Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mi köze ennek a szerelemhez?
- HBO2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Transformers: Az utolsó lovag
- Mozi+, 06:10
Moszad
- Film+, 06:15
A séf
- Moziverzum, 06:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Vonalban vagy - Vélemények
Nyugaton a helyzet változatlan (2022) - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Érdekességek!
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vonalban vagy aaaaa
Brian Doyle-Murray aaaaa

 

Fórum - Tegnap éjjel - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
49. Stickfa (2023-07-14 21:02.14) aaaaa
Nézhető volt, de még több izgalmat parkolhattak volna bele.
Jó hangulatú és képi világú volt,deca 4*-ot sajnos nem érte el.


48. Wilhelm (2023-05-18 19:18.18) aaaaa
Csendes mozi szimpatizálóinak még mindig nyerő lehet.
Az iráni Massy Tadjedinnek ez a vizsgatétel kimondottan ment, főleg annak a fényében, hogy első rendezésről beszélünk vele kapcsán. Nekem, ami elsőre megfogott benne, az nem más, mint az atmoszféra, amit rávarázsol erre a másfél órára. Ezen kívül akadt segítségére egy Clint Mansell nevezetű úriember, aki szállította a lágy esztétikai zenei élményt. Na meg néhány vérfrissítéssel szolgáló színész, akikre szavunk nem lehet.
Házasság terítéken, ezek velejáróival: elhidegüléssel, megcsalással, kiüresedéssel, miegymással… Újabb pillanatok hajszolásával, amik ott és akkor a boldogságunkat szolgálják. Múltbeli ismerősök, vagy akár munkakapcsolatok, amik felkavarhatják még a sokak által úgynevezett tökéletes kapcsolatot is.
Erre vezet rá minket rendezőnőnk, ám egy bizonyos kereten belül marad, ez érződik elejétől fogva alkotásán, így tehát vélekedésem szerint a nők lelkivilágához állhat közelebb.
Az összeverbuvált színészek rendben alakítanak. Kezdve a New York-i házaspárral a sort. Keira ekkoriban iszonyatosan futott, kapkodtak utána a rendezők, hogy együtt dolgozzanak vele. Itt se túl sok, se túl kevés nem volt- pont megfelelő. Visszafogott sminkjével pedig még jól is nézett ki, no meg hát az üde, néhol csacskább természete ugyancsak passzolt saját énjéhez. Igen, valahol ő ilyen lehet.
Aztán forduljunk rá a férjet alakító, üzleti világban életét tengető, tépelődő, Sam Worthingtonra, aki belehabarodik munkatársába, akit a vénuszi nőiességgel megáldott, kubai származású, Eva Mendes alakít. Nem lógtak ki ők sem annyira a sorból, mivelhogy ez egy melankolikusabb hangvételű készítés. Bárban lévő beszélgetésükben érezhető volt a kölcsönös rezonancia, még ha ez igencsak visszaszorított módon lett ábrázolva, erre jöttek a borúsabb zongorahangok.
Én ezt nem bántam szemernyit sem, mivelhogy ezzel ez már maga volt a művésziség. Nemhiába, aggatták rá többen a művészfilm jelzőt, melyre, ha egy esős napon ráérzel, akkor másik univerzumba kerülhetsz vele.
Ja, és akadt még valaki, akit vétek lenne kihagyni a felsorolásból, filózok a francia nemzetiségű Guillaume Canetra. (Zárójelbe említve, írhattam volna jómagam is mondjuk franciául a felhasználónevemet, de ez már így sikerült)
Hihetetlenül összeszedett volt ez a fickó itt, ehhez hozzájárult Zámbori Soma magyar szinkronja, ami dobott rajta simán kettőt-hármat.
Figyeltem Canet, volt a végén a több közül egy kétségtelenül őszinte pillanat tőle, amikor a repülőtéren laptopján tekintette Knightley fényképeit. És ami akkor lejátszódott benne, könnyes szemei tükrözték az ambivalensség érzését, mely gyönyörű és fájdalmas is egyben. Mondom, ha Guillaume semmit sem nyújtott volna ezen kívül, már akkor megvolt ezzel a maga pillanata.
Titulálhatjátok drámának a Tegnap éjjelt, magam csínján bánnék ezzel a kijelentéssel, mivelhogy már-már húz a művészi kategóriához, mely lecsendesíthet, elgondolkodtathat, mind e mellett elvihet egy éteri világba.
Az utolsókban pedig nyugodtan hagyd rajta a stáblistát. Csodás alatta az a zongora, mely különben végig elsőrangú atmoszférát ad ennek a műnek.



47. Tömö (2022-02-17 23:37.54)  
De rohadt hosszú volt ez az éjjel....


Ah, gyenge. Írom hm, sok-sok :) tapasztalatból, bnőim, vagy házasok ,ismerőseim,és magam által.

Ha egy ffi,aki egy nőt meg akar ...khm,kapni, biztos nem aggggonizál "órákig", egész éjjel, egal, hogy házas,vagy sem.
Pfff...
Mire eljut a nő egy ffival, hogy lapot kap, zöld az út, ismerős(v.kolléga), vagy egy idegen, az kb.pár percbe telik...onnastól a ffi nem mismásol...nyenyerészik egyik bárból a másikba.

A nő, feleség, az meg nem ilyen(már,az a nem katolikus, nem muszlim stb.:D, átlag, huszonéves hetyke feleség,mint itt Keira, a HOSSZÚ 3éves házasságával, eleve nem is lehetett komolyan venni). ha vkit akar, akkor nem kutyát megy vele sétáltatni, úgy, hogy tudja hogy EGY ,ez az egy szabad estéje van.
Faszi helyében meg kb.az étterembe már ott hagytam volna.
Ah, ott A híd túl messze van...na, ott bemutatják egy feleség gyötrődését, ég és föld . És reálisabb, ha már TÉNYLEG leéltél vkivel egy fél életet,és aztán jönn/e vki. ..hm..


46. Opticum (2021-03-03 08:21.57)  
Ez valami kínszenvedés volt.


45. Baryll (2021-03-02 15:01.22) aaaaa
Úgy várja az ember, hogy na.., mi fog történni?Biztos lesz valami értelmes és mély mondanivalója ennek a mesébe illő történetnek.
SPOILER!
Azután a film végéhez érve megszületik a konklúzió. A boldog és hosszú párkapcsolat (Házasság!!!) alapja, hogy minél mesteribben tudjunk hazudni a párunknak.


44. Milcso (2016-07-31 09:22.37) aaaaa
Spoiler!
Nem azért mondom, de a nő is megcsalta férfit.


43. Hajniccci (2014-10-24 10:24.02) aaaaa
Megcsalás. Ellenállsz, de végül megteszed. Tervezed, de végül nem teszed meg. Bánod, hogy megtetted. Bánod, hogy nem tetted meg. Megtetted, de végleg le is zártad a tegnap éjjelt. Nem tetted meg, de lehet, hogy soha nem fogod tudni lezárni. Megtetted, de a másik azt hiszi, hogy nem tetted meg. Nem tetted meg, de gyanúba kerülsz. Melyikkel jársz jobban: ha megteszed, vagy ha nem teszed meg? Választ nem kapunk, csak kérdéseket.


42. Petiboy79 (2014-05-01 19:43.31) aaaaa
felnötteknek valo,komoly nehéz dráma!


41. GombEmő (2013-08-26 21:25.45)  
Én egész végig azon szurkoltam, hogy a házaspár ne tegye meg azt, amit egész végig sejtet a film. Akartam, hogy ez az egész egy kicsit jelentsen már többet annál ahogy ez az egy külön töltött éjszaka lezajlott. Ha már a való világ ilyen valóságos tud lenni, egy film erejéig hihettem volna azt, hogy ez az egész többről szól, de nem... Érdemes volt megnézni minden esetre!


40. Kakuke (2013-07-25 10:36.48) aaaaa
Na és már a filmről úgy általánosságban...
Kegyetlenül vontatott egy film. Pont ezt választottam, hogy megnézem a párommal, de a férfiak többsége is ugyanígy elalszik a filmen.. :(
De végigkínlódtam az unalmas részeket és a végén lévő csattanó miatt meg is érte! Hatalmas fordulat, hogy a magassarkú kintfelejtése buktatja le. És a férj még azt hiszi, hogy bűntudatból sír a felesége :( Pedig jobbára a megbánás miatt. Bár nem lenne mit megbánnia, mert egyértelműen az író-pasi meg sem érdemli Keirát, ő tűnt el évekre a szeme elől. :\ Nagyon ellenszenves a pasi. Én is író vagyok, mégsem fajulnék odáig, hogy elhanyagolom a páromat, hisz az előbbrevaló (még a saját kedvteléseimnél is)


39. Kakuke (2013-07-25 10:32.06) aaaaa
Ahogy elnézem eléggé leharcolt film ez... Idén egyetlen hozzászólás sincs. Pedig Keira miatt elég sokan bevállalnák. Én is miatta, bár nem azért mert olyan hű de jól néz ki, hanem a kosztümös filmjeivel olyannyira megfogott, hogy úgy érzem, minden alakítását látnom kell. (Na persze a horror-thriller filmek kivételével xDD )


38. Kakuke (2013-07-25 10:30.27) aaaaa - (válasz Laslow 29. hozzászólására)
SPOILER! (Amúgy nem értem, hogy dönthet valaki a többség véleménye alapján arról, hogy megnéz e egy filmet. Még a film megnézése előtt véleményeket olvasni... -.- sztem hülyeség én sose tennék ilyet.)
Szerintem a szánalom az, amivel végül meg tudta fogni a férjet. Lehetett az egy kamu sztori is a csaj részéről, hiszen már mindent bevetett. A férj jószívűségét és naivságát fogta meg az önsajnáltatós sztorijával... :(


37. Smokecity Underground (2012-12-24 16:59.47) aaaaa
pedig szép arca lenne, csak amit a szájával művel az borzalmasan idegesítő.- egyébként sokkal jobb lett volna a film, ha a leírásban nem lövik le, hogy ki, hogy végzi.


36. Smokecity Underground (2012-12-23 23:33.44) aaaaa
Keira K. egy csontváz.


35. Colby86 (2012-12-19 19:25.25) aaaaa
Nem rossz film. Életszerű szitu, élestszerű párbeszédek, hiteles alakítások. Bár azt hittem, hogy a megcsalás következményein lesz a hangsúly, de itt inkább maga a kísértés kerül előtérbe. De ki bírna ellenállni Eva Mendeznek? Ilyen szempontból ő nem volt jó választás. A film első fele tetszett, a közepe vontatott, a vége az megint jó. Összességében 10/7


34. PEET105 (2012-12-16 08:21.13)   - (válasz Tjzs 31. hozzászólására)
Odaírhattad volna, hogy SPOILER! Köszi! Így izgalmas lesz megnézni!


33. Empocka (2012-11-01 21:57.00) aaaaa
nekem tetszett. én ilyen filmre számítottam az előzetes alapján, és nem okozott csalódást. habár a leírás alapján én is az ellenkezőjét gondoltam, de végig drukkoltam h a Jo ne tegye meg. :)
a "vontatottságra" meg a "lassúságra" vonatkozóan csak annyit mondanék, hogy a film címe: TEGNAP ÉJJEL, azaz valószínű, hogy nem túl nagy a cselekménye....


32. Rockercsaj2003 (2012-09-06 13:56.55) aaaaa
jo es egyben nyomaszto film... Mivel manapsag ezt latja az ,,ember,, mindenhol...


31. Tjzs (2012-06-24 17:59.48) aaaaa
Véleményem szerint nagyon jó film, kissé vontatott, de ez a lényege, tökéletesen bemutatta, hogy házastársi viszonyban lévő férfi és nő között mekkora a különbség! A férfiak szerintem hamarabb megcsalják a feleségüket mint fordítva. Egyébként is a film leírásánál az van hogy Johanna csalja meg Michaelt, pedig fordítva történt, igaz Michael a végén azt hiszi, hogy ő is meg lett csalva. Azt vártam a végére, hogy a férfi mindent bevall a nőnek, de nem ez történt. Pontosan azt a részt hagyták le a filmből, hogy ezek után mi történik egy házasságban, nem hinném hogy az ami Laura kapcsolatában, hogy sokkal jobb lesz egy kapcsolat egy megcsalás után.....


30. Scal (2012-06-13 17:18.03)  
Nem csoda, hogy ez a film két évet várt mire bekúszhatott a magyar mozikba. Igazából nem is vagyok teljesen biztos, hogy a Parlux jól döntött amikor bevállalta, mert még DVD-n is bőven elég lett volna. Rég láttam ennyire unalmas és vontatott filmet, mely egy férfi és egy nő legszentebb bizalmának kérdését boncolgatta volna. Történetesen amikor már jó pár éve élünk egymással, aztán jön egy dögös bula, meg egy vonzó farok és megmérettetünk ama bizonyos mérlegen, aztán könnyűnek találtatunk.

[link]


29. Laslow (2012-06-09 18:22.01) aaaaa - (válasz Laslow 28. hozzászólására)
A film EGYETLEN gyengéje Eva Mendez. Ő számomra nem volt hiteles: nem vonzó nő: nem is szép és a lelke sem érdekes. Szóval nem értettem, miért vonzódik hozzá a férj.
Ezt leszámítva ez számomra egy tökéletes film. Ritkán találok olyat a moziban, amire beüljek, de ez maximálisan bevált. Ajánlom mindenkinek, aki kicsit is vevőnek érzi magát arra, hogy tűz és robbanások nélkül, egyszerűen csak egy szép és emberi és bárkivel megeshető történetet nézzen meg, remek színészekkel (kivéve Eve), remek zenékkel, remek fényképezéssel, remek arányérzékkel elkészítve.


28. Laslow (2012-06-09 18:12.21) aaaaa
Ez a film nagyon emberi, nagyon valódi, teljesen hihető számomra. Igazi kincs a sok pocsék, értéktelen film között! Egy házaspár külön töltött és egymást megcsalós éjszakáját mutatja be, emberien. Én egyáltalán nem éreztem vontatottnak, 100%-osan lekötötte a figyelmemet az elsőtől az utolsó percig. Szerintem ez egy tökéletes film, és nagyon ritka az ilyen.


27. Norbitzki (2012-06-05 23:49.00) aaaaa
Massy Tadjedin elsőfilmes rendezőként egész kellemes mozit hozott tető alá, egy kellemes gárda felvonultatásával. Sam Worthington kimondottan jó, a Texas gyilkos földje után végre játszik és nem csak bámészkodik, de Knightley és Eva Mendez is meggyőző...igen, itt most nagyjából mindenki hozza a kötelezőt. A történet első olvasásra érdekesnek tűnik, ám a tempót kicsit fokozhatták volna, ugyanakkor a lassúságával egyfajta melankólikus hangulata van a filmnek, ami nekem nagyon bejött. Az idő- és térbeli ugrálgatások, valamint a remek kamerabeállítások sokat dobnak az összhangon, akárcsak a háttérzajként funkcionáló halk zongorakíséret, mely művészfilmes vonásokat kölcsönöz a produkciónak.

Összességében igen pozitív csalódás, és úgy érzem a részben iráni rendező nevét még halljuk a jövőben...


26. Laura_1982 (2012-05-31 14:47.51) aaaaa
Vigyázat, spoiler!!!
Nagyon jó film volt, tetszett, de a leírás nem jó, az eset épp fordítva történik meg... ettől függetlenül érdemes megnézni!


25. XxxKiaraxxx (2012-05-28 20:57.29) aaaaa
Nekem ébren tartotta a figyelmemet, és elég sok kérdést hagyott bennem. Igaz, hogy vontatott volt (ahogy előttem páran írták már), de nekem érdekes volt, talán pont emiatt, hogy nem lettek összesűrítve az események, sose lehetett tudni, hogy most akkor ki kivel meg mit fog csinálni. Nekem tetszett.


24. Tysonrichie (2012-05-28 01:16.02) aaaaa - (válasz The Duke 21. hozzászólására)
Igen szinkronos.


23. Ninilss (2012-05-27 12:24.44) aaaaa - (válasz Csipkerózsi 22. hozzászólására)
Igazat adok,pedig szerintem jó film,de az az igazság,hogy moziban nem nézném meg pont emiatt amit írtál.Ez olyan otthoni délutános punnyadós filmnézős kedvhez való.


22. Csipkerózsi (2012-05-25 21:36.10) aaaaa
annyira érdekes és eseménydús film volt, hogy szégyenszemre elaludtam a moziban!! nem értem, miért ilyen jó az értékelése...



21. The Duke (2012-05-24 12:49.21) aaaaa
Amúgy a moziba szinkronosan megy? Mert én Divx-ben láttam feliratosan.


20. The Duke (2012-05-23 13:11.21) aaaaa
Nekem tetszett ez a film. 4 csillag!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekStickfa, 2023-07-14 21:0249 hsz
KérdésekSzmártyka, 2011-01-27 20:423 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk