Főoldal | TV műsor | Filmek | Színészek | Rendezők | Fórumok | Képek | Díjak |
Keress | |
Részletes keresés |
DVD / Blu-ray premierek |
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray) |
További DVD premierek |
További Blu-ray premierek |
Hamarosan a TV-ben |
Egy gésa emlékiratai - Film Café, 09:40 |
A Sárkánypecsét rejtélye - AMC, 09:40 |
A nagy dobás - Viasat Film, 09:45 |
RRRrrrr!!! - Mozi+, 10:30 |
Shrek - Moziverzum, 10:50 |
Teljes tévéműsor |
Szülinaposok |
James LeGros (62) |
Sally Hawkins (48) |
Anna Chancellor (59) |
Kevin McNally (68) |
Arielle Dombasle (69) |
További szülinaposok |
Legfrissebb fórumok |
2022-es választás |
Fogadóóra |
- Filmes Sámánok Rendje - |
Dolgok, amik nagyon idegesítenek |
Mire gondolsz most? |
További fórumok |
Utoljára értékeltétek |
A Majomember |
Kathryn Newton |
39444. Tömö (2022-12-14 22:20.51) - (válasz Dobsony 39439. hozzászólására) |
Danke. Sztem is, tejföllel, gazdagon.
Knorrig el sem jutottam:D, én receptem csak 3-4soros. Nem olvasni kell főzés kozben...csinálni;) Most írjam le?: jobb kézzel nyisd ki a hűtőt,vedd ki a következő hozzávalókat: de utána csukd is vissza jól a hűtő ajtaját, a villany drága!... Ha szabad ismét a kezed, vegyél elő egy nagy lábost, nevezzük FAZÉKNAK.... Stb.;) Mára elég is belőlem. *nem Olit basztatom, magamat szórakoztatom..mielött...;) |
39443. Ava Gardner (2022-12-14 22:18.21) - (válasz Tömö 39441. hozzászólására) |
Mi a bré van Jürgennel?;) |
39442. Ava Gardner (2022-12-14 22:16.33) - (válasz Oliwaw 39440. hozzászólására) |
Dehogynem, azt imádom.
Csak szopattalak..;) |
39441. Tömö (2022-12-14 22:14.18) - (válasz Oliwaw 39438. hozzászólására) |
A könyvemben le lesz irva, neked küldök egy dedikált kiadást! |
39440. Oliwaw (2022-12-14 22:14.05) - (válasz Ava Gardner 39437. hozzászólására) |
Ennyire nem tetteheted magad tudatlannak. A kaviár meg a női ivarszerv. Tehát ha megkínálnának egy beluga kaviárral (ami sok ezer dollár) azt sem kóstolnád meg ? |
39439. Dobsony (2022-12-14 22:12.22) - (válasz Tömö 39427. hozzászólására) |
Pontosan, arra csak tejföl magában.
Habarni a lucskos káposztát kell. Amúgy jó Oliwaw receptje, csak a knorr!!!ízesítőt nem értem, de azt nagyon nem. :) |
39438. Oliwaw (2022-12-14 22:00.26) - (válasz Tömö 39435. hozzászólására) |
Először is , nem írtad , te hogy csinálod, csak lesajnáltad az én módszeremet.
Másodszor, a tudás nem a semmiből jön, általában az elődök tapasztalataira épül, tehát ha te semmibe veszed Horváth Ilonát , akkor hibát követsz el. Tehát, te hogy csinálod ? |
39437. Ava Gardner (2022-12-14 21:54.15) - (válasz Oliwaw 39436. hozzászólására) |
Neked jóétvágyat hozzá. |
39436. Oliwaw (2022-12-14 21:49.43) - (válasz Ava Gardner 39430. hozzászólására) |
Mi a tököm ? a sperma nem finom ? (akár finom akár nem az élet forrása, szokd meg) (egyébként megsütni a spermát valahogy kicsit undi (hogy-hogy az életvédők még nem szólaltak fel ez ellen)) |
39435. Tömö (2022-12-14 21:48.34) - (válasz Oliwaw 39432. hozzászólására) |
En nem vitázok, irtam , hogy csinálom,-tuk,anyámtól tanultam. Meg amúgy sem érek rá, habarni"D
De maaaajd 1x, úgy fogom csinálni;) Ilona meg nem érdekel, am.vhol van könyve, nem tudom kitől kaptam,sosem főztem belőle semmit...😲. Lehet kiadok már én is egyett. ÉN!hogy főzök , címmel:D |
39434. Ava Gardner (2022-12-14 21:44.13) |
Amúgy igaza van Olinak, be kell rántani kivsit, úgy jobb íze van, utána meg panírozni és kisütni, porcukrot reá, oszt csá. |
39433. Ava Gardner (2022-12-14 21:42.55) - (válasz Lifeisamovie 39431. hozzászólására) |
Beosztom, mert van más is :)) |
39432. Oliwaw (2022-12-14 21:42.31) - (válasz Tömö 39427. hozzászólására) |
Egyébként ne velem vitatkozz, hanem pl. Horváth Ilona 1967-ben kiadott szakácskönyvével ahol szintén habarás van (és még sok szakácskönyvben) |
39431. Lifeisamovie (2022-12-14 21:39.27) - (válasz Ava Gardner 39430. hozzászólására) |
Na betoltad már az összes karácsonyra vett Stühmert? :D |
39430. Ava Gardner (2022-12-14 21:38.03) |
Pár ismerős emlegeti újfent ezt a haltej dolgot a halászébe, h az de finom, meg mindenképp raknak bele, nekem eddig fingom nem volt, h az meg mi a lószar.
Hát egy jó nagy undormány...már kinézetre is, és ezt emberek megeszik, undorító!!! Ez nem más, mint halsperma, fúújjj. El is ment a kedvem a sima halászlétől is... |
39429. Ava Gardner (2022-12-14 21:34.55) - (válasz Oliwaw 39424. hozzászólására) |
Az finom lesz!:)
Te szakácsok gyöngye... Én sok tejföllel szeretem. |
39428. Oliwaw (2022-12-14 21:30.21) - (válasz Tömö 39427. hozzászólására) |
Én kipróbáltam habarás nélkül is és állítom, hogy kell a habarás. |
39427. Tömö (2022-12-14 21:26.18) - (válasz Oliwaw 39426. hozzászólására) |
Székelykáposztát nem haba/runk/rok;) |
39426. Oliwaw (2022-12-14 21:16.53) - (válasz Tömö 39425. hozzászólására) |
A töltött káposztát írtam le 5-ször, ezt először, mivel magamnak is először írtam le (eddig csak csináltam mint a bolond) .
Te hogy csinálod ? |
39425. Tömö (2022-12-14 21:03.20) - (válasz Oliwaw 39424. hozzászólására) |
Leírva 5x ;)
Mávót...tudjuk. nem így csináljuk. Mégis finom. Logikus;) |
39424. Oliwaw (2022-12-14 20:57.03) |
Székelykáposzta logikusan.
Kuktában felteszem a zsírt olvadni (olyan hőfokon , hogy mire felaprítom a hagymát a megfelelő hőfokon legyen) (még jobb, ha ezt apróra vágott füstölt szalonnából nyerem) Tehát amíg a zsír olvad, felkockázom a vöröshagymát, majd beleteszem a zsírba. Amíg a zsírban sül a hagyma fokhagymát apróra vágok és kb 3/4 -ed sülésnél hozzáadom. Ha kész, tűzről le, őrölt paprikát és őrölt köményt adok hozzá , összekeverem és hozzáadok vizet. Beleteszek még 2 kiskanál knorr ételízesítő, őrölt bors , babérlevél, szemes bors, 3 kiskanál majoranna. Nagy lángon forralom. Amíg forr a lé felkockázom a lapockát. Beleteszem a húst és a káposztát és összekeverem, felöntöm vízzel. (érdemes jó minőségű savanyú káposztát használni) Kukta tető rá, forrástól számítva kb. 1 óra 20 percig főzöm. 2 kanál réteslisztet kis vízzel simára keverek, majd 12%-os tejfölt adok hozzá keverés közben és felteszem forrni. Kukta tető le, a levéből szedőkanállal öntök a habaráshoz. Mikor a habarás besűrűsödik és már kicsit bugyog is hozzáöntöm a kuktához, összeforralom, kész. Kb 1 kg Káposzta, 1-1,5 kg hús, fűszerek ízlés szerint. 9 literes kuktát használok, de kisebbe is belefér. Ezzel nem lehet mellélőni (elkészítve kb 50-szer) |
39423. Miszter88 2 (2022-12-12 13:06.26) |
Azt nem tudom mit egyek vacsorára . |
39422. Kukoricaember (2022-12-11 16:05.08) - (válasz Ava Gardner 39421. hozzászólására) |
Fejezd be Csokinyuszi! |
39421. Ava Gardner (2022-12-11 16:04.20) - (válasz GyermeklakĂłbizottsĂĄg 39420. hozzászólására) |
Lidl-ben pont kapható!!! |
39420. GyermeklakĂłbizottsĂĄg (2022-12-11 15:53.57) |
Nem láttam még stollent, habcsókot. Kedvelem. |
39419. Miszter88 2 (2022-12-11 15:21.05) - (válasz Tömö 39414. hozzászólására) |
Jól hangzik, biztos finom volt . |
39418. Ava Gardner (2022-12-11 15:02.53) - (válasz Tömö 39416. hozzászólására) |
Na azt komálom én is!
Derég ettem, pedig nagy kedvemcem....én madártejben gondolkoztam...de nemrég volt kókuszgolyó meg amerikai palacsinta, mellette bevágtam egy csomó csokit, szóval majd lesz csinálva :) |
39417. Tömö (2022-12-11 15:00.21) - (válasz Ava Gardner 39415. hozzászólására) |
Pontjó, csak holnap dolgozok...:DD |
39416. Tömö (2022-12-11 14:59.58) |
Este, desszertnek, mivel azt akkor kell enni:DD, lesz egy kelt-diós fonott kalacs-cucc, vanilía puddinggal leöntve, jó sok!
Olyan aranygaluska, csak fonva-szeletelve:D |
39415. Ava Gardner (2022-12-11 14:57.12) - (válasz Tömö 39414. hozzászólására) |
Na akkor finghatsz 1 hétig!:)) |