Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A beavatott
- Film+, 12:40
Sárkányszív
- Film Café, 12:40
Kelly hősei
- RTL Három, 13:10
Angyalok és démonok
- Mozi+, 13:40
Összetörve
- Film Mánia, 13:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Giancarlo Esposito (66)
Bálint András (81)
Channing Tatum (44)
Jet Li (61)
Nagy Zsolt (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Joker - Kétszemélyes téboly - Vélemények
Jonathan Majors - Vélemények
Érdekességek!
Állati mészárlás - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Csillagosok, katonák aaaaa
Törőcsik Mari aaaaa

 

Fórum - Szoba Rómában - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

9. Convar (2022-12-11 23:37.04) aaaaa
Imádtam a film Bródy János - Földvár felé félúton féle alapfelütését, tehát hogy (sztem) ez az alkotás is igazából az egy adott és csak abból a hirtelen megszülető élethelyzetből adódó, de gyorsan elillanni is képes pillanatokról szól, tehát azokról, amikről akár már közben is egyből tudod, vagy legalábbis érzed, hogy ha nem nem kapod el, ha hagyod magad mellett elmenni, akkor az már lehet soha többet nem is jön vissza. Az alkotók véleményem szerint ezt a hangulatot próbálták megragadni (főleg a film 2. felében, illetve ahogy haladtunk a reggel felé, egyre inkább), és átadni nekünk filmnézőknek, véleményem szerint sikerrel.

Ami viszont ugye egy alapvető különbség a Földvár felé félúton és a Szoba Rómában között, hogy míg Bródy valóban el is szalasztotta ezt a múló pillanatot ("Otthagytam őt, és mást is, jól tudom" [link] ), itt a lányoknak legalább egy éjszakájuk volt arra, hogy egymáséi legyenek mielőtt másnap a saját rohanó életük tovasodorja őket és ezzel együtt valszeg örökre el is válassza őket egymástól.

Szerencsére :) Mert hát ha ők is veszni hagyják és úgy járnak mint Bródy, akkor nincs film, ill. max egy 5-10 perces rövidfilm lehetett volna belőle. Másrészt hát igen, hetero férfiként én is vállalom és ki is mondom: ilyen ízlésesen tálalt ilyen pucér női testek, mitöbb, fazonigazított vénuszdombok szinte non-stop látványa, ilyen profi operatőri, világosító és egyéb más stáb munkával is tényleg, szószerint egy élmény volt, mintha csak vmelyik klasszikus festő klasszikus aktmunkáját láttam volna megelevenedni. Persze ettől még hogy mennyiben tekinthető ez, tehát ez a filmre jellemző folyamatos meztelenkedés a szó szoros értelmében véve FILMélménynek az persze egy jó kérdés, mindenesetre részemről mindenképpen a film vizuális értékeihez írható akkor is, mese nincs.

Meg hát tényleg maguk a csajok is, főleg Natasha Yarovenko...... persze Elena Anaya sem egy csúnya nőszemély, sőt! de így, egy vásznon Yarovenkoval akkor is inkább csak egy jóféle "szomszéd csaj" benyomását kelti, mert Yarovenko viszont mint ha tényleg csak egy divatbemutatóról szökkent volna ide, annyira modellalkatú és arcú, annyira tökély az egész nő. (Amúgy csak érdekességképpen, Yarovenkot ebben a Penelope Cruz rendezte (!!!) rövidfilmben/reklámfilmben láttam először, először 0:31-nél tűnik fel benne, ő nyit ajtót:
[link]
Már itt eldöntöttem hogy őt még legalább 1x, valamiben még látnom kell :) Amúgy nézzétek csak végig a kisfilmet, mert lesz ám csattanó is, méghozzá nem is hinnétek hogy kivel :) )

Szóval igen, ez a fajta történet/hangulat/mondanivaló hármasfogat + Natasha Yarovenko részemről végül rendesen megtette a hatását - főleg a film végére érve, amikor már felcsendül a film nagyszerű és megkapó záródala is, a Russian Red - Loving Strangers-e https://www.youtube.com/watch?v=nHx9zM_ievU is, hogy azáltal is maradandó nyomot hagyjon bennünk a film. Mondom, nálam sikerült is.


8. John Brzenk (2018-06-15 00:35.54)  
Művészieskedő film, de nagyon gyenge. Arra épít, hogy két gyönyörű nő meztelenkedik benne, viszont híján van a sztorinak. A zene jó, a lányok is nagyon dögösek, de egy jó filmhez ez még kevés...



7. Anitabagwell (2017-09-29 18:05.17) aaaaa - (válasz Delpiero 6. hozzászólására)
Fogalmam sincs, annyit valtoztam 6 ev alatt, hogy nem ertem amit irtam :DDDD nem tudok ra valaszolni, ha idot tudnek utazni megtennem es valaszolnek a 21 eves gyerekfejemmel :p innen mar nem megy. Baj?


6. Delpiero (2017-09-29 10:53.48) aaaaa - (válasz Anitabagwell 1. hozzászólására)
Miért kell ahhoz PERVERZNEK lenni, hogy egy férfi élvezze szép nők meztelen látványát egy filmben??


5. Natalie Wood (2017-05-12 18:33.02) aaaaa
Írtó középszerű.


4. Decibell (2013-12-18 19:16.03) aaaaa
a film zenéjét keresem, hol lehet megtalálni


3. Manusman (2013-01-11 20:03.13) aaaaa
Ha még valaki erre járna... Szerintem nagyon érdemes megnézni. Volt hasonló élményem, ha nem is ilyen mértékű és jellegű, talán ezért is kissé mások az áthallásaim, mint Anitáé. Nagyon szép a két szereplő (férfi szemmel is). Különösen Elena Anaya játéka meggyőző. A zene nekem is tetszett. Kiváló fényképezés, fantasztikus színek, A leszbi köntösről szólva, számomra hitelesebb volt így, mint "normál" kapcsolattal lett volna.
Ami az azonosulást illeti, némiképp sikeredett, pedig én csak egy átlagos "perverz fiú" vagyok.
Kíváncsi lettem volna rá mondjuk női rendezővel(ha Medem csak a forgatókönyvet írja meg). Szóval mindent összevéve négy csillagra bármikor jó nálam.



2. Anitabagwell (2011-03-19 19:29.25) aaaaa - (válasz Anitabagwell 1. hozzászólására)
*igyekeznek


1. Anitabagwell (2011-03-19 19:27.18) aaaaa
Nincs különösebb rossz érzés bennem, amiért megnéztem a filmet, bár a tudat, hogy nem én vagyok beteg, hanem a világ, ez azért megnyugtatott :D. eddigis szilárdan biztos voltam benne, hogy a férfiakat szeretem, ez sem tántorított el tőlük :D mielőtt valaki rosszra gondolna. :D. ez a film sok perverz fiúnak fog nagyon nagy örömet okozni, ebben teljesen biztos vagyok, és női szemmel is azt lehet mondani, hogy gyönyörű mind a két színésznő.
A komolyabbak azért rájönnek a film üzenetére is, mert azért bizony mondott, közölt fontos értékeket ez a film, csak valami kegyetlen modern leszbi-köntösbe csomagolta, ami néha jót tett a történetnek, néha viszont nagyon nem.
A történet egyébként két nőről szól, egy oroszról és egy spanyolról, akik Rómában találkoznak és eltöltenek egymással egy hát hogy is mondjam, forró éjszakát...közben igyekezni nem csak testileg megismerni a másikat. Hazugságok, valós érzelmek, kétségek... van itt minden tényleg.
Attól függetlenül, hogy sajnos nagyon elmegy a testiség felé néha a történet, Elena Anaya végtelenül erős alakítást nyújt. Egy cseppet sem csodálkozom a Goya jelölésén. A filmzenét is még ki kell emelnem, nagyszerű tényleg, na meg a fényképezés, bár mutattak olyan képeket, amiket én nem feltétlenül akartam látni...:D
A végén a fürdőkádas jelenet az nagyon durva volt, ha valami, hát az megmarad bennem a filmből, az tuti.
Egyébként nem értem ezt a Julio Medemet, hogy hogy foganhatott meg benne ez a sztori.... ez valamilyen téren azért rettenetes, és HÁL ISTENNEK egy pillanatig nem tudtam vele azonosulni.
Pusztán levettem az gondolatokat, az értékeket amiket közvetített illetve megpróbált közvetíteni.
Könyörgöm, ezt egy egészséges kapcsolattal valahogy, nem lehetett volna bemutatni?!
Lehet nem, nem tudom. De ez már szinte botrány volt, amit láttunk.
Persze lehet én vagyok túl prűd... mindegyis.
Nem rossz ez a film, csak nehezen lehet megemészteni, a férfiaknak könnyebb lesz, abban biztos vagyok :)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekConvar, 2022-12-11 23:379 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Szoba Rómában adatlap
Eredeti cím: Habitación en Roma
Évszám: 2010
Rendezte: Julio Medem
Szereplők: Elena Anaya, Natasha Yarovenko, Enrico Lo Verso, Najwa Nimri, Ander Malles...

További információk

Szereplők fórumai
- Najwa Nimri - Vélemények
- Julio Medem - Vélemények
- Elena Anaya - Vélemények
- Jocelyn Pook - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk