Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Good Morning
- Magyar Mozi TV, 04:00
Barbie - A film
- HBO2, 04:05
Ő a szerelem
- HBO, 04:33
Gépállat SC
- Mozi+, 05:00
6:3, avagy játszd újra Tutti
- RTL Három, 05:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - A gonoszság áldozatai - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Iszonytató Huttyogány (2021-12-15 23:56.05) aaaaa
Az olasz horrorok (giallók) hangulata semmi máshoz nem fogható. A lenyűgöző zenei aláfestés, a visszafogottnak egyáltalán nem nevezhető brutalitás és vér, valamint a zseniálisan felépített, feszültséggel teli történet már ki tudja mióta hiányoznak a horrorfilmekből manapság. Dario Argento és Lamberto Bava filmjeiben (mármint a jobbakban) ez szinte alapnak mondható!


11. Vescod (2020-11-25 07:54.05) aaaaa
Szeretem ezt a filmet de Argento gialloiból a Tenebre és az Opera jobban tetszik.Itt zavartak a néha kizökkentő bohókás jelenetek(Autós jelenet és a szkanderos)meg a csavaron kívül nem annyira fogott meg a sztori.De ha már kedvenc giallo:
The Case of the Scorpion's Tail,The House with Laughing Windows,A Bay of Blood (utolsó egy slasher-giallo keverék,kempingezős tinikkel és a giallokhoz képest is grafikusabban ábrázolt véres halálokkal,a péntek 13 az egyik haláljelenetét egy az egyben innen nyúlta)



10. Lifeisamovie (2020-11-18 22:09.14) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=zZeOFmtg6no
Goblin - Profondo Rosso


9. Lifeisamovie (2019-11-18 18:01.17) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=lN5wpoNJDUk
Profondo Rosso OST


8. Akirave (2016-07-03 08:31.58) aaaaa
Számomra a legjobb thriller a mai napig,amely az utolsó pillanatig fenntartja a feszültséget! Nem csodálom hogy Argento az ilyen mozijai miatt vált kultrendezővé.Vizuális mestermű!


7. Az utolso szamuráj (2015-03-06 18:33.24) aaaaa
Azt talán kevesen tudják,a giallo az Itáliában kapható,megjelenő sárga könyvekről kapta a nevét.Argento,kihez ez a szó jobban köthető,mint VV Aurélióhoz a vadparaszt és idióta jelző,több néven futkározó mesterműve kora ellenére is hangulatos,igényes szórakozás,ami mérföldekkel veri hangulatában a mai horrorokat.Mára sajnos az olasz direktor ott tart,mint teszem azt John Carpenter,ám attól még régebbi munkái mind mind a minőségi horrorokat juttathatják eszükbe.
Argento vonzódása két dologhoz mindenképp megfigyelhető-a késeken kívül persze-a házak,illetve a képzőművészet,itt a festészet.A történet akár Hitch vagy De Palma munkája is lehetne,és körbelengi nem kevés misztikusság,a korhoz képest pedig meghökkentően durva is tud lenni(Értem alatta a gyilkosságokat)
Mivel David Hemmings azért nem egy kispályás valaki,a színészi játékra sem lehet gondunk,Daria Nicolodi pedig hozza a kötelezőt(Ő lesz aztán a rendező lányának mamája).Ami érdekes,kettejük évődése kimondottan vicces,poénos néha mintha egy vígjátékot néznénk,és Hemmings karakterének az egész film alatt be van lengetve,hogy ő homoszexuális(Ami ugyebár a történet egy része miatt igen fontos is lesz)Továbbá,nem véletlen volt kiválasztása sem,hisz a Nagyítás című mestermunkában is szerepelt-amivel az avatottabb filmbarátok tudnak mit kezdeni.:))
A Goblin valami hihetetlen jó zenét preferált az előadáshoz,együtt él a film hangulatával,persze hogy eztán gyümölcsöző lesz kapcsolatuk.Argento eljátssza azt,hogy a néző hiába "nézi" a filmet,valójában nem "látja" azt,hisz a főszereplővel együtt mi is látjuk a gyilkost a vérengzés után azonnal,ám olyan ügyes a snitt,olyan profi a vágás,alig észrevehető.Bevallom,mikor először láttam,én is érzékeltem a "megoldást"-szándékosan nem írnám ki,olyan ügyes a húzás!!-hogy ott valami nem klappol,de az ember meggyőzi magát és hagyja az eseményeket tovább kibontakozni.
A Mélyvörös már egy érett,ügyes,a thrillerről/horrorról sokat tudó rendező munkája,aki érti a félelemkeltés mechanikáját,hogy hogyan lesz ,mitől lesz egy történet eladható,néhol csavaros,és persze megtalálhatóak benne a műfaji követelmények is,melyek némelyike a való életben nehezen ágyazódna be:de ettől film a film ugye.Számomra hiányoznak az ilyen munkák,mert stílusosak,hihetetlen egyedi hangulattal rendelkeztek,volt bennük feszültség,titok,szexualitás,mind olyasmik,amiért az ember 2 órát eltölthet a filmszínházakban és nem bánja meg.


6. Slasher (2014-10-12 22:05.03) aaaaa
Az első olyan Argento film, amely nagy jóindulattal már horrornak is nevezhető. Korábbi alkotásaival ellentétben itt már jóval több a gyilkosság, amik ráadásul egy 75-ös filmhez képest igen brutálisak is. A végkifejlet kiszámíthatatlan, bár ehhez hasonlót már láthattunk tőle.
A gyenge színészi játék és néhány felesleges jelenet - amely még egy paródiában is kínos lenne - mellett a film leggyengébb pontja a zeneválasztás. A Goblin zenéje ahelyett, hogy legalább nyomasztó atmoszférát teremtett volna, egyes képsorok alatt kifejezetten hangulatromboló hatást eredményezett.
Argento első horrorisztikusabb mozijától ütősebb élményt vártam volna.


5. Kovbojka (2012-07-17 21:53.32) aaaaa
Elképesztő nagy film!
Igaz, már szinte mindent leírtak az előttem szólók, de ezt nem hagyhatom szó nélkül.

Ez a film a tipikus "egyszerűen nagyszerű" film példája. Átlag sztori, (egy közember egy gyilkos után nyomoz) átlag színészi játék, (bár Hemmings azért felmutatott némi teljesítményt.) És a forgatókönyv sem kiemelkedő, de persze jó, főleg a végére gondolok. De mivel a direktor Argento, ezért olyan plusz van a filmben, amivel jóval kiemelkedik az átlag thrillerektől. (vagy ha úgy tetszik gialloktól, csak azt nem akartam írni, mert még nem láttam túl sokat.:)
Mert ahogy írta Chris, a Goblins remek zenéje, a DePalma-ra hasonlító filmnyelv hosszú snittekkel, lassú kameramozgással és vészjósló hangulattal kíméletlenül erőssé teszi filmet.
A vége felé már számomra is kissé lelassult, sőt a falkaparászós jelenetnél unatkoztam is, de a vég kifejlett kárpótolt mindent.

Masterpiece!:)


4. Jason13 (2012-05-07 20:34.55) aaaaa
Mielőtt Argento alámerült volna a misztikus horrorokba (hogy aztán később újra giallo-kat forgasson),földhözragadtabb krimi-thrillereket készített,mégpedig a minőségi fajtából. Ilyen a Profondo Rosso is,mely egyszerű elemekre épül:egy átlagos fickó nyomoz egy gyilkos után. Viszont ebből az alapból egy igencsak szórakoztató mozit sikerült rittyentenie rendezőnknek.
Hiszen a történet sose fullad unalomba (bár,néha belefut kisebb-nagyobb üresjáratokba),fordulatokkal is találkozhatunk és a gyilkosságokra se lehet panasz,egytől egyig brutálisra sikeredtek. Sőt, a szekrénysarkakba vert fej, majd a tarkóba állított kés még engem is gyomorszájon öklözött.
Argento egyedi stílusa is fellelhető itt, leginkább az operatőri munkában és a helyszínek kihasználtságában,bár a gótikus,furcsa színekben pompázó képi-világ nem érhető tetten ebben a darabban.De ide ez nem is kellett,hiszen a fent említett tényezők bőven elvitték a hátukon a filmet.
Egy dolog zavart csak,mégpedig a színészi játék és a viccesnek szánt,de inkább erőltetett jelenetek. Ezek rontottak egy kicsit az élményen, de az összkép így is egy jól elkészített,néhol kifejezetten borzongató és vérben fürdő giallo-t ad ki,mely kötelező darab a műfaj rajongói számára,de mindenki másnak is csak ajánlani tudom.


3. Vervunhive (2010-12-25 09:19.33)  
Elsőként az döbbentett meg, hogy én annak idején milyen szanaszét vágott verziót láttam ebből a filmből. Majd fél órát kiollóztak belőle szorgos kezek. Sebaj, ami késik, az egy nem jól járó óra. Azt kell mondjam, hogy ez egy remek giallo, ami hosszúsága ellenére még ma sem unalmas. A színészi játék az olasz horrorokra, thrillerekre nagyon is jellemző, hullámzó teljesítményt nyújtja. Néhol túljátszott, erőltetett, néhol unott és egy-két helyen egész tűrhető. A sztori jó, végig fenttartja az érdeklődést, a vége meglepő. A vérengzések jól kidolgozottak, különösen a teherautós rész emlékezetes számomra. A zene meg egyenesen isteni. A Goblin ehhez is remek muzsikát fabrikált. Argento egyik legjobbja.



2. Ketreen (2010-12-22 17:15.25) aaaaa
Nekem vigeókazettán volt meg anno. Sokszor megnéztem, igen hátborzongató. Viszont most újra láttam, és egy csomó jelenetre nem emlékszem. Igen sokkoló jelenetek, szerintem régebben ezeket kivágták. Szóval meglepődtem egy kicsit.


1. Chris92 (2010-12-03 09:21.17) aaaaa
Dario Argento alkotói aranykorának kezdete, az olasz thriller-krimi a giallo műfajának csúcsra pörgetett remekműve. Habár a történet a "sorozatgyilkos-után-átlagember-nyomoz" alapon nyugszik mint előző filmjei is, itt remekül kicentizett mégsem kapkodó és mégsem belassult tempóban, feszes dramaturgiával és jól megírt szereplőkkel folyik a nyomozás. De persze a film nagyon keveset érne hangulat nélkül, ennek megteremtésében a virtuóz operatőri munka jelesre vizsgázik. Róma utcái az éjszakában sötét noir feelinget sugároznak, a beállítások még egy egyszerű lakást is gótikus díszletté varázsolnak, a ódon villa meglátogatása megelőlegezi a sokat emlegetett Suspiriát mindez megspékelve olyan feszültséget árasztó kamerakezeléssel és hosszú snittekkel, amit a legjobb De Palma és Hitchcock filmekben lehet látni. Kreatív és látványosan véres gyilkosságok, a Goblin rockegyüttes pazar zenei aláfestése és a történet lezárása egy nehezen kitalálható duplacsavarral konkrétan nincs mibe belekötnöm. Zseniális film, a sorozatgyilkos filmek és a thrillerek rajongói számára több mint ajánlott.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekIszonytató Hutty.., 2021-12-15 23:5612 hsz
KeresemAkirave, 2016-07-03 08:337 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
A gonoszság áldozatai adatlap
Eredeti cím: Profondo rosso
Évszám: 1975
Rendezte: Dario Argento
Szereplők: David Hemmings, Daria Nicolodi, Gabriele Lavia, Macha Meril, Eros Pagni...

További információk

Szereplők fórumai
- Dario Argento - Vélemények
- David Hemmings - Vélemények
- Claudio Simonetti - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk