Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Hosszú levél
- Duna World, 02:25
Hazug házasság
- Film4, 02:25
22 mérföld
- Mozi+, 03:05
Visszavágó
- Film+, 03:10
Szörnyszülöttek
- Film Mánia, 03:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?
Fallout (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Atomszőke aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Pókember elképesztő kalandjai (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. Caseyjones (2018-10-11 20:32.31) aaaaa - (válasz Marsbolha 16. hozzászólására)
Az Unlimited valóban jobb, viszont sajnálatos, hogy nem tudták folytatni, így a sorozat egy hatalmas cliffhangerrel ér véget.


18. Marsbolha (2018-09-01 13:34.56)   - (válasz Caseyjones 17. hozzászólására)
Ez az Ultimate Spiderman, tehát egy másik párhuzamos univerzumban játszódik.



17. Caseyjones (2018-07-27 23:59.18) aaaaa
Összességében jó kis sorozat, bár vannak benne iszonyatosan nagy baromságok. Az animáció nagyon jó, rengeteg szuper karakter felbukkan mellékszereplőként, és tök jó, hogy nem a szokásos bőrt húzták már le megint a hálószövő szuperhősről, hanem mertek a sztorijával kisérletezni - ez nagyrészt jól sült el, de mint korábban írtam, születtek nagy hülyeségek is ennek köszönhetően. Szóval nem egy képregűnyhű Póki-adaptáció, tehát csak az kezdjen bele, aki Spidey-t és történetét egy másik oldalról szeretné megismerni.
Vannak benne klisék meg gyerekes dolgok, de utóbbit szerencsére az utolsó két évadra szépen lassan elhagyták, de eleinte se volt annyira zavaró igazából.
Kicsit egyébként olyan a sorozat, mintha egy párhuzamos univerzumban játszódna a nem túl képregényhű mivoltából következően. :)

10/7


16. Marsbolha (2018-06-01 17:08.40)  
Nagyon bénák a rajzfilmben a rajzok. A történet pedig még a képregénynél is "egyszerűbb". Kb 5 részt néztem meg, de elég is volt. 15 évesen még elmenne.. 1 csillag. A spiderman unlimited sorozat egy fokkal jobb.


15. Pelikanbence (2018-06-01 10:45.42) aaaaa - (válasz Caseyjones 14. hozzászólására)
Az Ultimate Spider-Man képregényekben is átalakul Zöld Manóvá,ami tulajdonképpen a Förtelem és egy orknak és a Night Kingnek a hibridje!:D


14. Caseyjones (2018-03-03 18:32.13) aaaaa
Még négy évvel ezelőtt bukkantam rá erre a sorozatra, amikor egyik késő este a tévét kapcsolgattam. Elsőre nagyon megtetszett, és pár epizódot meg is tekintettem a rá következő napokban. Nemrégiben felfedeztem, hogy az internetről le tudom tölteni a teljes sorozatot szinkronosan és magyar felirattal egyaránt, ezért úgy döntöttem, leszedem az összes részt, és végignézem őket. Múlt vasárnap kezdtem bele az 26 részből álló 1. évadba (mindegyik évad ennyi részt tartalmaz, és összesen 4 van), és a mai napon végeztem vele. Egészen jó volt.

Ami elsősorban megfogott ebben a rajzfilmsorozatban, az a rajzstílus. Készült a '90-es években egy Spider-Man-sorozat, amely annak idején a Jetixen ment, és abból szintén el tudtam csípni néhány részt. De a 2012-es verzió nekem sokkal inkább bejött, legfőképpen a rajzstílusa miatt, így arra esett a választásom, amikor vacilláltam, hogy melyikbe kezdjek bele a kettő közül.

A sztori elég érdekes, egyedi: nem egy szokványos Póki-történet, amelyről már oly sok bőrt lehúztak az évek során (készült ugye már az említett '90-es évekbeli rajzfilm, egy 13 részes minisorozat 2003-ban, illetve valamikor 2008 környékén egy brutálisan gagyi változat, és talán még ezeken kívül is van még pár). Ezúttal avengersös köntösbe bújtatták a sztorit, ami tudtommal a zárójelben felsorolt három variáció közül egyikkel sem esett meg (a 2003-assal biztos nem, mert azt végignéztem, és a szokásos Spidey-történetet dolgozza fel, a másik kettőről meg csak feltételezem, hogy a szokásos történetet dolgozza fel). Ez alatt az avengersös köntös alatt azt kell érteni, hogy Pókembert megkeresi Nick Fury, hogy dolgozzon a S.H.I.E.L.D.-nek, illetve hogy fejlesszék a képességeit mindenféle kütyükkel meg harci gyakorlatokkal. Kap maga mellé egy kevésbé ismert szuperhősökből álló csapatot (White Tiger, Nova, Luke Cage, Iron Fist), mely iszonyatosan jó húzás volt a készítők részéről. És akkor még nem is említettem azt, hogy a sorozat folyamán olyan karakterek is felbukkannak, mint Captain America, Doctor Strange, Iron-Man, Doctor Doom, Loki, Thor, Hulk stb. Tudomásom szerint nem sok SM-sorozatot színesít ennyi csúcs karakter.

Vannak elég nagy változtatások az eddigi változatokhoz, filmekhez képest, melyekről inkább a SPOILER gomb mögött írok:

SPOILER
Dr. Octopus Norman Osbornnak dolgozik, és az a céljuk, hogy Pókember testéből vért vegyenek, melynek felhasználásával egy hozzá hasonló képességű egyedekből álló hadsereget készíthetnének. Eme szérum segítségével létrehozzák Venomot, mely hosszas bonyodalmak során Harry Osbornhoz jut, így őbelőle lesz Venom gazdateste, tehát nem Eddie Brocké. Eddie Brock fel se tűnik. Az évad végén Norman átváltozik óriási zöld manóvá, amely egy újabb változtatásnak bizonyul, hisz a 2002-es filmben nem átalakul, hanem jelmezt ölt magára. Phil Coulson, a S.H.I.E.L.D. egyik ikonikus ügynöke pedig inkognitóban iskolaigazgató, ami azért elég mulatságos szerintem. :) Mellesleg Curt Connors is a S.H.I.E.L.D.-nek dolgozik.
SPOILER VÉGE

Mary Jane karaktere elképesztően jóra sikeredett. A Sam Raimi-féle Spider-Manben nem volt valami meggyőző az őt alakító csajszi, ráadásul néha kissé idegesítő is volt, főleg a sírásai miatt. A rajzfilmbeli Mary Jane azonban egy teljesen más karakter: egy talpraesett, magabiztos, vagány, szimpatikus lányka. J. Jonah Jameson is kiváló lett, teljesen olyan volt, mint a filmekben. És itt hadd jegyezzem meg, hogy a karakterek felettébb hasonlítottak a filmbeli változataikhoz, gondolom, ez nem véletlen. Thor, Loki és Fury totálisan olyanok voltak, mint Chris Hemsworth, Tom Hiddleston meg Samuel L. Jackson.

A Peter mellé szegődött szuperhőscsapat pedig igazán klassz. Örülök, hogy kevésbé ismert szereplőket mozgattak meg, nem pedig Kapitányt, Hulkot, Vasembert meg a többieket. Ők is szerepelnek a sorozatban természetesen, ahogy már említettem korábban is, de nincs annyira fontos szerepük, mint Luke-nak, Novának, White Tigernek meg Iron Fistnek.

Akadnak azonban olyan momentumok a rajzfilmben, melyektől a falra tudtam volna mászni, annyira gyerekesek. Ilyen például, hogy Peter minden részben kiszól a nézőkhöz, vagy hogy kicsi, golyófejű figurákként jelennek meg a szereplők a gondolataiban - ez utóbbi egyébként a Ben 10-ben és a Teen Titansben is előfordul, hiszen ugyanaz a fickó, Alex Soto vett részt mindhárom rajzfilmsorozat munkálataiban. A másik meg az, hogy amikor Pókin rajta van a maszk, mozognak a szemei. Könyörgöm, az egy maszk! Egy álarc szemei hogy tudnának mozogni?! Tudom, hogy ez rajzfilm, de erre akkor is odafigyelhettek volna a készítők.


Összességében fantasztikus rajzfilm, ajánlom minden SM- és Marvel-fanatikusnak. Az pedig ne tévesszen meg senkit, hogy rajzfilm, mert igazából ha az utolsó egy bekezdésben írtakat nem vesszük figyelembe, akkor egy idősebb képregény-rajongónak is remek szórakozást tud nyújtani. Legalábbis én így vélem, és magamon is ezt tapasztaltam.

10/7.5


13. Pelikanbence (2017-11-13 00:51.14) aaaaa
Sikolynak ki a magyar hangja amúgy?:)


12. Pelikanbence (2017-11-13 00:50.55) aaaaa
Na!Egész jó kis sorozat és főleg az ellenfelek sokszínűsége fogott meg.Bevittek olyanokat,mint pl. Éjjeli Vérfarkas,Drakula,Múmia,Raj,Emberfarkas és VÉGRE VALAHÁRA Sikoly is szerepel benne,de valami olyan szánalmasan keveset,hogy sírhatnékom támad.:'((((((((Pedig a kedvenc Póki ellenfelem!:))))))) :33333333333 Minden esetre jó kis sorozat,de a 94-est nem múlja felül.:)


11. Annonnim (2014-11-10 10:55.18) aaaaa
Ironikus, hogy ebben a sorozatban Lokit Zámbori Soma szinkronizálja, aki az élőszereplős Marvel filmekben Amerika Kapitányt a Bosszúállok egy tagját is szinkronizállja.


10. Eddard Stark (2014-04-16 20:35.55) aaaaa
Nem rossz sorozat, de nekem mindig is a 2003-as animációs verzió a kedvencem.


9. Valentino (2014-02-10 23:51.23) aaaaa
Nagyon jók az animációk, eddig a legrészletesebben megrajzolt Pókember képregény-rajzfilm, de ugyanakkor az animét idéző géppuskatüzelésű humor dilije értéktelen bóvlivá nyomja le a címszereplő eddig sokoldalúan kezelt, döbbenetesen drámai mikrouniverzumát. Részemről 22 év pók-rajongás után kicsit sértő, ahogyan a túlzott komikusság oltárán kasztrálják a karaktereket.

A 90-es évekbeli animációs sorozat, majd később az elkaszált Spectacular, a humor és a thrill közötti jól eltalált egyensúlyozásával nagyon ügyesen vonta ki az alapanyagot a nyomtatott panelekből, úgy, hogy miközben megőrizte Pókember legendásan sajátos (nem kikacsintós animés) humorát, a karaktereknek súlyt, motivációt és méltóságot adott.

Ez nem annyira. Aki nálam jobban tolerálja az efféle szürreálisan túlzó komikumot, az persze mindent félrevetve élvezheti, de részemről Pókfej nem itt kezdődik. :D


8. Kmeczopetra (2013-11-04 19:00.43) aaaaa
Szerintem tök jó ez a sorozat minden nap megvárom míg leadják a tv-ben bár már megnéztem az 1. évad összes részét szerintem :)


7. Bangesz (2012-11-26 22:07.07) aaaaa
Én Azt nem értem minek kell leszólni egyeseknek a sorozatot.


6. Bangesz (2012-11-26 22:05.33) aaaaa - (válasz Sanyika1127 5. hozzászólására)
Szerintem is


5. Sanyika1127 (2012-10-01 20:24.51) aaaaa
Szerintem nagyon jó lett, vicces, és ez az új történet sem rossz! :) 5*


4. Norbii92 (2012-09-23 19:22.47) aaaaa
Pont a múltkor néztem meg pár részt! Nem nagyon jött be! Az egész történet nem tetszik, próbálják újab oldalról megközelíteni Pókember történetét, de a karaktereket meg közbe kinyírják (Venom)! A rajzok nem rosszak, az akciók is faszák, de ez kevés! Ez alap! Szóval nem sikerült valami jól ez a sorozat! Pedig örültem, hogy egy újabb Pókember rajzfilmsorozat jelenik meg, erre ez lett! Ami még pozitívum lehet az a humor, de azt meg túlzásba viszik! Olyan komolytalanná válik tőle az egész! Több részt nem hiszem, hogy megnézek! 3*


3. A6 Intruder (2012-09-23 19:02.56) aaaaa
Azért ne túlozzatok már! Inkább ez menjen, mint a Spectacular Spider-man!



2. Coll boy (2012-09-09 17:49.07)   - (válasz TimeLordNewt 1. hozzászólására)
Eszt eltaláltad:D


1. TimeLordNewt (2012-07-30 12:49.12) aaaaa
...Hümmmmm...

...Ki gondolta volna, hogy egy Disney-Marvel korcs rajzfilm rossz ötlet?... Jól hallom? Mindenki?...



Kapcsolódó fórumok

KérdésekPelikanbence, 2018-11-21 10:251 hsz
VéleményekCaseyjones, 2018-10-11 20:3219 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk