: Skrabski Fruzsina

További információk

Szereplők fórumai
- Skrabski Fruzsina - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk