Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Angyalok és démonok
- Mozi+, 13:40
Összetörve
- Film Mánia, 13:50
Csuklyások - BlacKkKlansman
- Cinemax2, 14:05
Felsőbb törvény
- Cinemax, 14:30
Lopott szavak
- Paramount Network, 14:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Villám Charlie aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - Robert Kennedy - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. M.kaladze (2020-12-22 01:26.50) aaaaa
És talán a másik furcsa dolog a maffiát leszámítva a Vietnami háború. Fura politika volt, ahogy Kuba is... A Kennedy család kezdte meg a disznó öböl hadmûveletet Kubában hogy eltávolítsa Castro-t amivel majdnem világproblémát okoztak, mégis késõbb a két Kennedy Jack és Bobby sokat tett azért hogy ne robbanjon ki a 3dik világháború. Furcsa volt a Vietnami helyzet is, szintén Jack és Bobby kormányzása alatt kezdõdött a mozgolódás Vietnamban Amerikai részrõl, más kérdés hogy a szerencsétlen Johnson elnök még több katonát rendelt oda John Kennedy halála után és a legfurább az hogy Robert ozt háborúellenes hadjáratot indított.

Szóval eleve három érdekes dolog:

1. Kuba elleni hadjárat, de késõbb mégis képessek lettek volna tárgyalni Castro-val.
2. A Maffia támogatása a Kennedy választásokban, késõbb mégis harc a maffia ellen.
3. A katonai hadmûvelet kezdete Vietnamban, késõbb mégis Robert Francis Kennedy háború-ellenes kampánya.


2. M.kaladze (2020-12-22 01:26.30) aaaaa
Az az érdekes hogy sokan másképp látják a Kennedy családot és benne Robert Francis Kennedy-t. Egy kicsit magáról a filmrõl muszáj volt röhögnöm amikor a Magyar szinkron úgy mondta ki a nevét hogy Robert Fitzgerald Kennedy, John Fitzgerald Kennedy (Jack) és Robert FRANCIS Kennedy így helyes. Azért is furcsa a Kennedy család mégpedig fõleg Bobby mert az apjuk Joseph szövetkezett a szervezetbûnözéssel,hogy John (Jack) nyerje a választásokat, mégis Bobby igazságügy miniszterként harcolt a maffia ellen (Hoffa, Giancana). A JFK merényletben és az õ meggyilkolásában is SZERINTEM (szubjektív vélemény)de benne volt a keze a maffiának TÖBBEK KÖZÖTT hálátlánság miatt is.

Érdekes hogy nekem a Robert Kennedyvel kapcsolatos filmekrõl ilyen a nézõpontom és mennyi arcát mutatják be RFK-nak.

KENNEDY CSALÁD - Túlbuzgó kisöcsi John-nak, aki simítja az ügyeket. Aki nem akar politikus lenni, óvja Jackiet
viszonyt kezd Marylin Monroe-val de mindene a család.

MARYLIN ÉS BOBBY - Bobbyt úgy mutatja be mint egy tinédzsert aki szerelmes lesz, viszont a hûtlenségét is bemutatja a film és a filmben gyávának minõsítik. A rész amikor Marylin meghal õ mossa kezeit, hogy megmentse politikai karierjét.

13 NAP IDEGHÁBORÚ - Egy vakmerõ RFK-kát látunk benne aki nem futamodik meg a Kubai helyzettõl, kiáll az elnök mellet akárhogy dönt. És tárgyal a Szovjet nagykövettel, tehát a filmben úgy láthatjuk mind aki sokban hozzájárult hogy ne törjön ki a 3dik világháború.

HOFFA - Ez egy gengszter film Hoffáról aki a törvényszék elõtt ül, amikor Bobby megvádolja hogy köze van a szervezetbûnözéshez. A film Bobbyt úgy ábrázolja mint egy kisgyereket akit Hoffa úgy kiforgat ahogy akar és sértegetheti is. Hoffa úgy válaszol a kérdésekre hogy ellentámadásba vonul Kennedy ellen és Kennedynek tátva marad a szája mint egy kisfúnak

RFK (ROBERT KENNEDY)- A film az 1963 nov. 22 utáni eseményeket mutatja be ahol építi bátyja halála után a saját karierjét, és indul a választásokon. Szembeszáll Johnson elnökkel, és ki akar lépni a bátyja múltjából hogy õ rá is emlékezzenek az emberek mint RFK-ra ne úgy mint JFK fiatalabbik testvérére (Ellentétben a Kennedy minisorozattal ahogy azt nyilatkozza Jack is ezt akarná hogy tovább menyjek és ellentétben a Hoffa c. filmel okos, érzõszívû politikus és embert mutat be a film) Egy olyan embert aki nem ilyed meg senkitõl és semmitõl, mégis szerethetõ figurát játszik.

Hát nem furcsa hogy ennyi film mind másképp mutatja be Robert Francis Kennedyt? De hogy ennyire másképp???


1. Brundle (2011-11-27 10:56.24)  
Nos látom senki nem írt még ide pedig érdekes lett a film, de jó értelemben mert valóban elég érdekes a ki dolgozása és a bemutatási módja pláne ha arra az emlék kép szinten meg jelenő john kennedy-re gondolok aki mint afféle útmutató és kritikus egy személyben bobby életében és karrierjében. De bobby karrierje is elég jól lett be mutatva az után hogy ki esett a fehér ház belső rendszeréből hogy így mondjam, és azok az ügek is amik mellet ki állt azok is be lettek jól mutatva. Lynus Roach mint robert kennedy érdekes választás volt de sok más ismerős arc is volt a filmben, olyanok mint david paymer vagy james cromvell mint lyndon johnson. Összességében véve nem lett szerintem rossz a film és valahol meg találtam a filmben el hangzó utolsó beszédet, amit itt be is mutatnék: "Túl gyakran és túl régóta rendeljük alá az emberi és a közösségi értékeket az anyagi előnyök hajszolása végett. Hazánkban a nemzeti össztermék értéke évente több mint 800 milliárd dollár. De vajon helyes-e a GDP alapján megítélni az Egyesült Államokat? Abból szennyezzük a levegőt, abból fizetjük a dohányreklámokat, abból tartjuk fenn a mentőket az autóbalesetek áldozatai számára. Abból csináltatunk biztonsági zárakat az ajtóinkra, és börtönt azoknak, akik feltörik. Abból pusztítjuk a fenyőerdőket, abból pusztítjuk természeti kincseinket. Abból készül a napalm, a nukleáris töltetek, a rendőrségi páncélautók, amelyekkel elfojtjuk a zavargásokat. Abból készül a Whitman-puska, a rugóskés, és a műsorok, amelyek az erőszakot hirdetik, hogy játékokat reklámozzanak gyermekeinknek. Mégse futja a nemzeti össztermékből a gyermekek egészségére, az oktatás színvonalának emelésére, gyermekeink játékaira. A GDP-ben nem nyilvánul meg költészetünk szépsége, a házastársi hűségbe vetett hitünk, a nyilvános vitáink emelkedettsége vagy a tisztviselőink tisztasága. Nem mutatkozik meg sem a bölcsességünk, sem a bátorságunk, sem a tanulásra való hajlandóságunk, sem a hazánk iránt érzett szeretetünk és odaadásunk. Egyszóval sokmindent megmutat, kivéve azt, amiért élni érdemes; és mindent elmond Amerikáról, kivéve azt, miért vagyunk büszkék arra, hogy amerikaiak vagyunk." szóval csak javaolni tudom aki tudja nézze meg.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekM.kaladze, 2020-12-22 01:263 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk