Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Gépállat SC
- Mozi+, 05:00
Záróakkord
- SuperTV2, 05:30
A kifutópálya
- Filmbox Extra HD, 05:45
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Télapu karácsonyra
- Film+, 06:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James LeGros (62)
Sally Hawkins (48)
Anna Chancellor (59)
Kevin McNally (68)
Arielle Dombasle (69)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Fogadóóra
Mire gondolsz most?
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Aladdin aaaaa
David Cronenberg aaaaa

 

Fórum - A gyilkos bennem él - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

21. Lifeisamovie (2023-03-23 20:42.23)  
Casey karakteréről jut eszembe: aki nagyon viselkedik, tökéletes állampolgárként igyekszik ezerrel szerepelni, az már eleve gyanús. Kívülről szinte semmit nem olvasol le róla (mert majd megfeszül belülről odafigyelve minden részletre, hogy rend legyen. Az ilyen embernél sokszor belül pont rendetlenség, káosz vagy hatalmas üresség van, s pont az udvarias, segítőkész, tiszteletteljes viselkedésével, esetleg magas pozícióban való elhelyezkedésével igyekszik palástolni ezt. Lehet tényleg elég lenne egyetlen egy előre nem kiszámítható pofon - ahogy itt is elcsattant 'elmebetegünk' arcán - ahhoz, hogy kiessen a szerepéből és meglássuk valós önmagát, az állatot, aki be volt söpörve a szőnyeg alá, hat méter mélyen elásva, gondosan takargatva? Hogy milyen szexkazán rejtőzött az álarc mögött, milyen kefegép, verőlegény volt Mr. beképzelt, tutira megyek Seriff úr? (pszicho lehetett vagy inkább szocio?) Belucci elintézése után (Maléna) talán Jessica lehet a másik színésznő, aki aztán megkapta a magáét a vásznon, igaz, Belucci szerepe szerint inkább áldozat volt, Alba viszont egy ultra naiv, segg hülye. (Mondjuk nem rég néztem meg a Karla c. filmet, s abban is egy hasonlóan megkérdőjelezhető eszű nő hagyta magát manipulálni, verni..)


20. Michuu (2017-02-14 19:05.18) aaaaa
Jó film volt szerintem, Casey Affleck nagyot alakított, a zene is tetszett, nagyon jól megadta a kisváros hangulatát.



19. Sötétszív (2015-05-18 01:22.32) aaaaa
Ebből a filmből világosan kiderül, hogy Casey Affleck egy nagyon jó színész. Zseniálisan játssza pszichopata szerepét, pedig nem is látszik rajta. Jessica Alba nagyon halovány volt, de Kate Hudson teljesen meglepett ezúttal, már régen láttam ilyen jól játszani. S bár vannak a filmnek gyenge pontjai, de ez nem von le semmit az értékéből. Többször nézhető,l remek film. Aki még nem látta, ne hagyja ki.


18. Az utolso szamuráj (2014-12-27 16:10.29) aaaaa
Az urat,aki ilyesmiket ír,Jim Thompsonnak hívják.
Hősei általában szerencsétlenek,szexmániások,szemétládák,svindlerek vagy zavart elméjűek.Hozzátartozik az igazsághoz,művei épp újrafelfedezés alatt vannak,szegény életében bármit elvállalt,amit felajánlottak neki.(a kétkezi melótól sem irtózott)
A Gyilkos bennem él egy film noir gyöngyszem is lehetne:ha jobban odafigyelnek rá,pontosabban a mű,a történések logikájára,és nem ad hoc alapon rántanak meg lépéseket.Eredetileg -figyelem!!-Tom Cruise is felmerült mint főszereplő,ám az újonnan jött rendezőnek-M.Vinterbottom-már Casey Affleck-kel kellett hogy beérje.
Aki valami parádésat tett le az asztalra,ő az-és karakterének őrült,geci,szemét alakja-ami miatt több figyelem is terelődhetne erre az alkotásra.
Mivel bűnügyi film,noir jellegű,persze többeknek lassú lehet,és Lou Ford alakja tényleg akkora szemét,amilyet rég látni vásznon:bárkit,bármikor el akar taposni,ha az veszélyeztetné törekvéseit vagy lelepleződését.Affleck minimalista játéka és monoton hangszintje eléri azt,amit az író is szeretett volna:hogy egy unszimpatikus karakter mögé és belé lássunk,akit ne szeressünk vagy izguljunk érte,ám mégis néhány hirtelen lépésre kivívja az ember döbbenetét vagy csodálatát-akár negatív mód,hisz teleélvez egy nőt aztán tudatosan,brutálisan a szó legszorosabb értelmében agyonveri.A kamera pedig csak nem is fordul el ettől a tettől szégyenlősen.
Érezni a sztorin,hogy mennyire cinikus,néha okos,kár hogy mint említettem,az alkotóknak arra már nem futja az erejükből,minden kapcsot összefűzzenek.Casey fiú one man showjához mindenki más csak asszisztálni tud és többedre meg lehet jegyezni,szerencsétlen Jessica Alba istenverte jó génekkel született,biztos kedves lány,nem fütyül rá a New York-i sárga taxisokra-de annyira színésznő,mint egy teletukmányolt papírzsepi.
És nem,nem azért kapja azokat a díjakat meg jelöléseket,mert nem szeretik,inkább teljesítménye okán.


17. Keller.p (2013-02-26 14:27.58) aaaaa
Egy jó filmet láttam, jó színészekkel és történettel, az eleje-közepe kicsit vontatott, de ennek ellenére élvezhető. Az első gyilkolásánál olyan volt mintha nem is embert ütne, ha nem egy babát, azért az emberi reakciók nem éppen ilyenek, de ezt a két negatívumot leszámítva nagyon oké. Szegény Jess ezért kapott egy málnát, pedig egyáltalán nem volt rossz..


16. Cervantes (2012-07-12 02:37.05)  
Ha egy kicsit gyorsabb a tempó, akkor ötös, így sajnos csak közepes, de azért elég érdekes pszicho film.


15. Jacqueline Tarr (2011-03-30 01:14.25) aaaaa
Én a film javára írtam, hogy nem bontotta ki a motivációt. Az az ember egyszerűen így volt behuzalozva.


14. Liz-i (2011-01-22 21:24.56) aaaaa
És még annyit, hogy Casey Affleck-nek számomra nagyon idegesítő a hangszíne, ezért ezentúl tőle kizárólag szinkronosan fogom a filmeket nézni.


13. Liz-i (2011-01-22 21:22.52) aaaaa
Nem néztem végig a filmet, mert elvesztettem az érdeklődésemet, annak ellenére, hogy nem tartom rossz filmnek, csak nem kötött le. Mondjuk az sci-fi-be hajlott, hogy jó párat ököllel bemosnak egy nőnek telibe, és jobban állja a sarat, mint Erdei......


12. Convar (2010-11-03 16:45.08)  
Az interneten olvasottak miatt úgy döntöttem ezzel a filmmel nem várok tovább. Tegnap meg is néztem. Hát...mindenképpen várni akartam egy napot mire kiírom a gondolataimat, mert nem akartam indulatból írni :D

Ez majdnem egy zseniális film. De ekkora szakadék még az én szemszögemből nem volt a majdnem és az az között. Hogy miért majdnem? Mert abszolút lekötött. De nagyon, mostanában erre pedig nem sok példa volt. A hangulat, a történet (én nem éreztem vontatottnak), a színészi gárda. A főszereplőkbe sztem nem lehet belekötni. Jess egyik legjobb formáját hozta,

SPOILER

(igaz, főszereplő léttére nem sok percet kapott a vásznon)

SPOILER VÉGE

Kate is kellemes meglepetés volt, Casey pedig...na igen, ahogy olvastam és milyen igaz, ez az ő egyszemélyes showja volt, igazából csak ő volt "a" főszereplő. De milyen. Nekem az elejétől kezdve az Amerikai pszicho párhuzam jutott eszembe (most azt hagyjuk hogy sok tekintetben meg mennyire más a 2 film). De ott a Bale által megformált karakterről szinte "sütött" az elejétől fogva, hogy nem normális. Ezzel szemben Caseynél semmi ilyesmi érzésed nincs. Sőt, ahogy motyog, az egész habitus...de pont ettől lesz olyan óriási a konkraszt a látszat és a valódi énje között, és ez is a film egyik erőssége.

Éshogy miért csak majdnem?

SPOILER!

MERT ILYEN NINCS!!! Ilyen nő a világon nem létezik, hogy miután már akkor is éppen félig péppé verik az arcát, azt mondja a pasinak hogy szeretlek! De ez még hagyján, ez csak úgy szimplán egy baromság. De jó, mondjuk azt, hogy azt hitte ott vége a szenvedésnek és majd a férfi mindent szépen elmesél hogy miért is kellett mindez. Egyébként is szerette a verést (mondjuk ez már nem verés volt, hanem agyonverés, azt azért csak kapizsgálhatta volna már akkor amikor akkorát kapott ököllel hogy a másikat a fal adta). Ergo a csaj is alapból nem volt egy százas. Nade az, amit a végén látni, miután már tisztában van azzal, hogy a férfi meg akarta ölni egy cselszövés keretében, még mindig szerelmes a nő és azt mondja, hogy "nem mondtam nekik semmit" Micsoda? WTF??? Na itt én végleg ledobtam a szíjat, miközben elküldtem a rendezőt a bús...

Mellesleg, de ez az eddigiekhez képest csak egy ártatlan baki, de am az is hülyeség, hogy senki sem érezte a benzinszagot, na mind1.

És végül a brutális jelenetekről: engem nem sokkoltak. Én bírom a naturizmust :) Igaz, lúdbőr azért volt. De az második megtekintésre is. És hozzátenném, hogy bár mindeki Jess szétverésén van kiakadva, sztem Kate jelenete, a vergődése legalább olyan megrázó volt...

SPOILER VÉGE

Am kíváncsi lennék mennyiben hű a film az eredeti történethez (mert ez ugyebár egy regényadaptáció), kíváncsi lennék, abban is ilyen abnormal-e a karakter. Ha a fentiek nem lennének, akkor 10/10 pont (de legalább 10/9), de így számomra értékelhetetlen lett. Le sem tudnám pontozni, még ha akarnám sem. Mindenesetre ezt a filmet jó ideig nem fogom elfelejteni, ha ez (is) volt a rendező célja, akkor grat. Sőt, az eddig számomra az év legemlékezetesebb filmje. Csak éppen nem pozitív értelemben. Sajnos...

Ja, és mégvmi: van itt ez a kép: [link] Elvileg Jess az, de ez így vhogy nagyon nem rémlik. Mikor volt ez?


11. Arminanyu (2010-10-15 15:22.12) aaaaa
azert neztem mar vegig,mert kivancsi voltam mi a csudat tud kihozni meg ebbol?? hat ezt.. ahonnan letoltottem olvastam hogy egy bemutaton a nezkozonseg kivonult mikor Jessica csini arcat boxzsaknak kezdte el hasznalni.. Casey Affleck jo volt benne :-) igazi pszichopata arca volt kozben


10. Chris92 (2010-10-03 18:00.56) aaaaa
Michael Winterbottom egy 50-es években íródott ponyvaregényt adaptált, de tulajdonképpen ez a film nem más mind Casey Affleck zseniális one-man showja, hiszen sztoikus, monoton akcentussal beszélő szociopata karakterét hátborzongatóan jól prezentálja mindenki mást háttérbe szorítva. A hangulatteremtés és a zenék is nagyon a toppon vannak, viszont néhol nagyon vonatott és unalmas, ráadásul a rendező nem mer részletesebben turkálni antihősünk motivációja után, így búcsút mondhatunk a mélyebb érzelmi töltetnek. Sajnos egy színész remek teljesítménye most kevés a kiválóhoz, de azok a nézések és arckifejezések miközben gyilkolt...világ kezdő színészi tanuljatok!


9. Bibi999 (2010-09-28 17:03.11) aaaaa - (válasz Iason 8. hozzászólására)
Értem és köszi, de sajnos a film így sem vált számomra élvezhetőbbé...:D


8. Iason (2010-09-27 22:01.48) aaaaa - (válasz Bibi999 7. hozzászólására)
Igen, gondolt arra, mivel szociopata, és arra gondolt milyen élvezet lenne agyonverni a lányt. Ez a vágyakozás, ahogy dr. Hannibal Lecter mondaná. Aztán jön a kényszerítés a zsaroló által, amely kihozza belőle a "játékos, versenyre kész" pszihopatát, kitervel és cselekszik.
Ez az a kettősség, ami nekem nem tetszik ebben a filmben, mivel ez a kettő így nem keveredik egymással. Vagy egyik, vagy másik.


7. Bibi999 (2010-09-27 13:48.50) aaaaa - (válasz Iason 6. hozzászólására)
De már a zsaroló előtt is gondolkodott azon, hogy megöli a lányt...vagy csak én emlékszem úgy??


6. Iason (2010-09-27 12:57.27) aaaaa - (válasz Bibi999 4. hozzászólására)
Amy-t azért ölte meg, mert rá akarta fogni a zsarolóra, hogy ezzel az ürüggyel azt is megölhesse. Másrészt meg élvezte.


5. Bibi999 (2010-09-26 19:01.31) aaaaa
-mág + még


4. Bibi999 (2010-09-26 19:00.37) aaaaa
Most néztem meg a filmet és nem is igazán tudom, hogy mit gondoljak róla. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem tetszett. SPOILER lehetséges: Nem értem, hogy a faszi végülis minek gyilkolászik halomra! Az első kettőt értem, annak talán mág van is értelme. De miért nyírta ki Amy-t?? Számomra egy film nem élvezhető, ha nem értem, hogy mi mozgatja a szereplőket, mi viszi a cselekményt előre... A színészi játékkal semmi bajom, csak nekem a történet (azon kívűl, hogy érthetetlen volt) túl lassú és vontatott!! Mindenesetre a leírás alapján én jóval többet vártam volna a filmtől, egy igazi pörgős thrillerre számítottam. Ehelyett pedig 20 percenként néztem, hogy vajon sok van-e még vissza a filmből...


3. Iason (2010-09-24 12:34.41) aaaaa
Tegnap láttam a filmet és nagyon ambivalens érzéseim vannak vele kapcsolatban. Az tény, hogy a színészi játék nagyszerű. A probléma nekem csak a főhős jellemében van. SPOILER veszély! Ahogy teszi amit tesz az szociopatára utal, azok azonban nem tudják ennyire kordában tartani magukat, pláne nem rafinált bosszú vezérli őket. Egyszerű gyilkosnak, aki sodródik az egyik ölésből a másikba meg sok az erőszak, főként annak élvezete. Talán pszichopata, amit alátámasztana az ügyésszel folytatott beszélgetése, de nem tudom, nem egyértelmű, talán ha olvastam volna a könyvet...



2. Frenkie (2010-09-22 16:38.36)   - (válasz Anitabagwell 1. hozzászólására)
A leírtak alapjábol nagyon jó film lehet,Casey Affleck jo színész,és Simon Baker is szuper.


1. Anitabagwell (2010-09-22 08:47.37) aaaaa
hát néhol bizony untam a filmet, nem mindig tudta ébren tartani a kíváncsiságomat, bár a vége felé már egyre jobban érdekelt azért, hogy na ebből, hogy mászik ki a "főhősünk".
Casey Affleck alakításától jobbat viszont, az idén még nem láttam.
Még késő este néztem meg a filmet, és rosszat is álmodtam tőle. Nagyon nagyot alakított, a csontjaim is remegtek tőle.
Többször nem ülnék le megnézni a filmet, de kis Affleck miatt én ajánlom.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2023-03-23 20:4221 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk