Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

Hamarosan a TV-ben
Kínzó közelség
- Film Café, 16:15
Exférj újratöltve
- AXN, 16:45
Trója
- Film+, 16:50
A nyár királyai
- Paramount Network, 17:00
A lelkedbe látok
- HBO3, 17:16

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Joanna Lumley (78)
John Woo (78)
Julie Benz (52)
Amira Casar (53)
James Badge Dale (46)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Megszállottak (1961) - Vélemények
Gogol: Holt lelkek - Vélemények
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Egy veszedelmes elme vallomásai aaaaa
Marics Péter aaaaa

 

Fórum - Dr. Moreau szigete (1977) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Mclane 2 (2018-12-12 20:18.14)   - (válasz somliv 11. hozzászólására)
Nos az hogy első és eredeti kicsit téves megnevezés, az első film H. G. Wells Moreau regényéből elvileg 1932-ben készült el, azzal a címmel hogy Elveszett lelkek szigete online is rálelhetsz ha kicsit kutatsz utána még felirat is van hozzá feltéve, mert hogy elvileg nincs hazai magyar szinkronja. De a lényeg hogy én is ismerem a filmet megvan DVD-n baráti összegért jutottam hozzá, épp a közelmúltban olvastam az alapregényt aztán megnéztem mind a 3 ismert filmet, az 1932-es filmet ezt a filmet és az 1996-os munkát is eredeti nyelven felirattal. Úgy hogy eléggé belemásztam a témába én is a könyv az jó volt nagyon is, még ha nem is mai írás attól függetlenül a filmek meg már eléggé hullámzóak, de ez az 1977-es film ez valóban még a jobbféle jellegbe esik be pedig ez csak sima tv-film volt nem más. Mindenképpen érdemes megnézni még ha valamennyire el is tér a regénytől, de nem mintha a többi film nem ezt tette volna a maga idejében mikor elkészült.


11. somliv (2018-12-12 18:02.15) aaaaa
Kötelező Horror Dr. Moreau Szigete! Az Első és Eredeti!
1977 a film alkotás virágkora, csak pár példa; Star Wars, A Kém, aki szeretett engem, New York New York etc.. Éjszakai Őserdő megelevenedése, sötétsége, félelmetessége, átszűrő tücsökzengés, ciripelés.. Táj, Napsütés, tenger hullám verés-átható, zajok, kísértetek- feszületet biztosítsák! Kamera végig pásztázása a dzsungelen-már akkor volt operatőri munka.
A szelíd, magányos, kibontott hajzuhatagú ISTENI Barbara Carreraval aki 32 évesen mutatkozott itten, megrajzolhatatlan minőséggel, korának Number One-ja! Az irgalmatlan, érzéketlen Burt Lancester Dr. Moreau professzor szerepébe bugyolálja magát,híres mondata: Lélek Hallhatatlan. stb.. Michael York átváltozása emberből állattá,majd utána ugyancsak ember.. ennek a boncolása, fejtegetése…
Találékony megközelítés övezi ezt a Kőkorszaki újdonságot!



10. Pelikanbence (2018-02-22 13:42.43) aaaaa
tetszett ! Számomra A majmok bolygója franchise-vel és a Dr. Moreau szigete 1996-os remake-jével karöltve ez a film minden idők kilencedik legjobb filmje Nálam!:)))))))))))))))Amit Wells a regényben kiagyalt az Szerintem az egyik legjobb scifi/fantasy ötlet.Állatokból embereket csinálni.ELKÉPESZTŐ!!!!!!A színészek jól játszottak,a zene is jó volt,de az igazi erénye ennek a filmnek a filozófikus mondanivaló valamint maguk a szörnyek.(Volt egy-két szörny,amitől féltem.(Pl:A Hiéna.),de a kedvencem volt a leopárdemberrel karöltve.)A lényeg az,hogy az állatokkal nem szabad játszani és nem szabad a saját képünkre formálni őket.Ez a törvény.Persze a film vége felé a furry hiéna ugyanolyanná válik,mint atyja és teremtője.Ennek meg is fizeti azárát,de mégsem tudtam utálni a szereplőt.Érdemes többször is megnézni.
5/5


9. Kittentyű (2012-07-06 13:42.31) aaaaa
Láttam a 96-os változatot is, de ez jobban tetszett.


8. Brundle (2012-03-06 21:10.14)  
Hát nagyon érdekes film én most fejeztem be az előbb, sajnos csak ezzel az új elég rosszra sikeredett második szinkronnal láttam de legalább láttam valahogy, és valóban jobb lett mint az 1996-os marlon brando féle verzió. Azt még régen láttam még az rtl klubon szintén az új szinkronjával, de az eléggé határeset az a verzió, mert bár abban is akad jó de az eléggé fura kicsit túl sajátos film lett, de nem jó értelemben sajnos. De vissza térve ehhez a filmhez ezt csak javasolni tudom, pláne az után hogy láttam is lancaster mint dr. moreau sokkal jobb volt mint marlon brando volt késöbb, és michael york mint a szigetre tévedő idegen is sokkal hitelesebb lett mint david thewlis volt az 1996-os verzióban, szóval összességében véve ez szerintem sokkal jobb lett mint az 1996-os változat de hogy ha az eredeti első magyar szinkronjával adták volna ki mert ennél olyan is készült, és az eredeti hosszával az sokkal jobb élmény lett volna szerintem, de még így is eléggé tűrhetően adták ki a filmet dvd-n.


7. VAL P (2012-03-05 14:01.36) aaaaa - (válasz DInnyetimi 6. hozzászólására)
Pedig rajta nincs is maszk... ;o)


6. DInnyetimi (2012-03-04 11:35.51)   - (válasz DInnyetimi 5. hozzászólására)
Mondjuk Michael York félelmetesen jó...


5. DInnyetimi (2012-03-04 11:30.23)  
Birtokomban van a film, nem volt időm a végére érni ma sem, ezért újra kezdem. Összehasonlítás végett most már biztosan állítom, hogy újra kell néznem a későbbit. Igyekszem megnézni a filmet teljes egészében mihamarabb.


4. DInnyetimi (2011-07-14 15:27.35)   - (válasz VAL P 3. hozzászólására)
Persze azért, mert ha sötétben nézed meg a borítót, akkor mindegy, hogy mi van rajta, meg így biztos olcsóbb is volt, két filmhez egy borítót elkészíteni. :)))))
Na, a gyenge poénok után azért mégis köszi az ajánlást, el tudom képzelni, hogy ez is tetszhet. Az 5*-ot is lehet überelni. :)


3. VAL P (2011-07-14 15:19.52) aaaaa
Persze, megvásárolható akár interneten keresztül is. A borítóját megnézheted ezen az oldalon a '96-os filmváltozat címe mellett. Ez a borító afféle Jolly Jokerként bárhova beilleszthető. A Bookline-nál pl. a 'Délutáni szerelem' c. Audrey Hepburn-film illusztrációjaként van jelen. =)
Azért nem biztos, hogy Neked is jobban fog tetszeni a brandósnál (főleg, hogy az 5*-ot kapott Tőled).



2. DInnyetimi (2011-07-14 11:22.29)   - (válasz VAL P 1. hozzászólására)
A Val Kilmeres 1996-os változatát már láttam, viszont a véleményed kíváncsivá tett, hogy ezt is megnézzem. Ha jól emlékszem egyébként láttam a polcokon ezt is, tehát beszerezhető.


1. VAL P (2011-07-14 11:09.40) aaaaa
A 3 Dr. Moreau-film közül nekem ez tetszett legjobban. Bár ha valaki a maszkok miatt, az emberállatok extremitása okán teszi be a lejátszóba a korongot, ebben könnyű nagyot csalódni, itt a legművibbek - nemcsak a 19 évvel későbbi változathoz képest, de a 45(!) évvel korábbihoz hasonlítva is.
Érthető módon mindhárom rendező a maga szájíze szerint bontotta ki a cselekményt, melynek fő váza ugyan állandó, de a rengeteg nüansznyi eltérés komoly hangulati különbözőséget eredményezett. Anélkül, hogy részletes elemzésbe kezdenék e sokat látogatott topikban, két fontos részletet emelnék ki, amik miatt ez a változat közelebb áll hozzám a másik kettőnél.
Az egyik legfontosabb: dr. Moreau személye. Brandót kedvelem, Laughtont nagyon sokra tartom, de úgy érzem, az extra puhányra vett figura alapvető tévedés, s még a sejtelmes mosolyú szalon-Moreau is nanométernyire törpül a Lancaster által megformált doktor mellett.
A másik a felütés, a nevét kaméleonként változtató Prendicknek szigetre érkezése. Sem Kenton amúgy ötletes megoldásában, sem Frankenheimer akciómozinak induló ellaposodásában nincs közel annyi feszültség sem, mint a szigetre kerülő Michael York ődöngésből fejvesztett menekülésbe csapásában, miközben (félig-meddig) látjuk, másik partot ért, kábult társával mi történik.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2018-12-12 20:1812 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk