Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ágyúgolyó futam 3 - Tövig nyomd a pedált!
- Ozone TV, 07:00
Szerelem kiadó
- Izaura TV, 07:05
Elit játszma
- AMC, 07:05
Lesz ez még így se!
- HBO, 07:46
Midway
- Film+, 08:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mire gondolsz most?
Mit hallgatsz most?
Szólánc
Asszociáció
Vonalban vagy - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tavasz 17 pillanata aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - A valami - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

6. Janika18 (2015-01-06 13:53.22) aaaaa
Az 50-es években futószalagon készített sci-fi és horror rettenetekhez képest felüdülés ez a mű.
A nyomott hangulat többé-kevésbé megvan, ami nagy részben annak köszönhető, hogy az Antarktiszon játszódik, sehol máshol a földön nem lehet úgy elzárva a külvilágtól az ember mint ott. Tehát a helyszín jót tesz a film hangulatának. Van benne feszültség is.
Az űrnövény viszont ötlettelen és kevés benne az akció, az áldozatok száma meg még kevesebb. Összességében szórakoztató alkotás, nekem tetszett!


5. Az utolso szamuráj (2014-08-23 13:09.55) aaaaa
A filmnek,ha jól emlékszem,egy kópiáját beválasztották azok közé,melyeket az amcsi filmszövetség meg kíván tartani az utókórnak.
Mint mára ismeretes,ez az eredetije John Carpenter The Thing című remekének,és a nézők azt a filmet jobbnak is ítélik:persze,ebben azért szerepet játszik,hogy Carpenter valóban sci-fi horrort rendezett,ám abból is jobbfajtát,durvát és intelligenset.Ám érdemes ezt a klasszikust is megnézni-több évtizedes múltja miatt persze némi elnézéssel.
Találnak itt is egy űrhajót,a jégből pedig kiolvad egy idegen:nagyjából ennyi a hasonlóság,holott mindkettő John W. Campbell írásán alapszik.Ám míg Carpenter alkotásában az embereket lemásoló Idegen miatt a csoporton belüli feszültségek,a paranoia és a bizalomhiány kap teret,ebben a filmben egész más a gerinc.
A világ e tájban már lelkes UFO-megfigyelési lázban égett-no meg az amcsik fő ellenségüknek tartották a kommunistákat és viszont.A forgatókönyv nem nagyon pepecsel,hanem kimondatja,az űrhajó lakója intelligensebb,mint az emberek-és slussz.Hogy miért,az igazából nem derül ki,mert a lény lelkesen üvölt,hadonászik meg nem ég el-a lángszóró itt is fontos szerepet kap.
Ami lényegi gerinc:a praktikus gondolkodás,mely a főszereplő és a köré gyűlt karakterek jellemzője,azaz mert veszélyes az emberségre,el kell pusztítani meg kell fékezni vs. a tudósok álláspontja,ami végül azt is kimondja,akár meg is halhatnak,mert ez a felfedezés azt is megéri.Megjelenik a "háttérhatalom" is ,akik rádióüzenetben szintén az Idegen épségéért aggódnak és nagyjából érdektelen mások sorsa szemükben-ez később több sci-fi ben is újradefiniálódik,lásd Alien.
Míg Carpenter-nél hullanak a lényegesen jobban megírt karakterek,itt alig van áldozat és van az állomáson nő is,akivel a főszereplő lelkesen kokektál.A technikai megjelenítésre panasz nem lehet(ne,ha 1954 et írnánk,ma meg szétvinnyogod az agyad,de akkor ezt tudták,és talán sci-fi és horror esetében látszik legbizarrabbul az évek előrehaladta).Színészi játék meg olyan,amit ekkortájt nyomtak,amúgy mindenki úriember.Lehet mosolyogni olyan jeleneteken,hogy az elején a robbanás hogy van összefotózva:a kutyusok halál nyugodtan álldogálnak,lévén a nagy bummm teljesen máshol lett felvéve...az emberek meg kászálódnak elő a műhóból
Ám mégis érdemes a figyelemre,van benne valami az elnagyolt forgatókönyv ellenére is:valamint az utolsó mondatok egyszerre paranoid embereknek adtak szilárd támaszt azidőtájt és lett abban az időkben-de még Mulder ügynöknél is-kulcsgondolat.



4. Törölt felhasználó (2013-06-05 20:15.01) aaaaa
rövid összefoglalóm róla:
http://www.youtube.com/watch?v=x7Ac3oS8trU


3. G-ergo (2012-01-17 18:42.00) aaaaa
Hát igen, lagymatagabb az újabbaknál, nincs meg benne, a bizalmatlansággal felépített feszültség. A bárki lehet a Dolog téma a legfőbb építőeleme Carpenter filmjének és annak előzményének is...
Mondjuk ez az intelligens növény elgondolás is jó, van benne potenciál, más kérdés, hogy nem igen használták ki. Elő lett adva, mi okos, meg felsőbbrendű, mégis annyi volt a stratégiája, hogy nekirontott az embereknek, és simán belesétált a csapdájukba is... Na mindegy, azért a hangulat meg volt, az idegenen kívül a látvány is rendben volt, és a professzor generálta konfliktusok is helyén voltak! Az újságíró, pedig némi humor forrásként szolgált. Egynek mindenképpen jó :)


2. Törölt felhasználó (2011-09-14 12:07.31) aaaaa
Az első filmes adaptációja Campbell - Who Goes There c. novellájának, hát messze nem olyan ütős, mint a 30 évvel későbbi Carpenter féle verzió. Egyszer meg lehetett nézni, a hangeffektek kifejezetten jók, értem ez alatt a gonosz növény alien humanoid macskanyávogás szerű üvöltését, de hát az alakja egy szimpla frankeinstein sajnos. Nem ér többet egy 3asnál...

Várjuk a 2011es The Thinget. Úgy tűnik minden 30 évben kiadnak egy thinget, sebaj, ez így még nem futószalag gyártás.


1. KareszFaszi (2011-09-11 20:15.16) aaaaa
Figyelembe véve az évjáratot, nem is sikerül rosszul ez a film. Az alapötlet frankó és a feszültség is végig ott volt. Viszont az idegen megvalósítása borzasztóan ötlettelen volt. Maga a történet is egyszerűbbre lett véve - összehasonlítva a Carpenter - félével. Mindenesetre érdekes volt látni, hogy "miből" lett a cserebogár:)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekJanika18, 2015-01-06 13:536 hsz
KeresemJimmy_smog, 2011-07-16 21:4714 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
A valami adatlap
Eredeti cím: The Thing (From Another World)
Évszám: 1951
Rendezte: Christian Nyby, Howard Hawks
Szereplők: Kenneth Tobey, Margaret Sheridan, Robert Cornthwaite, Douglas Spencer, James Arness...

További információk

Szereplők fórumai
- Howard Hawks - Vélemények
- James Arness - Vélemények
- John Hughes - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk