Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mindent bele, fiúk!
- Moziverzum, 08:40
Az ügynökség
- Viasat Film, 08:55
Egy makulátlan elme örök ragyogása
- HBO2, 09:16
Hősök kora
- Film Mánia, 09:40
Mindörökké Batman
- AMC, 09:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
2022-es választás
A sógun (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az univerzumon túl aaaaa
Perényi László aaaaa

 

Fórum - Végzetes hazugságok - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
35. Ava Gardner (2021-04-23 19:45.41)   - (válasz Dobsony 34. hozzászólására)
Régebben nem irt ennyit...megcsípte a cecelégy.


34. Dobsony (2021-04-23 19:44.30) aaaaa - (válasz Ava Gardner 31. hozzászólására)
Vagy valami arra utalót, bár nem tudom hogy aki nem látta a filmet az biztos belekezd Vili novellájába?
Kétlem.



33. Ava Gardner (2021-04-23 19:42.49)   - (válasz Lifeisamovie 32. hozzászólására)
No igen, mindig a minőség számít, nem a mennyiség ;)


32. Lifeisamovie (2021-04-23 19:40.41)   - (válasz Ava Gardner 31. hozzászólására)
Ha Uccsó Szamuráj kettő szeretne lenni, akkor nem jól csinálja :)
Szintén írt sokszor méteres esszéket, itt sem rövidet, de a minőség-mennyiség különbség érzékelhető.


31. Ava Gardner (2021-04-23 19:38.08)  
Vili, néha nem kéne leírnod azt a szót, h SPOILER????
Mert ha már csinálod itt az esti kamillát, legalább ne lődd már le a dolgokat.
Nem az első eset.


30. somliv (2021-04-23 19:27.26) aaaaa
Irgalmatlanul komoly film.
Nicholas Jareckitől meglepődve nézem, hogy csak ilyen csekély mennyiségű rendezést tudhat magáénak. Ám ezt ügyesen megalkotta. Színészfelhozatalt megtapsolni illik, mindenki komolyan vette a rábízott szerepét. Közülük kiemelkedik Richard Gere, aki az egyik legmélységesebb alakítását teszi terítékre. Ezt a Robert Miller nevezetű mágnás úriembert sose látott erősséggel hozza. A mű nem ferdíti el nekünk a valóságot, hanem érzékkel tapint rá azokra a kényes pontokra, amikről nem szeretnénk tudomást venni.
Üzletemberünk látszatra tökéletesnek, boldognak mondható életet él, csodás feleség, gyerekek, akik segítik őt a mindennapokban. Gyerekei a vállalkozásban szintén szervesen részt vesznek. Ezután persze megkapjuk ennek az embernek a negatív oldalát a rizikósabb tulajdonságaival. Az elején, mikor neje a családi ünneplés után ránéz Gere-re, ott mit érezhetett vajon ? Nézd a fekete- fehérbe öltözött Sarandon arcát. Ottan fontosabb az, amit nem ejtünk ki szavakkal, amit érzünk, gondolunk, ezért sokaknál átkozottul betalálhat ez az egy és háromnegyed óra. Miller viszonyt ápol egy francia származású művésznővel, akinek egyengeti az útját, és szeretők egymással. Neje nyilvánvalóan tud erről az afférról, ám nem szól neki. Eltűri a kurvázásait, félrelépéseit. És miért ? Azért mert bizony van az a lóvé a világon. Való életben szintén megannyian élhetnek így, csak az álszerény meghunyászkodó egyének tagadják, viszont óriási IGAZSÁG! A tökéletes látszat nem csorbulhat, a sikerességet akkor is fent szükséges tartani, mikor belül omladozik szét az ember- Gere ezt ejti ki száján. A gazdagság, a csillogó tehermentes élet következtében hitvese szemet tud hunyni az erkölcstelenségek felett. Pont ezért irdatlanul erős Susan karaktere, aki a nyugodt családi béke, a felszín érdekében képes szinte bármiféle eltűrésre. Másik oldal felől pedig ő is valamilyen szinten bűnös, nyakig benne van férjének sötétebb titkaiban, ennél fogva őt sem kell félteni.
Olyan kriminálisan odaillő, nem is zenék, hanem hangi aláfestések vannak ebben a moziban, hogy az megsüvegelendő. Millernek a találkája a titkos csajával, mikor nehezményezi, hogy elkésett a találkozóról, odakeni a tortát az arcára, jönnek azok az iszonyat eltalált hangok, még jobban rátesznek az élethű melléknévre.
Megérkezik a történetbe a bonyodalom, amikor balesetet szenvednek együtt a sztrádán, a lány nem éli túl a balesetet, belehal a sérülésbe. Innentől válik krimissé, drámaivá az alkotás. Megkavarja a néger srácnak jelenléte az egészet, ő segít Miller hazautazásában, ezzel bűnrészese az akciónak. Robertnek a menekülésére, a baleset megúszására, eltusolására evickél rá a sztori. Egyidejűleg kapjuk szépen az üzleti szféra problémáit, amit illő a gubancok ellenére vérprofin kezelnie.
Bekerül a képbe a főnyomozó, akit Tim Roth alakít. Le szeretné leplezni a főmágnást és annak segítő társát, pontot szeretne tenni az ügy végére. Láttad tőle a Hazudj, ha tudsz nevezetű sorozatot ? A metakommunikáció koronázatlan királya volt. Saját különálló céggel rendelkezett. A király nem szolgál senkit, őt kell kiszolgálni, ha ezt nem teszik meg érte, akkor nem méltóak hozzá. Tim a mimikai gesztusok, apró rezdülések szakértőjének bizonyult. Eme filmben haláli könnyedséggel dobálgatja magát, mintha trónon ülne, úgy kommunikál. Vizslasd, ahogy szétcsúszva ül a széken, az emberek fölé helyezi szakértelmét, egocentrikusságát. Az önbizalmat mindig jó látni valakiben, nem függ másoknak az álláspontjától, önös megérzéseire hallgat. Zsigerből játszik, ezt csinálta az előbb említett sorozatban is. Ravaszul vezeti a nyomozást, nem riad vissza másoknak a becstelenül történő besározásától sem. Rohadtul jól játssza az ismert szerepét Roth. Ám úgy éreztem, hogy annyira nincsen előtérbe állítva a személye, kaphatott volna hangsúlyosabb játékperceket.
A biznisz ármányai előkerülnek, a sikkasztás jóvoltából, ezzel főmágnásunk veszélybe sodorja a cég jövőjét. Lánya kibogarássza az iratokból a kellemetlen infókat, és megtudja, hogy mi folyik a háttérben. Inkább magam prezentálom neked, hogy milyen sivár és rideg a való élet, szívedbe gázolok kicsikét, de inkább én teszem meg, és ne a világ tegye ezt meg veled- valami ilyesmi kavaroghatott az apa fejében. Erre rág be igazán felesége, mivelhogy krízisbe kerül a családnak karrierje a baklövések által. Választás elé helyezi a másik felét, aztán hogy ezzel Gere majd hogyan tud megbirkózni, ezt rendezőnk frappánsan a néző érzéseire hagyja.
Szó mi szó, veretes színészi alakításokban, életszerű pillanatokban, kemény szavakban bővelkednek a látottak. Adjuk meg utoljára a szót Richard Gere-nek, mivelhogy ez kétségtelenül az ő eget rengetően, patentosan egyben lévő alakítása.


29. Bertó!!! (2019-12-24 08:38.47)  
Ez egy baromi jó és izgalmas történet,de mi belőle a konklúzió,illetve mi a film üzenete?


28. Vmiso (2019-07-04 15:29.21)  
Nagyon nem szeretnék olyan csapdákba kerülni mint Gere karaktere. Bár milliárdos, de tényleg percről percre egyre nagyobb bajba sodródik.

Érdekes történet, szinte teljesen akciómentes, mégis odaszögezett a tv elé.
Tim Roth-ot emelném ki elsősorban, persze Gere mellett, mindketten nagyon jól játszottak a filmben.


27. Api0109 (2018-02-23 13:20.52) aaaaa
Érdekes történet.


26. Langelus (2017-06-21 12:21.52) aaaaa
Nekem tetszett, szövevényes volt, és izgalmas csavargatták a szituációt. A befejezést kicsit levegőben lóg, és néhol bizony kicsit tévéfilmes beütést kelt, de ez még talán belefér.


25. V laszlo (2016-04-09 22:59.31)  
azért kiváncsi lennék bőrtőnbe ment -e vagy oda atta a vagyonát a családjának.szerintem biztos kitalált itt is valamit.:)


24. Captain Al (2015-12-05 18:50.57) aaaaa
végig untam magam, sőt mitobb most unatkozom hogy ezt írom


23. Z79 (2015-06-16 10:24.19) aaaaa
Mármint nem az első jeles, de a legjobb eddig..


22. Z79 (2015-06-16 10:15.05) aaaaa
Különösebb hírverés nélkül jelent meg a film-és bár Gere számára még komoly jelölést is hozott a szerep-nem hiszem, hogy sokan hallottunk róla. Az én kezembe is szó szerint véletlenül került, a magyar cím pedig nem sok jót sejtetett, inkább öregedő sztárok 80 -as éveket megidéző thrillere sejlett fel, ami a lassan nemlétező dvd piacon vagy a kereskedelmi adók esti műsorsávjában állhat helyt. És valóban kapunk némi 80-as évek feelinget, de nagyjából enyyiben lett igazam..

Remek drámát kapunk egy érdekes krimi-szállal megfűszerezve. Gere nagyszerű(erre szerintem ritkán kerül sor ) Roth is (ez meg elég gyakori ) a mellékszereplők is telitalálatok, egytől egyig...az alaphelyzet ,a fordulatok kicsit tényleg a 80-as 90-es évek hasonló filmjeit idézik, de számomra az utóbbi 1-2 évebn az ilyen megközelítés egyre szimpatikusabb. ( Ahogy a harag útja esetében is leírtam )Az ezredforduló óta rajongok a csavaros, formabontó filmes megoldásokért, Fincher, Nolan nagy kedvenc, de talán az általuk teremtett "divat " annyi selejtet, gyenge próbálkozást szült az utóbbi években, hogy öröm régimódi filmeket látni.Régimódi, ugyanakoor nagyon is mai..és nem a csepppet sem konvencionális befejezésre gondolok.. a téma, apénz hatalma örö, de napjainkban talán mégis különösen előtérbe kerülő kérdés.. ami legszebb: a film nézőjére bizza az ezzel kapcsolatos választ.. Jeles..az idén látott filmek között jelnleg az első !


21. Dezo2 (2015-01-03 18:18.18) aaaaa
érdemes kibírni az első fél órát


20. Thomassd (2013-12-23 03:27.16) aaaaa
Egyszer nem lehetne egy filmnek ugy vege ahogy gondolja az ember ?


19. Az utolso szamuráj (2013-11-14 19:42.13) aaaaa
Nagyon erős.
A Végzetes hazugságok az a film,ahol nem az a lényeg,amit látunk:hanem az,amit nézése közben gondolunk.
Mert ez a 2012 alkotás a maga módján kiszámítható,a csavarok rendre a jó dramaturgiai pillanatban érkeznek,a feszültséggel profin bánnak és a színészvezetés felső kategóriás.Hozzá kell tennem,minden színész remek-bár Tim Roth sokadszorra ugyanazt karaktert játssza,persze profin,de akkor is-ám aki a hátán vitte el a dolgot,Richard Gere.
Akit én néha kedvelek,néha nagyon nem.
A mai napig vigyorgok,mikor a Sakálba egy pislogó!!!!!!!!mesterlövészt adtak el vele nekünk:életszerű.Viszont Gere-nek nagyon jól állnak az öltönyös szerepek,talán mert még mindig sármos:és jééé....itt még csak nem is pislog.
Sőt.
Szóval,az ősz hajú muki lehet élete legjobb teljesítményét nyújtotta,ám még ez sem az a dolog,amiért a film ennyire tetszene.
Hanem mert egyfolytában az járt a fejemben,Robert Miller jó avagy rossz:azaz igen,persze,ő lenne a negatív karakter,de közben ő a pozitív is,hisz sok döntése mögött nem csak önös érdek lappang,van pillanat,mikor beletörődik az elkerülhetetlenbe,és igen:ha mi!!!lennénk a helyébe,ilyen pénz,hatalom menne át a markunkon,cselekednénk másként???Tennénk bármit is máshogyan???
Ugyan.
Valamint,az összes többi karakternek is megvan a maga története,cselekedeteinek a mozgatórugója:a zsaru,ki bizonyítékot hamisít,meg lehet érteni miért tette,ugyanakkor miben lett volna hirtelen különb Miller-nél,a bíró egy mondattal kifejezte a végén,kinek a pártján van,de úgy mégsem lehet valakit elkapni,egy gyerek látja meg a pénz mögötti valóságot és szembesül azzal,hogy az a létkörnyezet,amiben még a pináját is ezresekkel törölhette,ha úgy tetszik,bizony mibe kerülhetett..mi lehetett mögötte,mitől működött,miből volt a gazdagság.Persze,egy apának borzalmas lehet összetörni a rózsaszín tükröt lánya előtt-és lehullani a piadesztálról!-de az élet már csak néha ...ilyen.
És a feleség:jó képet vág a megcsalásokhoz,elfogadja a milliókat és azokból jótékonykodik,elfogadja a jólétet,bármit:mert van az az ár,amiért megéri.
Aztán megzsarolja Millert.
Hogy miért jó film a Végzetes hazugságok???Mert bemutatja,amit jaaajjjj!de sokszor populárisan ,demagóg mód sírunk,kesergünk,hogy ez a világ mennyire felszínes,képmutató és hogy a gazdagoknak mindent szabad.
Amúgy mert valami demagóg,nem biztos,hogy nem igaz.
Nem,ez a film nem a krimi-vonal miatt jó:ha gondolkodsz néha a látottakon,ha lejön,minden!!ember motivációja,természete,cselekedetei mennyire többrétűek,néha érthetetlenek de ugyanakkor érthetőek a maguk logikája mentén és hogy a világ mára szinte érthetetlenné és mocskossá deformálódott,jó nyomon kapirgálsz.
A vége pedig úgy találó-és ösztönző-,ahogy van.
Ott van a nyakad végén valami:fejezd be szád íze szerint a dolgokat.


18. Su-30mk (2013-05-30 17:19.15)  
Ebben a filmen Richard Gere ismételten Richard Gere-t alakította:-) De összességében egyszer meg lehet nézni a filmet, aránylag jó szórakozást nyújt. A mellékszereplő gárda erősebbnek bizonyult, Tim Roth egész jól játszott, csakúgy mint Susan Sarandon, bár tőlük ezt szoktuk meg.
3*-nál jobb de nem éri el a négyet.


17. G-ergo (2013-03-08 17:30.40)   - (válasz Scal 16. hozzászólására)
nem túl változatos így.


16. Scal (2013-03-08 17:29.06)  
A színészek, ha sokáig élnek előbb utóbb kimennek a divatból. Nem lesz már menő, röhejes lesz, vagy csak éppen beszürkül, egyre megy. A jó színészek nem vonulnak vissza, halálukig játszanak, mégis egy idő után - ki tudja mi okból - mindegyikük eljátssza az öreg bölcset, vagy az élet értelméről filózó átlagembert, egyszóval a halál közelsége megérinti őket és onnantól kezdve egy réteghez szólnak, többnyire egyáltalán nem azokhoz, akikhez egész pályafutásuk alatt. Na most még mielőtt ilyesmibe kezdenének megkapják az "Utolsó szerepüket" mármint az utolsó élvezhető filmet, amire még a rajongók emlékeznek - pl. ilyen A szikla Sean Conneryvel, utána is játszott még, de azokra jobb nem emlékezni. Miért beszélek ennyit erről? Mert nagyon úgy néz ki, hogy a mi kis örökké hamiskás mosolyú Ricsi Gere-ünknek EZ a filmje lesz az Utolsó Szerepe.



15. Az utolso szamuráj (2013-03-08 16:34.13) aaaaa
hát,connery-nek azért volt még egy briliáns csapda meg egy fedezd fel forrestert,de ..azokat hanyagoljuk:))


14. Scal (2013-03-08 16:32.29)  
A színészek, ha sokáig élnek előbb utóbb kimennek a divatból. Nem lesz már menő, röhejes lesz, vagy csak éppen beszürkül, egyre megy. A jó színészek nem vonulnak vissza, halálukig játszanak, mégis egy idő után - ki tudja mi okból - mindegyikük eljátssza az öreg bölcset, vagy az élet értelméről filózó átlagembert, egyszóval a halál közelsége megérinti őket és onnantól kezdve egy réteghez szólnak, többnyire egyáltalán nem azokhoz, akikhez egész pályafutásuk alatt. Na most még mielőtt ilyesmibe kezdenének megkapják az "Utolsó szerepüket" mármint az utolsó élvezhető filmet, amire még a rajongók emlékeznek - pl. ilyen A szikla Sean Conneryvel, utána is játszott még, de azokra jobb nem emlékezni. Miért beszélek ennyit erről? Mert nagyon úgy néz ki, hogy a mi kis örökké hamiskás mosolyú Ricsi Gere-ünknek EZ a filmje lesz az Utolsó Szerepe.



13. Sötétszív (2013-02-06 23:18.42) aaaaa
Nicholas Jarecki filmje eléggé izgalmasra sikerült. Bár én már sok hasonló filmet láttam, de ez nagyon is le tudta kötni a figyelmemet, egyáltalán nem unatkoztam rajta. Richard Gere nem tartozik a kedvenc színészeim közé, de itt egész jól játszott akárcsak Tim Roth vagy Brit Marling. Szerintem egy időtálló filmet készítettek az alkotók. Remek film, nagyszerű színészi alakításokkal, és nyitva hagyott befejezéssel. Kihagyhatatlan!


12. FTC Béla (2013-01-16 21:40.30) aaaaa
Elég jó film,a vége egy kicsit érdekes:))


11. Szedlee (2013-01-07 00:00.55) aaaaa - (válasz Tysonrichie 9. hozzászólására)
így-így...nemcsak az amcsiknál, mindenütt.
spoiler:
szerintem pedig nem írta alá, a gyerekeinek biztosította a jövőt a cégben, ő még fél évig főnök marad, a feleség meg- már elnézést- de kussol tovább, mert azért ő is jól élt eddig.

Az tetszett, hogy pont Tim Roth a Hazudsz, ha tudsz sztárja játszotta a hazugságot bizonyítani akaró zsarut. :)


10. Liz-i (2013-01-06 20:42.00) aaaaa
Tetszett, de nekem is a vége olyan benyomást keltett, mintha a vetítőt kirántották volna a konnektorból....
SPOILER lehet:
Amúgy azon tanakodtunk a barátommal utána, hogy vajon hogy fog dönteni, mert az ugye nem derült ki, kétesélyes lehet a dolog. Valószínűleg alá fogja írni a papírt, így nem megy böribe, de nem is marad semmije, minden a lányáé lesz. Ha nem írja alá, a felesége megmondja az igazat, és mehet "pihenni" egy időre valószínűleg.


9. Tysonrichie (2013-01-05 16:13.12) aaaaa
Ez a film is rávilágít arra, hogy akinek elég pénze van az mindent el tud intézni.


8. 1zsuzska (2013-01-04 12:47.42) aaaaa
Nem rossz ez a film, de vhogy hiányérzetem maradt, mind a rendezés, mind a vágás, sőt a szereplő játék terén is....
A zene viszont kitűnő:-)



7. Atyi (2013-01-03 12:50.40) aaaaa
A film nagyon időszerü, a vége meglepett, talán vártam volna a beszédet.
A feleség mindent eldöntött, kár hogy kevés van a világban belőlük


6. Vera47 (2013-01-02 16:32.37) aaaaa
Lebilincselő, izgalmas! Nekem nagyon tetszett.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekAva Gardner, 2021-04-23 19:4535 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk